Telefon Tavsiyesi S5 Mi Alpha Mı

Sponsorlu Bağlantılar

AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
    Konu Sahibi
Performans olarak kafa kafaya giderler.Oyunlarda filan öyle fark olmaz en fazla 2-3fps oynar aralarında..Ayrıca Alpha Gorilla Glass 4 ve Metal kasa kullanıyor sağlamlık açısından da önde ekran büyüklüğü sorun değilse Alpha derim ha yok ekran büyük olsun diyosan su geçirmezliği eleyip Note 3 almanı tavsiye ederim,4-5 ay önceydi galiba önümde üç telefon vardı sıfır Note 3-S5-İphone5S ben o zaman Note 3 ü seçmiştim hiçte pişman olmadım.Sonuç olarak telefondan istediğine bağlı olarak seçiceksin,iki telefonunda arayüzü 5.0 güncellemesiyle aynı olucak zaten,birisi su geçirmez birisi sağlam.Benim şöyle bi görüşüm var tabi Sony-Samsung bu su geçirmez modelleri alıpta korkmadan suya sokan göremedim ben zaten firmada kaçıyor su geçirme durumunda biz dayanıklı diyoruz falan fistan diyip 500-800TL arası fatura çıkarıyorlar sorunlu cihaz gelirse ayvayı yersin yani çöp oluyor cihaz.Sırf su geçirmezlik için S5 tercih edilmez,donanım bakımından S5"in ezdiğini söylüyenler var öyle çok büyük bi fark olduğu söylenemez benchmark dışında o farkı anlayamazsınız.ayrıca Mali-T628 MP6 Note 3 ve Alphada kullanılıyor Oyunlarda Alpha daha akıcı deneyim verirken Note 3 daha detaylı görüntü verir bununda karşılaştırmasını yaptık arada :D
Bak simdi s5 te karar kilmistim sende simdi alpha yi aklima soktun :-D

Emre

Üye
alpha

AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
    Konu Sahibi
Ah ulan alpha niye uretimi durdurup aklimi karistiriyorsun

baby_face_

baby_face_

Üye
açıklayarak önerebilirmisiniz? niye s5
Ben sana kısaca açıklayayım;
S5'de 128 GB'a kadar kapasite genişletme imkanın var. Alpha'da yok.

S5'in kamerası 16 MP Alpha'nın 12.

S5'in işlemcisi (snapdragon 801 varsayıyorum) Alpha'ya göre %40 civarında daha hızlı.

S 5 full hd çözünürlükte (1080×1920), Alpha (720×1280)

S5'de pixel yoğunluğu daha fazla olduğu için (432 PPI) Alpha'ya göre daha keskin ve net ekrana sahip.

Alpha'nın tek önde olduğu kısım (kişiye göre değişir) daha küçük boyutlara sahip olup ince ve hafif olması.

Emre

Üye
alphanın önde olmasının sebepi metal gövde

baby_face_

baby_face_

Üye
Metal tutmal istersen saygı duyarım, ilk kriterin tasarımsa tabiki metal kasa olan tercih edilebilir.

AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
    Konu Sahibi
Metal tutmal istersen saygı duyarım, ilk kriterin tasarımsa tabiki metal kasa olan tercih edilebilir.
Illede metal olsun demiyorum ama su gecirmezlik isterim her yaz antalyadayim mutfakta calisiyorum ara sira aqua park a gidiyoruz abimle mmesela orda rahatlikla fotograf vs cekinebilmek isterim

baby_face_

baby_face_

Üye
Illede metal olsun demiyorum ama su gecirmezlik isterim her yaz antalyadayim mutfakta calisiyorum ara sira aqua park a gidiyoruz abimle mmesela orda rahatlikla fotograf vs cekinebilmek isterim
Su geçirmezlik diyorsan mecbur S5 o zaman.

byAndroid

byAndroid

Üye
Hocam sizin kafa karışmış performansta artık exynoslar snapdragonu geçiyor ve alpha daha performanslı bunun en büyük nedeni 720p çözünürlük. Telefonda performans için her zman 720p 1080e göre öne çıkar ram kullanımı da daha azdır s5e göre. Madem şu geçirmeyen cihaz istiyorsun hemde performansli z3 yada z3compct senin için daha iyi Samsung diye niye tutturdun ki

• Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
    Konu Sahibi
Hocam sizin kafa karışmış performansta artık exynoslar snapdragonu geçiyor ve alpha daha performanslı bunun en büyük nedeni 720p çözünürlük. Telefonda performans için her zman 720p 1080e göre öne çıkar ram kullanımı da daha azdır s5e göre. Madem şu geçirmeyen cihaz istiyorsun hemde performansli z3 yada z3compct senin için daha iyi Samsung diye niye tutturdun ki
Samsungta parmak izi tarayici var

AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
    Konu Sahibi
Kalp atisi ne alaka parmak izi okuyucu diyorum

AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
    Konu Sahibi
Ondekinden bahsediyorum tuş kilidi icin arkadakiyle iism bile olmaz