Karşılaştırma Android/Windows

Sponsorlu Bağlantılar

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Afedersiniz ama 1500 ve üzeri paralar bayıldığımız cihazlara room root ileri ile ben hizmet edeceksem o cihazın ne anlamı kalıyor ki?
Telefon dediğin ihtiyaçları basit şekilde karşılamalı. Donma kasma yapıyorsa sistemin halt etmesidir.
Aslında note 3 almadan önce bende sizin gibi düşünüyordum. Bunun sebebi ise daha öncesinden ace 2 kullanmış olmamdı. Fakat Note 3 aldıktan sonra aslında android'inde stabil bir işletim sistemi olabileceği tamamen o rom'u yazan arkadaşların elinde. Fakat samsung gibi firmlar sürekli kullanıcılardan cihazı güncel yeni bir tanesi ile değiştirmesini istediği için yarım yamalak iş yapıp piyasaya sürdü veya S3'te olduğu gibi güncellemelerle batırdı. S5 konusuna gelince samsung S5'ten istediği parayı alamadı ve sırf bu yüzden kullanıcıların note 4-e geçmesi için yazılımı kotulestiriyor. Keşke samsung gibi firmalar android'i hiç kirletmeseydi kötü imaj donan bir işletim sistemi olarak insanlara göstermeseydide sizlerde android'in aslında stabil bir işletim sistemi olabildiğini görebilseydiniz. Ben kesinlikle android fanı değilim ama telefonu windows pc gibi kullanmayı seviyorum. Windows phone denince ilk başta özgür bir sistem sandım. Ben müzikleri filmleri hep kendi mobil cihazımdan indiririm izler dinlerim. Eğer bunları windows phone da yapılabiliniyorsa ne ala ileride Windows phone düşünürüm.

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33, luckysleven, Aybin.Kilic ve 1 kişi daha

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
Saçmalamayın lütfen. Yıl olmuş 2015 hala şu kasıyor bu kasıyor. Fanboyluk yapmayın. Bilmiyorsanız da konuşmayın. Benim cihazım smt230 1.5 gb ram ve 1.2 ghz quad core işlemciye sahip (cortex a7). Aynı arayüzde bu cihaz gayet Stabil ve hızlı çalışıyorsa s5 gibi bi cihazın yavaş çalıştığından söz edilemez.
birincisi benim fanboyluk yaptığım falan yok bu senin bilgisizliğin ise birşey diyemem ikincisi de git googleda galaxy s5 kasma sorunu diye yaz bak görürsün

-Emre

-Emre

Üye
birincisi benim fanboyluk yaptığım falan yok bu senin bilgisizliğin ise birşey diyemem ikincisi de git googleda galaxy s5 kasma sorunu diye yaz bak görürsün

Evet ya kusura bakma benim bilgisizliğim. Google'a bilmemne kasma sorunu yazıp da acemi kullanıcıların yazdığı basit yorumlarla bilgileneceğim. Vallahi çok teşekkürler. Ayrıca : bakın buranın adminleri kim site adına romları kim düzenliyor. edit

Yönetici tarafından düzenlendi:
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
Evet ya kusura bakma benim bilgisizliğim. Google'a bilmemne kasma sorunu yazıp da acemi kullanıcıların yazdığı basit yorumlarla bilgileneceğim. Vallahi çok teşekkürler. Ayrıca : bakın buranın adminleri kim site adına romları kim düzenliyor.
ya bunu ben demiyorumki benim s5 kullanan arkadaşım onda bile oluyor bana söledi hala inatla ne diye ısrar ediyorsun ya anlamış değilim ya :)

Yönetici tarafından düzenlendi:
-Emre

-Emre

Üye
ya bunu ben demiyorumki benim s5 kullanan arkadaşım onda bile oluyor bana söledi hala inatla ne diye ısrar ediyorsun ya anlamış değilim ya :)

Kim, neyde ısrar ediyor? Ben, "bu senin bilgisizliğin" dediğin kısma cevap verdim.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
İyi de neden pişman oldu? Ayrıca niye hızlı çalışan bişeyin (gerek yoksa) sistemiyle oynayalım. Benim cihazımda sadece root var mesela. Onu da system ve data dump alabilmek için attım. Başka bir yol da deneyebilirdim ama bu kolay geldi.

Kastığı için

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Sistemlerin stabil olduğunu belirtirken yazdığınız mesajlara özen gösterin.
Site linki paylaşmayınız.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Android'in bu kadar başarılı olmasının nedeni çok basit. Hem rakip yoktu hemde samsung üzeri insanlara ulaştı. Burada en önemli kısım zaten samsung. Samsung olmasa android bugünkü yerinde olmazdı. İnsanlar "Android" aldım demez çünkü ne olduğunu bilmez "Samsung" aldım der.
Ha wp'ye gelirsek buda çok basit. Size önerim gidin bir mağazaya ve lumia alacağım deyin gerisi kendi kendine açıklanır.

Öncelikle yanlış bilgi diyelim şuna. O dönemde androidi parlatan Flash Player desteği oldu. Symbian cihazlarda da destek android kadar olsaydı bu dönemde halen Symbian cihaz kullanıyor olurduk.
Artı her yeni android sürümünde sistemi stabilize etmek için sürekli donanım yükseldi. Yurdumun insanları kağıt üzerinde ki yazılana bakar. Vay 4 çekirdek ooooo 1 gb ram deyip kullanmadığı özelliklere para saçtıkça saçtı.
Şimdi 4 veya 8 çekirdekli 1 ve üzeri ramlı 1200-2000 Tl arasındaki cihazlarla basit bir kullanıcının yapacağı belli. İnternet, sosyal medya birazda oyun oynamak. Bu dediklerimi ben 2 çekirdek ve 512 mb ramla 400-600 liralık bir telefonla yapabiliyorsam bu sistemin başarısıdır.
Konuş abi konuş. Adamsın :D
Fazla gaz iyi değildir :kop2:
Aslında note 3 almadan önce bende sizin gibi düşünüyordum. Bunun sebebi ise daha öncesinden ace 2 kullanmış olmamdı. Fakat Note 3 aldıktan sonra aslında android'inde stabil bir işletim sistemi olabileceği tamamen o rom'u yazan arkadaşların elinde. Fakat samsung gibi firmlar sürekli kullanıcılardan cihazı güncel yeni bir tanesi ile değiştirmesini istediği için yarım yamalak iş yapıp piyasaya sürdü veya S3'te olduğu gibi güncellemelerle batırdı. S5 konusuna gelince samsung S5'ten istediği parayı alamadı ve sırf bu yüzden kullanıcıların note 4-e geçmesi için yazılımı kotulestiriyor. Keşke samsung gibi firmalar android'i hiç kirletmeseydi kötü imaj donan bir işletim sistemi olarak insanlara göstermeseydide sizlerde android'in aslında stabil bir işletim sistemi olabildiğini görebilseydiniz. Ben kesinlikle android fanı değilim ama telefonu windows pc gibi kullanmayı seviyorum. Windows phone denince ilk başta özgür bir sistem sandım. Ben müzikleri filmleri hep kendi mobil cihazımdan indiririm izler dinlerim. Eğer bunları windows phone da yapılabiliniyorsa ne ala ileride Windows phone düşünürüm.
Samsung zaten androidin yüz karasıdır. O saçma touchwiz ara yüzü ve hayvan gibi donanımlı cihazlarına yazılım güncellemesini beceremediği için androidteki en sorunlu firma bence.
Bir Nexus (Saf android) ve aosp ara yüzlü (yanlış yazmış olabilirim) cihazlarda donma nadir oluyor bildiğim kadarıyla.
Şimdi sizin Müzik ve video ile ilgili sorununuza cevap vermek istiyorum.
Bende müzikleri internetten indiriyorum. Youtube sayfasından linki alıp youtube-mp3 org sitesinden çevirip download ediyorum. Sistemin en sevdiğim özelliği indirdiğim dosyayı otomatik olarak Music klasörünün içine atıyor.
Video indirme işi biraz benim bağlantımın düşük olması yüzünden denemek istemiyorum. Wp torrent uygulaması var oda video download ediyor neticede. Hatta fullfilm mıbi var. Oradan da video indirebiliyoruz. İnternetten indirdiği videoları direkt videolar klasörüne atıyor sistem.
Yani beklentileri bir şekilde hallediyor ve karşılıyor.

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, B.A.R.O.N ve Peocawe
-Emre

-Emre

Üye
Sistemlerin stabil olduğunu belirtirken yazdığınız mesajlara özen gösterin.
Site linki paylaşmayınız.

Burası bir "bilgi paylaşım forumu" değil mi? Ben, illegal bir içerik veya reklam içermeyen sadece bilgi amaçlı bir linkin paylaşılmasında bir sakınca göremiyorum. Zaten kurallarda da böyle bir şey yazmıyor.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Burası bir "bilgi paylaşım forumu" değil mi? Ben, illegal bir içerik veya reklam içermeyen sadece bilgi amaçlı bir linkin paylaşılmasında bir sakınca göremiyorum. Zaten kurallarda da böyle bir şey yazmıyor.
Bİlgi paylaşım yeri olduğu doğrudur ,lakin açık link paylaşımı konusunda kurallarımızı sözlü olarakta belirtiyorum arkadaşım @Co-Admin arkadaşımız bu durumu düzeltmiş bilgilendirmeyide ben yaptım.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
-Emre

-Emre

Üye
Bİlgi paylaşım yeri olduğu doğrudur ,lakin açık link paylaşımı konusunda kurallarımızı sözlü olarakta belirtiyorum arkadaşım @Co-Admin arkadaşımız bu durumu düzeltmiş bilgilendirmeyide ben yaptım.

tabi forum kuralıdır; saygı duyarım ancak bilgi paylaşımını kısıtlayan bir durum forumun bakış açısını zedeler. Sözlü veya yazılı kuralları gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Saygılar.

• Beğen
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
tabi forum kuralıdır; saygı duyarım ancak bilgi paylaşımını kısıtlayan bir durum forumun bakış açısını zedeler. Sözlü veya yazılı kuralları gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Saygılar.
En kısa sürede, anlayışınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: -Emre ve Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Neyse arkadaşlar fazla gerilmeye gerek yok. Konuyu az dağıtayım mı acaba:)

Bugün itibariyle 42 yaşına girmiş bulunmaktayım.
Sizlerle nice güzel yaşlara varmayı diliyorum. Sevgi ve saygılar sunuyorum. ( Ayın üyeliği erken bir doğum günü hediyem olmuştu bana)

Dipnot : Mesajlarınızı duvarıma yazabilirsiniz. Konuyu kirletmeyelim de sopa çıkmasın ortaya:kop2::kop2:

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, skynet, pirenuri ve 6 diğerleri
orian

orian

Üye
Diğerlerini bilmem ama samsung model telefonun içinde kullanılmayan bir çok uygulama söz konusu. iPhone güzel. Kullanıyorum. Ancak "maalesef" ülkemizde çok pahalı. Yani ülkemizdeki hayat standartlarına göre oldukça yüksek. Android; gerçekten özgürlükçü bir telefon. İstediğin gibi kişiselleştirebildiğin, tema, launcher yükleyebildiğin bir telefon. Windows Phone ise felsefi bir telefon, yenilikçi, farklı görünümlü. Sonuç olarak müşteriye sundukları farklı olsa fa bütün markaların amaçları aynı; ben üreteyim onlar alsın. Daha iyi donanım, daha büyük ekran ya da daha iyi tasarım vs vs.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
pirenuri

pirenuri

Üye
Bu kadar fanboyluğun alemi yok ya doğruyu bilirken neden hala aksini ısrar edersin ki ? Hele ki karşındaki kişi baban yaşındaysa biraz saygılı olmak gerekir. Android Windows Phone falan hikaye önce bi kişilik bi saygı sevgi :(

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı, afwerker, Aybin.Kilic ve 2 diğerleri
symbianbelle

symbianbelle

Üye
Google'ın esas Android ile hedefi, milyonlarca insanın bilgilerine daha çabuk erişebilmek, onlara daha çok reklam gösterebilmek ve onlara uygulama, oyun, kitap ve film gibi pek çok içerik satabilmek. Artık Google Apps, Google Now gibi içerikler, Google Asistan Launcher içerisine entegre edilmiş bir durumda.

Yani arayüz bile sizin arattıklarınızı doğrudan Google'a iletiyor. Google'da veriler saklanıyor ve arattığınız nesneler karşınıza Google üzerinden geliyor.

bu yazıyı bugün bir sitede dandroidle ilgili bir haber okurken gördüm. Dandroidin bu kadar kasmasının arkasında bence bu sebep yatıyor. Her yapılan şeyi takip etmek sistemi kasıyor. Buradan Google amcaya sesleniyorum, dünyayı yidin daha doymadın :9 bırak şu gariban dandroid kullanıcılarını da sevinsin garipler

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, Aybin.Kilic, wpfurkan ve 1 kişi daha
pirenuri

pirenuri

Üye
Google'ın esas Android ile hedefi, milyonlarca insanın bilgilerine daha çabuk erişebilmek, onlara daha çok reklam gösterebilmek ve onlara uygulama, oyun, kitap ve film gibi pek çok içerik satabilmek. Artık Google Apps, Google Now gibi içerikler, Google Asistan Launcher içerisine entegre edilmiş bir durumda.

Yani arayüz bile sizin arattıklarınızı doğrudan Google'a iletiyor. Google'da veriler saklanıyor ve arattığınız nesneler karşınıza Google üzerinden geliyor.

bu yazıyı bugün bir sitede dandroidle ilgili bir haber okurken gördüm. Dandroidin bu kadar kasmasının arkasında bence bu sebep yatıyor. Her yapılan şeyi takip etmek sistemi kasıyor. Buradan Google amcaya sesleniyorum, dünyayı yidin daha doymadın :9 bırak şu gariban dandroid kullanıcılarını da sevinsin garipler

Bunu eskiden Google'da yetkili olan birisi söylemişti sanırım.Zaten nedense Google'a hiç güvenemiyorum. Gelirinin %90ı reklam olan bir şirkete güvenmemekte haklıyım. Fanboylar güvensin inşallah pişman olmazlar

• Beğen
Tepkiler: symbianbelle ve Aybin.Kilic
braayn

braayn

Üye
Abi Android de güzel Wp'de güzel sadece ikisininde eksileri ve artıları var gönül hangisini ister ise gider onu alır.

• Beğen
The Pancar

The Pancar

Üye
Androidi neden markaların telefonları üzerinden suçluyorsunuz ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt