Üyeleri Siteden Banlama Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Üyeleri Siteden Banlama Hakkında
@Admin arkadaşlarım bir süredir özelden banlanmalarla ilgili olarak rahatsızlık olunan mailler ve pm ler alıyorum ancak bu noktada konuyu tartışmaya açmak istedim. Aşağıdaki mail, bir üye tarafından bana gönderildi.

Merhaba,

Bundan bir süre önce, kızgın bir anımda, bir üyenize, bir konu içerisinde, hakaret etmiş ve sorgusuz, sualsiz süresiz uzaklaştırma almıştım.

DH forumda birkaç gün önce, yine kızgın bir anımda, hem konu içerisinde, hem de özelden çok daha ağır şekilde hakaret ettim. Cezam henüz açıklanmadı ama onaylanmamış ceza 7 gün olarak gözüküyor.

Siz bu şekilde devam ederseniz daha çok üye kaybedersiniz.

Belki diyeceksiniz:
-Biz farklıyız. Biz daha seviyeli bir forumuz ve affetmeyiz.

Siz bilirsiniz.

Hoşçakalın

Banlamalarla ilgili olarak gerçekten forum tarafında çoğu haksız da olsa haklı itirazlar da olabilir ki bu neden banlandığıyla ilgili değil, banlanma süresiyle ilgili olacaktır. Site yöneticilerinin yanlış harekete ban cezası verebileceği ihtimali olmadığına göre, bence süreler konusunu tartışmaya açmak lazım yani

1. kalıcı ban gerçekten hangi zamanlarda ve ne için kullanmalıyız bunları kesin belirlemelei
2. donanımhaber de uzun süreli kalıcı ban yaptırımları vermemeye gayret ettiklerini biliyorum en başından felsefeleri oydu ancak şu an daha da yumuşamış durumda olabilirler sonuc olarak en kötü hasar verene bile 1 ay falan ban veriyorlar sanırım ancak fake üyeliklere direkt ilk mesajında ana avrat düz gidenlere sınırsız ban uyguluyorlar.

Bu konuyu tartısalım ve kalıcı ban olayını artık ayda yılda bir kullanabileceğimiz bir moda sokalım, üye kaybetme sikayetleri site hakkında bölümüne açılan hemen hemen her konuda bize laf olarak sokuluyor ve bu tamamen "hemen banlandık, kalıcı banlandık" vs. ile alakalı.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bence de tamamen kaybetmek yerine bir süre uzak bırakmak daha mantıklı olacaktır.

Cezaları

Uygunsuz Konuşma: 7 Gün
Hafif Derece Hakaret: 14 Gün
Hakaret ve Küfür: 30 Gün

Şeklinde yapabiliriz. Fakat bu cezaları uygularken Admin arkadaşların dikkatli olmaları lazım. Hafif Derece Hakaret ile Hakaret ve Küfür arasında ince bir çizgi var. Bu standardı tutturamazsak daha büyük sorunlarla karşılaşırız.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Kusura bakmayın ama dejavu derim ben bu işe 13-19 yaş arası gelip burda 30-40 yaş adama ağza alınmayacak küfür edecek ki ediyor. O adama 30 değil 130 gün verseniz düzelmiyor yeni kurallarınız olursa onu uygularız ama ben dışarda adımızın ergen forumu olduğu konusundaki izlenimi silmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Hastalığımı tam atlatamadım sulu sulu gözler, beyinde sulu olabilir :blink: kararlaştıralım genel çerçeve bir çıksın ortaya

Revengeful

Emekli Yönetici
Dün banladigim adamdır muhtemelen yazan. Gidiyor üyenin zekasına hakaret ediyor ve telefonu dik şekilde koyup oturmasını istiyor. Kusura bakmayın ama bunun cezası direk bandir bence. 1 hafta banladim onu

• Beğen
Tepkiler: EroL
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Süresiz ban yiyip mail yoluyla geri dönüş yapan üye büyük ihtimal ceza puanları biriktiği için mefta olmuştur. Çok ağır olmadıkça direkt süresiz ban vermiyoruz.
Ayrıca üye özel mesaj şikayetlerinde karşılıklı konuşmayı görmeden asla vermem, zira karşı tarafın mesajını bilemiyoruz, bu yüzden konuşmaya davet ettiriyorum kendimi akabinde her iki üyeye yada birine gerektiği ceza uyguluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bu maili atan kişinin samimi olduğuna inanmıyorum. Hakaret ettiğini kendisi de kabul etmiş, hakaret eden kişiyi tebrik edecek halimiz yok. Bana küfür edilmiş ve küfür eden kişi ceza almamışsa ben bu forumda seviye olmadığını düşünür ve bir daha girmem. Donanımhaber ve maxicep bambaşka kullanıcı kitlesine sahip. Onlar bizim kullanıcı kitlemizi de içinde barındırabiliyor ancak biz onların kitlesini elimizde tutamıyoruz.

Site hakkında bölümünde bazı çığırtkanlar şöyle üyeleri kaybettik, böyle üyeleri küstürdük gibi laflar ediyorlar. Balık hafızalı olmaya gerek yok ben kendi forumunu açıp buradan üye çekmeye çalışanları ve bu kişileri banlamadığımızı, günlerce yanlış yaptıklarını anlatmaya çalıştığımızı ve en sonunda kendi istekleriyle defolup gitmiş gibi görünüp fake üyelikle yeniden aramızda dolaştıklarını hatırlıyorum.

Yüzlerce dosyayı kendi upload hesabına yükleyip sonra tüm linkleri kaldıran adamı ödüllendirip para verdiğimizi de hatırlıyorum. Bizler gayet toleranslı davranıyoruz, son dönemde fake hesap olayları çok fazla arttı bu yüzden Sait abi eli biraz bol davranıyor ancak bunu yapmak zorunda.

Bu işi ciddiyetle ele alacaksak eğer, foruma yeni üyelik alımının bu kadar basit olmaması gerekiyor Ozan. Üyeler biliyor ki banlandıktan sonra 2 dakika bile geçmeden yeni üyelik alıp forumdan yararlanmaya devam edebilecekler. Böyle olunca üyeliğin bir değeri kalmıyor, eskisi gibi ben albay oldum, yarbay oldum rütbe meraklısı çocuk da kalmadı. Basıyor küfürü, paylaşım yapan üyeyi de küstürüyor banlandıktan sonra yeni üyelik alıp bir de bize küfür ediyor.

Davetiye sistemi getirelim zaten üye sayımız olmuş 2 millon, sokakta adamlar ben seni tanıyorum sen maxicepte admin değilmisin diyor. Davetiyesiz üyeliğimiz de olsun en az 2 ay ve mesaj sayısı 100'e varana kadar açtığı konular, yazdığı mesajlar onaya düşsün.

İnternet ortamı son 5 yılda çok değişti ama biz hala 2009 yılında gibi forumu yönetmeye çalışıyoruz. Biz donanımhaber gibi her konuda fikir sahibi üyelere sahip değiliz. Biz cep telefonu içeriğinden üye kazanıyor, ziyaretçi çekiyoruz. Hepimiz telefonumuzu kurcalarken bu siteyi bulduk aksini kaç kişi iddia edebilir? öyleyse kendi bildiğimiz işe yoğunlaşmalı ve mobil içerik paylaşımına odaklanmalıyız.

Android ve Windows Phone konusunda master yapmış üyeleri belirlemeli, gerekirse dışarıdan getirmeli ve teknik ekipler kurmalıyız. Bu kişiler cihazlarla ilgili sorunlara çözüm bulmalı ve sadece bu işe odaklanmalılar. Bu adamlara konu açmaları için değil, sorun çözmeleri için belli bir miktar ücret ödemeliyiz.

Benzerlerimizden farklılık yaratmak adına illegal içeriklerin paylaşıldığı efsane bir bölüm açmalı ve bu bölümü üyelere ödül olarak sunmalıyız. Botların göremediği ve belli bir mesaj sayısı, konu sayısına ulaşmış kişiler tarafından görüntülenen bölümde kuralları da esnek tutabiliriz. Yani birbirlerine küfür etmedikleri sürece dilediği gibi konuşabilsinler, yardımlaşabilsinler.

Ben açıkçası bu hamleleri kısa bir sürede gerçekleştirmediğimiz taktirde forumun eriyip gideceğine inanıyorum. Herkesin kendisine ait blogları var. Hiç bir tasarım yada kodlama bilgisine sahip olmadan site açabiliyor ve paylaşımlarını kendi bloglarından yapıp üstüne para da kazanabiliyorlar. Niye buraya gelip 10 yaşındaki çocuktan küfür yesin ki adam.

• Beğen
Tepkiler: Ozan, Nextman, ANIL ve 2 diğerleri
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Erol yazdığın her paragraf kesinlikle doğru, yapılması gerekli bu anlamda farkındalığımızı daha da pekiştirdiğin için teşekkürler. Bu konularda, burada yada özelden hızlıca aksiyon almaya çalışalım, nasıl aksiyon alabileceğimizi iyice belirleyelim. Tespitlerin çok doğru, ana sayfada biraz rahatlamamızla birlikte forum tarafında bu mevzuları şu aralar gündeme almaya başlayabiliriz.

Davetiye sistemini açabiliriz ama bu süreçte misafir yorumlarını da açıp gözetleyebiliriz bunu ya aynı anda yada önce yapmalıyız artık ortak fikre göre hareket edilebilir bu konuda. Belli bir kitle de var ki siteye kayıt da olunmuyor mesaj da yazılmıyor dosya da çekilmiyor aman be diyip direkt sayfayı kapatabilecek tekrar girdiğinde burası üyelik gerektiriyordu ve üyelik de zor diyip direkt tekrar çıkabilecek kitle de var o yüzden detaylıca düşünmek lazım .

Herşeyin paylaşıldıgı premium alanlar, öncelikle belli mesaj sayısına sahip kitleye sunulabilir sonraki aşamada ücretli üyelik gerektirebilir veya bunu başta da uygulayabiliriz.

Ve en önemlisi, konu açana ücret ödemek de devam edilmesi gereken bir yol bunu ücretli yöneticilikle başlattık ama üyeliğe de sıçratabiliriz bazı aktif üyelerle stratejik olarak anlaşarak + konuları çözmeye sorunları tespit etmeye ve yardım etmeye yönelik buna göre ücret verebileceğimiz bir karar da almamız çok mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: ANIL, Reşwan, Nextman ve 1 kişi daha
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu arada @Admin arkadaşlar madem konu sitenin pozisyonuna geldi şu konuyu da tekrar bir görüşelim.
https://www.maxicep.com/forum/konu/yarisma-onerisi.935014/page-2

Sonuçta ayın üyesini kaldırdık. Yerine bişeyler yapmak lazım. Microsoft forumları bile ayın en aktif, en yardımcı üyelerine hediyeler veriyor. Millet bişeyler kaparım düşüncesiyle burada öğrendikleriyle oralarda yardım kasıyor.

Revengeful

Emekli Yönetici
Açıkcası ayın üyesine alternatif olacak bir şey yerine telefon incelemesi vs gibi şeyler üzerinde yoğunlaşmak daha mantıklı geliyor. Sonuçta telefon sitesiyiz ve shift delete donanımhaber vs bile bu tarz incelemeler yapıyor ve youtube gibi platformlarda incelemeleri çok talep görüyor. Bize diksiyonu iyi presentable birisi lazım. Tabi inceleme yapabilmek için ürünleride geçici süreliğine tedarik etmek lazım firmalardan. Sonuçta onlarında reklamı olacak.

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Açıkcası ayın üyesine alternatif olacak bir şey yerine telefon incelemesi vs gibi şeyler üzerinde yoğunlaşmak daha mantıklı geliyor. Sonuçta telefon sitesiyiz ve shift delete donanımhaber vs bile bu tarz incelemeler yapıyor ve youtube gibi platformlarda incelemeleri çok talep görüyor. Bize diksiyonu iyi presentable birisi lazım. Tabi inceleme yapabilmek için ürünleride geçici süreliğine tedarik etmek lazım firmalardan. Sonuçta onlarında reklamı olacak.
sen var ya neyse boş ver

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Daha önce hatırlarsanız konusmustuk,

Burada sağ altta Soru-Cevap olayı var buna benzer birşey yapacaktık, onun çalışmaları devam ediyor. Düşündüğüm gibi giderse bittiğinde düşüncem, bu sorulara doğru cevap verenlere ödül vermek ve sergilemek (istatistik sayfası olacak site üstünde hali hazırda)

Ayrıca paralel bir konuda konustugumuz gibi de, konu açana ücret vermekten çok yardım edene ücret şeklinde bir çalışma geliştireceğiz tabi bu uzun vadede stratejik bir konu olmalı ücret dediğimiz de hediye olabilir ama cihaz gibi ciddi hediyeler.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Daha önce hatırlarsanız konusmustuk,

Burada sağ altta Soru-Cevap olayı var buna benzer birşey yapacaktık, onun çalışmaları devam ediyor. Düşündüğüm gibi giderse bittiğinde düşüncem, bu sorulara doğru cevap verenlere ödül vermek ve sergilemek (istatistik sayfası olacak site üstünde hali hazırda)

Ayrıca paralel bir konuda konustugumuz gibi de, konu açana ücret vermekten çok yardım edene ücret şeklinde bir çalışma geliştireceğiz tabi bu uzun vadede stratejik bir konu olmalı ücret dediğimiz de hediye olabilir ama cihaz gibi ciddi hediyeler.
Ozan hediye konusunda adını koymaktansa "sürpriz hediyeler" diyebiliriz. Bu bir ay cihaz olur ucuz yollu, bir ay kulaklık olur bir başka ay MicroSD kart olur. Bunun gibi şeyler. Mesela tablet de verebiliriz uygun fiyatlı 150-160 liraya çok güzel tabletler var. Yani hediye olarak hem daha az bütçe hem de merak uyandıracak, acaba bu ay ne verecekler? Düşüncesine itecek şekilde girersek daha avantajlı olur.

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Bence ortalığı sallayacak sekilde galaxy s5, lg g3 gibi hediyeler verebiliriz ucuzlamışken. Hatta çok iyi bir gelişmede iphone 6 yı gözden çıkarabiliriz foruma zaten o aktifliği katacaksa forum kendisi bunun parasının yarısını çıkartacaksa ben girerim, bunlar hep hesap bakacağız bakalım. Yani 3 ayın sonunda en çok yardım eden ( en iyi cevabı alabilen ) üyeye iphone 6 mesela ? :) Adamlar deli gibi yardım ederler her konulara . Hatta cevaplayacak konu kalmaz

• Beğen
Tepkiler: Reşwan