2.1.Maxicep En Güzel Fotograf Yarışması ( Yorumlar & Düşünceler)

Sponsorlu Bağlantılar

canturgay

canturgay

Üye
katılımlar bugün sona eriyor..
yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar..:oke:

berke_han

berke_han

Üye
Sadece cep telefonundan çekilen resimlerin eklenmesi iyi olmuş.Bende geçen günlerde ekledim.6280le çekmiştim.1600-1200 dü,Ben boyutunu biraz küçülttüm.koyduğum bazı fotografları fotokritik ve wowturkey gibi profesyonel fotograf paylaşım sitelerine de eklemiştim olumlu yorumlar almıştım..Katılan herkese başarılar

ycg35

ycg35

Üye
:D:D bak bakalım :D

canturgay

canturgay

Üye
oğuz keşke resimleri puanlama bölümüne açık bi şekilde ya yana verseymişsin daha rahat olurdu oy verecek arkadaşlar açısında..
şimdi 19 yarışmacı 5 'er resim hepsine tek tek bakmak bayaa bi eziyet olur.. gibi.:oke:

ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
http://www.maxicep.com/maxicep-yari...guzel-fotograf-yarismasi-puanlama-109057.html

Yarışmaya Katılan Arkadaşlara Başarılar Dilerim Puanlama Başladı...

--------------- Ekleme ---------------

oğuz keşke resimleri puanlama bölümüne açık bi şekilde ya yana verseymişsin daha rahat olurdu oy verecek arkadaşlar açısında..
şimdi 19 yarışmacı 5 'er resim hepsine tek tek bakmak bayaa bi eziyet olur.. gibi.:oke:

dostum öyle yapıcaktım ama resimlerin boyutları çok fazla sayfayı kötü hale getiriyor.. o yüzden böyle yaptım

bu arada Coyoter arkadaşım diskalifiye edildin yarışmadan çnkü bir Fotografın sana ait olmadıgını anladıgımız için:)

ycg35

ycg35

Üye
ya puanlama güzel olmuş ama bnm resimlerin thumb u var :D ufak gözüküyo dosyayı indirince hepsi tam gözüküyor :D neyse önemli değil çözünürlükleri yüksek böle biraz daha iyi aslında :D herkese başarılar bakalım ilk oy kime bu arada yarışmacılar başkalarına oy verebiliyormu??

ersoy

ersoy

Üye
puanlama kısmında resimlerin ön izlemelerinin olması gerekiyordu diye düşünüyorum..

ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar kendinize oy verebilirsiniz yarışmacılar oy verebilir zaten kısıtlama yapsaydım kurallara yazardım:)

Herkeze Başarılar dilerim

ersoy arkadaşım

çözünürlükleri çok fazla sayfayı kaplıyor resimler böylesi daha iyi bende senin düşündügünü düşündüm ve uyguladım ama olmuyor

yasirarslan

yasirarslan

Üye
ersoy senin ikinci resim mükemmel

ersoy

ersoy

Üye
ersoy senin ikinci resim mükemmel

teşekkürler beğenmenize sevindim:)
fakat şu varki değerlendirme yapacak kimse yok malesef,

sonra foto nasıl değerlendirilir bir de o varki ne diyim :(

bir kaç arkadaş fotolara yorum yapmış,
yorum yaparken bir bakın bakalım,

1-fotoğraf demek istediğini söylüyormu?
2-fotoğrafın terazisi düzgünmü?
3-netmi fotoğraf?ilgi merkezi doğru saptanmışmı?
4-keskinliğin tadı yerindemi?
5-görüntü bozulması,yansıma,vs gibi optik hatalardan arındırılmışmı?
6- gren ve detay (fotoların hemen hepsinde bu hata var)yerinde yapılmışmı?
7-beyaz ayarı ve ters ışık dikkate alınmışmı?

yorum yapan arkadaşlar neye göre yorum yapmış açıklasınlarda bizde anlayalım ...

ycg35

ycg35

Üye
teşekkürler beğenmenize sevindim:)
fakat şu varki değerlendirme yapacak kimse yok malesef,

sonra foto nasıl değerlendirilir bir de o varki ne diyim :(

bir kaç arkadaş fotolara yorum yapmış,
yorum yaparken bir bakın bakalım,

1-fotoğraf demek istediğini söylüyormu?
2-fotoğrafın terazisi düzgünmü?
3-netmi fotoğraf?ilgi merkezi doğru saptanmışmı?
4-keskinliğin tadı yerindemi?
5-görüntü bozulması,yansıma,vs gibi optik hatalardan arındırılmışmı?
6- gren ve detay (fotoların hemen hepsinde bu hata var)yerinde yapılmışmı?
7-beyaz ayarı ve ters ışık dikkate alınmışmı?

yorum yapan arkadaşlar neye göre yorum yapmış açıklasınlarda bizde anlayalım ...

ersoy iyi güzel söylemişsin ama fotoğrafları telefonla çekiyoruz be bilader yarışma içinde ceple çektik hade snn n95 var onla güzel çekersin ama bizim tellerde iş yok be :D bu arada herkes kendine oy vermiş bnde kendime vercem :D ersoy ikinci oyum sana :D

ersoy

ersoy

Üye
ersoy iyi güzel söylemişsin ama fotoğrafları telefonla çekiyoruz be bilader yarışma içinde ceple çektik hade snn n95 var onla güzel çekersin ama bizim tellerde iş yok be :D bu arada herkes kendine oy vermiş bnde kendime vercem :D ersoy ikinci oyum sana :D

sevgili yuck,
yukarıdaki anlatım cep telefonları içinde olabilir,farketmez,
yani ışığı arkana almak,öğleden sonra foto çekmek,ters ışıkta durmamak,netlik,ve herşeyden önemlisi-
kadraj yani çerçeve içine alınan resim,ve ön plana sığdırılan bir bir obje için illa fotoğraf makinesi gerekmez,
bu arada sende fotoğraf merakının olduğu anlaşılıyor,zaten katılımlaedaki tek beğendiğim foto seninkiler oldu:)

ArAp-YMN

ArAp-YMN

Üye
sevgili yuck,
yukarıdaki anlatım cep telefonları içinde olabilir,farketmez,
yani ışığı arkana almak,öğleden sonra foto çekmek,ters ışıkta durmamak,netlik,ve herşeyden önemlisi-
kadraj yani çerçeve içine alınan resim,ve ön plana sığdırılan bir bir obje için illa fotoğraf makinesi gerekmez,
bu arada sende fotoğraf merakının olduğu anlaşılıyor,zaten katılımlaedaki tek beğendiğim foto seninkiler oldu:)

senin puanlama sistemin yanlıs 5 üyeye birden puan vermek zorundasın diye biliorum.. :)

canturgay

canturgay

Üye
delrico.. kardeşş yarışmada olmayan bi arkadaşa puan vermişsin onu düzelt bi sana zahmet..:)

--------------- Ekleme ---------------

ve hatta oğuz da yok yarışmada :)

ersoy

ersoy

Üye
nuraya resim koyduğuma pişman oldum gerçekten:vur
ne demiş ünlü bir ressam:EMEĞİNİN KARŞILIĞINI,BİLGİSİZ KİŞİLERDEN ALAMAZSIN.ONLARA GÖRE SENİN EMEĞİNİN HİÇ BİR DEĞERİ YOKTUR.SAKIN,EMEĞİNİ,BİLMEYENLERE SUNMA VE ASLA BİLMEYENLERLE TARTIŞMA!"
bu kadar basit!!!!

delrico

delrico

Emekli Yönetici
hmmm anladım oke:oke:

ArAp-YMN

ArAp-YMN

Üye
nuraya resim koyduğuma pişman oldum gerçekten:vur
ne demiş ünlü bir ressam:EMEĞİNİN KARŞILIĞINI,BİLGİSİZ KİŞİLERDEN ALAMAZSIN.ONLARA GÖRE SENİN EMEĞİNİN HİÇ BİR DEĞERİ YOKTUR.SAKIN,EMEĞİNİ,BİLMEYENLERE SUNMA VE ASLA BİLMEYENLERLE TARTIŞMA!"
bu kadar basit!!!!

Madem burayı ve bizleri bi o kadar bilinçsiz ve basit düşünüyorsun, e daha ne duruyorsun.. Çekil yarısmadan.. bi rakibimz daha elensin ! :@

ycg35

ycg35

Üye
tartışma yaratmayalım lütfen aradaşlar seviyesiz olmayalım lütfen!!

Üst Alt