Tavsiye Android İşletim Sistemi Kullanıcı Deneyimleri

Sponsorlu Bağlantılar

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bunu tartışmak doğru değil bence. Neticesinde açık kod kaynaklı bir cihaz. Nasıl ki Apple'da kişiselleştirme Android kadar geniş değilse Android de Apple kadar stabil değil , ki olmasını beklemek de doğru değil zaten. Tamamen kullanıcıların beklentilerini belirlemesiyle alakalı bir durum. Her telefon için yavaşlıyor , kasıyor diyen bir kesim vardır. Haklıdırlar da. Çünkü bilinçsiz kullanıcılar hangi telefon olursa olsun o telefonu bir şekilde yavaşlatmanın veya kastırmanın yolunu bulurlar. Bu işte gayet başarılıdırlar. Yani bu işler her ne kadar kullanıcıya da bağlı olsa neticesinde en temel etken sistemin kendisidir...

• Beğen
Tepkiler: kamikaze456 ve Luck Star

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
yavaşlama, kasma, donma vs bunlar bilinçsiz kullanıcılar için sorun oluyor. Mesela sen gidip 512 MB ramlı cihaz alıp içine bi sürü uygulama yüklersen o ram dolar tabi kasar. Telefonlar ihtiyaca göre alınmalı. Mesela bende okulun verdiği e tab 4 var rootladım 200 e yakın gerekli gereksiz program kurdum bazen kafayı yiyor sorunu tablette bulmuyorum tablet normalde çok hızlı. Demek istediğim sorun kullanıcılarda

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
yavaşlama, kasma, donma vs bunlar bilinçsiz kullanıcılar için sorun oluyor. Mesela sen gidip 512 MB ramlı cihaz alıp içine bi sürü uygulama yüklersen o ram dolar tabi kasar. Telefonlar ihtiyaca göre alınmalı. Mesela bende okulun verdiği e tab 4 var rootladım 200 e yakın gerekli gereksiz program kurdum bazen kafayı yiyor sorunu tablette bulmuyorum tablet normalde çok hızlı. Demek istediğim sorun kullanıcılarda
Sorunu sadece kullanıcılara atmak kolaya kaçmaktır. Biraz da işletim sistemini konuşalım. Kesinlikle eleştirmek için demiyorum bunu ama 512 Mb Ram'li Android bir cihazla 512 Mb Ram'li iOS'u bir tutamazsınız. Sistemin açık veya kapalı kod kaynaklı olmasıyla doğrudan ilişkili bir durum. Nasıl ki iOS'u kişiselleştirme olarak Android'le bir tutamıyorsak stabilite de bir tutamayız.

• Beğen
Tepkiler: -Emre
-Emre

-Emre

Üye
Sorunu sadece kullanıcılara atmak kolaya kaçmaktır. Biraz da işletim sistemini konuşalım. Kesinlikle eleştirmek için demiyorum bunu ama 512 Mb Ram'li Android bir cihazla 512 Mb Ram'li iOS'u bir tutamazsınız. Sistemin açık veya kapalı kod kaynaklı olmasıyla doğrudan ilişkili bir durum. Nasıl ki iOS'u kişiselleştirme olarak Android'le bir tutamıyorsak stabilite de bir tutamayız.

Bu arada 512 mb ramli androidler 2010da kaldı :)

jotem173

jotem173

Üye
512mb 600 mhz tek çekirdek işlemci kullanmıştım

Luck Star

Luck Star

Üye
512mb ios ile 512mb androidin arasında 1500 lira fark var.

• Beğen
Tepkiler: avast ve Silinen Üye 737108
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
512mb ios ile 512mb androidin arasında 1500 lira fark var.
Telefonlardan bahsetmiyorum , işletim sisteminden bahsediyorum. Fiyat olarak herhangi bir yorum yapmadım. Sadece işletim sistemini baz alarak yazdım. Yoksa elbette ki fiyatları arasında uçurum var.
3 Gb olsun veya 4. Sorun o değil. Şuanda 2 Gb Ram'li Android 1 Gb Ram'li iOS gibi değildir. Bunu demek istiyorum. Gerçi Android sürekli bir gelişim içinde. Önceden kaynaklanan yavaşlamalar en aza indirgendi bunu da biliyorum ancak neticesinde açık kod kaynaklı bir sistem. Yani stabilite bazında iOS gibi olmasını beklemek doğru değil.

-Emre

-Emre

Üye
Telefonlardan bahsetmiyorum , işletim sisteminden bahsediyorum. Fiyat olarak herhangi bir yorum yapmadım. Sadece işletim sistemini baz alarak yazdım. Yoksa elbette ki fiyatları arasında uçurum var.

3 Gb olsun veya 4. Sorun o değil. Şuanda 2 Gb Ram'li Android 1 Gb Ram'li iOS gibi değildir. Bunu demek istiyorum. Gerçi Android sürekli bir gelişim içinde. Önceden kaynaklanan yavaşlamalar en aza indirgendi bunu da biliyorum ancak neticesinde açık kod kaynaklı bir sistem. Yani stabilite bazında iOS gibi olmasını beklemek doğru değil.

Açık kaynak kodlu olması stabil olamayacağı anlamına gelmez :) Ama şuan hiç bir sorun yok orjinalinde kitkat ve lollipop çalıştıran cihazlarda. Aslına bakarsanız benim cihazım da galaxy w, kitkat kurulu ve her hangi bir sorun olmadı henüz stabilite ile ilgili :hmmm

avast

avast

Üye
512 mb ioslarda 2010 da kaldı ama sizşn 512 mb ramli androidiniz gta san andreas oynatamıyorken 4s hemde 512 mb ram 800 mhz dualcore ile oynatıyor fanlık yapmaya gerek yok bu iş optimizeyle alakalı eğer dense ki tüm android cihazlar aynı işlemci aynı ram aynı gpu kullanacak daha iyi optimize edilir. ios jailbreak olmadan klasik bir telefon ama jailbreak ile androiddeji herşeyi yapabiliyorsun o yüzden özelleştirme muhabbeti saçma geliyor bana androidde root yapıp özelleştiriyosan bende jailbreakle yapıyorum bunu. Aklına gelecek herşeyi double tap wake ide yapabiliyorum guest moduda vb. Ama ben nexus 5 ten iphone 5 e geçtim androidde herşeyimi telefondan yapıyordum ama iosda bilgisayar açmak zorunda kalıyorum ama optimize mi optimize ios daha verimli çalışıyor bu bi gerçek inkara gerek yok bu 1.4 16v motor ios ise 2000 motor ama 16v android yani donanım gelişmiş ama torku düşük. Ama şahsi fikrim telefonda android tablette ios sıradaki cihazım s6 yada note4-5 olur diye düşünüyorum

Stabilite farklı optimize farklı bence yemi androidler çok hızlı çok güçlü ve stabil iostada senede bir sıfırlamak şazım izlediğin her vine kaydediliyor yani. Benim bahsettiğim nexus 5 imde sahibinden app i hata veriyorke iphone 5 te vermiyor umarım anlatabilmişimdir

MaxipmaN

Üye
512 mb ioslarda 2010 da kaldı ama sizşn 512 mb ramli androidiniz gta san andreas oynatamıyorken 4s hemde 512 mb ram 800 mhz dualcore ile oynatıyor fanlık yapmaya gerek yok bu iş optimizeyle alakalı eğer dense ki tüm android cihazlar aynı işlemci aynı ram aynı gpu kullanacak daha iyi optimize edilir. ios jailbreak olmadan klasik bir telefon ama jailbreak ile androiddeji herşeyi yapabiliyorsun o yüzden özelleştirme muhabbeti saçma geliyor bana androidde root yapıp özelleştiriyosan bende jailbreakle yapıyorum bunu. Aklına gelecek herşeyi double tap wake ide yapabiliyorum guest moduda vb. Ama ben nexus 5 ten iphone 5 e geçtim androidde herşeyimi telefondan yapıyordum ama iosda bilgisayar açmak zorunda kalıyorum ama optimize mi optimize ios daha verimli çalışıyor bu bi gerçek inkara gerek yok bu 1.4 16v motor ios ise 2000 motor ama 16v android yani donanım gelişmiş ama torku düşük. Ama şahsi fikrim telefonda android tablette ios sıradaki cihazım s6 yada note4-5 olur diye düşünüyorum

Stabilite farklı optimize farklı bence yemi androidler çok hızlı çok güçlü ve stabil iostada senede bir sıfırlamak şazım izlediğin her vine kaydediliyor yani. Benim bahsettiğim nexus 5 imde sahibinden app i hata veriyorke iphone 5 te vermiyor umarım anlatabilmişimdir
2000 motor araba 16v olur zaten : ?

avast

avast

Üye
2000 motor araba 16v olur zaten : ?
1.4 16v da var ama değilmi anlatmak istediğim gayet açık birisi motor hacmini genişletmeden güçlendiriyor torku yükseltiriyor biriside hergün motor hacmini güclendiriyor
İşlemciden örnek verirsek amd nin 4ghz 8 çekirdek işlemcisi nin verdiği performans la intel i7 1.7 ghz nin verdiği performans birmi çekirdek önemli değil mimari önemli optimize edilmesi önemli bi oyun kastığı zaman basbas bağırılıyo iyi optimize edilmemiş diye neden 50 çeşit android donanım var hepsine optimize zor ama appleda 10 model var kolay optimize hızlı ve vaşarılı optimize tabi buna kısıtlamaların da etkisi var ama android artık gayet stabil bence tek eksisi 5.0 daki ram şişmesini gidermesi gerek geçen haber çıkmıştı gerçi yeni güncelleme ile ram sıkıntısı gidecek diye

by-pegasus

Üye
Androidde touchwizz olarak s4 mini kullaniyorum
genellikle donmalari ile meshur ama
evet 4.2.2 de bole sorunlar vardi sorun olurmu bilmem ama
widgetlere gecis yaparken yarim saniyelik bekletme yada arayuz de gezinirken
tasa vurar gibi laglamasi
bazi kullanicilarin canini sıkabiliyor
tabi kitkatla hic bole sorunla karsilasmadim
kasmalar donmalar ortadan kalkti birde telefonumu her gece 5 dk ligina kapatiyordum

ama sunu farkettim
android diger sistemlere gore sanki
daha fazla veri harcamasi yapiyor
onceden
wp ler cok veri harcar saniyordum
sitede hatta bi kac kisiye sordum ole bisi yok dediler
dedikleri gibide
wp fazla veri tuketmiyor
ama Android nedense veri konusunda fazla israf ediyor sanki
Daha pazar gunu yaptigim 2gb lik net paketimden
1370 mb internet kaldi
hic indirme ve video izlememe ragmen

byAndroid

byAndroid

Üye
Kasiyo falan filan ama sonuçta işini görüyor. Androidde yaptığın şeyleri wp de ya da ios da yapamazsın sistem kısıtlı. Androidi al pc gibi kullan aklına ne gelirse. Müzik yüklemesi kolay herşey kolay. Stabillige para verip işimi gormedikten sonra ne gerek var. İşimi görsün ama arada kassin sorun değil benim için

avast

avast

Üye
Kasiyo falan filan ama sonuçta işini görüyor. Androidde yaptığın şeyleri wp de ya da ios da yapamazsın sistem kısıtlı. Androidi al pc gibi kullan aklına ne gelirse. Müzik yüklemesi kolay herşey kolay. Stabillige para verip işimi gormedikten sonra ne gerek var. İşimi görsün ama arada kassin sorun değil benim için
Valla androidde note un stylus u dısında androiddeki çoğu şeyi jailbreakla yapabiliyorsunuz ama ben stock olmayınca rahat edemiyorum sizin telefona verilenden daha çok yama destek var iosa double tap vs vs tarayıcıdan sosya indirme blouetoot kullanma falan hepsi yapılıyor tweaklar ile temada yüklenebiliyor ama hoş değil orjinallikten yanayım note denemeyi düşünüyorum biraz

byAndroid

byAndroid

Üye
Biz o şeyleri jealbreak olmadan yapıyoruz fark burda işte. İyicene sistemi kisilestirmek istersen root atarsın olur biter

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar katılım çok az seviyede olsa da güzel yorumlar var,bu şekilde kullanıcılar Android konusunda gerçek bilgiye ulaşıyor,umarım konuya zamanla daha çok katılım olur ..

-Emre

-Emre

Üye
Mesaj da siliniyor artık haa.. Tabi ya doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış... Hayırlısı bakalım ya bi tarafın gönlünü alacağız diye insanları yanlışa sürükleyin...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu forumda üyelerin özgürce fikirlerini beyan etmesi, tartışması ve birbirlerinden bişeyler öğrenmesi için elimizden geldiğince kullanıcıları özgür bırakmaya çalışıyoruz. Fakat herhangi biri (buna yöneticiler de dahil) başka bir üyeye hakaret edemez, uygunsuz kelimeler kullanamaz ve aşağılayarak konuşamaz.

Bu konu tartışmaya açıktır. Kelimelerinizi özenle seçin ve konuyu cevaplamadan önce yazdıklarınızı tekrar okuyun.

İyi forumlar
Mesaj da siliniyor artık haa.. Tabi ya doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış... Hayırlısı bakalım ya bi tarafın gönlünü alacağız diye insanları yanlışa sürükleyin...
Mesajlarınızda yanlış kelimeler kullanırsanız mesajınız silinir. Tekrarında gerekli ceza uygulanır.

• Beğen
Tepkiler: jotem173
-Emre

-Emre

Üye
Bu forumda üyelerin özgürce fikirlerini beyan etmesi, tartışması ve birbirlerinden bişeyler öğrenmesi için elimizden geldiğince kullanıcıları özgür bırakmaya çalışıyoruz. Fakat herhangi biri (buna yöneticiler de dahil) başka bir üyeye hakaret edemez, uygunsuz kelimeler kullanamaz ve aşağılayarak konuşamaz.

Bu konu tartışmaya açıktır. Kelimelerinizi özenle seçin ve konuyu cevaplamadan önce yazdıklarınızı tekrar okuyun.

İyi forumlar

Mesajlarınızda yanlış kelimeler kullanırsanız mesajınız silinir. Tekrarında gerekli ceza uygulanır.
Mesajımda herhangi bir ceza gerektirecek kelime yoktu. Yeterince kırıcı olmamaya çalıştım. "lütfen saçmalamayın" kırıcı bir cümle mi? Kırıcı olmak istemediğimi de ayrıca belirttim. Bir sürü yalan yanlış bilgi veriyor ve düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca kendi de sisteme hakaret ediyor. Milyonların emeği var bu işte. Yanlışı en az zararla düzeltmeye çalışmak ceza mı gerektirir? Lütfen...

avast

avast

Üye
Mesajımda herhangi bir ceza gerektirecek kelime yoktu. Yeterince kırıcı olmamaya çalıştım. "lütfen saçmalamayın" kırıcı bir cümle mi? Kırıcı olmak istemediğimi de ayrıca belirttim. Bir sürü yalan yanlış bilgi veriyor ve düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca kendi de sisteme hakaret ediyor. Milyonların emeği var bu işte. Yanlışı en az zararla düzeltmeye çalışmak ceza mı gerektirir? Lütfen...
Benmi yanlış bilgi veriyorum söyleyin düzelteyim ?

Üst Alt