Haber Samsung 6 Gb LPDDR4 Ram Üretmeyi Basardi

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Samsung 6 Gb LPDDR4 Ram Üretmeyi Basardi

Büyük Başarı Bazı araştırma göre şu de 4k ekran ile sunabilir mis ama adam iflas bayrağı çekiyormuş :)

Sansung'un en büyük birimleri arasında yer alan Samsung Electronics, işlemci başta olmak üzere, RAM ve NAND Flash depolama birimleri gibi pek çok çip üretip, dünyadaki üreticilere satan bir üretici.

Samsung'dan tek modülde 6 GB RAM

20nm teknolojisiyle üretilen yeni Samsung'un LPDDR4 formundakiRAM'leri, tek modülde 6 GB seviyesine ulaşmış durumda.

12 Gigabits yani modül başına 1.5 GB kapasiteli yeni belleklerle beraber toplamda 6 GB'lık mobil RAM karşımıza geliyor. Samsungzaten 4 GB'lık modülleri de ilk üreten marka olmuştu. Şimdi firma bu RAM modüllerini de Note 5 ve S6 Edge+ modelinde de kullanıyor.

Samsung'un yeni geliştirdiği modüller yüzde 30 daha hızlı olacak ve yüzde 20 daha az güç tüketecek.

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Yazılım olmadıktan sonra androide 100 gb ram da taksan aynı nane.:eheAma hiçbir işletim sisteminde bu kadar özgür değiliz o yüzden seviyorum.

• Beğen
Tepkiler: BRKTNL
hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Yazılım olmadıktan sonra androide 100 gb ram da taksan aynı nane.:eheAma hiçbir işletim sisteminde bu kadar özgür değiliz o yüzden seviyorum.
Yazılım olsa bile Samsung sence o kadarr ram koyar mı :)

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Iosnu görüyoruz 1 gb ram ile kaç sekme veya uygulama açabiliyor
4gb ram de android 40 tane falan geri yükelme yapmadan açılabiliyor
Çoğu kaynağa göre 1gb ios 8.4 lü bi iphone 6 sekme açabiliyor daha sonralarında ilk açtığı sekmeyi yeniden yüklüyor
Herşey ne yazılım ne de donanım

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
6 Ay Sonra Çöp =) Değişen Bişey Olmayacak

Shawy

Üye
Vay be benim bilgisayarda bile 1 gb ram var adamlar işi aşmış.
Bu arada ilk 4 gb olan asus değil miydi?

MaxipmaN

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Shawy
mcnpl4

mcnpl4

Üye
bunlar her seferinde daha hizli ve daha az enerji kullanan urunler tasarliyor da pil kullanimi neden farkedilir seviyeye cikmiyor onu anlamiyorum

Polymath

Polymath

Üye
Samsung teknoloji üreten ve yenilikçi firma. Hayatımızın her yerinde var. Örneğin dün hastaneye gittim radyoloji deki röntgen makinesi Samsung. Emar makinesi samsung.

Samsung gerçekten dev ve bence insaliga hizmet eden bir firma

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
bunlar her seferinde daha hizli ve daha az enerji kullanan urunler tasarliyor da pil kullanimi neden farkedilir seviyeye cikmiyor onu anlamiyorum
Ekran çözünürlüğünü yükseltmeleri veya daha şık tasarım yüzünden inceltme sebebiyle bataryadan kısmaları yüzünden.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
Şimdi telefon alıyorum diyelim, alırken özellikleri 2gb ram yazıyor. Benim beklentim telefonu aldım, eve geldim, cpu-z'yi felan yükledim ram boyutunu 2048 mb görmem gerekirken, 1704 mb görüyorsam yerim öyle 2gb'lık ram'i açıkçası diyebilirsiniz, benim gibi :) Modülü üretebilirsin de cihazı satarken gpu'ya ne kadar ayrılıyor vs.. onları çıkın, kalanı söyleyin, ki insanlar tercihlerini ona göre yapsın. 6gb'lık modül yapıldı diye konulan ve satın aldığınız telefonda 6gb ram beklemeyin yani.

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
Şimdi telefon alıyorum diyelim, alırken özellikleri 2gb ram yazıyor. Benim beklentim telefonu aldım, eve geldim, cpu-z'yi felan yükledim ram boyutunu 2048 mb görmem gerekirken, 1704 mb görüyorsam yerim öyle 2gb'lık ram'i açıkçası diyebilirsiniz, benim gibi :) Modülü üretebilirsin de cihazı satarken gpu'ya ne kadar ayrılıyor vs.. onları çıkın, kalanı söyleyin, ki insanlar tercihlerini ona göre yapsın. 6gb'lık modül yapıldı diye konulan ve satın aldığınız telefonda 6gb ram beklemeyin yani.

Samsung'dan hiçbir beklentimiz yok kardeş :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Ekran çözünürlüğünü yükseltmeleri veya daha şık tasarım yüzünden inceltme sebebiyle bataryadan kısmaları yüzünden.
ekranda harcama fazladir bundan kaynakli olabilir de incelse de bataryanin kapasitesini dusurmuyorlar ya ayni tutuyorlar yada yukseltiyorlar. ekran konusunda da cozum sart. artik herkes yuksek cozunurluk koyuyor telefonlara

0MG90

0MG90

Üye
Arayüz Touchwiz olduktan sonra o RAM yine dolar.

• Beğen
man20

man20

Üye
Samsung teknoloji üreten ve yenilikçi firma. Hayatımızın her yerinde var. Örneğin dün hastaneye gittim radyoloji deki röntgen makinesi Samsung. Emar makinesi samsung.

Samsung gerçekten dev ve bence insaliga hizmet eden bir firma
Geçmiş olsun canım. Bi sorunun yoktur umarım.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Samsung sadece kendisi için üretmiyor
çoğu telefonun içinde samsung ram var hatta samsung sayılı GDDR5 üreticilerinden benim ekran kartımdaki bellekler bile samsung
Apple bile bi aralar samsung kullanıyordu
Hatta ilk 14nm ddr3 bellek üreten firma aynı zamanda

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
4 GB Gayet İyiydi Ne Bu 6 Gb :ah

Murat Alper

Murat Alper

Üye
Samsunga altın semerli telefon yapmışsın ha 6 gb ramli telefon yapmışsın gene kasar gene kasar :ehe

• Beğen
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Anlatamadım galiba:ah
SADECE kendisi için üretmiyor
Ramin fazlası hiç bi zaman kötü değildir
Kamera yüksek mp yaparsın Granlenme olur
İşlemci hızlı yaparsın ısınır
Ekran yüksek çözünürlük yaparsın pil tüketimi artar
Pili fazla yaparsın telefon kalınlaşır
Metal yaparsın çekim gücü düşer ama
Rami artırırsın bi şey olmaz (kötü anlamda)

Üst Alt