3000 ₺'a Sistem Önerisi

Sponsorlu Bağlantılar

Emre_Guler01

Emre_Guler01

Üye
    Konu Sahibi
3000 ₺'a Sistem Önerisi
Buyrun arkadaşlar yazın bende bu sistemi alacağım çok iyi bir sistem fakat kasa iyi değil onuda göz ardı edin artık :) Cep telefonumdan yazıyorum ama resim atma seçeneği yok galiba hepsini yazayım bare.Birde şunu söyliyeyim bu sistem Sinerji'den toplanmıştır Vatandan değil. Ve son olarak overlock yapmayacağımız için stok fan işimizi görebilir ama isterseniz Hyper 212 Evo veya bir sıvı soğutma sistemi alabilirsiniz :)

İntel i5 4590
Asus H81-M Plus
Galax GTX970 HOF
Corsair 4 GB 1600 MHz (x2)
WD 1 TB Blue 7200
Everest 276K
Corsair 600w CX600M CP

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
O sistemde overclock yapılması çok zor
Hem anakart hem de işlemcinin overclock için bi olayı yok yani imkansız

Emre_Guler01

Emre_Guler01

Üye
    Konu Sahibi
O sistemde overclock yapılması çok zor
Hem anakart hem de işlemcinin overclock için bi olayı yok yani imkansız
Bende o yüzden fana gerek yok dedim ya. Zaten dediğin gibi overlock yapması için K ibaresinin olması lazım işlemcide.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Çarpan kilitleri açık olan işlemcilerin sonunda "k" harfi olur. Demek ki arkadaş overclocka gerek görmemiş.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Pardon hyper212 ile overclock yapacağım diye okumuşum ama anakart biraz özelliksiz gibi geldi

Benim sistem

Amd 8350 işlemci 4.1 ghz turbo ile 4.5 (oc)
Asus m5a99fx pro
Corsair vengeance pro 1866mhz 16 gb
Msi gaming gtx960 100me 2Gb (küçümsemeyin gta 5 den her şeyi en sona aldım rahat 54 fps alıyorum)
Samsung 120gb 840evo ssd
Hyper tx3evo işlemci soğutucu
Zalman z11+ kasa
Zalman glx700w 80plus psu

Yaklaşık 3400 tl tutdu
Ram benim için daha önemli olduğu için 970 almadım ama ileride 2. 960 ı alıcam

• Beğen
Tepkiler: ŞenolTÜRK
MYGDYNAMO

MYGDYNAMO

Üye
Pardon hyper212 ile overclock yapacağım diye okumuşum ama anakart biraz özelliksiz gibi geldi

Benim sistem

Asus m5a99fx pro
Msi gaming gtx960 100me 2Gb (küçümsemeyin gta 5 den her şeyi en sona aldım rahat 54 fps alıyorum)
Samsung 120gb 840evo ssd
Zalman z11+ kasa

Yaklaşık 3400 tl tutdu
Sistemin güzelmiş ben bütün hepsini almayacağım ama bende herhalde 2500-3000 civarı birşey alacağım bana yeter diye düşünüyorum aslında sadece anakart işlemci ve ekran kartı alacağım 960 değil de 970 alırım yeter işlemciyide fx 8370 alırım aanakart iyidir herhalde pek anlamam model isimlerinden yeter bana

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Araştırdım 8350 8370e den bariz daha hızlı
Benim için soğutmasi sıkıntı olmasaydı 9590 alacaktım artı bi sıvı soğutma ücreti vermek istemedim

Son düzenleme:
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Araştırdım 8350 8370e den bariz daha hızlı
Benim için soğutmasi sıkıntı olmasaydı 9590 alacaktım artı bi sıvı soğutma ücreti vermek istemedim
FX 9590 çok fazla enerji tüketen bir işlemci. Bence AMD işlemcilerden alınabilecek en iyi işlemci FX 8350'dir. Diğerleri de sadece FX 8350'nin overclocklanmış halidir. Onun dışında geriye kalan hemen her şeyi aynıdır. Aynı üretim teknolojisinin ürünleri neticesinde.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
FX 9590 çok fazla enerji tüketen bir işlemci. Bence AMD işlemcilerden alınabilecek en iyi işlemci FX 8350'dir. Diğerleri de sadece FX 8350'nin overclocklanmış halidir. Onun dışında geriye kalan hemen her şeyi aynıdır. Aynı üretim teknolojisinin ürünleri neticesinde.
Ben de aynı şeyi düşünerek aldım

Dediğiniz gibi orn 8370 ile 8350 nin tek farkı 8370 in turbo hızı 4.3 ghz 8350 nin ki 4.2 fark bu

Ben de çarpan kilidi 20.5 yapıp bus frekansını 210 yaptım 4.35 ghz stabil overclocklu kullaniyorum

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Ben de aynı şeyi düşünerek aldım

Dediğiniz gibi orn 8370 ile 8350 nin tek farkı 8370 in turbo hızı 4.3 ghz 8350 nin ki 4.2 fark bu

Ben de çarpan kilidi 20.5 yapıp bus frekansını 210 yaptım 4.35 ghz stabil overclocklu kullaniyorum
Aynen öyle. Diğer işlemcilerin de aynı şekilde çarpan kilitleri farklı. Yoksa performans olarak bir fark yok. Hatta 4.0 ile 4.4 Ghz arası bile gözle görülür bir fark yoktur. Bazı yerlerde farkettirir ama.

Benim sistem

Asus m5a99fx pro
Samsung 120gb 840evo ssd
Zalman z11+ kasa

Yaklaşık 3400 tl tutdu
Fx 8350 orijinalinde 4.0 Ghz , Turbo ile 4.2 Ghz'dir.

avast

avast

Üye
Amd kart dusunmezmisiniz 512 bit r9 290 falan

Son düzenleme:
avast

avast

Üye
Bit önemli ama önemli olan başka faktörler de var. Ayrıca jart derken ne demek istediniz ?
Kart yazamamisim kusura bakma :D 970 daha ustun duruyor ama dx12 ile birlikte nvidia kartlarda performans artisi %40 olacak amd lerde ise %120 lik bi artis olacak falan gibi bir yazi okumustum indan dedim ha tabi dedikleri gibi olmama ihtimalide yuksek guvenmemek lazim 970 daha mantikli gibi duruyor suanda

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Kart yazamamisim kusura bakma :D 970 daha ustun duruyor ama dx12 ile birlikte nvidia kartlarda performans artisi %40 olacak amd lerde ise %120 lik bi artis olacak falan gibi bir yazi okumustum indan dedim ha tabi dedikleri gibi olmama ihtimalide yuksek guvenmemek lazim 970 daha mantikli gibi duruyor suanda
Estağfurullah. Gtx 970'de Coil Whine ve bellek sorunları var. Genel olarak güzel bi kart. Ancak dolar şu seviyedeyken bence biraz bekleyip yeni R9 380, 390 almak daha mantıklı bence.

• Beğen
Tepkiler: avast
oznkrts

oznkrts

Üye
ben o fiyata direk phoenix oblivion alırdım :)

avast

avast

Üye
Estağfurullah. Gtx 970'de Coil Whine ve bellek sorunları var. Genel olarak güzel bi kart. Ancak dolar şu seviyedeyken bence biraz bekleyip yeni R9 380, 390 almak daha mantıklı bence.
fiyatlar nekadar tam bilmiyorum acıkcası ama o ayarda dediğiniz gibi r9 serisindende olabilir birde boyle bir bilgisayara bir ssdi de gerekir bence

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
ben o fiyata direk phoenix oblivion alırdım :)
Kesinlikle toplama bilgisayar yapardım.
fiyatlar nekadar tam bilmiyorum acıkcası ama o ayarda dediğiniz gibi r9 serisindende olabilir birde boyle bir bilgisayara bir ssdi de gerekir bence
SSD benim için olmazsa olmazdır. Bilgisayarı ilk 1 ay normal kullandım , sonra SSD aldım. Şuan SSD'siz bir bilgisayar kullanamıyorum. Gündelik kullanımda ekran kartında bile daha fazla etki ediyor.

avast

avast

Üye

SSD benim için olmazsa olmazdır. Bilgisayarı ilk 1 ay normal kullandım , sonra SSD aldım. Şuan SSD'siz bir bilgisayar kullanamıyorum. Gündelik kullanımda ekran kartında bile daha fazla etki ediyor.
monster alacaktım bu acer vn7 ler asuslar falanda hosuma gitti ama hiçbirisinde ssdi yok 3000-4000 bandında

oznkrts

oznkrts

Üye

oblivionu inceleme fırsatım oldu bence güzel bi kasa oarça fiyatlarına bakınca bence oblivion almak daha mantıklı

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
oblivionu inceleme fırsatım oldu bence güzel bi kasa oarça fiyatlarına bakınca bence oblivion almak daha mantıklı
Sanmıyorum. Tamam güzel işçilik yapıyor olabilirler ama kesinlikle o fiyata daha makul kasalar toplanabilir. Ben belki ilerde overclock yapmak istiyorum , o yüzden çarpan kilitleri açık bir işlemci almak istiyorum ama adamlar i5 4590 koymuşlar. Kendim toplasam "k" modelini alırdım. Onun dışında kasalarının kalitesini bilmiyorum ama sanırırın bi Corsair'in R veya CoolerMaster'ın Haf serisinin yerini tutmaz.
monster alacaktım bu acer vn7 ler asuslar falanda hosuma gitti ama hiçbirisinde ssdi yok 3000-4000 bandında
En kötü sistem için SSD olmalı bence.
Sanmıyorum. Tamam güzel işçilik yapıyor olabilirler ama kesinlikle o fiyata daha makul kasalar toplanabilir. Ben belki ilerde overclock yapmak istiyorum , o yüzden çarpan kilitleri açık bir işlemci almak istiyorum ama adamlar i5 4590 koymuşlar. Kendim toplasam "k" modelini alırdım. Onun dışında kasalarının kalitesini bilmiyorum ama sanırırın bi Corsair'in R veya CoolerMaster'ın Haf serisinin yerini tutmaz.

En kötü , sistem için SSD olmalı bence.