İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

jetgil

jetgil

Üye
hemen paylaşalım :D

ersncak42

Üye
arkadaşlar yeri değil ama bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.ben windows phone8.0 amber e dönmek istiyorum rom dosyalarıda elimde hangi programla yükleyebilirim forumdaki konu eski çöp olmuş bilgisayarım windows 8.1 telefonumda 8.1

.BlueTR

.BlueTR

Üye
arkadaşlar yeri değil ama bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.ben windows phone8.0 amber e dönmek istiyorum rom dosyalarıda elimde hangi programla yükleyebilirim forumdaki konu eski çöp olmuş bilgisayarım windows 8.1 telefonumda 8.1
Nokia care suite ile.

cemil baba

cemil baba

Üye
Birden fazla fotoğraf kabul ederler mi acaba?
Bir yarışma da Facebook da var. Koşullar arasında şöyle bir madde var ne anlama geliyor bu?

'19. Bu kampanya, Milli Piyango İdaresi’nin 11.01.2016 tarihli ve 24951361-255.05.02/37-241 sayılı izni ile izin kapsamı dışında düzenlenmektedir.'
Arkadaşlar hafıza kartı telefonu yavaşlatır mı? HK takılı değilken akıllı depolamaya giriyorum, telefon kısmına, birkaç saniyede açılıyor. Hk takılı iken baya bekletiyor. En az 30 saniye. HK class 4. Bunun etkisi olur mu, C10 alsam düzelir mi?

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Birden fazla fotoğraf kabul ederler mi acaba?
Bir yarışma da Facebook da var. Koşullar arasında şöyle bir madde var ne anlama geliyor bu?

'19. Bu kampanya, Milli Piyango İdaresi’nin 11.01.2016 tarihli ve 24951361-255.05.02/37-241 sayılı izni ile izin kapsamı dışında düzenlenmektedir.'
Arkadaşlar hafıza kartı telefonu yavaşlatır mı? HK takılı değilken akıllı depolamaya giriyorum, telefon kısmına, birkaç saniyede açılıyor. Hk takılı iken baya bekletiyor. En az 30 saniye. HK class 4. Bunun etkisi olur mu, C10 alsam düzelir mi?

Class 10 hafıza kartı tavsiye ederim. Class 4 okuma ve yazma hızlarında ağır kalır maalesef

cemil baba

cemil baba

Üye
Class 10 hafıza kartı tavsiye ederim. Class 4 okuma ve yazma hızlarında ağır kalır maalesef
Öyle yapacağım herhalde. HK nı biçimlendirip telefona taktım, belki düzelir diye. Takmadan önce 7 gb lık veri neredeyse 10 gb oldu ve hâlâ artıyor. Yavaş yavaş ilerliyor bir de. Buna ne sebep oluyordur, bilginiz var mı?

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
'adamların haklarını yememek' mi? Geç bunları . Kaç milyarlık telefon aldık da ne oldu? Resmen içi boş. Asıl haklarımızı yiyenler onlar, uyanın artık.
W10M çıkalı 1 sene oldu hala RTM'yi veremediler. Adamların umurunda değiliz ki. Bildirim ekranı , ayarlar kısayolu, interaktif bildirimler, klavye değiştirebilme vs.. Ios'ta kullanıcı deneyimini derinden etkileyen pek çok ayrıntı, Android'den çok sonra ekleniyor. Tırıvırı özellikleri geçtim, temel bir çok şey Android de eskidikten sonra ekleniyor. Bunlardan bir tanesi de diğer arkadaşın dediği quick reply. Android de çok uzun süredir kullanılıyor. Bu da Android'in açık yapısından kaynaklı.. Dileyen üretici, dilediği özelliği ekleyebiliyor. Hatta quickreply'a destek veren uygulamalar markete de ekleniyor.
Ios fonksiyonellik anlamında Android'in fersah fetsah gerisinde.

Kısacası, kendi sistemini geliştirmekten aciz bir firmayla yollarımı ayırmam yakın. :dry:
Ulan Kendi sistemine iyi kötü bişiler verdin, onları da ne diye gidip diğer platformlara da verirsin? Hemde kendi OS'undan da daha iyi ve güzel olarak. Gerçekten bunların çalışma prensiplerine anlam veremiyorum! :off:

Diyecek çok söz var da, beyni olup anlayan (MS) yok.
bu konuda çok haklısın. microsoft o silahı dayayıp da bu telefonları alacaksınız dediğinde keşke biri bizi kurtarsaydı da almasaydık cihazları.

windows 10 pc başarılı bir işletim sistemi değil.yine windows 8.1 den de iyi değil.windows defendiri kapatmak mümkün mü? fotoğrafları açıp scroll ile yakınlaşamamak hoşuna mı gidiyor? final sürümü diye yayınladıkları sürümün resmi donanım sürücülerinden az mı çektik? hala 2006 sürücülerini barındıran benmiyim? sağ alttaki bildirim bölgesindeki işlevsel ses penceresini kaldırıp sadece ses açma kapayama yarayan pencere de mi hoşuna gitti? uyku modundan çıkamaması güncellemelerin zorunlu olarak yapılacak olması bi iş esnasında ne yaptığına bakmaksızın güncelleme ayağına çat diye kapatması çok mu hoş? benim bunlar hiç hoşuma gitmiyor açıkcası.metro uygulamalrı windows 8de de pencere içerisinde çalışsa şuan windows 8.1 kullanıyor olurdum.

gönül ister ki sen haklı çık. ancak microsoft gibi vurdumduymaz beceriksiz bir firmanın yıllardır mobil tarafta yüzünün gülmeyişininde bir nedeni var.en basitinden bu sivrizeka şirketin şarj yüzdesini nereye koyduğuna bak.kısayolların neden en başından veri windows 10 daki gibi olmadığını sorgula...neden her yapıda doğru çalışan birşeyleri bozmak zorunda olduklarına bak...symbian gibi tuşlu telefonlardan çıkarılıp dokunmatiğe geçirildiğinde bu kadar zaman almamıştı.kopuk kopuk bu çalışma sistemiyle ancak bize show yapabilir halolens felan ile.

öncelikle Windows defender i denetim masasından kapatmak mümkün. fotoğrafları açıp ctrl ye basıp yakınlaşmak mümkün. her güncelleme sonrası driver problemi yaşanır. driver i donanım sahibi yayınlar donanımlarınızın sahibinin sizin cihazınızı sallamaması siz ve üretici arasında onu nasıl w10 a bağladınız anlamadım ? asus n550jv kullanıcısıyım driver problemi yaşamıyorum. ses panaine sağ tıklayıp ses düzey karıştırıcısını aç deyince sizin mükemmel karıştırıcıyı açıyor. uyku modundan benim pc çıkıyor. evimde 2 w10 pc daha var onlarda da sıkıntı yok. güncellemenin zorunlu yapılması bence gayet iyi. güncelleme yapmayı bilmeyen vatandaşlara yardımcı ve korsanlara meydan okunmuş oluyor. ama yine de güncellemeleri yapmamak için alternatifler mümkün. çat diye güncelleme için kapanmıyor. benim güncelleme saatim gece 02.00 . farkettiysen sadece sorulara cevap verdim windows 10 ile gelen yeni özelliklerin hiçbirine değinmedim. Windows 10 un dünya çapındaki başarısı ortada olduğundan değinmeme de gerek olduğunu düşünmüyorum...

vurdumduymaz beceriksiz kullanıcıyı sallamayan bi firmaysa Linux var. OS X var ve bunları sizin pc ye bile yüklememk mümkün. bence Windows da durmanız kabahat.

4 defa cihaz servise verdim 2 cihaz değişimi 2 onarım yapıldı. bunu yapabilen başka tek servis apple ınki başka da yok. Lumia 920 yi servise gönderene bile fatura tutarı 1600 tl olduğu için 1520 gönderen bir firmadan bahsediyoruz. Windows 10 mobile hala insider derlemesi. ona zaten bişey diyemem.
Elimizde bir bardak var. Ben bu bardağın dolu kısmına bakıp boş kısmın dolmasını bekliyorum. Siz bu bardağın boş kısmına bakıp şikayet etmeyi seçiyorsunuz. Bende beklemekten sıkıldım . Ama beklemek de istyorum. Sizde sıkıldıysanız pc de ki alternatifleriniz vasat olsa da mobilde güzel alternatifler var bence onları tercih edin. Kimse 2016 ya gelmişiz neden hala sd kart girişi apple da yok diye sormuyor. Sırf bu yüzden ve fiyatları yüzünden benim apple kullanmm imkansız. Ama kullanıcıları durumdan şikayetçi değil. Bu da microsoft ya böyle kabullenmek lazım yada dediğim gibi alternatifler var.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
dakamon

dakamon

Üye
bu konuda çok haklısın. microsoft o silahı dayayıp da bu telefonları alacaksınız dediğinde keşke biri bizi kurtarsaydı da almasaydık cihazları.

öncelikle Windows defender i denetim masasından kapatmak mümkün. fotoğrafları açıp ctrl ye basıp yakınlaşmak mümkün. her güncelleme sonrası driver problemi yaşanır. driver i donanım sahibi yayınlar donanımlarınızın sahibinin sizin cihazınızı sallamaması siz ve üretici arasında onu nasıl w10 a bağladınız anlamadım ? asus n550jv kullanıcısıyım driver problemi yaşamıyorum. ses panaine sağ tıklayıp ses düzey karıştırıcısını aç deyince sizin mükemmel karıştırıcıyı açıyor. uyku modundan benim pc çıkıyor. evimde 2 w10 pc daha var onlarda da sıkıntı yok. güncellemenin zorunlu yapılması bence gayet iyi. güncelleme yapmayı bilmeyen vatandaşlara yardımcı ve korsanlara meydan okunmuş oluyor. ama yine de güncellemeleri yapmamak için alternatifler mümkün. çat diye güncelleme için kapanmıyor. benim güncelleme saatim gece 02.00 . farkettiysen sadece sorulara cevap verdim windows 10 ile gelen yeni özelliklerin hiçbirine değinmedim. Windows 10 un dünya çapındaki başarısı ortada olduğundan değinmeme de gerek olduğunu düşünmüyorum...

vurdumduymaz beceriksiz kullanıcıyı sallamayan bi firmaysa Linux var. OS X var ve bunları sizin pc ye bile yüklememk mümkün. bence Windows da durmanız kabahat.

4 defa cihaz servise verdim 2 cihaz değişimi 2 onarım yapıldı. bunu yapabilen başka tek servis apple ınki başka da yok. Lumia 920 yi servise gönderene bile fatura tutarı 1600 tl olduğu için 1520 gönderen bir firmadan bahsediyoruz. Windows 10 mobile hala insider derlemesi. ona zaten bişey diyemem.
Yaa kardeşim teknik servis konusunda övme şu firmayı herşeyde öv ama onda övme. 3-4 defa gidip daha beter hale gelen bir telefonum var senin 1520 ile değiştirelim istersen. Çoğu kişiye sor neler çekti teleservisten. Sana denk gelmiş bunlar. Ah bir bizim başımıza gelenler gelseydi görürdüm. Bi de düşünmek lazım 4 defa servise neden gider bir cihaz. Sen başta bunu sorgula. Adam alıyor iphone u senelerce kullanıyor sorunsuz.
Ayrıca 640 xl aldım onda da aldığımdan 1-2 ay sonra ekranda bir çizgi şeklinde sararma vardı. İş güç yüzünden gönderemiyorum servise açıkcası göndermekten de korkuyorum mahvedeler diye.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Yaa kardeşim teknik servis konusunda övme şu firmayı herşeyde öv ama onda övme. 3-4 defa gidip daha beter hale gelen bir telefonum var senin 1520 ile değiştirelim istersen. Çoğu kişiye sor neler çekti teleservisten. Sana denk gelmiş bunlar. Ah bir bizim başımıza gelenler gelseydi görürdüm. Bi de düşünmek lazım 4 defa servise neden gider bir cihaz. Sen başta bunu sorgula. Adam alıyor iphone u senelerce kullanıyor sorunsuz.
Ayrıca 640 xl aldım onda da aldığımdan 1-2 ay sonra ekranda bir çizgi şeklinde sararma vardı. İş güç yüzünden gönderemiyorum servise açıkcası göndermekten de korkuyorum mahvedeler diye.
dostum senin o mahfolan cihazın hala garantisi varsa birlikte gönderelim cihazı bak nasıl da problem çözülüyor. Teleservise benimkiyle beraber 3 tane de 5s verdim. 4 cihaz da cihaz değişimi aldı tesadüf değil... Cihazımı ben amoled yanmasından servise verdim. Bilirsiniz tüm amoledlerde var. Başka hiçbir problem olmadı. O leke de normalde görülmüyordu ancak çok dikkat edince biraz belli oluyordu. Arızayı teleserviste gösterene kadar biraz uğraşmıştım...
2 kere batarya değişsin diye verdim. 2 kere de ekran problemimden. Bikaç ay sonra yine vericem batarya değişsin diye...

dakamon

dakamon

Üye
dostum senin o mahfolan cihazın hala garantisi varsa birlikte gönderelim cihazı bak nasıl da problem çözülüyor. Teleservise benimkiyle beraber 3 tane de 5s verdim. 4 cihaz da cihaz değişimi aldı tesadüf değil... Cihazımı ben amoled yanmasından servise verdim. Bilirsiniz tüm amoledlerde var. Başka hiçbir problem olmadı. O leke de normalde görülmüyordu ancak çok dikkat edince biraz belli oluyordu. Arızayı teleserviste gösterene kadar biraz uğraşmıştım...
2 kere batarya değişsin diye verdim. 2 kere de ekran problemimden. Bikaç ay sonra yine vericem batarya değişsin diye...
Bende piksel yanmasından gönderdim bende anlatana kadar diilimde tüy bitti ekran değiştirdiler içinde toz kıl bırakmışlar yine gönderdim bu sefer de ekranı iyi yapıştırmamışlardı ekran çıkıntılıydı yine gönderdim geldi kapasitif buton tuşları çalışmıyordu yine gönderdim bu seferde zamanla toz almaya devam etti az az ama artık lanet olsun dedim her gittiğinde 15 gün gelmiyor ben 60-70 gün telefon kullanamayacaksam neden alıyorum bu telefonu. Rezillik. O yüzden bana iyiler falan deme teleservisi herkes iyi biliyor. He senin vaktin vardır yedek telefonun vardır gönderirsin düşünmezsin ama bu yüzden yaşadığım sıkıntıları bi ben bilirim. Sen iyi demeye devam et.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
dostum senin sureç çok sıkıntılı olmuş. Bende bi Lumia 520 aldım 100tl ye yedek cihaz olarak sürekli bekletiyorum. Aklında bulunsun misal ekran problemindn 4 kere servise vermişsin. Bu bi cihaz değişim sebebi. Bu tür durumlarda Microsoft Lumia destek hattı nı arayın direk cihaz değişir...

skynet

Üye
O değil de bu 8.1'de ki pil tasarrufu çeviri hatasını hala düzeltemediler gitti bir güncelleme vermek bu kadar mı zor arkadaş :@

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
O değil de bu 8.1'de ki pil tasarrufu çeviri hatasını hala düzeltemediler gitti bir güncelleme vermek bu kadar mı zor arkadaş :@

Mağazadaki Windows Insider uygulamasının içerik çevirisini yapan arkadaşı da öpüp koklamak lazım.
Taa en başından beri "Önceki sürümleri al" diye yazıyor. (Doğru çevirisi için bkz. "Ön izleme sürümlerini al") @Sensation :kıskıs:
Çeviriyi yapan vatandaş "preview" ile "previous" arasındaki farktan bihaber anlaşılan...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve skynet
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Mağazadaki Windows Insider uygulamasının içerik çevirisini yapan arkadaşı da öpüp koklamak lazım.
Taa en başından beri "Önceki sürümleri al" diye yazıyor. (Doğru çevirisi için bkz. "Ön izleme sürümlerini al") @Sensation :kıskıs:
Çeviriyi yapan vatandaş "preview" ile "previous" arasındaki farktan bihaber anlaşılan...
MS öyle küçük şeylere takılmıyor, zaten büyük işlerde onların ilgi alanına girmiyor o yüzden sıkıntı değil :D

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve Aybars1979
dakamon

dakamon

Üye
MS ayakta tutan office PC işletim sistemi ve bulut ve çok sağlam gelirler var. Genel anlamda zarar etmedikleri sürece sıkıntı yok WP de dursun kenarda diyorlar. Varmıyız varız. Tamam. MS Turkiye içler acısı zaten. Windowz diyenler ceo oluyor.

• Beğen
Tepkiler: sahte_suhte
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Bende Class 10 var ama telefonu her yeniden başlattığımda SD kart hatası alıyorum. Sebep ne olabilir ki!

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Dünkü Barcelona - Athletic Bilbao karşılaşmasında Bilbaolu bir bayan taraftar :)

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01, BLasTeaR ve cemil baba
Takipçi Satın Al

Üst Alt