Jolla & Android

Sponsorlu Bağlantılar

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
Jolla & Android
jolla neden android kullanıyor? kullanımdaki amac nedir? ilerde bu destek bitecekmi?

jolla yerli sailfish uygulamaları ihtiyacları görene kadar android takviyesi yapacaktır
apı, dalvik, source, karnel
sürekli olarak güncell tutacaktır.

cihazı yeni alan veya almak isteyen kullanıcılar uygulama ve oyun sıkıntısı cekmesin.!! amac bu dur ;)
sailfish yerli apps destegi tam kullanıma gectiginde android (dalvik) destegi bitecektir, destegin bitmesini bende cok istiyorum neden?
sailfish 'in gelişmesine en büyük engeldir..!!

şuan cihazımızda cift işletim sitemi vardır ve aynı kanal üzerinde calışmaktadır
1.1.1.26 update kodu ile gelen sistem
cpu, gpu, karnel güclendirmesi ile birlikte modern bir sistemimiz olmuştur
jolla sailfish ile ilgili yazılabilirligi tamamen acmış bulunmaktadır..

soru ve görüşleriniz varsa lütfen belirtin
bu konu ile ilgili yazılan mesajlar nedeniyle konuyu actım.

• Beğen
Tepkiler: RetaXter

scorpion11

scorpion11

Üye
Aslında Sailfish in Android desteği olması zorunluluktu bence.Android in uygulama zenginliğini kabul etmek lazım.N9 için yeni sürüm gelecek mi? bilginiz var mı bu konu hakkında?

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
ben öyle düşünmüyorum android'i sevdiren uugulama ve oyun destegi, kaldıki nerdeyse bütün operasyon android icin
sailfish'e destek olsa kimse tutamaz ;) bizlere göre çok güzel sistemi var, bir cihazı daha çıksa gözüm kapalı alırım o derece yani

N9 icin konuya yorum olarak yazdık buradan devam edelim
N9 sailfish os kurulum | Sayfa 8 - MaxiCep

Son düzenleme:
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Jolla umarım Türkiye pazarına dahil olmayı planlıyordur. Çok canlı bir sistem ayrıca beni çok heyecanlandıran bir sistem. Android, Windows Phone ve İos kullandım. Hepsinde belli zevkler tattım. Meego bana göre değildi çünkü arayüzünü yetersiz bulmuştum. Uygulama eksikleri de cabasıydı ancak!... Meego ekibi sailfish os ile çığır açmış, mobil cihazlara yeniden anlam katmaya başlamış. Arayüzü çok öznel, kullanımı çok rahat gibi gözüküyor. Mağaza olayı hallolacak bir durum sıkıntı değil. Keşke diyorum sailfish'i diğer telefonlara da portlama çabaları umarım devam eder. Sistemi Z2 de test etmek çok istiyorum ama gündemlerinde sanırım port yapma yok artık jolla şirketinin. Şirket acaba çıkardıkları telefondan sonra sistemi port etmeyi bırakırlar mı? Bu konuda herhangi bir bilgi var mı acaba?

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
Jolla umarım Türkiye pazarına dahil olmayı planlıyordur. Çok canlı bir sistem ayrıca beni çok heyecanlandıran bir sistem. Android, Windows Phone ve İos kullandım. Hepsinde belli zevkler tattım. Meego bana göre değildi çünkü arayüzünü yetersiz bulmuştum. Uygulama eksikleri de cabasıydı ancak!... Meego ekibi sailfish os ile çığır açmış, mobil cihazlara yeniden anlam katmaya başlamış. Arayüzü çok öznel, kullanımı çok rahat gibi gözüküyor. Mağaza olayı hallolacak bir durum sıkıntı değil. Keşke diyorum sailfish'i diğer telefonlara da portlama çabaları umarım devam eder. Sistemi Z2 de test etmek çok istiyorum ama gündemlerinde sanırım port yapma yok artık jolla şirketinin. Şirket acaba çıkardıkları telefondan sonra sistemi port etmeyi bırakırlar mı? Bu konuda herhangi bir bilgi var mı acaba?
Sistemi jolla açtı port edilsin diye ;) yani jolla destek vermiyor sadece port edilip tanınması yahut duyulması için destek veriyor.
Port edilecek cihazların listesi mevcut

scorpion11

scorpion11

Üye
ben öyle düşünmüyorum android'i sevdiren uugulama ve oyun destegi, kaldıki nerdeyse bütün operasyon android icin
sailfish'e destek olsa kimse tutamaz ;) bizlere göre çok güzel sistemi var, bir cihazı daha çıksa gözüm kapalı alırım o derece yani

N9 icin konuya yorum olarak yazdık buradan devam edelim
N9 sailfish os kurulum | Sayfa 8 - MaxiCep

Zaten bende onu diyorum.Piyasayı şekillendirenler sailfish gibi sistemlerin gelişmesini istemezler zaten.Bu yüzden biraz da olsa sisteme ayak uydurması lazım.Bunun içinde android desteği şart.Yoksa bende android karşıtıyım ama sistem böyle işliyor.Bu arada N9 port olayı yalan olmuş yazdıklarınıza bakılırsa.

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
Zaten bende onu diyorum.Piyasayı şekillendirenler sailfish gibi sistemlerin gelişmesini istemezler zaten.Bu yüzden biraz da olsa sisteme ayak uydurması lazım.Bunun içinde android desteği şart.Yoksa bende android karşıtıyım ama sistem böyle işliyor.Bu arada N9 port olayı yalan olmuş yazdıklarınıza bakılırsa.
Yanlış anlaşılma olmasın ama biz N9 kullanmayı bıraktık sanki herkes bıraktı ilgilenenler 10 kişiyi gecmez , gördüğüm kadarı ile maemo forumu jolla ve android olmuş
Max ile birlikte Sailfish n9 için romlar hazırlıyor tabi nereye kadar.

Emre

Üye
:oke:

Son düzenleme:
afwerker

afwerker

Üye
Galaxy s2 ye jolla yükleme gibi bi şansımız var mı ?

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy s2 ye jolla yükleme gibi bi şansımız var mı ?
port edilecek cihazların listesi burada mevcut

Cihazınız varsa port edilir. Dersiniz ki ben anlamadım cihazım var ama kuramam!
Konu açıp kurulum için anlatımı yaparız ;)

• Beğen

Emre

Üye
teşekkürler

Son düzenleme:

Emre

Üye
Android destegi kalır

Son düzenleme:
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
Jolla Nokia ortaklığı olabilir, finliler kendi medyalarında gövde gösterileri yaptı olan biten böyle ;) sonra bir consept tasarım geldi bir tarafı jolla sailfish diger tarafı nokia android.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Apk desteği bitene kadar Jollayı takip edeceğim. Apk desteği bitince o zaman sistem olmuş demektir.Jolla cihaz alınabilir ama işin içine Nokia girerse ikinci Meego faciası daha yaşanabilir.
Nokia kafası belli = Düşük donanım, aşırı yüksek kâr marjı , az yazılım desteği!!!!

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
    Konu Sahibi
Apk desteği bitene kadar Jollayı takip edeceğim. Apk desteği bitince o zaman sistem olmuş demektir.Jolla cihaz alınabilir ama işin içine Nokia girerse ikinci Meego faciası daha yaşanabilir.
Nokia kafası belli = Düşük donanım, aşırı yüksek kâr marjı , az yazılım desteği!!!!
Nokia cok değişti eski nokia yok
gerci ne olursa olsun bizde nokia 1 dir ;)

Takipçi Satın Al

Üst Alt