Tavsiye Android İşletim Sistemi Kullanıcı Deneyimleri

Sponsorlu Bağlantılar

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
Android İşletim Sistemi Kullanıcı Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar şu anda bir çok kişi tarafından android işletim sistemi zamanla kasma,yavaşlama vs gibi sorunları olan bir sistem olarak bilinmektedir,bu konuyu açmamdaki amacım forumda android kullanan deneyimli kullanıcıların buraya gerçekten böyle bir sorun varmı,varsa bu sorunları çözmenin yolları nelerdir gibi deneyimlerini yazarak yeni telefon alacak olan arkadaşlar için "gerçek" bilgiyi öğrenmelerini sağlamaktır,konu için yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim,iyi forumlar ..

Luck Star

Luck Star

Üye
Birazcık olsa da var ancak Android'le doğrudan alakalı değil . Çok fazla program yükle kaldır bazen sistemi yavaşlatıyor. Telefon kasıyor diyenlerin %90 'ı Battery Docktor - Clean Master - DU Battery Saver gibi saçma sapan programlar kuruyor .Bunları da geçtim az önce kardeşimin tabletine baktım acayip kasıyordu bi baktım 6 tane hava durumu uygulaması yüklemiş bunlar arka planda çalışıyor hemde hepsi durum çubuğunda çalışıyor. Anlayacağın kullanmayı bilen birinin telefonu rahat rahat kasmaz. (Eğer donanımı iyi ise ). Donanımdan kastım illa en iyisi ya da son çıkan model olmak zorunda değil eğer iPhone ile kıyaslıyacaksan 1300TL üzeri telefonlar dengidir.Bunun altında kalan telefonlar da iyidir ancak çok az yavaşlama görülür. Kalkıp ta 700-800 liraya general mobile alıp sonra kasınca android kasıyor demek mantıksız olur sonuça kıyaslıyacaksan bunun bir de fiyatı var ...

• Beğen
Tepkiler: key43
The Pancar

The Pancar

Üye
Birazcık olsa da var ancak Android'le doğrudan alakalı değil . Çok fazla program yükle kaldır bazen sistemi yavaşlatıyor. Telefon kasıyor diyenlerin %90 'ı Battery Docktor - Clean Master - DU Battery Saver gibi saçma sapan programlar kuruyor .Bunları da geçtim az önce kardeşimin tabletine baktım acayip kasıyordu bi baktım 6 tane hava durumu uygulaması yüklemiş bunlar arka planda çalışıyor hemde hepsi durum çubuğunda çalışıyor. Anlayacağın kullanmayı bilen birinin telefonu rahat rahat kasmaz. (Eğer donanımı iyi ise ). Donanımdan kastım illa en iyisi ya da son çıkan model olmak zorunda değil eğer iPhone ile kıyaslıyacaksan 1300TL üzeri telefonlar dengidir.Bunun altında kalan telefonlar da iyidir ancak çok az yavaşlama görülür. Kalkıp ta 700-800 liraya general mobile alıp sonra kasınca android kasıyor demek mantıksız olur sonuça kıyaslıyacaksan bunun bir de fiyatı var ...
diskavrim olsa onu bile kastırmazdım :) kullanıcıya bakıyor

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
diskavrim olsa onu bile kastırmazdım :) kullanıcıya bakıyor

Kesinlikle öyle , şarj konusu da öyle ben 6-7 saat ekran süresi alıyorum adamlar 3 saat alıyor bana inanmıyorlar yalan söylüyorsun diyorlar. Greenify var o var bu var adamın haberi yok ki . Androidi bu şekilde kullanmayacak olan bence Windows Phone veya iOS'a yönelmeli.

• Beğen
Tepkiler: The Pancar

MaxipmaN

Üye
6ayda bayağı yavaşlıyor, 2aya yakın oldu format atalı sorun yok şu an

Saracen Yusuf

Üye
Bilincsiz kullanici zibil

-Emre

-Emre

Üye
Android'te böyle bir sorun yoktur. Çünkü 4.3 sürümünden sonra trim özelliği sisteme eklendi. Android, gelişme aşamasında bazı sıkıntılarla karşılaştı ancak bunların hepsi çözüldü. 6 aydır galaxy tab 4 (smt230) modelli tableti kullanıyorum. Hiç bir yavaşlama yok. Ancak android biraz da bilgi gerektiriyor. Bunu bilmeyenler de android kasıyor diye atıp tutuyor. Yok öyle bişey. YOK. Aslında burda biraz da popüler kültürün etkisi var. İnsanlar en pahalısı en iyisi mantığıyla yaklaşıyor. Ama bilinçli kullanıcı bunun böyle olmadığını ve sebeplerini bilir. Kendi isteklerini karşılayabilecek, rahat kullanılabilecek ve o anki ekonomik durumuna uygun sistemi kullanır. Mesela ben tüm işlerimi Android üzerinde hallediyorum. Ve benim işlemlerimi Android kadar yapabilecek başka hiç bir sistem yok. Benim bu platformları seçmede dayanamadığım durum şu: Adam, yeni bir akıllı telefon almaya kalkıyor. Ne için alıyorsun diye sorduğumda WhatsApp, Twitter, Facebook biraz da müzik bazen kamera diyor. Ne alacaksın diye sorduğumda 2500 TL'lik bi cihaz söylüyor. Ben de alma diyorum. Alma parana yazık. Senin dediğin şeyleri 700-800 liralık bi cihaz o aldığın cihazdan daha iyi yapabilir. " Ama bu çok kaliteli bak herkes alıyor süper über ama senin dediklerin kasıyormuş" diyor. Olur mu böyle şey. İnsanlarımız bu konuda çok yanlış yönleniyor. Lütfen bu hataya düşmeyin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cemihsancam, lazye, ~N.A.W.Y~ ve 1 kişi daha
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Kesinlikle öyle , şarj konusu da öyle ben 6-7 saat ekran süresi alıyorum adamlar 3 saat alıyor bana inanmıyorlar yalan söylüyorsun diyorlar. Greenify var o var bu var adamın haberi yok ki . Androidi bu şekilde kullanmayacak olan bence Windows Phone veya iOS'a yönelmeli.
iphone4 de denk gelmedim ama arkadaş iphone5 te elinde şarj cihazı ile dolaşıyordu,
Android'te böyle bir sorun yoktur. Çünkü 4.3 sürümünden sonra trim özelliği sisteme eklendi. Android, gelişme aşamasında bazı sıkıntılarla karşılaştı ancak bunların hepsi çözüldü. 6 aydır galaxy tab 4 (smt230) modelli tableti kullanıyorum. Hiç bir yavaşlama yok. Ancak android biraz da bilgi gerektiriyor. Bunu bilmeyenler de android kasıyor diye atıp tutuyor. Yok öyle bişey. YOK. Aslında burda biraz da popüler kültürün etkisi var. İnsanlar en pahalısı en iyisi mantığıyla yaklaşıyor. Ama bilinçli kullanıcı bunun böyle olmadığını ve sebeplerini bilir. Kendi isteklerini karşılayabilecek, rahat kullanılabilecek ve o anki ekonomik durumuna uygun sistemi kullanır. Mesela ben tüm işlerimi Android üzerinde hallediyorum. Ve benim işlemlerimi Android kadar yapabilecek başka hiç bir sistem yok. Benim bu platformları seçme de dayanamadığım durum şu: Adam, yeni bir akıllı telefon almaya kalkıyor. Ne için alıyorsun diye sorduğumda WhatsApp Twitter Facebook biraz da müzik bazen kamera diyor. Ne alacaksın diye sorduğumda 2500 TL'lik bi cihaz söylüyor. Ben de alma diyorum. Alma parana yazık. Senin dediğin şeyleri 700-800 liralık bi cihaz o aldığın cihazdan daha iyi yapabilir. " Ama bu çok kaliteli bak herkes alıyor süper über ama senin dediklerin kasıyormuş" diyor. Olur mu böyle şey. İnsanlarımız bu konuda çok yanlış yönleniyor. Lütfen bu hataya düşmeyin.
ben işin yazılımsal boyutundan pek anlamam ama sizin dediğiniz sorunlar çözüldü mantığına katılmıyorum. bir tanıdık anlatmıştı, o zaman için pahalı sayılacak bir pc almışlar 10.000.tl tl dolaylarında (rakamı atıyorum belkide 5000tldir) sonra geri iade ediyorlar ve 2-3kat pahalı bir model alıyorlar sebebi ise kullanmak istedikleri bir proğram var (mimar dı sanırım) 60-70bin tl dolaylarında fiyatı. ilk aldıkları pcde çalışmıyor, sebebi ise donanım uyuşmazlığı. androidde hernekadar üreticiler marka olsada aslında bana toplama pc(telefon) imajı veriyor(casper,exper,vestel vb) buda android yazılımın toplanan cihazlarla yazılım uyuşmasında problem yaratıyor, oysa özellikle iphone da baştan aşağı donanım yazılıma göre seçiliyor, ve sonuç 8 çekirdek 1,4 saat hızı ve 1gb ramli cihaz bütün androidli amiral gemileri ezip geçiyor, ben bu durumdan google ında rahatsız olduğunu düşünüyorum açıkcası. ama sonuçta atacağı ters bir adımın pazarda ciddi bir kayba sebep vereceğinden işi yavaştan aldığını düşünüyorum.

-Emre

-Emre

Üye
iphone4 de denk gelmedim ama arkadaş iphone5 te elinde şarj cihazı ile dolaşıyordu,

ben işin yazılımsal boyutundan pek anlamam ama sizin dediğiniz sorunlar çözüldü mantığına katılmıyorum. bir tanıdık anlatmıştı, o zaman için pahalı sayılacak bir pc almışlar 10.000.tl tl dolaylarında (rakamı atıyorum belkide 5000tldir) sonra geri iade ediyorlar ve 2-3kat pahalı bir model alıyorlar sebebi ise kullanmak istedikleri bir proğram var (mimar dı sanırım) 60-70bin tl dolaylarında fiyatı. ilk aldıkları pcde çalışmıyor, sebebi ise donanım uyuşmazlığı. androidde hernekadar üreticiler marka olsada aslında bana toplama pc(telefon) imajı veriyor(casper,exper,vestel vb) buda android yazılımın toplanan cihazlarla yazılım uyuşmasında problem yaratıyor, oysa özellikle iphone da baştan aşağı donanım yazılıma göre seçiliyor, ve sonuç 8 çekirdek 1,4 saat hızı ve 1gb ramli cihaz bütün androidli amiral gemileri ezip geçiyor, ben bu durumdan google ında rahatsız olduğunu düşünüyorum açıkcası. ama sonuçta atacağı ters bir adımın pazarda ciddi bir kayba sebep vereceğinden işi yavaştan aldığını düşünüyorum.

Eğer işin yazılımsal boyutu ile ilgili bilginiz yoksa lütfen yeterli bilgiyi edinmeden yorum yapmayın. Bahsettiğiniz örnek konuyla alakasız; bu sistem windows değil android. Ayrıca fiyat yükseldikçe donanım uyuşmazlığı azalacak diye de bir şey yok. Android'de belli başlı bileşenlerin sürücüleri aynıdır. Hangi kart üzerinde olursa olsun, bileşen aynı android sürümünde aynı sürücü ile çalışır. Bu yüzden donanım uyuşmazlığı gibi bir şey olsaydı sistem asla çalışmazdı. Ayrıca her hangi bir apple ürününün bahsettiğiniz amiral gemilerinden çok daha üstün olduğunu düşünüyorsanız bu işin yazılımsal boyutuyla ilgili bilgi edindikten sonra yorum yapın.

MaxipmaN

Üye
Android'te böyle bir sorun yoktur. Çünkü 4.3 sürümünden sonra trim özelliği sisteme eklendi. Android, gelişme aşamasında bazı sıkıntılarla karşılaştı ancak bunların hepsi çözüldü. 6 aydır galaxy tab 4 (smt230) modelli tableti kullanıyorum. Hiç bir yavaşlama yok. Ancak android biraz da bilgi gerektiriyor. Bunu bilmeyenler de android kasıyor diye atıp tutuyor. Yok öyle bişey. YOK. Aslında burda biraz da popüler kültürün etkisi var. İnsanlar en pahalısı en iyisi mantığıyla yaklaşıyor. Ama bilinçli kullanıcı bunun böyle olmadığını ve sebeplerini bilir. Kendi isteklerini karşılayabilecek, rahat kullanılabilecek ve o anki ekonomik durumuna uygun sistemi kullanır. Mesela ben tüm işlerimi Android üzerinde hallediyorum. Ve benim işlemlerimi Android kadar yapabilecek başka hiç bir sistem yok. Benim bu platformları seçmede dayanamadığım durum şu: Adam, yeni bir akıllı telefon almaya kalkıyor. Ne için alıyorsun diye sorduğumda WhatsApp, Twitter, Facebook biraz da müzik bazen kamera diyor. Ne alacaksın diye sorduğumda 2500 TL'lik bi cihaz söylüyor. Ben de alma diyorum. Alma parana yazık. Senin dediğin şeyleri 700-800 liralık bi cihaz o aldığın cihazdan daha iyi yapabilir. " Ama bu çok kaliteli bak herkes alıyor süper über ama senin dediklerin kasıyormuş" diyor. Olur mu böyle şey. İnsanlarımız bu konuda çok yanlış yönleniyor. Lütfen bu hataya düşmeyin.
Herkes yapamaz root rom cart curt 700-800luk telefonlar kullanıcıyı tatmin etmeyebilir 2500 fazla tabi de

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Ben bu durumun kullanıcı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Telefon kullanmayı bilmeyen dolu kullanıcı var ama sorsan hele ki bu forumda herkes uzman yani sıkıntı burda telefondan anlamayanlar bunun farkında bile değiller. Haliyle telefonla ilgili sorun çıktığında hemen suçu cihaza atıyorlar bunu Symbian döneminde de çok yaşamıştık forumda, gerçekten telefonun donanımı kötü olabiliyor e araştırmadan alan kullanıcı bu donanıma ağır şeyler kuruyor suçlu gene telefon. Ben Z2'yi alalı 1 ayı geçmiştir kasmayı donmayı geçtim teklediğini bile hatırlamıyorum. Hadi beni geçin yeni sayılır cihaz. Benim arkadaşta Samsung Galaxy Mini var bilirsiniz günümüzle kıyaslarsak piyasada bile olmayan en dandik Android telefonlar arasındadır. 4 yıldır kullanıyor arkadaş ama 600 mhz'lik tek çekirdekli şu telefon bile şuan neredeyse yağ gibi akıyor menülerde ki Android 2.3 mü ne yüklü sonrası gelmedi zaten. Sebebini de söyliyim çünkü adam alo desin yeter diyor Whatsapp, Facebook, Instagram, Swarm, Pes 2012 falan yüklü yıllardır böyle kullanıyor takılma donma gibi sorunlar da yaşamıyor. Tabi değiştircek artık 1000 tl üzerinde belli bir para ayırdı ama daha kullansa kullanabilecek yani Galaxy Mini'yi. Verdiğin para demiyim de aldığın donanım kadar yüklenmek lazım telefona. Hep derim Android kullanıcısı bilinçli olmak zorunda diye zor bişey değil telefonları oluşturan bileşenleri az buçuk bilmek lazım hiçbişeyden anlamıyorsanız girip youtube'da her telefon için 100lerce video var oyun testleri uygulama testleri dolu. Bunları inceleyip öyle telefon almak lazım yani bugün 1200 tl'ye LG G2 de alabilirsin, Sony Xperia T3 de alabilirsin ama ikisi arasındaki fark fazladır, G2 daha üstün bir cihaz bunu sadece araştıran/anlayan kişi bilebilir. Sadece Android değil her telefonda yüklenme oranına göre zamanla yavaşlama/performans kaybı olabilir doğaldır zaten telefonu aldığın ilk güne çevirip hızlandırmak da çok basit bir işlem. Bir de 400-500 tl'lik Android telefon kullanıp buna bakarak 2000-3000 tllik Ios işletim sistemi kullanan telefonlarla karşılaştırıp "kesinlikle Ios daha hızlı/stabil" diyen cahil sürüsü var ki onlar zaten aptalın önde gideni aldırış etmemek lazım. Son olarak kişiye göre değişir ama genel olarak ele alırsak; Android'in bütün nimetlerinden faydalanmak isteyen uzun süre stabil/hızlı olmasını isteyen kaliteli bir Android deneyimi isteyen bir kullanıcı 1100-1200 tl civarı bir fiyatta aldığı Android telefonda(mesela bir önceki senenin amiral gemisi modeli olabilir) aradığını bulabilir, bunun dışında en az Class 6(Class10 tavsiye edilir) seviyesinde bir hafıza kartı edinmeli ve Android 5.0(mümkünse 5.1) yüklü ya da bu güncellemeyi alacağı duyurulmuş bir model almalıdır.

• Beğen
Tepkiler: -Emre
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Eğer işin yazılımsal boyutu ile ilgili bilginiz yoksa lütfen yeterli bilgiyi edinmeden yorum yapmayın. Bahsettiğiniz örnek konuyla alakasız; bu sistem windows değil android. Ayrıca fiyat yükseldikçe donanım uyuşmazlığı azalacak diye de bir şey yok. Android'de belli başlı bileşenlerin sürücüleri aynıdır. Hangi kart üzerinde olursa olsun, bileşen aynı android sürümünde aynı sürücü ile çalışır. Bu yüzden donanım uyuşmazlığı gibi bir şey olsaydı sistem asla çalışmazdı. Ayrıca her hangi bir apple ürününün bahsettiğiniz amiral gemilerinden çok daha üstün olduğunu düşünüyorsanız bu işin yazılımsal boyutuyla ilgili bilgi edindikten sonra yorum yapın.
yazılımcı yada donanımcımısınız? yada amatör olarak mı ilgileniyorsunuz meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın.

-Emre

-Emre

Üye
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Özel bir eğitim almadım ama yazılım ile uğraşıyorum.
ok o zaman bence biraz araştırın yazılım ve donanım uyuşumundan ne kast edildiğini. ben bahsederken konunun uzmanı sayılacak kişilerin verdiği bilgileri aktardım. yoksa 1gb ramli iphone un 3 gb ramli andorid telefondan aynı uygulamayı daha kaliteli çalıştırmasının nasıl bir mantığı olabilir? mercedes motor her araba kasasında aynı randımanı verebilir mi? illaki çalıştırır ve götürür istediğiniz yere ama aynı randıman, rahat, ve konforu taşımaz.

Luck Star

Luck Star

Üye
ok o zaman bence biraz araştırın yazılım ve donanım uyuşumundan ne kast edildiğini. ben bahsederken konunun uzmanı sayılacak kişilerin verdiği bilgileri aktardım. yoksa 1gb ramli iphone un 3 gb ramli andorid telefondan aynı uygulamayı daha kaliteli çalıştırmasının nasıl bir mantığı olabilir? mercedes motor her araba kasasında aynı randımanı verebilir mi? illaki çalıştırır ve götürür istediğiniz yere ama aynı randıman, rahat, ve konforu taşımaz.

Android ile iOS karşılaştıran bir kere baştan hata yapar. iOS 'ta ram yiyen uygulama yok . Durum çubugu widgetleri , ana ekran widgetlerı , arka planda çalışan uygulamalar vs. bir çok şey yok . iOS yazılımdan ibaret farkındaysan bi facebook aç bi de oyunu aç kapat facebooka geri geldiğinde uygulamayı yeniden başlatıyor ama Android'de Ram yeterli ise ikisini de kaldığı yerden devam ettirir. iOS göz boyamaktan başka birşey değil ...

• Beğen
Tepkiler: -Emre
The Pancar

The Pancar

Üye
Burda neden ios ve androidi karşılaştırdınız ki ikisi de birbirinden farklı bir işletim sistemi,çalışma stilleri de farklı

• Beğen
-Emre

-Emre

Üye
Android ile iOS karşılaştıran bir kere baştan hata yapar. iOS 'ta ram yiyen uygulama yok . Durum çubugu widgetleri , ana ekran widgetlerı , arka planda çalışan uygulamalar vs. bir çok şey yok . iOS yazılımdan ibaret farkındaysan bi facebook aç bi de oyunu aç kapat facebooka geri geldiğinde uygulamayı yeniden başlatıyor ama Android'de Ram yeterli ise ikisini de kaldığı yerden devam ettirir. iOS göz boyamaktan başka birşey değil ...

Anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır.. Bilenle tartışmaya girin :)

• Beğen

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
Konu için daha çok katılım bekliyoruz arkadaşlar ..

Takipçi Satın Al

Üst Alt