Galaxy Ace 2 i8160 Root, Cwm, Kernel, Rom Kurulum işlemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Enisina

Üye
    Konu Sahibi
Root, Cwm, Kernel, Rom Kurulum işlemleri
Root işlemi

4.1.2 jellybean

●Gerekli dosyaları indirip hafıza kartına atın

●Telefonu kapatınız.

●Ses açma + Orta tuş + Güç
tuşuna aynı anda basarak
telefonu açınız.

●Açılan menüde ses tuşları ile
hareket ederek apply update from
external sd seçeneğine geliniz güç
tuş ile seçiniz

●Açılan menüden hafıza kartına
attığınız update-supersu.zip dosyanı
bularak güç tuşla seçiniz root işlemi Tamamlanmıştır.

●indir:

Cwm Kurulum

●Telefonu kapatınız.

●Ses açma + Orta tuş + Güç
tuşuna aynı anda basarak
telefonu açınız.

●Açılan menüde ses tuşları ile
hareket ederek apply update from
external sd seçeneğine geliniz güç
tuş ile seçiniz

●Açılan menüden hafıza kartına
attığınız update.zip dosyasını
bularak güç tuşla seçiniz cwm yükleme işlemi Tamamlanmıştır.

●indir:

4.4.4 yazılımı Yüklemek için cwm sürümünü güncelleme

●Telefonu kapatınız.

●Ses açma + Orta tuş + Güç tuşuna aynı anda basarak telefonu açınız.

●Açılan menüde ses tuşları ile apply update from
external storage seçeneğine geliniz home tuş ile seçiniz

●Açılan menüden hafıza kartına attığınız chrono_kernel_r1.5.2_4.1.2_cwm.zip dosyasını bularak güç tuşla seçiniz cwm sürümü Güncellenmiştir.

sonuç:

6.0.5.0 Resmini bulamadım hiçbir fark yoktur :)

●Indir:

Dikkat:Burdan chrono_kernel_r1.5.2_4.1.2_cwm.zip adlı dosyayı Indirin.

Odin ile Stock Rom Kurulumu
●Telefonunuzu kapatın

●Ses Kısma + home Tuşu + Güç Tuşuna, bir süre basın. sonra bir kereliğine ses açma tuşuna basın Telefon Download Mod'una geçecek.

●sonra cihazımızı bilgisayarımıza bağlıyoruz ve odin'i açıyoruz

●Eğer Telefonu Gördüyse Resimdeki Gibi Olacak

●Şimdi PDA'ya tıklayarak indridiğimiz Türkiye Rom'unu gösterelim (Dosyayı Rardan çıkartıp içindeki .md5 dosyayı göstereceğiz).

●Ayarları Resimdeki Gibi yaptıktan sonra, Start tuşuna basarak işlemi başlatın. Yükleme İşlemi Yaklaşık Olarak 5dk Kadar Sürecektir. İlk Açılış Biraz Uzun Sürecek

Not:Eğer Telefon Sürekli Reset Atarsa Recovery Moda Girip Wipe Data Factory Reset Ve Wipe Cache Portation İşlemlerinı Yapıp Reboot System Now Yapın.

Not:Odin Telefonu Görmez ise Burdaki Driverleri İndirip Kurunuz

Rom:

Odin:

Güncellenmeye Devam Edilecek :)

Son düzenleme:

anılbaran

anılbaran

Üye
görselleri yüklemenizi bekliyoruz

Mahmutylmz00

Mahmutylmz00

Üye
Rom görüntüleri alabilir miyiz :tşk:

BraveHeart1923

BraveHeart1923

Üye
sayaç sıfırlma varmı

ettu

ettu

Üye
Enisina
Anlatımın çok güzel. İyi emek vermişsin. Sağol. Anlatımına ilave edilecek başka şeyler var mı? Gerçi en son yorumun 26 Kasım 2014'de düşmüş. Uygulamayı deneyeceğim. Windows phone 6.0 kullandığım için androidde biraz acemiyim ama bilgisayar bilgim çok iyidir.

Kar Fırtınası

Kar Fırtınası

Üye
Merhaba arkadaşlar;
Benim bir sorunum var.Telefona ace 2 nutzer kerneli kurdum,kernel gayet güzel ama telefonda uyanmama sorunu oluyor.Güç düğmesine basıyorum,telefonun ekranı gelmiyor,gelmediği içinde kapatıp açmak zorunda kalıyorum.Bu sorun neden kaynaklıyor,herhangi bir çözümü var mı?

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
Merhaba arkadaşlar;
Benim bir sorunum var.Telefona ace 2 nutzer kerneli kurdum,kernel gayet güzel ama telefonda uyanmama sorunu oluyor.Güç düğmesine basıyorum,telefonun ekranı gelmiyor,gelmediği içinde kapatıp açmak zorunda kalıyorum.Bu sorun neden kaynaklıyor,herhangi bir çözümü var mı?
Bu sorun cm11 ile ilgili mesela miui veya color os ta bu sorunu ben yasamadım

yasn250606

Üye
beyler cwm atıcam ama telefon hafızasıs geliyor recovery modda external sd olarak gelmiyor napıcam ?

Enisina

Üye
    Konu Sahibi
Enisina
Anlatımın çok güzel. İyi emek vermişsin. Sağol. Anlatımına ilave edilecek başka şeyler var mı? Gerçi en son yorumun 26 Kasım 2014'de düşmüş. Uygulamayı deneyeceğim. Windows phone 6.0 kullandığım için androidde biraz acemiyim ama bilgisayar bilgim çok iyidir.

Elimden Geldiğince Basılacak tuşa kadar tüm ayrıntılarıyla anlattım. eksik yoktur. :)
beyler cwm atıcam ama telefon hafızasıs geliyor recovery modda external sd olarak gelmiyor napıcam ?
O Halde Sizde Dosyaları Revovery modda gelen hafızaya atıp kulurum işlemlerini yapınız.

ettu

ettu

Üye
Enisina
Yakında root atmayı senin anlatımını uygulayarak deneyeceğim. İnşallah beceririm de telefon pert olmaz.

Alican426

Üye
arkadaşlar telefonuma cm 13 yükledim sonra 4.1.2 ye döndüm recoveryi açtım cmw flaşlamak istediğimde hata alıyorum 2.3.6 fabrika reseti yaptım yine geldim yine aynı hatayı alıyorum hatta dosyayı yeniden indirdim aynı hatayı alıyorum odin ile yüklesem bi rom yüklemeye çalıştığımda cmw veya twrp yeniden başlıyo yüklenemiyor sizce ana kart arzası mıdır odin telefonu görüyor ??

sorunu çzödüm mount kısmında her şeye format attım açılış hızı fln değişti şimdi terkardan cm13 yükliyeceğim

Son düzenleme:
ettu

ettu

Üye
Cyanogenmod cm-11 kurduğumda bende de benzer sorunlar vardı.Telefonun Ayarlar-Kişisel-Yedekle ve sıfırla-Fabrika verilerini sıfırla seçerek sıfırdan kurulum yaptım. 444Current-Minimalist-DHO-GAPPs ile chrono kernel_r4.0 kurup, gerekli ayarları yaptıktan sonra yedeklerimi de aldım. Telefonum cm-11 romda tıkır tıkır çalışmaya başladı. Şimdilik rom değiştirmeyi düşünmüyorum.

Alican426

Üye
bence geçiş yapın video çalışıyor her şeyini yapıyorlar rus linki karar sizin ama tavsiyem bu :D günlük güncelleme geliyor :D

ettu

ettu

Üye
Alican426
Cyanogenmod 12'nin artı ve eksilerini yazar mısın? Örneğin batarya durumu nasıl? Telefonumda 2450 mAh'lık batarya var. 4.1.2 JB'da batarya 1.5 gün filan gidiyordu. cm-11'de ancak bir gün gidiyor.
Cyanogenmod 12 (OS 5.x) 11'in üstüne direk mi yüklüyorsun? Yoksa önce 11'i formatlayıp üstüne mi kuruyorsun?

• Beğen
Tepkiler: Alican426

Alican426

Üye
Alican426
Cyanogenmod 12'nin artı ve eksilerini yazar mısın? Örneğin batarya durumu nasıl? Telefonumda 2450 mAh'lık batarya var. 4.1.2 JB'da batarya 1.5 gün filan gidiyordu. cm-11'de ancak bir gün gidiyor.
Cyanogenmod 12 (OS 5.x) 11'in üstüne direk mi yüklüyorsun? Yoksa önce 11'i formatlayıp üstüne mi kuruyorsun?
bataryayı nerden aldın yazarsan sevinirm ve cm 12'nin pil ömrü gerçekten çok uzun batarya 1.500 mah lık olmasına rağmen 1 gün 6 saati çıkarabiliyor 4.1.2 ye dön artından bunu indir dosyayı zipden çıkar odini aç pa yazan yere koy telefonu dowloand moduna al telefona yükle telefon kapanır kapanmaz recovery moduna al öyle yükle dosyaları ama cm12 ve gappsını önceden at

ettu

ettu

Üye
Bataryayı 2 yıl önce tanesi 4.18 $'dan 2 tane (3.7 V - 2.450 mAh) satın aldım.

Orijinal batarya 1.500 mAh'da o kadar gidiyorsa çok iyi.
Rus romunu indirmek istedim ama dil Rusça. Benim için upload edebilir misin? den çıkan kernel.tar.md5 dosyasını odinde pa derken pda yere mi koy demek istedin? Çünkü pa yok.
"telefon kapanır kapanmaz recovery moduna al öyle yükle dosyaları ama cm12 ve gappsını önceden at" kısmını anlamadım.
Maddeler halinde 1-2-3 gibi yazarsan daha iyi anlarım.
Edit:Bende "cm-12-20150112-UNOFFICIAL-falcon.zip" romu var. Denedin mi?

• Beğen
Tepkiler: Alican426

Alican426

Üye
Bataryayı 2 yıl önce tanesi 4.18 $'dan 2 tane (3.7 V - 2.450 mAh) satın aldım.

Orijinal batarya 1.500 mAh'da o kadar gidiyorsa çok iyi.
Rus romunu indirmek istedim ama dil Rusça. Benim için upload edebilir misin? den çıkan kernel.tar.md5 dosyasını odinde pa derken pda yere mi koy demek istedin? Çünkü pa yok.
"telefon kapanır kapanmaz recovery moduna al öyle yükle dosyaları ama cm12 ve gappsını önceden at" kısmını anlamadım.
Maddeler halinde 1-2-3 gibi yazarsan daha iyi anlarım.
Edit:Bende "cm-12-20150112-UNOFFICIAL-falcon.zip" romu var. Denedin mi?

gold batarya buldum bende bataryayı ama bilemiyorum ama rom olarak bu siteden bakmalısın cm13 en iyis cm11 kadar 1 ay içinde stabil olacağını diyorlardı bu link de cm 13 bugünün kü sürümü var şimdi yüklemeden önce cm13 zipini aç orda boot olacak onu sil bunu indir aç içini içinde boot olacak onu cm13 zipin içine at sonra telefona at hafıza ayarı için 1. olarak cm13 ve gappsı indir burdan gappsı indirebilirsin. buları hafıza kartına at 2. odin ile 4.1.2 ye geç 3. olrak kerneli flaşla ardından recovery modunu aç reset at sağ üste dokunacaksın reset atmak için sonra kaydıracaksın asağıdaki çubuğu ardından geri gelip installdan yükleme işlemini yapacaksın telefon açıldığında hafıza ayarını yapmaman gerekiyor boot ile yapmış oluyorsun ben kuruyım ona göre yazarım buraya

tamam dediğim gibi kur sorunsuz açılıyor

Son düzenleme:
Takipçi Satın Al

Üst Alt