Haber Samsung 6 Gb LPDDR4 Ram Üretmeyi Basardi

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
Anlatamadım galiba:ah
SADECE kendisi için üretmiyor
Ramin fazlası hiç bi zaman kötü değildir
Kamera yüksek mp yaparsın Granlenme olur
İşlemci hızlı yaparsın ısınır
Ekran yüksek çözünürlük yaparsın pil tüketimi artar
Pili fazla yaparsın telefon kalınlaşır
Metal yaparsın çekim gücü düşer ama
Rami artırırsın bi şey olmaz (kötü anlamda)
Sonuçta ilk önce kendisinde kullanır

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Ram Ne Kadarda Fazla Olursa Olsun O Telefon Multitasking Yaptığı İçin Isınacaktır

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Ram Ne Kadarda Fazla Olursa Olsun O Telefon Multitasking Yaptığı İçin Isınacaktır
Veya...
Uygulamaların dosyalarını ramde tutarak daha hızlı açılmasını sağlayarak işlemcinin yükünü azaltabilir
Eğer kullanmayacaksan fazla olmasının anlamı ne ???
Benim A marka ekran kartım var tüm oyunları 4k ultrada oynayabiliyor
Eee. Oynarken ısındığı için kullanmıyorum

Veya Bugattim var 440kms ye çıkabiliyor ama çıkmıyorum
Neden? Çünkü çok yakar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Bende 3g bir ram olmasına rağmen

Bunu kullanıyorum s6 + not 5 de 4gb ram var

Eğer Android telefon alıyorsanız 4 GB'lık idealdir fazlasına gerek yok 6 gb gb lokma Google play store de 6 gb lokma oyun yok fazlasına gerek de yok

Bende s6 da kasma donma yok donma kasma var diyende Samsung un kariyerini düşürmek içindir.

Sadece s6 modeli için cevap dir

Koradam

Üye
Arkadaşım Note 4 kullanıyor 7 ay olacak daha hiç wipe data yapmadı ota dan gelen Android L kurulu şuan şarj normal kullanımla 2.5 gün gidiyor.Ara yüz yağ gibi akıyor. Arkadaş oyunda oynuyor s peni de kullanıyor olabildiğince her şeyi kullanıyor bu kasma muhabbeti ön yargının tavan yapmış şekli bence.
Annemde de şuan babamdan kalma S3 mini var stok durumda standart sosyal ağ uygulamaları kurulu ondada hantallık göremiyorum.
Amcamda S4 var.Piyasaya çıktığı ay aldı telefonu wipe data görmedi hiç ota güncellemeleri kurulu. Arka planda çalışan tonlarca uygulama açık (amcam gündemi ve borsayı fazla takip eder ) kasma olduğunu görmedim.
haa şuna gelecek olursak. Babamda şuan grand 2 lte var onda ufak takılmalar hariç bir sorun görmedim
Kendi fikrimi söyleyecek olursam android için boş rame bakma muhabbeti çok yanlış zaten çekirdeği gereği boş ramı israf diyip doldurmaya çalışıyor 100 gb de olsa uygulama varsa sistem ramı doldurmaya çalışacak

• Beğen
Tepkiler: hikmet366
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Ben telefonumda reklam gösteren dandik uygulama ve oyun kurmam telefonu kullanmayı bilmez ise telefon ne yapsın
Ben g2 yi açık kalma süresi rekoru için 460 saatir açık
Ama hala 800mb bos ram kalabiliyor
Ama cihaz yavaştan kafayı yemeye başladı Suan
Sarja takılı değil ama sanki şarj oluyormuş gibi gösteriyor
Yeniden başlarsam düzelecek ama rekora gideceğim :ehe

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım Note 4 kullanıyor 7 ay olacak daha hiç wipe data yapmadı ota dan gelen Android L kurulu şuan şarj normal kullanımla 2.5 gün gidiyor.Ara yüz yağ gibi akıyor. Arkadaş oyunda oynuyor s peni de kullanıyor olabildiğince her şeyi kullanıyor bu kasma muhabbeti ön yargının tavan yapmış şekli bence.
Annemde de şuan babamdan kalma S3 mini var stok durumda standart sosyal ağ uygulamaları kurulu ondada hantallık göremiyorum.
Amcamda S4 var.Piyasaya çıktığı ay aldı telefonu wipe data görmedi hiç ota güncellemeleri kurulu. Arka planda çalışan tonlarca uygulama açık (amcam gündemi ve borsayı fazla takip eder ) kasma olduğunu görmedim.
haa şuna gelecek olursak. Babamda şuan grand 2 lte var onda ufak takılmalar hariç bir sorun görmedim
Kendi fikrimi söyleyecek olursam android için boş rame bakma muhabbeti çok yanlış zaten çekirdeği gereği boş ramı israf diyip doldurmaya çalışıyor 100 gb de olsa uygulama varsa sistem ramı doldurmaya çalışacak
Grand 2 LTE bende de var jelyban

Arada takıma oluyor 1.5 GB Ram var sonuçta

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ben telefonumda reklam gösteren dandik uygulama ve oyun kurmam telefonu kullanmayı bilmez ise telefon ne yapsın
Ben g2 yi açık kalma süresi rekoru için 460 saatir açık
Ama hala 800mb bos ram kalabiliyor
Ama cihaz yavaştan kafayı yemeye başladı Suan
Sarja takılı değil ama sanki şarj oluyormuş gibi gösteriyor
Yeniden başlarsam düzelecek ama rekora gideceğim :ehe

1.000 saatin üzerindeyim şuan ve sorun yok desem ne dersin?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
1.000 saatin üzerindeyim şuan ve sorun yok desem ne dersin?
Bende de yok ama donanım yavaştan beni bi yeniden başlat istersen iyi olur demeye başladı
Su an tek sorun sarj cihazı takılı olmadığı halde takılı gibi gösteriyor belki sarja bi kere daha takıp çıkarsam düzelecek
Ama hala 850mb boş ram var

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Sarj oluyor gibi göstermesi başka bir sorun bence.
Ne bu 1.000 küsur saat içersinde ne de başka bir anda böyle bir hata oluşmadı bende.
Benim ram 600 lerde falan anca ama oyun uygulama kapandığını falan görmedim ramden dolayı :D Sürekli de elimde telefon sürekli forumdayım sanki yeni açılmış gibi sadece ram baya doldu tabi :D

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Sarj oluyor gibi göstermesi başka bir sorun bence.
Ne bu 1.000 küsur saat içersinde ne de başka bir anda böyle bir hata oluşmadı bende.
Benim ram 600 lerde falan anca ama oyun uygulama kapandığını falan görmedim ramden dolayı :D Sürekli de elimde telefon sürekli forumdayım sanki yeni açılmış gibi sadece ram baya doldu tabi :D
Ben günlük sırf youtube dan 3 saat video izliyorum her videodan sonra foruma girip bildirim kontrolu yapıyorum
Ben de böyle oldu yeniden başlatınca düzelmez ise bi romu tekrar kurarım
Daha da olmadı satar Note 5 alırım :ehe

• Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo

Koradam

Üye
Bende de yok ama donanım yavaştan beni bi yeniden başlat istersen iyi olur demeye başladı
Su an tek sorun sarj cihazı takılı olmadığı halde takılı gibi gösteriyor belki sarja bi kere daha takıp çıkarsam düzelecek
Telefon açık kaldığı için ram dolmaz fakat sistemde şişme olur kapatılıp açınca sistem rahatlar.Sarj soketinde paslanma olabilir

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Telefon açık kaldığı için ram dolmaz fakat sistemde şişme olur kapatılıp açınca sistem rahatlar.Sarj soketinde paslanma olabilir
ben telefonu kapatmadığım için oluyor biliyorum :oke:
şarj soketi sağlam pc falan bağlanıyor sorun yazılımsal 10dkde çözerim ama bana sadece oradaki logonun değişmesi açık kalma süremi sıfırlatamaz :ehe

Seglopsi

Seglopsi

Üye

sistemim an itibariyle 445 saattir açık, ne bir takılma var ne bir problem, hatta şarjı uzun gitsin diye işlemci hızını da 754 mhz'e dusurdum (root'un nimetleri), yaklaşık 28 saate felan yükseldi ekran süresi, gayet memnunum :)

sizlerin rekor nedir bilemiyorum ancak istediğinizde kapisirim, dermişim :kop:

tablet asus me173x, sistem tarafimdan stock rom üzerinden editlenmis android 4.2.2 :)
bu kasma muhabbeti ön yargının tavan yapmış şekli bence.

dediklerine katılıyorum bende de galaxy s5 ve asus tablet mevcut ikisinde de wipe dır, falandir hiç yapmadım, ikisinden de oldukça memnunum. yeri gelir ağır da kullanıyorum cihazları halen bir problem yasamadim.

android gerçek zamanlı multitasking yapamadığı için (meego gibi) ne kadar RAM olursa olsun bence performansa etki eden aşırı bir fark olmayacaktır. meego gibi sistemler için de şöyle bir sorun teşkil ediyor RAM in fazla olma durumu, eğer işlemci yeterince iyi değilse ram'in fazla olma durumu sistemi yoruyor.

Üst Alt