DenizhaNq
Üye
bende fark ettim bunuaynen öyle bende de bu sorun var
bende fark ettim bunuaynen öyle bende de bu sorun var
hemen hemen her telefonun teknik bilgilendirme kısmında bu zaten belirtilir "Sosyal media bağlantısı ile cep telefonundaki e-posta hesabını senkronize ederek kullanmak pek çok kişinin severek kullandığı bir özellik.
Ancak, çoğu kullanıcı cep telefonuyla ilgili giriş bilgisi seviyesinde olduğundan farkında olmadan ve istemeyerek te olsa bu özelliği kullanıyor ve ne olduğunu da bilmeden devam etmesini sağlıyor.
Oysa, her telefon sisteminde de bu övzellik açıkça belirtilmeli, opsiyonel olmalı,
Ancak opsiyonel olmalı derken de insanın gözüne çaka çaka belirgin olmalı.
İstiyormusun_istemiyormusun diye Evet/Hayır lı seçenek olmalı.
Hatta kişi bunları seçmediği anda da senkronizeyi başlatmamalı..
Çünkü, bu çok hassas ve önemli bir konu.
İşte sorun da burada.hemen hemen her telefonun teknik bilgilendirme kısmında bu zaten belirtilir "
- Exchange ActiveSync®, Facebook™, Google™ ve SyncML™ aracılığıyla senkronizasyon™**" hatta twitter, linked in vb proğramlarda snkron yapılabilir ama face daha bilinir ve kullanıcı sayısı nedeni ile özellikle belirtilir. bu özellik kendi kendine aktif olmaz özellikle aktif etmeniz ve senkrona izin vermeniz gerekir giriş seviyesi bir kullanıcının bunu bilerek açması neredeyse imkansızdır yani.
Hali hazırdaki telefonum bozulana kadar da kullanırım.8.1 kapsıyor gayet açık ve net yazmışlar kapsamadığını nerden çıkardınız? ve hatta w10 uda kapsıyor her nekadar resmi sürüm ortalıkta olmadığı için yazmamış olsalarda yazılanlar o yönde.arkadaşlar bu bilgilendirme windows phone 8.1 i kapsamıyor endişelenecek bir durum yok mailn ayrıntılarına bakarsanız cihazları soyluyor
Onun için en sağa kaydırarak profilinizin altında en yeni diye bir seçenek olması gerek. Ona tıklarsanız en son paylaşılanları görürsünüzFacebook uygulaması kafayı yedi sürekli aynı haberleri getirip getirip duruyor.Güncel haber ve paylaşımları çok çok nadir getiriyor
Bu özellik hiçte güzel değil direk en yenileri görmek varken neden gidip başka yerleri açarak en yenileri görüyoruz anlayamadım.Onun için en sağa kaydırarak profilinizin altında en yeni diye bir seçenek olması gerek. Ona tıklarsanız en son paylaşılanları görürsünüz
başka yerleri açmanıza gerek yok, şuan lumiam bende değil tam emin olamadım belki ayarlardan açmanız gerekiyordur ama telefonu sallayınca sayfa yenilenir birde sayfa en baştayken aşağıya çekerseniz yine yenilenir tıpkı androiddeki yenileme özellikleri var.Bu özellik hiçte güzel değil direk en yenileri görmek varken neden gidip başka yerleri açarak en yenileri görüyoruz anlayamadım.
eminmiyiz çünkü mevcut ekli olup senkron edilmiş olanlar aynen kalacak sanırım yeni face arkadaşlarınızada senkron olmayacak diye biliyorum. eğer face içinden yapılabiliyorsaki sanmam mantıken oradan yapılabiliyorsa telefondanda yapılıyor olması lazım.mevcut facebook uygulaması içinden telefonumla bağlan özelliği ile senkron sağlanabiliyor. kişiler, takvim falan hepsini aktarıyor telefona sorun yok.
eminmiyiz çünkü mevcut ekli olup senkron edilmiş olanlar aynen kalacak sanırım yeni face arkadaşlarınızada senkron olmayacak diye biliyorum. eğer face içinden yapılabiliyorsaki sanmam mantıken oradan yapılabiliyorsa telefondanda yapılıyor olması lazım.