Microsoft Türkiye'den Vaz Mı Geçiyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
İos da çokmu yetki var vede çok kişiselletirilebiliyor,sorun o değil.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
beyler bedeva altın dağıtsan duyurmadan dağıtamazsın ki MS de reklam pazarlama sıfır neyi satacaksın ne tv radyo ne afişlerde ne stand hiç bir şey yok Lumia nedir diyenler var

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Microsoft'un Türkiyeden vazgeçmesi olasılığı bence imkansız. Adamlar mobilden komple vaz geçer yine Türkiyeden vazgeçmezler. Geçemezler. Tek ürünleri Mobil değil ki. Bu çok komik ve saçma olurdu.
Ha peki Microsoft demez de Microsoft Türkiye dersek, orası ayrı bir konu. Yani konunun başlığını "Acaba Micsoroft Türkiye, Micsoroft'un mobil pazarının Türkiye için olan kısmını yeteri kadar ciddiye almıyor mu" şeklinde yeniden düzenlersek ve sorarsak burada durum değişir. Bu konuda Microsoft Türkiyenin mobil yönünden bu güne kadar neler yaptığına bakarak az çok fikir yürütebiliriz.
Bence MS Türkiye ekibi Mobil pazarından vazgeçmiş değil. Ancak "ona daha sıra gelmedi, daha öncelikli ve önemli konularımız var" gibi bizce yanlış stratejiler yürüttüler. Mobil ayağını bence kendilerince yanlış sıralamalar ve öncelikler gözeterek geri plana attılar. Bu sebeple de bu konuda geç kaldılar diyorum ben. Yine de en doğrusunu sadece kendilerine sorarak anlayabiliriz. Neden güzel reklamlar, tanıtımlar üretmiyorlar, neden ellerindeki en büyük koz olan Cortanayı bu kadar geciktiriyorlar? vs...

• Beğen
Tepkiler: GianniInfantino
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone ile ilgili Uygulama yazma ile de uğraştığım için gezdiğim teknoloji mağazalarında içler acısı bir durum görüyorum.

1- Özelliklerini bildiğim bir WP üzerine satış elemanıyla konuşuyorum. Bir bakıyorum adam ya "bunu tavsiye etmem, şu samsung ları al" diyor,
ya da
2- bilinen en önemli özelliklerinden bile bihaber durumdalar.

Uzakdoğu ve avrupa üzerindeki satışlara bakıyoruz Türkiye gibi değil.
Madem ki Türkiye microsoft için en önemli yer o zaman pazarlama ve uygulama proğramlarıyla ilgili satış - sunum tekniklerinde sorun var gibi..

Hatta işi ülkemizden de ileriye götürürsek ve türk dünyası üzerinden konuşursak Cortana'ya türkçe ilave ettiklerini düşününce müthiş bir ivme kazanacakları kesin değil mi?

İsmini bile duymadığımız, söylemekte zorlandığımız ülkelerin dillerine önem veriyorlar, hatta bazı ülkelerdeki şive farklılıklarına bile önem veriyorlar ama bize bu duyarlılığı göremiyoruz..

Ben bu konuda Microsoft'u hatalı buluyorum ama en çok da ülkemizdeki teknoloji alanında yetkili olanların duyarsızlığından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Konuyla ilgili yöneticiler çoğunlukla meslekten gelmiyor. Bilişim ve teknoloji dünyasının gizemini, heyecanını, sırlarını, gelecekte neler olacak merakını yüreğinde taşımayan insanlar ne ellerini taşın altına koyuyorlar, ne de dayatma yapıyorlar.
beyler bedeva altın dağıtsan duyurmadan dağıtamazsın ki MS de reklam pazarlama sıfır neyi satacaksın ne tv radyo ne afişlerde ne stand hiç bir şey yok Lumia nedir diyenler var
Dün telefon satıcılarının birinde L 830 gördüm, ikinci el , faturalı 15 günlük.
ve 800 civarında satıyorlar

İphone 6 ile bile değişmem.

Galiba bir de alışkanlar var, telefon alırken insanlar tek bir yere, tek bir markaya kilitlenmiş gibi hareket ediyorlar.

Hani yağ denilince akla SANA yağı geliyor ya..

Ya da mendil denince akla SELPAK geliyor ya, onun gibi bir şey bu.

Ama zamanla davranışların değişeceğine inanıyorum.

Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
kesasd

kesasd

Üye
Vazgeçmiş olmasını isterdim. Ölü yatırım ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu ülkede şu aşamada Microsoft ağzıyla kuş tutan bir telefon çıkartsa bile Samsung'dan şaşmayacak tonla insan var. Bir şeyi yapmak çok zordur ve zaman gerekir, yıkmak ise kolaydır. Kanaatimce en az bir 5 yıl daha Samsung eser bu semalarda, hangi satıcıya gitseniz önünüze Samsung koyuyor. Hoş Lumia'yı bilen biliyor, ve vazgeçemiyor ...
Şu anda çevremde bir çok Samsung kullanıcısı var ve çoğunluğu bu cihazların kalitesi ve stabilitesinden şikayetçi. Bugün bütçesine uyan iyi bir cihaz görse hemen satın alacak çok Samsung kullanıcısı var.
Symbian'ın son evresindeki çöküşü ve insanların artık Nokia alınmaz düşüncesi maalesef Microsoft'un üstüne kaldı. Burada ben tüketicinin ön yargısını görüyorum. Bilmiyorlar, bilmedikleri gibi de kötülemekten geri durmuyorlar. Baksanıza sokağa herkesin elinde samsung. Bunların kaçı bilinçli tüketici, kaçı şu yüzden aldım telefonu(elle tutulur bir sebep) diyecek kapasitede. Maalesef tüketicimiz cahil ve marka düşkünü.
İnsanlarda Windows mu o? Yok o çok karışık ben kullanamam bilinci malesef var. Halbuki eline alıp on dakika kurcalamamış. Zaten bizim insanımız denemek için bir elbise mağazasına girmeye utanır. Almayacak ayıp olur şimdi mantığı ama denemeden hiç bir şeyi bilemezsiniz.
Bence microsoft'un değil Microsoft Türkiye'nin yetersizliği yabancı ülkelerde reklamlar,tanıtımlar yapılırken bizim burada sadece 920 çıktığında bi tanıtım havaları vardı(yanlış hatırlamıyorsam) ondan sonra pekde birşey göremez oldum.Ama dünya çapında microsoft tanıtımlara,bilgi sızdırmalara devam etti en sönük ülke Türkiye kaldı..
Lumia 920/820 lansman, Lumia 620 satış etkinliği, Lumia 925 basın lansmanı, Lumia 1020 büyük bir lansman, Lumia 1520/1320 basın lansmanı hepsine de katıldım.

Şu anki durum Microsoft'un piyasadaki "Nokia" etiketli ürünleri bitirmeye çalışması. Yenileri de zaten üretilmiyor. Son dönemde Türkiye'ye gelen tek Microsoft etiketli cihaz Lumia 535 oldu. Onun için de o fiyattaki bir telefon için yapılabilecek en iyi reklam kampanyası ve satış anlaşması yapıldı.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Şu anda çevremde bir çok Samsung kullanıcısı var ve çoğunluğu bu cihazların kalitesi ve stabilitesinden şikayetçi. Bugün bütçesine uyan iyi bir cihaz görse hemen satın alacak çok Samsung kullanıcısı var.

İnsanlarda Windows mu o? Yok o çok karışık ben kullanamam bilinci malesef var. Halbuki eline alıp on dakika kurcalamamış. Zaten bizim insanımız denemek için bir elbise mağazasına girmeye utanır. Almayacak ayıp olur şimdi mantığı ama denemeden hiç bir şeyi bilemezsiniz.

Lumia 920/820 lansman, Lumia 620 satış etkinliği, Lumia 925 basın lansmanı, Lumia 1020 büyük bir lansman, Lumia 1520/1320 basın lansmanı hepsine de katıldım.

Şu anki durum Microsoft'un piyasadaki "Nokia" etiketli ürünleri bitirmeye çalışması. Yenileri de zaten üretilmiyor. Son dönemde Türkiye'ye gelen tek Microsoft etiketli cihaz Lumia 535 oldu. Onun için de o fiyattaki bir telefon için yapılabilecek en iyi reklam kampanyası ve satış anlaşması yapıldı.
//
Bunları yazmamızın sebebi, Türkiye de bulunan microsoft yetkililerinin önlerini görmelerini sağlamaktır.
Küfür etmek, küfür edenlere yol açmak derdinde değiliz. bu tür insanların söyleyecekleri en ciddi şeylerin bile yazı karekterleri açısından itibarının olmayacağı kesin.

Kimseyi üzmek, kırmak, yaralamak derdinde değiliz...
Pazar payına olan Türkiye insanının katkısının karşılığını almasını sağlamak ve piyasadaki üretim ve dağıtım şirketlerinin kapışması sonucunda da rekabet ortamının verdiği imkanlardan yararlanmak istiyoruz.

Tüm bunlar için de hem ülke yetkililerinin hem de insanımızın iyi bir duruş göstermesi gerekiyor.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Ben yinede reklamın az yapıldığına ve birazda tribüne oynamadıklarına kızıyorum şöyle bir kaç özellik koy insanlar desin şu var bu var diye bizim ülkede hava atma özelliği var
Arkadaşlar yıllardır sanayideyim çıraklar Apple alıyor aylık maaşı belki 3/1 üç aylık maaşını bağlayıp biyere girince elinde çeviriyor çıkart cortanayı konuşsun yada başka özellikler neyse işte
Bakın şimdi arabalar kendi park ediyor çok mu gerekli değil neden ben 10 sn girdiğim yere 1 dk da giremez ama nedir satış politikası

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve B.A.R.O.N

tanyyy

Üye
değiliz
şuan ne reklamı olmasını bekliyorsun acaba 4 ay sonra windows 10 çıkacak

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
Amma öyle, amma böyle.. İşin içinde bir tuhaflık var.
Açıklama yapmadıklarına göre de fısıltı gazetesi yorum yazmaya devam eder.

muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
Birader microsoft hiçbir zaman şahlanacak demedi. Android 5. Yılında bile çöplüktü marketi. Microsoft çok mütevazi olduğu için 8 in üstüne 8.1 olarak çıkardı o güncellemeyi 9 yahut 10 olarak değil. Microsoft o 'şahlanma' sözcüğünü çoktan geçti. 8.1 de şahlandı Windows 10 ile birlikte rayına oturacak. Bu yüzden geç çıkartıyor. Üzerinde uğraşıyor. Marketleri de birleştirecek bu yüzden sadece "Windows" olarak çıkaracak. Birader 350 liralık Windows phone'da 2000 liralık Windows phone'da aynı performansı veriyor. Gelen sadece kamera tasarım falan filan. 100 tl lik androidde var 3000 likte ama performans farkı ucurum. Windows phone'da o yok. Kullanıcı yanlısı microsoft. Kar amaçlı google. Microsoft youtube uygulaması yaptı aynı ekranda 4 video izleyebildiğin falan dünyanın en stabil youtube uygulaması. Fakat google youtubeyi kullanmasına izin vermedi... Ama microsoft facebooku skypeyi uzun zaman once almasına rağmen hala androidde tutup güncelleme veriyor. İstese çeker,ordan gelen para microsoftun biryerlerinde değil zaten... Ama kullanıcıları var kullanıcı yanlısı. Bu yüzden orta segmente yoğunlaşıyor. Alt segmentle birlikte. Ama Windows la birlikte üst segmente de önem vericek. 640 ve 640 xl da da gordugumuz gibi orta segmentide unutmayacak. Bildiğiniz birşey yok gelip buraya bir firmanın telefon sistemini kotuleyemezsiniz. Androide uygulamalar uyumlu kod ile yazılıyor. Oradaki uygulamayı alıp Windows ta çalıştıramazsınız. Yapısı farklı. Yeniden yazmak gerekir. Programlama okuyorum ve belirli bir programı yazmak kolay, ama global bir uygulama yazmak 50 kişilik profesyonel bir ekiple bile çok uzun süreç İsteyen bir iş. Ama çoğu uygulama hazır. Windows 10 ile gelicek. Windows 10 bir devrim. 8.1gibi ihtiyaçların yayınlandığı bir güncelleme değil. Windows 10 deneme sürümü çıkartarak kullanıcı deneyiminde bir işletim sistemi yapıyor. Yaptığın konsept çalışmasını, programı, böyle olsa daha iyi olur dediğin bir yeri,karşılaştığın bir hatayı screen shout ile windowsa attığınız zaman onlar değerlendiriyor ve cevap yazıyor. Gereksizler klasorune atmıyor :) + bununla ilgili konu Windows mobile genel bölümünde var. Orada görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
MuratcanCNKY,
iyi bir değerlendirme olmus, eline sağlık..
Yalnız şöyle bir durum var,
Sanki microsoft içinde müşteri ilişkilerinde sorun var gibi..
İyiki bir gabriel çıktı da durumu kurtardı...
Küçücük te olsa arada bir haber sızıntılarına ihtiyaç duyuyor insan..

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve muratcanCNKY
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
Teşekkür ederim, tabiki merak uyandırması, heyecanlandırması gerekir ama sonuçta yani Gabriel gelene kadar orta segment bir telefon çıkardığı için çok fazla sızıntıya ihtiyaç duyulmuyordu, zaten öngörüyorsun az çok. Ama üst seviye cihazlar çıkaracağı için Gabriel le birlikte bu heyecanı ve merakı aşılıyor. Mesela lumia 940 ın 5.2" 3gb ram parmak izi sensoru , kalem gibi özelliklerle geleceğini öğrenince çok heyecanlandım ve bu yeni gelecek telefon için 4000 tl bütçem hazır. Aksesuarlarıyla birlikte alacağım :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
[/....' Alıntı:

Büyük şirketler bazen büyüklük zehirlenmesi geçirebiliyorlar.
Ülkemizde de bunları yaşadık hatırlıyorsanız.
Bir ara her şey benim diyenler vardı bu sahalarda..
Ve tabi ona göre de müşteriyi çekiştiriyorlar, üzüyorlar, istedikleri politikalarını acımasızca uyguluyorlardı,
sonra ne oldu, bir tek internet işine kaldılar, o da yavaş yavaş eriyor.
Zamanında o müşteri denilen değerin farkına varsalardı, bugünün yokluğunu yaşamazlardı..

Aman bu kadar da kötümser olmayalım,
Dileyelim ki kendi öz değerlerimiz büyüsün, yol alsın ve gurur tablomuz olsunlar.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
MuratcanCNKY,
iyi bir değerlendirme olmus, eline sağlık..
Yalnız şöyle bir durum var,
Sanki microsoft içinde müşteri ilişkilerinde sorun var gibi..
İyiki bir gabriel çıktı da durumu kurtardı...
Küçücük te olsa arada bir haber sızıntılarına ihtiyaç duyuyor insan..
Yeni olabilirsin diye düşünüyorum, Gabriele diyecek laf bulamıyorum. Joe abimiz vardı eskiden, yükselttiler sonra onu, onun zamanında çok iyiydi. Gabriel varken çok zayıf Windows Phone bölümü

MaxipmaN

Üye
512 ram muhabbetinden dolayı mücadeleye 1-0 geriden başladı bence

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
MaxipmaN,512 ram muhabbetinden dolayı mücadeleye 1-0 geriden başladı bence.. Demiş.. :)))

Anladık stabil, anladık WP 10 bile çalışıyor
Ama iki şeye aşırı derecede kızıyorum.

1- 512 MB RAM
2- Bazı cihazlarda 8 GB Harici Disk..

Ya hiç olmazsa en az 2 GB RAM Taban olsun
en az 32 GB de Harici Disk olsun..

MaxipmaN

Üye
MaxipmaN,512 ram muhabbetinden dolayı mücadeleye 1-0 geriden başladı bence.. Demiş.. :)))

Anladık stabil, anladık WP 10 bile çalışıyor
Ama iki şeye aşırı derecede kızıyorum.

1- 512 MB RAM
2- Bazı cihazlarda 8 GB Harici Disk..

Ya hiç olmazsa en az 2 GB RAM Taban olsun
en az 32 GB de Harici Disk olsun..
yorumu bi daha yazmanı anlamadım ama 2gb ram ve 32gb hafıza giriş seviyesi bir cihaza konulamaz, konulursa sony gibi 1500den başlar fiyatlar.

muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
yorumu bi daha yazmanı anlamadım ama 2gb ram ve 32gb hafıza giriş seviyesi bir cihaza konulamaz, konulursa sony gibi 1500den başlar fiyatlar.

Katılıyorum en az 2 gb bilgisayarlar da geçerli. Telefona 2 gb koyarsan 1500 den başlar en az. 2 gb ram 32 gb hafıza amiral gemi olarak nitelendiriliyordu bu yılın başına kadar. Şimdi standartlar 3 gb'a yükseldi ama hala 2 gb ramler 1300 tl civarında. Tabi kaliteli olan cihazlarda. Yoksa eskort ejoye falan 800 tl ye alırsın 2 gb ram. Asus zenfone 5-6 da da 2 gb ram var ama intelin işlemcileri tabletler hariç telefonda androidle uyuşmuyor çünkü intel çok hızlı. Android çok yavaş. Androidin hızına dusemiyor intel. Bi Windows Phone da kullanılsa o zaman uçar :D

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve MaxipmaN

Üst Alt