Karşılaştırma Android/Windows

Sponsorlu Bağlantılar

CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Google'ın esas Android ile hedefi, milyonlarca insanın bilgilerine daha çabuk erişebilmek, onlara daha çok reklam gösterebilmek ve onlara uygulama, oyun, kitap ve film gibi pek çok içerik satabilmek. Artık Google Apps, Google Now gibi içerikler, Google Asistan Launcher içerisine entegre edilmiş bir durumda.

Yani arayüz bile sizin arattıklarınızı doğrudan Google'a iletiyor. Google'da veriler saklanıyor ve arattığınız nesneler karşınıza Google üzerinden geliyor.

bu yazıyı bugün bir sitede dandroidle ilgili bir haber okurken gördüm. Dandroidin bu kadar kasmasının arkasında bence bu sebep yatıyor. Her yapılan şeyi takip etmek sistemi kasıyor. Buradan Google amcaya sesleniyorum, dünyayı yidin daha doymadın :9 bırak şu gariban dandroid kullanıcılarını da sevinsin garipler
Kardeş sen böyle demişsin anlarım. Lakin şuanda bile windows işletim sistemlerini herhangi bir pc ye yüklediğimizde komut sisteminden microsoftun yazılıma koyduğu ajanıda temizliyorduk. Bu hala sistemlerinin içinde kullanıcılarının göremediği belkide en mahrem bilgilerimizin bile gittiği bir sistemdi. Şimdide telefonlarında aynı sistem zaten kullanıyorlar. Kaynak linki altta.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N

symbianbelle

symbianbelle

Üye
Microsoft kazancının büyük bir kısmı lisans bedelleri üzerinden kazanan bir şirket reklam gelirleri ikinci sırada Google ise kazancının nerede ise tamamını reklamlar üzerinden kazanıyor. İkiside takip ediyordur mutlaka ama sence herşeyini tamamen hangisi takip ediyordur. Ne kadar bilgi o kadar reklam eşittir o kadar para o da eşittir Google :D

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Öyle bir konuşulmuş ki sanırsın wp android ten çok satıyor :ehe Android'i taç yapan tek sebeb "samsung" tur bu kadar basit. :) hTC varkende biliyorduk ne satış vardı ne bilen... Mc wp dede aynısını Nokia için diyebiliriz :ehe

• Beğen
Tepkiler: CeRRaNo JoZAeF
hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
birincisi benim fanboyluk yaptığım falan yok bu senin bilgisizliğin ise birşey diyemem ikincisi de git googleda galaxy s5 kasma sorunu diye yaz bak görürsün
kardeşim doğru oturup eğri konusmayalım dedğin şeyi yazdım googleye hiç bişi çıkmadı keşke foto atmasını bılseydım sıteye

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
kardeşim doğru oturup eğri konusmayalım dedğin şeyi yazdım googleye hiç bişi çıkmadı keşke foto atmasını bılseydım sıteye

Hatanın sebebini biliyor musunuz peki? S5 teki güç tasarrufu modunu kapatınca cihaz normale dönüyormuş. Yani Samsung gene Samsungluğunu yapmış:ehe :ehe

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33
hajkhanx33

hajkhanx33

Üye

Hatanın sebebini biliyor musunuz peki? S5 teki güç tasarrufu modunu kapatınca cihaz normale dönüyormuş. Yani Samsung gene Samsungluğunu yapmış:ehe :ehe
Fuzuli islerle uqrasmayalim lutfen 520 ye s5 i deismem fakat ace bile boyle kasma yapmasken kimse beni s5 in bu halde olduquna.... inanmam hani hertelde olan sistem sikintilari olabilir .ekran goruntusu icin umarim cok arama yapmamissinizdir ve her sisteme boyle camur atanlar herzaman olacaktir tum sistemler bizimdir hepsi guzeldir sevecen yaklasmak gerek . yokssa biri konu acmisti wp deneyimim bi okudum ulan bende wp kullandim bu ne sacmalior dedim : )

• Beğen
Tepkiler: luckysleven ve Aybin.Kilic
luckysleven

luckysleven

Üye
Samsung s serisini devam ettirmekle buyuk hata yapiyor. Galaxy s2 bu serinin efsanesidir gerisi hep hava civa.. Dun bir arkadasa note4 edge aldik hani akilli telefon piyasasinda gelinmis son noktayi gosterin deseler bu note4 edge olur verilen parayi sonuna kadar hak ediyor. O yuzden wp-ios-android bunlari kiyaslarken baz alinan cihazlar cok onemli. Simdi yukarida video da bahsi gecen cihazin o halinin yaninda herhangi bir wp altin degerindedir ama oraya bir note4 edge koyalim butun wp leri toplasaniz hepside w10 olsun bir note4 etmez.

Kaldi ki benim wp kullandiim donemde 20 dakika boyunca sadece geri tusunun calistigini dokunmatigin 20 dakika boyunca calismadigini gelen aramayi bile cevaplayamadigimi hatta telefonu duvara firlatma evresine kadar geldigimi iyi bilirim

• Beğen
CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Wp den vazgeçemeyen değerli forum arkadaşlarım... Wp den vazgeçmeyebilirsiniz ,sonuna kadar wp yide savunabilirsiniz bu sizin en doğal hakkınız[emoji1] [emoji1] [emoji1] doğal olarak bizde androidi savunuyoruz... Ama en wp ile android arasında olan savaşı çarşıya çıkıp basit bir telefon satıcısının dükkanına girdğinizde daha iyi anlarsınız. Çünkü kayılı bir şekilde nokia gurubu telefonları çok güzel serilmiş bir şekilde görebiliyorsuz,bunların arasında çoğunluklu wp olan telefonlar çoğunlukta... Anlayacağınız arkadaşlar (bunu androidi savunmak için söylemiyorum) piyasanın şuanki lideri siz istesenizde istemesenizde android. Kendi mağazamda bile satış rekoru şuan abdroid telefonlarda. Wp telefonu insanlar istemiyorlar, bunun en büyük sebebide son dönemde çıkan wp nin normal pc işletim sistemlerinden dolayı olabilir:) Telefona xp yükleseydiniz herhalde herkez alırdı:)))

• Beğen
symbianbelle

symbianbelle

Üye
Konu kim daha çok satıyor kim satmıyor konusuna dönmüş. Android şuan çok satıyor ama kar bırakmıyor üreticilere ( örnek samsung kardan zarar açıkladı %60 gibi bir rakam ) konu hangi işletim sisteminin daha stabil ve sorun çıkarmadığı. Note 4 demiş arkadaş 8 çekirdek işlemce 3 gb ram sonra dandroid kasmıyor. Çekirdek savaşları hangi sitemle başladı , aldığın telefona doğru dürüst güncellemeyi hangi sistem vermiyor (piyasanın ilk dört çekirdekli telefonu s3 adam gibi kaç güncelleme aldı)

luckysleven

luckysleven

Üye
Konu kim daha çok satıyor kim satmıyor konusuna dönmüş. Android şuan çok satıyor ama kar bırakmıyor üreticilere ( örnek samsung kardan zarar açıkladı %60 gibi bir rakam ) konu hangi işletim sisteminin daha stabil ve sorun çıkarmadığı. Note 4 demiş arkadaş 8 çekirdek işlemce 3 gb ram sonra dandroid kasmıyor. Çekirdek savaşları hangi sitemle başladı , aldığın telefona doğru dürüst güncellemeyi hangi sistem vermiyor (piyasanın ilk dört çekirdekli telefonu s3 adam gibi kaç güncelleme aldı)

Dostum cekirdegi leblebiyi birakalim simdi bunlar yillardir kliselesmis kelimeler biz gunumuze ve onumuze bakalim. Ben note3 kullaniyorum icinde isterse bir paket cekirdek olsun isterse 1 adet cekirdek olsun kasma donma takilma yapiyormu ? Hayir.. Guncelleme wp de cok mu iyi ? Hemen hemen herkes preview kullaniyor yil olmus 2015 ortada 20 cesit wp var daha kararli surume gecilmis bir sistem bile yok.. Hani wp nin guncellemesi nerede ? Ha bunca zaman verilen guncellemere ne demeli diyeceksin .. o zaman bana icerikten haber ver derim..

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve ArMaGeDdOn_87
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Dostum cekirdegi leblebiyi birakalim simdi bunlar yillardir kliselesmis kelimeler biz gunumuze ve onumuze bakalim. Ben note3 kullaniyorum icinde isterse bir paket cekirdek olsun isterse 1 adet cekirdek olsun kasma donma takilma yapiyormu ? Hayir.. Guncelleme wp de cok mu iyi ? Hemen hemen herkes preview kullaniyor yil olmus 2015 ortada 20 cesit wp var daha kararli surume gecilmis bir sistem bile yok.. Hani wp nin guncellemesi nerede ? Ha bunca zaman verilen guncellemere ne demeli diyeceksin .. o zaman bana icerikten haber ver derim..

Kararlı sistem yok mu ? Abi o isteğe bırakılmış isteyen kullanıyor Microsoft normal kullanıcıya beta vermiyor ki. Bilip bilmeden yazıyorsunuz yav. Birde sen wp'nin içindesin içindeydin en azından böyle bir yorum hiç olmadı şimdi.

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan, sfgnrl, Rock Ve Roll ve 1 kişi daha
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Kararlı sistem yok mu ? Abi o isteğe bırakılmış isteyen kullanıyor Microsoft normal kullanıcıya beta vermiyor ki. Bilip bilmeden yazıyorsunuz yav. Birde sen wp'nin içindesin içindeydin en azından böyle bir yorum hiç olmadı şimdi.
Aynen öyle isteyen kullanıyor,ben preview kullanmıyorum mesela genele vurmak yanlış bir şey :)

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
symbianbelle

symbianbelle

Üye
Çekirdeği bırak demeyi biliyorsun sen madem o kadar stabil be kararlı android maliyeti daha ucuz tek çekirdek kullansaydı samsung. 8 yıllık işletim sistemi kullanıyorsun ama hala donanım katlamadan yeni güncelleme alamıyorsun samsung keyifli olmazsa canı istemezse güncelleme alamıyorsun. Virüssüz uygulama sayısı nedir androidin

Yönetici tarafından düzenlendi:
ferit.61

ferit.61

Üye
Acizane fikirlerim,
1 seneden biraz fazla Lumia kullanmış biri olarak yazıyorum. Arayüz konusunda herkesin hoşuna farklı gider tabiki bunu kimse tartışamaz, an azından fikirlerini söyler ama karşısındaki adama ne diyebilirki, sonuçta zevkler ve renkler. İlk Lumia aldığımda ana ekran hoşuma gitmişti değişik gelmişti ama bir süre sonra sıktı işin gerçeği, ama ufak ufak gelen güncellemeler ile en azından ilk halinden biraz daha iyi ve atraksiyonlu sanırım şu an.

Lumia dan once hep Symbian ve en son N9 (Meego-N9 Başka birşey abi ya J ) Daha sonra Nokia’ a ya olan sempatimden dolayı ve yeni bir sistem ile Lumia’ ya adım attım. Ve bu adımı atana kadar inanın Andoridi çok özel sebeplerim yok ama hiç sevmiyordum , donanım yarışı yapıldığı için belki de.

Ama WP8 de beklenen ve bir türlü gelmeyen güncellemer, gördüğüm eksiklikler hani ki symbian da bile fazlası olan şeylerin olmaması vs.. Sıkıldım ve sağolsun WP yüzünden (symbian zaten bitti, meego doğmadan bitti, ios ise ısınamadım ama güzel) Andorid e geçtim Note 2 ile.
Şu an LG G2 kullanıyorum, bana göre kral telefon, herşeyinden memnunum. Şarjından ekranına, usb otg dan kullanım pratikliği vs. vs.

WP de Sadece facebook whatsapp veya sosyal ağlar (bu uygulamar da ne kadar düzgün çalışıyor bilemiyorum) internet müzik diyorsan eyvalah kullanılır yağ gibi.

Ama abi ben resim klasörlerimi bile düzenlerim, ayrı ayrı yaparım galeride örnek aile- özel- vs vs. Usb otg işime yarar, bildirim panelim cillop gibidir :ehe film müzik vs birşey indirdiğimde sistemde gömülü kalmaz, onu rahat rahat pc ye de aktarabilirim. İnanın kullananlar için çok ayrılacıklı öncelikli şeyler var ama hepsini dizmemize gerek yok.

Bunları kullanacak ve akıllı telefonun hakkını verecek adam o zaman Andorid ve Ios kullansın. Kişisel görüşüm arkadaşlar inanın kötülemek amacıyla yazmıyorum. Ama gerçek bu, Google a uyuz olmuyor değilim arkadaş bahsetmiş hani güvenli değil vs. Haklıdır ama babacanlar çatır çatır akıllı telefon kullanıyorum be :D

WP stabilite stabilite, eyvallah arkadaş bende de Lumia varken millette Andorid varken zaten diyebildiğim tek şey ! o idi bizim telefonlar yağ gibi vs. diye. Ama bir stabilite ile bitmiyor o olay.

Kamera odaklı cihaz çıkar güncelleme bekle vs..

Çok samimi söylüyorum aşırı tabiki kimse çekemez ama varsın çok ufak ama takılma vs ler olsun, ama akıllı telefon diye adlandırdıkları cihazlarmızı akıllı yapan tüm özelikleri olsun ve dibine kadar kullanayım yeter bana.

Android de saçma sapan arkadaşların bahsettiği şu durduruldu bu durduruldu hataları olabiliyor bunu da inkar edemeyiz.
Symbian da bile adamlar bir bildirim olayı getirdi sonradan bir kere de ve cillop gibi 2G-3G geçişini bile yaptı tek tıkla ki android de de yok hala.

Microssoft, sen Andorid ve IOS rakip olarak çıkıyorsun ama bir bildirim merkezi (yarım yamalak) getirdin yıllar sonra.
Eksiklikler konusuna girmeyeceğim en basitinden örnekle gittim.

WP ileride gerçekten çok güzel olabilir ama emninimki bu stabilite kalmayacak, arayüz basit ve boş olduğu için geçişler hızlı sadece, burada arkadaşlar bahsetmiyor mu şunu bunu açıyorum sürdürülüyor… yazısı çıkıyor bekletiyor vs.

O yüzden birbirimiz yemeyelim :icelim:

Şu an WP kullancılarına kobay gözüyle bakıyor Microsoft benim kanımca.

Andorid in çok satma sebebine destek olan çin malı cep telefonlarında ve tabletlerde bile android olmasından kaynaklanır. Bu da iğrenç bir durum bana göre.
Androidin donanım canavarı da olduğu aşikar.

Microsoftun şu an tek becerebildiği ucuza rahat ! çalışan cihazlar, yanlış anlamasın kimse lafımı.
Zaten ucuz olan cihazlar da kimse bildirim şu bu özellik aramasa da olur dibine kadar.

Ama herkes kendi isteklerine göre hangisinde mutlu ise onu kullanacak tabiki.
Hangisi kullanıcı ihtiyaçlarını karşılıyor ise onu kullanacak.
Onun bunu işletim sistemi üzerinden dünyanın parasını kazandığı bir noktada milleti tüketim çılğınlığa sürükleme hevesleri yüzünden burada birbirimizi kıracak değiliz...

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Mesajlarınızda, küçük düşürücü ve alaycı kelimeler kullanmamaya özen gösterin. Android kelimesi yerine "dandroid" ya da "androit" yazmak hiç hoş bir durum değil.

• Beğen
Tepkiler: Nextman ve Murat Alper

Emre

Üye
Nokia Windows Phoneyi Beğenmiyor

Cihazın Replika Olduğunu Düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Nokia Windows Phoneyi Beğenmiyor.

Cihazlar kısmını Microsoft'a satmadan önce aklı neredeydi?!!!!
Madem beğenmiyordu , zamanında atar gider yaptığı androide neden sarıldı.
Her zaman Nokia'nın en büyük aptallığının N9 ve Meego işletim sistemini çöp etmesi olduğunu söylemiştim.
Nokia'ya kızgınlığım hiç bir zaman bitmez. Ve bu Wpli 620 yi de sırf Nokia için almıştım. Şimdi wp yi kullanıyorum ve ilerde de kullanmaya devam edeceğim.

Bir sonraki cihazım kesinlikle gene wp li olacaktır.

Nokia benim için bitmiştir artık diyeceğim. Tükürdüğünü yalamak deyimini Nokia firmasına birileri öğretsin.
Android ile Nokia'ya mutluluklar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll

Emre

Üye
Cihazlar kısmını Microsoft'a satmadan önce aklı neredeydi?!!!!
Madem beğenmiyordu , zamanında atar gider yaptığı androide neden sarıldı.
Her zaman Nokia'nın en büyük aptallığının N9 ve Meego işletim sistemini çöp etmesi olduğunu söylemiştim.
Nokia'ya kızgınlığım hiç bir zaman bitmez. Ve bu Wpli 620 yi de sırf Nokia için almıştım. Şimdi wp yi kullanıyorum ve ilerde de kullanmaya devam edeceğim.

Bir sonraki cihazım kesinlikle gene wp li olacaktır.

Nokia benim için bitmiştir artık diyeceğim. Tükürdüğünü yalamak deyimini Nokia firmasına birileri öğretsin.
Android ile Nokia'ya mutluluklar dilerim.
Android cihazlar ile merhaba dedi Tablet ayrı mobil ayrı Nokia kullanım hakkını microsoft a satti nokia adı 2016 yılına kadar cok zor hatta imkansız.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
  • Beğen
Tepkiler: wpfurkan, Rock Ve Roll ve Aybin.Kilic
Takipçi Satın Al

Üst Alt