Ben bu durumun kullanıcı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Telefon kullanmayı bilmeyen dolu kullanıcı var ama sorsan hele ki bu forumda herkes uzman yani sıkıntı burda telefondan anlamayanlar bunun farkında bile değiller. Haliyle telefonla ilgili sorun çıktığında hemen suçu cihaza atıyorlar bunu Symbian döneminde de çok yaşamıştık forumda, gerçekten telefonun donanımı kötü olabiliyor e araştırmadan alan kullanıcı bu donanıma ağır şeyler kuruyor suçlu gene telefon. Ben Z2'yi alalı 1 ayı geçmiştir kasmayı donmayı geçtim teklediğini bile hatırlamıyorum. Hadi beni geçin yeni sayılır cihaz. Benim arkadaşta Samsung Galaxy Mini var bilirsiniz günümüzle kıyaslarsak piyasada bile olmayan en dandik Android telefonlar arasındadır. 4 yıldır kullanıyor arkadaş ama 600 mhz'lik tek çekirdekli şu telefon bile şuan neredeyse yağ gibi akıyor menülerde ki Android 2.3 mü ne yüklü sonrası gelmedi zaten. Sebebini de söyliyim çünkü adam alo desin yeter diyor Whatsapp, Facebook, Instagram, Swarm, Pes 2012 falan yüklü yıllardır böyle kullanıyor takılma donma gibi sorunlar da yaşamıyor. Tabi değiştircek artık 1000 tl üzerinde belli bir para ayırdı ama daha kullansa kullanabilecek yani Galaxy Mini'yi. Verdiğin para demiyim de aldığın donanım kadar yüklenmek lazım telefona. Hep derim Android kullanıcısı bilinçli olmak zorunda diye zor bişey değil telefonları oluşturan bileşenleri az buçuk bilmek lazım hiçbişeyden anlamıyorsanız girip youtube'da her telefon için 100lerce video var oyun testleri uygulama testleri dolu. Bunları inceleyip öyle telefon almak lazım yani bugün 1200 tl'ye LG G2 de alabilirsin, Sony Xperia T3 de alabilirsin ama ikisi arasındaki fark fazladır, G2 daha üstün bir cihaz bunu sadece araştıran/anlayan kişi bilebilir. Sadece Android değil her telefonda yüklenme oranına göre zamanla yavaşlama/performans kaybı olabilir doğaldır zaten telefonu aldığın ilk güne çevirip hızlandırmak da çok basit bir işlem. Bir de 400-500 tl'lik Android telefon kullanıp buna bakarak 2000-3000 tllik Ios işletim sistemi kullanan telefonlarla karşılaştırıp "kesinlikle Ios daha hızlı/stabil" diyen cahil sürüsü var ki onlar zaten aptalın önde gideni aldırış etmemek lazım. Son olarak kişiye göre değişir ama genel olarak ele alırsak; Android'in bütün nimetlerinden faydalanmak isteyen uzun süre stabil/hızlı olmasını isteyen kaliteli bir Android deneyimi isteyen bir kullanıcı 1100-1200 tl civarı bir fiyatta aldığı Android telefonda(mesela bir önceki senenin amiral gemisi modeli olabilir) aradığını bulabilir, bunun dışında en az Class 6(Class10 tavsiye edilir) seviyesinde bir hafıza kartı edinmeli ve Android 5.0(mümkünse 5.1) yüklü ya da bu güncellemeyi alacağı duyurulmuş bir model almalıdır.