Android 5.0 a geçtikten sonra stabilite sorunu kalmadı . İphone eskiden stabilite üzerine tercih edilebilirdi ama artık androidde stabilitede ios a yetişti. İphone önermem çünkü 6s çıkarsa telden bayağı soğursun. Ben s6 öneririm artık samsungun kasma olayı bitti kaç aydır note 4 kullanıyorum gram kasma daha olmadı. Note 4 den sonra samsung devrim yaşadı. Bence s6 al rahat et. M9 da iyidir ama tercih senin
Soğumaktan kastım apple şirketinin en büyük stretijisi olan üst modele geçme zorunluluğu. 5s kullandığımdan biliyorum. 6 çıktığında uygulamalar 6 ya göre optimize edildiğinde artık 5sde adam gibi çalışmamaya başladılar. Bide 6s in 2gb ram ile geleceğini varsayarsak. Hem ios hemde uygulamalar 6 da hiçde verimli çalışmayacaktır. Şunuda söyliyim bi git note 4 kullanıcılarına sor sorunlumu die. Bende ilk önce ön yargı ile yaklaştım. Z3 Almaya niyetlendim. Sonra son anda note 4 aldım. Gerçekten harika performans mükemmel. Gta san. Full grafikte gram kasma yok. Hele kamerası gerçekten takdire şayan. Batarya bir günü kesin çıkarıyor. Daha artık bu batarya nie bitmiyor diyorsun arasıra. 30 dk içinde %50 75dk içindede %100 şarj alıyor hemencecik doluyor şarjı. Bide 2k ekrana alışınca artık 1080p sana kötü görünüyor. Ben gerçekten çok memnunum aldığımada hiç pişman değilimtelefondan çabuk sıkılan biriysen samsung alma arayüzü çok acayip bayıyor iphone a karşı soğukluk varsa m9 en iyisi olucaktır
ve samsungun piyasası 1 sene içinde neredeyse yarı fiyatına düşüyor dediğim gibi çabuk sıkılan biriysen telefondan samsung almamanı öneririm
6s çıkarsa soğursun demişsin ama samsung 6 ayda bir yeni amiral gemisi üretiyor galaxy s6 dan daha çabuk soğumaz mı sence ?
İnsan gözünün 1080p 1440p arasındaki farkı ayırt edemediği bilimsel olarak kanıtlanmışken telefon teknolojisinde gereksiz bir ekrandır htc m9 için bu ekranı kullanmadı mesela çünkü telefona gereksiz yere yük bindiriyor. Burada hiçbir markayı savunduğum yok ama 2k ekran sadece müşteri aldatmacasıdır.Soğumaktan kastım apple şirketinin en büyük stretijisi olan üst modele geçme zorunluluğu. 5s kullandığımdan biliyorum. 6 çıktığında uygulamalar 6 ya göre optimize edildiğinde artık 5sde adam gibi çalışmamaya başladılar. Bide 6s in 2gb ram ile geleceğini varsayarsak. Hem ios hemde uygulamalar 6 da hiçde verimli çalışmayacaktır. Şunuda söyliyim bi git note 4 kullanıcılarına sor sorunlumu die. Bende ilk önce ön yargı ile yaklaştım. Z3 Almaya niyetlendim. Sonra son anda note 4 aldım. Gerçekten harika performans mükemmel. Gta san. fu ll grafikte gram kasma yok. Hele kamerası gerçekten takdire şayan. Batarya bir günü kesin çıkarıyor. Daha artık bu batarya nie bitmiyor diyorsun arasıra. 30 dk içinde %50 75dk içindede %100 şarj alıyor hemencecik doluyor şarjı. Bide 2k ekrana alışınca artık 1080p sana kötü görünüyor. Ben gerçekten çok memnunum aldığımada hiç pişman değilim
İnsan gözü gayette güzel 1080p ve 1440p arasındaki farkı görür. Görülemeyecek olan şey ekran boyutuna bağlı olarak değişkenlik gösteren 300+ ppi değerleridir.İnsan gözünün 1080p 1440p arasındaki farkı ayırt edemediği bilimsel olarak kanıtlanmışken telefon teknolojisinde gereksiz bir ekrandır htc m9 için bu ekranı kullanmadı mesela çünkü telefona gereksiz yere yük bindiriyor. Burada hiçbir markayı savunduğum yok ama 2k ekran sadece müşteri aldatmacasıdır.
Telefon alacak arkadaşa da m9u önerebilirim daha bekleyeceksen sony de z4 çıkaracak ona da bak derim
Sen 2k görmedin herhaldw bariz farkı görebiliyorsun kalitede. Beence 2k müşteri aldatmacası değil. 2 3 yıl sonra artık oyunlar 2k ya göre üretilecek. Al eline 1440p ve 1080 p bariz farkı görürsünİnsan gözünün 1080p 1440p arasındaki farkı ayırt edemediği bilimsel olarak kanıtlanmışken telefon teknolojisinde gereksiz bir ekrandır htc m9 için bu ekranı kullanmadı mesela çünkü telefona gereksiz yere yük bindiriyor. Burada hiçbir markayı savunduğum yok ama 2k ekran sadece müşteri aldatmacasıdır.
Telefon alacak arkadaşa da m9u önerebilirim daha bekleyeceksen sony de z4 çıkaracak ona da bak derim
Ppi değeri ile çözünürlük doğru orantılıdır ki 500 küsür ppi değerine sahip note 4.İnsan gözü gayette güzel 1080p ve 1440p arasındaki farkı görür. Görülemeyecek olan şey ekran boyutuna bağlı olarak değişkenlik gösteren 300+ ppi değerleridir.
Evet doğru. Şimdi kendi mesajına tekrar bak bakalım.Ppi değeri ile çözünürlük doğru orantılıdır ki 500 küsür ppi değerine sahip note 4.

2-3 yıl sonrasında lazım olacak şey için şimdi şarjın daha az dayanması telefonun bazı durumlarda kasmasını ısınmasını normal buluyorsan evet gelecek vaat eden bir teknoloji sadece şimdi gerekli olduğunu düşünüyorum herkesin kendi tercihi. Htc bana daha mantıklı davranıyor gibi geliyor. Neyse bu benim fikrimSen 2k görmedin herhaldw bariz farkı görebiliyorsun kalitede. Beence 2k müşteri aldatmacası değil. 2 3 yıl sonra artık oyunlar 2k ya göre üretilecek. Al eline 1440p ve 1080 p bariz farkı görürsün

2k ama piyasanının en iyi pil performansı. Ve performans zaten zirvede yani 2k yı rahat kaldırıyor note 42-3 yıl sonrasında lazım olacak şey için şimdi şarjın daha az dayanması telefonun bazı durumlarda kasmasını ısınmasını normal buluyorsan evet gelecek vaat eden bir teknoloji sadece şimdi gerekli olduğunu düşünüyorum herkesin kendi tercihi. Htc bana daha mantıklı davranıyor gibi geliyor. Neyse bu benim fikrim![]()
Note 4 ün pil performansına lafım yok 2k olmasaydı muhakkak daha fazla ekran süresi alırdı2k ama piyasanının en iyi pil performansı. Ve performans zaten zirvede yani 2k yı rahat kaldırıyor note 4
İphone 6 Plus almak istiyorum ama ne biliyim S6 Edge hep aklımı çeliyo özelliklede altın sarısı
Bi de şunlar
S6 Edge'de olup iPhone 6'da olmayan özellikler
1. Hızlı şarj - S6'larla gelen hızlı şarj özelliği ile pil, yarım saatte %50 şarj edilebiliyor.
2. Kablosuz Şarj - S6 ve S6 Edge'de bulunan kablosuz şarj özelliği bu alandaki bütün standartları destekliyor. Bu da herhangi bir yerde bulduğunuz kablosuz şarj standıyla şarj edilebilir anlamına geliyor.
3. Hızlı açılan kamera - S6 ve S6 Edge kameraları 0,7 saniyede açılabiliyor.
4. Hareketli oto fokus - Diğer Samsung telefonlarda olmayan bu özellik ile hareketli objeler daha net görünecek.
5. Kalp atış sensörü - S5 ile gelen kalp atış sensörü iPhone 6'larda bulunmuyor. Kalp atış sensörü selfie çekerken kamera düğmesi görevi de görebiliyor.
6. Uzaktan kumanda - S6'larda bulunana infrared teknolojisi sayesinde herhangi bir cihazın kumandası olabiliyor.
7. Çoklu görev (Multitasking) - S6 ve S6 Edge'de iki uygulamayı aynı anda ekranda gösterip her iki uygulama arasında kopyalama bile yapabilirsiniz.
8. Samsung Pay - Apple Pay sadece NFC olan istasyonlarda ödeme yapabiliyor. Samsung'un ödeme sistemi ise NFC'nin yanısıra eski sistemleri de destekliyor. Bu da şu anda piyasada kullanılan pos sistemleri ile kullanılabileceği anlamına geliyor.
9. Edge Ekran - S6 Edge'de tüm ekran açılmadan kimin aradığını görebilirsiniz.
10. Edge Ekran - Ekranı açmadan bildirimleri görebilirsiniz.
İphone telefon çıkarmıyor zaten hiçAralarında tek gerekli olan hızlı şarj özelliği. Çoklu görevmiş, uzaktan kumandaymış bunları düşünerek almak bence yanlış. Kameranın daha hızlı açılması falan boş işler. Günde kaç defa kalp ritmini ölçeceksin ki? Ya da multitasking i kullanacaksın?
Bir arkadaş da demiş, Samsung 6-7 ayda bir yeni amiral gemisini çıkarıyor. Sen S6/S6 Edge alacaksın, daha telefonun tadına varmadan, S7, Note 5lere gidecek aklın. Bence gereksiz, iPhone'dan yanayım.