Microsoft Türkiye'den Vaz Mı Geçiyor?

Sponsorlu Bağlantılar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Şu anda çevremde bir çok Samsung kullanıcısı var ve çoğunluğu bu cihazların kalitesi ve stabilitesinden şikayetçi. Bugün bütçesine uyan iyi bir cihaz görse hemen satın alacak çok Samsung kullanıcısı var.

İnsanlarda Windows mu o? Yok o çok karışık ben kullanamam bilinci malesef var. Halbuki eline alıp on dakika kurcalamamış. Zaten bizim insanımız denemek için bir elbise mağazasına girmeye utanır. Almayacak ayıp olur şimdi mantığı ama denemeden hiç bir şeyi bilemezsiniz.

Lumia 920/820 lansman, Lumia 620 satış etkinliği, Lumia 925 basın lansmanı, Lumia 1020 büyük bir lansman, Lumia 1520/1320 basın lansmanı hepsine de katıldım.

Şu anki durum Microsoft'un piyasadaki "Nokia" etiketli ürünleri bitirmeye çalışması. Yenileri de zaten üretilmiyor. Son dönemde Türkiye'ye gelen tek Microsoft etiketli cihaz Lumia 535 oldu. Onun için de o fiyattaki bir telefon için yapılabilecek en iyi reklam kampanyası ve satış anlaşması yapıldı.

535 Türkcell de satışta yanında tablet de veriyor

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Birader microsoft hiçbir zaman şahlanacak demedi. Android 5. Yılında bile çöplüktü marketi. Microsoft çok mütevazi olduğu için 8 in üstüne 8.1 olarak çıkardı o güncellemeyi 9 yahut 10 olarak değil. Microsoft o 'şahlanma' sözcüğünü çoktan geçti. 8.1 de şahlandı Windows 10 ile birlikte rayına oturacak. Bu yüzden geç çıkartıyor. Üzerinde uğraşıyor. Marketleri de birleştirecek bu yüzden sadece "Windows" olarak çıkaracak. Birader 350 liralık Windows phone'da 2000 liralık Windows phone'da aynı performansı veriyor. Gelen sadece kamera tasarım falan filan. 100 tl lik androidde var 3000 likte ama performans farkı ucurum. Windows phone'da o yok. Kullanıcı yanlısı microsoft. Kar amaçlı google. Microsoft youtube uygulaması yaptı aynı ekranda 4 video izleyebildiğin falan dünyanın en stabil youtube uygulaması. Fakat google youtubeyi kullanmasına izin vermedi... Ama microsoft facebooku skypeyi uzun zaman once almasına rağmen hala androidde tutup güncelleme veriyor. İstese çeker,ordan gelen para microsoftun biryerlerinde değil zaten... Ama kullanıcıları var kullanıcı yanlısı. Bu yüzden orta segmente yoğunlaşıyor. Alt segmentle birlikte. Ama Windows la birlikte üst segmente de önem vericek. 640 ve 640 xl da da gordugumuz gibi orta segmentide unutmayacak. Bildiğiniz birşey yok gelip buraya bir firmanın telefon sistemini kotuleyemezsiniz. Androide uygulamalar uyumlu kod ile yazılıyor. Oradaki uygulamayı alıp Windows ta çalıştıramazsınız. Yapısı farklı. Yeniden yazmak gerekir. Programlama okuyorum ve belirli bir programı yazmak kolay, ama global bir uygulama yazmak 50 kişilik profesyonel bir ekiple bile çok uzun süreç İsteyen bir iş. Ama çoğu uygulama hazır. Windows 10 ile gelicek. Windows 10 bir devrim. 8.1gibi ihtiyaçların yayınlandığı bir güncelleme değil. Windows 10 deneme sürümü çıkartarak kullanıcı deneyiminde bir işletim sistemi yapıyor. Yaptığın konsept çalışmasını, programı, böyle olsa daha iyi olur dediğin bir yeri,karşılaştığın bir hatayı screen shout ile windowsa attığınız zaman onlar değerlendiriyor ve cevap yazıyor. Gereksizler klasorune atmıyor :) + bununla ilgili konu Windows mobile genel bölümünde var. Orada görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Ben misilleme yapılması taraftarıyım eğer x bir firma beni engelliyor ise aynı cevabı almalı Androide güncelleme veriyormuş ne veriyorsun

kestal

kestal

Üye
Katılıyorum en az 2 gb bilgisayarlar da geçerli. Telefona 2 gb koyarsan 1500 den başlar en az. 2 gb ram 32 gb hafıza amiral gemi olarak nitelendiriliyordu bu yılın başına kadar. Şimdi standartlar 3 gb'a yükseldi ama hala 2 gb ramler 1300 tl civarında. Tabi kaliteli olan cihazlarda. Yoksa eskort ejoye falan 800 tl ye alırsın 2 gb ram. Asus zenfone 5-6 da da 2 gb ram var ama intelin işlemcileri tabletler hariç telefonda androidle uyuşmuyor çünkü intel çok hızlı. Android çok yavaş. Androidin hızına dusemiyor intel. Bi Windows Phone da kullanılsa o zaman uçar :D
Asus Zenfone kullanıyorum ve kullanıcı olarak her şeye sahibim.Hız,performans,güncelleme desteği ucuz fiyat ve de Android dünyasının bütün olanakları.Yanlış anlaşılma olmasın fakat bu zamana kadar 3 tane farklı kısa sürede olsa Lumia kullanma fırsatım oldu.Ama bırakın özgürlük ve uygulama çeşidini o çokça sözü edilen hızı bir damla bile göremedim.Tabi elime geçen telefonların 2 tanesi 512 mb ramli idi ama yahu kapatıp açarken bari Eski model bilgisayarlar gibi 3-5 dakika beklemesek daha güzel olmaz mı?Yanlış anlaşılma olmasın diyeyim yeniden [emoji4] Android fanı falan değilim sadece uzun zaman önce başıma gelen ve içimde ukte kalan şeyi söyledim[emoji4]

muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
Asus Zenfone kullanıyorum ve kullanıcı olarak her şeye sahibim.Hız,performans,güncelleme desteği ucuz fiyat ve de Android dünyasının bütün olanakları.Yanlış anlaşılma olmasın fakat bu zamana kadar 3 tane farklı kısa sürede olsa Lumia kullanma fırsatım oldu.Ama bırakın özgürlük ve uygulama çeşidini o çokça sözü edilen hızı bir damla bile göremedim.Tabi elime geçen telefonların 2 tanesi 512 mb ramli idi ama yahu kapatıp açarken bari Eski model bilgisayarlar gibi 3-5 dakika beklemesek daha güzel olmaz mı?Yanlış anlaşılma olmasın diyeyim yeniden [emoji4] Android fanı falan değilim sadece uzun zaman önce başıma gelen ve içimde ukte kalan şeyi söyledim[emoji4]

Benim cihazda da 1gb ram var hangi uygulama açıkça olursa olsun veya anamenu acık olsun fark etmez kilitleyip kilidi açmak iostanda androiddende hızlı abartmıyorum:) android alırsam zenfone alırım zaten ya da daha üst düzey kullanacaksam sony veya htc kullanırım ama zenfone 2 Türkiye ye geldiği zaman ilk seçenek olur androidde çoğu kişinin. Androide ihtiyacım olursa yazdığım programları .apk cinsine çevirip çalıştırmak için ozaman zenfone 2 alırım ama Windows'a da apk desteği gelecekmiş bu yüzden gerek kalmaz görüşündeyim

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Microsoft apk desteği koymaz. Apk desteği geldiği anda Windows Phone işletim sisteminin ruhuna el-fatiha çekerim.

ON9

ON9

Üye
Vall
Kimbilir belki de Lumia serisini bırakıp Surface Phone isimli bir seriye geçmeye hazırlanıyor, olamaz mı?
Valla Lumia adını kullanmayacak olsaydı, boşa satın almak zorunda kalmazdı. Devam eder mecburen ;)

muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
Vall
Valla Lumia adını kullanmayacak olsaydı, boşa satın almak zorunda kalmazdı. Devam eder mecburen ;)

Lumia adını değil, Nokia fabrikalarını + mağazalarını + anlaşmalarını (örn: Carl Ziess) + mühendislerinin bir kısmını + elindeki stokları aldı. Lumia adı için kimse 7 milyar civarı bi para ödemez.

ON9

ON9

Üye
Teşekkür ederim, tabiki merak uyandırması, heyecanlandırması gerekir ama sonuçta yani Gabriel gelene kadar orta segment bir telefon çıkardığı için çok fazla sızıntıya ihtiyaç duyulmuyordu, zaten öngörüyorsun az çok. Ama üst seviye cihazlar çıkaracağı için Gabriel le birlikte bu heyecanı ve merakı aşılıyor. Mesela lumia 940 ın 5.2" 3gb ram parmak izi sensoru , kalem gibi özelliklerle geleceğini öğrenince çok heyecanlandım ve bu yeni gelecek telefon için 4000 tl bütçem hazır. Aksesuarlarıyla birlikte alacağım :)
Ne 4000'mi ? Gider o paraya 2 s6 alırım. Tmmm tmm Vurmayın ;) :sirit:

• Beğen
Tepkiler: muratcanCNKY
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
yorumu bi daha yazmanı anlamadım ama 2gb ram ve 32gb hafıza giriş seviyesi bir cihaza konulamaz, konulursa sony gibi 1500den başlar fiyatlar.

Aslında buradaki kastım, cep telefonlarının kısmen de olsa biraz uzun süreli gelecek yeniliklere dayanabilecek , yüklenecek yeni sistemleri kaldırabilecek standart bir taban alt yapıya hazır halde piyasaya sürülmelerini anlatmak içindi.
Tabi bunda hem devletin hem de üretici şirketlerin sorumluluğu da yok değil.

Devlet takip edecek, kontrol edecek, onun geçerlidir onayından geçmeyen piyasaya sürülmeyecek gibi bir kontrol mekanizması olabilir.
Şirket açısından da eleştirim şu: lumia 520 512 MB Ram Bellek var. Şu anda WP 10 sürümü yüklenebilir durumda. 500 Kğ yük taşıyabilen bir taksiye 1,5 ton yük atmak gibi ağır geliyor.

En başkan gerek donanımı ve gerekse Ram belleği bunu çekebilecek durumda olacak şekilde üretilmeliydi.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Microsoft Türkiye'yi terkedecek kadar kör değil. Burda tüketen bir toplum var. Tabikide terk etmez. Dersine çalışıp geri gelecektir.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
dünyadaki satış payına bakarsak acaba Apple ve samsung toplamda %50 yi vururmu diğer firmalarda diğer %50 olsa ne kadar dengesiz

kesasd

kesasd

Üye
//
Bunları yazmamızın sebebi, Türkiye de bulunan microsoft yetkililerinin önlerini görmelerini sağlamaktır.
Küfür etmek, küfür edenlere yol açmak derdinde değiliz. bu tür insanların söyleyecekleri en ciddi şeylerin bile yazı karekterleri açısından itibarının olmayacağı kesin.

Kimseyi üzmek, kırmak, yaralamak derdinde değiliz...
Pazar payına olan Türkiye insanının katkısının karşılığını almasını sağlamak ve piyasadaki üretim ve dağıtım şirketlerinin kapışması sonucunda da rekabet ortamının verdiği imkanlardan yararlanmak istiyoruz.

Tüm bunlar için de hem ülke yetkililerinin hem de insanımızın iyi bir duruş göstermesi gerekiyor.

Ne kadar süredir bu sektörün içerisindesiniz bilmiyorum fakat Microsoft Türkiye'nin savunulacak bir tarafının olmadığını anlamak için çok fazla zaman harcamaya gerek yok. Sadece Tamer Özmen NTV'ye çıkıp piyasa konuşuyor benim tek bildiğim bu.

Mobil sektör çok dinamik. Bu dinamizme ayak uydurmak için sürekli bir değişim ve gelişme içerisinde olmak gerekiyor. Son yıllarda Microsoft'un gençlere ve ülkemizdeki mobil pazar yatırımlarına bakacak olursak Açık Akademi ve Nokia işbirliği ile yaptığı bir grup üniversite ziyaretini sayabiliriz somut olarak. Elbette böyle büyük bir global firmanın elinden gelen bu olmamalı. Yetenek avcısı olmak istiyorsanız 21yy da öğrencilerin/yeteneklerin kapısına gitmelisiniz. Sosyal mecralarda msp kayıtları açıldı, yaz stajı vs. reklamlarıyla dönecek bir iş değil bu. Rakipleriniz her zamankinden daha güçlü.

Türkiye bu global sektörün aslında çokta içerisinde değil fakat bu bizim bu alanda söz sahibi olacak birilerini yetiştiremeyeceğimiz anlamına da gelmiyor. Geliştiriciyi motive etmek te çok önemli. Bu sektörde maalesef ki deneyiminiz olmasına rağmen ortaya sürebildiğiniz ürünün pazar payı ortada (bkz: Windows Phone, Windows Mobile). Neden mobile bir yere gelemedi günümüzde sorusunun cevabını vermek bile istemiyorum.

Microsoft Türkiye yetkilileri zannediyorum ki önlerini görebiliyorlar. Dolayısıyla bizim çok ekstrem olmadıkça pek bir katkımız olacağı yönünde bir düşüncem de yok. Hele ki evimizde klavyemizle beraber. Microsoft Türkiye diye bir şeyleri gözardı edecek değilim. Hak haktır. İyi çalışmadıklarını düşünüyorsam bunu her platformda dile getirmem gerektiğini düşünüyorum. Bizde hep şu tarz bir algı vardır "Türk yapımı, Türk geliştirici, destekleyin". Destekleyin tabii ama eleştirinde. Daha iyi olması için ne gerekiyorsa yapın ama yatmalarına, ileriye gitmeleri gerekirken yerinde saymalarına izin/mahal vermeyin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, suyunsesi, csH ve 3 diğerleri
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Her cihaz kendi alanında çok iyi..

Hani güreş karşılaşmalarında belli standartlar ve belli kilolara göre kategorize edilmiş yarışma alanları var ya
telefonlar da onlar gibi.

Tahminime göre microsoft amiral gemisi diyebileceğimiz önemli telefonları bir süre çıkarmayacak.

Sanıyorum alt seviye cihazlar çıkarılarak kullanıcılar alıştırılıyor, yeni kullanıcılar sahaya alınıyor,

Alışkanlıklar ve ısınmalardan sonra da amiral gemileri üst üste gelmeye başlar.

Şöyle düşünün, bir proğram çıkarıyorsun , hatta proğramı bedava veriyorusn, millet alışıyor, sonra da o proğramı geliştiriyorsun ve ücretli hale getirip piyasaya sunuyorsun.

NOT: Ben kimim ve burda ne arıyorum, şimdi ben ne yazdım, niye yazdım, kime yazdım ....

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve muratcanCNKY
ON9

ON9

Üye
Microsoft Türkiye'yi terkedecek kadar kör değil. Burda tüketen bir toplum var. Tabikide terk etmez. Dersine çalışıp geri gelecektir.
Hayır işin garibi , Microsoft un Bildiğim kadarıyla Türkiye Ofisi dışında satış mağazaları falan yok. Girmeden nasıl çıkacak??? Aklımda deli sorular ;)

• Beğen
Tepkiler: muratcanCNKY ve bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Hayır işin garibi , Microsoft un Bildiğim kadarıyla Türkiye Ofisi dışında satış mağazaları falan yok. Girmeden nasıl çıkacak??? Aklımda deli sorular ;)

Haklısın, bizim gibi pazarlık masasına oturmayan, her önüne sürülene deli gibi saldıran, cool durmayan ülkeler oldukça
içerde ofis bile açmaya gerek görmezler...

Tabi dediğin doğru ise(satış mağazaları konusunda)

• Beğen
Tepkiler: ON9 ve muratcanCNKY
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
Haklısın, bizim gibi pazarlık masasına oturmayan, her önüne sürülene deli gibi saldıran, cool durmayan ülkeler oldukça
içerde ofis bile açmaya gerek görmezler...

Tabi dediğin doğru ise(satış mağazaları konusunda)

Microsoftun satış mağazası var ama lumia ailesi için özel değil. Şirketler ve bazı grup medyaları için ofis programları, bazı özel şeylerin falan gorusulduğu, ticari anlaşmaların yapıldığı ofis dışında birkaç mağazası var. Ama artık Nokia mağazalarında rotuşlar yapıp tabelaları indirip Microsoft ismini yazdıracaktır herhalde. Onları kullanmaya başlıyacak muhtemelen. Satın aldı sonuçta :D
mağazadan bahsettiğim bu haberdeki gibi değil, ufak :D yazılımcılarıyşa falan gorusuluyor. Hatta kampanyaları var... Wp store için bir program yazıyorsun sana istediğin wp telefonunu hediye ediyorlar. Genellikle 1520 alıyor herkes :D

Son düzenleme:
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
[]

muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Emre sen gelmiyeceğini fena savunuyodun :D ya zaten apk desteğide android için mesela gta3.Apk yazıp indirip telefona atmıyosun yayımcılar çok ufak kod değişikleriyle yani 10 dk lık bi senkranizasyon işlemiyle mağazaya koyacak. Microsoft hepsini duzeltip koymayacak ve böylece çok geniş bir mağaza olacak ama yüzbinlerce o androiddeki gereksiz uygulamalar mağazada bulunmayacak.

Üst Alt