Windows 10 Mobile Güncellemesi Başladı (10.0.15254.603)[14/01/2020]

Sponsorlu Bağlantılar

merkel02

Kapalı Hesap
Lumia 1520 8.1'den W10'a geçiş yaptım sizce sıfırlamalı mıyım? Bir etkisi olur mu?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

buradaki açıklamada ilk etapta daha önceden belirtildiği gibi bir kısım cihazlara verildiği ve ilerleyen zamanlarda listeye yeni cihazların ekleneceğini anlayabilirsiniz.

resmi olarak sadece bu cihazlara geleceği ve diğer cihazlara gelmeyeceği açıklanmadı halde bu kadar karamsarlık olmamalı.

şuan bu listedeki cihazlar verimli olarak final sürümünü çalıştırabiliyormuş.

ilerleyen zamanlarda diğer cihazların da verimli çalışması için uğraşıyorlar. yani ortada sözünde durmamak gibi bişey yok.

sadece bekleyin listeye zamanla diğer cihazlar da eklenecek.

WP8.1 cihazlar tabirinden ne anladığına bağlı bu durum.
Halihazırda WP8.1 kullanan (yani 8.0'la çıkıp sonradan alanlar dahil) cihazlar mı, yoksa piyasaya doğrudan WP8.1 ile çıkan cihazlar mı?

Bana kalırsa ikinci grubu kastediyor.
Çünkü piyasaya WP8.1'le çıkıp da güncellemeyi alamayan daha irilik ufaklı, bilindik bilinmedik bir sürü cihaz var.
(Buradan bakabilirsin: )
Listeye eklenebilecek cihazlar olursa da bunlar arasından olacak muhtemelen.
Yani WP8.0 ile piyasaya çıkan cihazlara bir şey verilmeyecek (1520 hariç)

Artı verdiğin sayfada şu cümle yazıyor:
This list includes a limited set of Windows Phone 8.1 devices and does not include some devices that are currently running Windows 10 Mobile in the Windows 10 Mobile Insider program. As Windows 10 delivers significant new innovations, many older devices are not able to successfully upgrade without an impact on the customer experience. Our goal is to only offer the Windows 10 upgrade to devices that we are confident can continue to deliver a good customer experience.

Bu liste (yani W10M'ye güncellenen cihaz listesi) sınırlı sayıda WP8.1 cihaz içeriyor ve halihazırda Insider Programı çerçevesinde W10M kullanan bazı cihazları içermiyor. Windows 10 önemli yeni inovasyonlar getirdiğinden, çoğu eski cihaz, müşteri deneyimi yönünden taviz vermeden başarıyla yükseltilemiyor. Amacımız, yalnızca iyi bir müşteri deneyimi sunmaya devam edebilecek kesinlikte cihazlara Windows 10 güncellemesini sunmak...

Kısacası sizin yorumunuzda bir yanlış algı var.
Microsoft WP8.1 cihazlar deyiminden, piyasaya WP8.1 ile çıkan cihazları kastediyor.
WP8.0 ile çıkan cihazlar (1520 hariç) Windows 10'a yükseltilemeyecek.

Geriye kalan, yani listeye sonradan (firmware güncellemesi ile) eklenebilecek dedikleri cihazlar, irili ufaklı firmalara ait 8.1 ile piyasaya çıkan cihazlar. Bunlara iyi kötü bir destek sağlamak zorundalar. Çünkü 8.1 cihazlara 2017 Temmuza kadar destek sözleri var. O zamana kadar da oyalayamayacaklarına göre, bunlar için ayrı uğraşıp, firmware güncellemesi ile adam etmeye çalışıp listeye eklemeye uğraşacaklar.

Son düzenleme:

merkel02

Kapalı Hesap
Lumia 1520 8.1'den W10'a geçiş yaptım sizce sıfırlamalı mıyım? Bir etkisi olur mu?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
İlk önce tüm cihazlara en iyi deneyimi vermek için çalışacağız dediler

Sonra 4GB Depolama alanına sahip cihazlar Windows 10 Mobile güncellemesi almayacak dediler.

Ondan sonra güncellemeyi SD kart üzerinden kurarak 4GB bellekli cihazları da dahil ettiler.

Daha sonra Lumia Denim güncellemesi ile satışa sunulan cihazları first bacht (ilk grup) olarak adlandırıp, güncellemeyi ilk bu cihazların alacağını söylediler.

Son olarak Şubat ayı sonunda bazı modellerin Windows 10 Mobile güncellemesi yüklemek için öncelikle firmware güncellemesine ihtiyacı olduğunu bu güncellemenin de Mart ortalarında verileceğini belirttiler.

Gelinen noktada ortada koca bir hayal kırıklığı var. Windows Phone 8 ile satışa çıkan cihazların desteği kesilmiş görünüyor. Ama işin enteresan tarafı bu telefonlar destek süresi içinde de sadece bir güncelleme aldı yaklaşık iki yıldır herhangi bir önemli güncelleme almadılar. Ayrıca Windows Phone 8.1 Update 2 güncellemesi de direk Windows 10 Mobile verilecek denilerek iptal edilmişti.

Jason'ın blog yazısındaki soru cevap açıklamaları da net bit şeyi ortaya koymuyor. Özellikle Özgür'ün aktardığı bölümde soru doğru ama cevap kaçamak.
Soru: Şu an cihazımda bir Windows 10 Insider yapısı kullanıyorum, fakat cihazım resmi Windows 10 güncellemesini alacak cihazlar listesinde yer almıyor. Gelecekte ne beklemeliyim?

Cevap: Eğer cihazınızda zaten Windows 10 Mobil Önizleme yapısı varsa, cihazınızı desteklenmeyen bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut yapı olan 10586 yapısından sonraki yapı güncellemelerini vermeyeceğiz. İleriki bir zamanda bu cihazlar Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapı güncellemelerini almayı da durduracak.

Buradaki doğru ve insanların anlayacağı cevap "Cihazınız Resmi Windows 10 Mobile güncellemesi almayacak, ama bir süre daha İnsider sürümlerini almaya devam edebilirsiniz" olmalıydı. Bunun yerine verdiği cevabın anlamı aslında şu: "Şu anda ne olacak biz de bilmiyoruz."

Bu kadar açıklama yapıp, aylardır bu insanları Windows Insider programında test ettirip, bu noktaya gelmenin izahı olamaz. Madem bu cihazlar resmi güncellemeyi almayacak neden Windows Insider programına dahil edip bu kadar yapıyı test ediyorsun.

Açıklamalardan anlaşılan o ki ; "Biz bu Windows 10 Mobile'ı eski cihazlara güvenilir bir şekilde güncelleme olarak dağıtma işini beceremedik. Fakat tüketiciler isterlerse tüm riskleri alıp Windows Insider yükleyerek telefonlarını Windows 10 Mobile'a yükseltebilirler. Ama sorumluluk kendilerine ait olur" demeye getirmişler resmen.

Resmi Güncelleme alan cihazlara dahil olmayan cihazlar Windows Insider ile Windows 10 Mobile yüklemeye ve bir süre daha İnsider Preview sürümlerini almaya devam edecek denmiş. Ama o bir sürenin ne zamana kadar olduğu belirtilmemiş. Muhtemelen Windows 10 Mobile işletim sistemi ile satışa sunulan cihazlar için Redstone güncellemesi yayınlandığında o cihazlar da Windows Insider sürümlerini alamayacak. Her şeye rağmen Windows Insider ile Windows 10 Mobile yükleyip kullanmak isteyenlerin akıbeti bile tam olarak açıklanmamış.

Bunlardan ayrı olarak, resmi Windows 10 Mobile güncellemesini alan cihazlar, bir iki hafta içinde Windows Insider development branch grubuna dahil edilerek Windows 10 Mobile Redstone sürümlerini test etmeye başlayacak. Fakat bu sürecin sonunda Windows Phone 8.1'den yükseltilen cihazların (Lumia 1520, 930, 830 vs) Windows 10 Mobile Redstone sürümlerini test etmelerine rağmen resmi olarak Redstone güncellemesi almayacakları da söylenirse artık kimse şaşırmaz.

Microsoft, şu anda muhtemelen kendisi bile ne yaptığının farkında değil. Fakat bu şekilde devam ederse mobil pazarda ilerisi için çok parlak bir geleceğin onu beklemediğini eminim görüyorlardır.

Müsait olduğumda konu ile ilgili bir kaç bilgi daha paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, .BlueTR, ERsin YAvuz ve 9 diğerleri

onursarii

Üye
Hocam sağolasın, dediklerini yaptım ama bu sefer de 1. sayfada verilen linke tıklanmıyor. Tıkladığım zaman hiç bir tepki vermiyor, mağaza sayfasına yönlendirmiyor. PC den gireyim diyorum uygulama bilgi içindir diyor ?? Bir bilgin var mı ?

Mağazaya direkt Upgrade Advisor yaz ve indir. Ben öyle yaptım hiç linkle uğraşmadım.

skynet

Üye
Sayfa güncellenmiş

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ya çok güzel olabilecek bir sistemi mahvettiler be.

Mundar oldu güzelim ekosistem.

Yazık.

jetgil

jetgil

Üye
gerçekten Microsoft kalitesizliğini bir kez daha ortaya koydu.
640XL güncelleme aldık ama insiderden gerçekten farkı yok gibi. Firmware yayınlayacaklar mı cihaz için ne olacak ileriki süreçte?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
640XL güncelleme aldık ama insiderden gerçekten farkı yok gibi. Firmware yayınlayacaklar mı cihaz için ne olacak ileriki süreçte?
Çünkü yok. Zaten Insider kullananların bir şey yapmasına gerek yok diye bildirildi.

jetgil

jetgil

Üye
Çünkü yok. Zaten Insider kullananların bir şey yapmasına gerek yok diye bildirildi.
dün akşam boş yere mi saatlerce geri dönüp yükseltmeye uğraştım ben o zaman hay Allahım ya.

İnşallah firmware falan yayınlarlarda şu belli başlı sorunları giderirler.

• Beğen
Tepkiler: Sensation
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Hayır.
Firmware dedikleri olay muhtemelen, WP8.1'le piyasaya çıktığı halde W10'a yükseltilmeyen diğer irili ufaklı cihazlar için geçerli.
Onları W10'a yükseltmeye çalışacaklar.
Şuradan da ( ) göreceğin gibi WP8.1'le çıktığı halde W10'a yükseltilemeyen daha bir sürü cihaz var. Bunlardan bazıları firmware güncellemesi alacak ve W10'a yükselebilecek. Diğerleri ise WP8.1'le çıktığı halde ve MS'nin 2017 Temmuzuna kadar destek sözü olduğu halde, W10'da randıman vermedikleri için yükseltilemeyecekler.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Gerçekten yazıkları olsun. Yaptığım onca geribildirim haram zıkkım olsun

Osman Özer Öz

Osman Özer Öz

Üye
Arkadaşlar merhaba,

Windows Phone 7'den beri savunduğum sistem, artık tüm şansını kaybetmeye başladı. Android ve İOS'a gerçek bir rakip olabileceğini düşündüm, ve ısrarla savundum. Ama yaklaşık 2 aydır bu savunmamın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Gerçekten Google ve Apple kullanıcılara daha çok önem veriyor. Daha kaliteli bir hizmet sunuyorlar. Ancak Microsoft'tan bunu bir türlü göremedik. Sürekli bekletildik, ama sonuç alamadık. Kullanıcılarla beraber yaratacağımız mükemmel bir Windows 10 deneyimi dediler, ama bence artık pek de açık değil önü. Pazarda yüzde 2'lik bir şansı bile yok bu saatten sonra. Gerek cihazlar, gerek güncellemeler, gerekse hizmet hepsinde maalesef Google ve Apple'dan çok çok geride.

• Beğen
Tepkiler: bedby ve bulutsuzgece
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
eve internet bağlandıktan sonra bir ihtimal ilk defa insider'a dahil olabilir demek oluyor bu durum benim için...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
KONUYA YENİ GİRENLER İÇİN ÖZET:

1) Piyasaya WP8.0 ile çıkmış ve sonradan WP8.1'i almış olan cihazlar (Lumia 1320, 525, 1020, 925, 920, 820, 720, 620 vs) resmi güncellemeyi alamayacak. (Lumia 1520 Hariç!). Sebep: WP8.0'ı cihazların destek süresi 14.12.2015'te bitti. 1520 için ne bahaneleri var onu bilmiyorum.

2) Piyasaya doğrudan WP8.1 ile çıkmış cihazların büyük bir kısmı resmi güncellemeyi alacaklar. Bir kısmı zaten dün aldı. Alamayanlardan "bazıları" ise firmware güncellemesinin ardından alacaklar. Geride kalanlar ise yeterli müşteri deneyimini sunamadıkları için alamayacaklar. Sebep: WP8.1'li cihazlara Temmuz 2017'ye kadar destek sözü var. Yükseltemedikleri cihazlar yönünden ise sözlerini tutmamış olacaklar.

pissed26

pissed26

Üye
W10 yükledim telefonda takılmalar var sıfırlama yapmalımıyım sıfırlarsam tekrar 8e mi dönecek yine w10 da mı kalacak bide verilerim kaybolur mu

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
W10 yükledim telefonda takılmalar var sıfırlama yapmalımıyım sıfırlarsam tekrar 8e mi dönecek yine w10 da mı kalacak bide verilerim kaybolur mu
Her şey silinir. W10 kalır. Yedeğinizi alınız.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Alamayanlardan "bazıları" ise firmware güncellemesinin ardından alacaklar.
Benim de takıldığım nokta o işte. Daha iki hafta önce kendileri "Mart ayının ortalarında bir açıklama yaptı. Dedikleri; bazı cihazlar Windows 10 yükseltmesi için firmware güncellemesine ihtiyaç duyacak, bu güncelleme de Mart ayında yayınlanacak dendi. Yani Lumia olmayan cihazlar için Microsoft'un firmware güncellemesi yayınlaması söz konusu değil. Üreticilerin yayınlayacağı firmware güncellemesi için de Microsoft'un tarih vererek açıklama yapma şansı yok.

Yani işin aslı az önceki mesajımda da belirttiğim üzere konuya onlar da hakim değil ve sürecin önümüzdeki dönemde nasıl ilerleyeceğini bilmiyorlar. O yüzden açıklamaların hiç biri tatminkar değil. Muallakta açıklama yapmalarının nedeni de ileride yaşanacak olası bir çark durumu için önlem olduğunu düşünüyorum.

Üst Alt