Acizane fikirlerim,
1 seneden biraz fazla Lumia kullanmış biri olarak yazıyorum. Arayüz konusunda herkesin hoşuna farklı gider tabiki bunu kimse tartışamaz, an azından fikirlerini söyler ama karşısındaki adama ne diyebilirki, sonuçta zevkler ve renkler. İlk Lumia aldığımda ana ekran hoşuma gitmişti değişik gelmişti ama bir süre sonra sıktı işin gerçeği, ama ufak ufak gelen güncellemeler ile en azından ilk halinden biraz daha iyi ve atraksiyonlu sanırım şu an.
Lumia dan once hep Symbian ve en son N9 (Meego-N9 Başka birşey abi ya J ) Daha sonra Nokia’ a ya olan sempatimden dolayı ve yeni bir sistem ile Lumia’ ya adım attım. Ve bu adımı atana kadar inanın Andoridi çok özel sebeplerim yok ama hiç sevmiyordum , donanım yarışı yapıldığı için belki de.
Ama WP8 de beklenen ve bir türlü gelmeyen güncellemer, gördüğüm eksiklikler hani ki symbian da bile fazlası olan şeylerin olmaması vs.. Sıkıldım ve sağolsun WP yüzünden (symbian zaten bitti, meego doğmadan bitti, ios ise ısınamadım ama güzel) Andorid e geçtim Note 2 ile.
Şu an LG G2 kullanıyorum, bana göre kral telefon, herşeyinden memnunum. Şarjından ekranına, usb otg dan kullanım pratikliği vs. vs.
WP de Sadece facebook whatsapp veya sosyal ağlar (bu uygulamar da ne kadar düzgün çalışıyor bilemiyorum) internet müzik diyorsan eyvalah kullanılır yağ gibi.
Ama abi ben resim klasörlerimi bile düzenlerim, ayrı ayrı yaparım galeride örnek aile- özel- vs vs. Usb otg işime yarar, bildirim panelim cillop gibidir

film müzik vs birşey indirdiğimde sistemde gömülü kalmaz, onu rahat rahat pc ye de aktarabilirim. İnanın kullananlar için çok ayrılacıklı öncelikli şeyler var ama hepsini dizmemize gerek yok.
Bunları kullanacak ve akıllı telefonun hakkını verecek adam o zaman Andorid ve Ios kullansın. Kişisel görüşüm arkadaşlar inanın kötülemek amacıyla yazmıyorum. Ama gerçek bu, Google a uyuz olmuyor değilim arkadaş bahsetmiş hani güvenli değil vs. Haklıdır ama babacanlar çatır çatır akıllı telefon kullanıyorum be
WP stabilite stabilite, eyvallah arkadaş bende de Lumia varken millette Andorid varken zaten diyebildiğim tek şey ! o idi bizim telefonlar yağ gibi vs. diye. Ama bir stabilite ile bitmiyor o olay.
Kamera odaklı cihaz çıkar güncelleme bekle vs..
Çok samimi söylüyorum aşırı tabiki kimse çekemez ama varsın çok ufak ama takılma vs ler olsun, ama akıllı telefon diye adlandırdıkları cihazlarmızı akıllı yapan tüm özelikleri olsun ve dibine kadar kullanayım yeter bana.
Android de saçma sapan arkadaşların bahsettiği şu durduruldu bu durduruldu hataları olabiliyor bunu da inkar edemeyiz.
Symbian da bile adamlar bir bildirim olayı getirdi sonradan bir kere de ve cillop gibi 2G-3G geçişini bile yaptı tek tıkla ki android de de yok hala.
Microssoft, sen Andorid ve IOS rakip olarak çıkıyorsun ama bir bildirim merkezi (yarım yamalak) getirdin yıllar sonra.
Eksiklikler konusuna girmeyeceğim en basitinden örnekle gittim.
WP ileride gerçekten çok güzel olabilir ama emninimki bu stabilite kalmayacak, arayüz basit ve boş olduğu için geçişler hızlı sadece, burada arkadaşlar bahsetmiyor mu şunu bunu açıyorum sürdürülüyor… yazısı çıkıyor bekletiyor vs.
O yüzden birbirimiz yemeyelim
Şu an WP kullancılarına kobay gözüyle bakıyor Microsoft benim kanımca.
Andorid in çok satma sebebine destek olan çin malı cep telefonlarında ve tabletlerde bile android olmasından kaynaklanır. Bu da iğrenç bir durum bana göre.
Androidin donanım canavarı da olduğu aşikar.
Microsoftun şu an tek becerebildiği ucuza rahat ! çalışan cihazlar, yanlış anlamasın kimse lafımı.
Zaten ucuz olan cihazlar da kimse bildirim şu bu özellik aramasa da olur dibine kadar.
Ama herkes kendi isteklerine göre hangisinde mutlu ise onu kullanacak tabiki.
Hangisi kullanıcı ihtiyaçlarını karşılıyor ise onu kullanacak.
Onun bunu işletim sistemi üzerinden dünyanın parasını kazandığı bir noktada milleti tüketim çılğınlığa sürükleme hevesleri yüzünden burada birbirimizi kıracak değiliz...