İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Teşekkürler,
peki developer hesabı alıp güncellemeleri beklemeden almak mantıklı mı acaba :)

denimde gelemedi bir türlü ama finlandiya için denim yayınlanmış
O tamamen size kalmış. Gelecek olan yenilikleri biz zaten anında paylaşıyoruz. Güncelleme içeriğinde sizi heyecanlandıran ya da bir an önce olsun dediğiniz yenilikler varsa tabiki Developer Preview programına katılabilirsiniz.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
windows mobile 10 sdk'sı ne zaman aktif edilir bunu merak ediyorum ben

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
luckysleven

luckysleven

Üye
Dostlar 1320 yi 540 liraya kadar dustum bilginize

akdeniz77

akdeniz77

Üye
5 wp kullanmis biri olarak suanda androide gectim note3 kullaniyorum ve hic biri note3 den hizli degil ki sen note4 den hizli oldugunu idda ediyorsun.. 520,720 ve 1320 yide hala satmadim (SATAMADIM) cekmecede duruyorlar cok istersen detayli bir inceleme yaparim ama degermi iste onu dusunuyorum cunku bilincsiz konusuyorsun.. Benim burada yeri geldigi zaman yaptigim cok objektif yorum vardir. Ve emin ol eger wpden istedigimi alabilseydim listeme wp nin amirallerinide eklerdim ama ortada hizdan daha onemli problemler var wp adina.. Kisaca eline cihazi 2 dakika alip kurcalamayla olmaz bu isler.

Edit: imla
ben bilinçsizce konuşuyorsam rem kullanımını da bırak sayısal veriler açıklasın o zaman anlarız.ve satamıyorsan ya çevren yok ya da piyasayı bilmiyorsun ben l920 yi iki yıl kullandım kasayı değiştirip 750 tl ye sattım.tamam piyasası o kadar değil ama sattım yani.gerisi senin problemin.şahin de kimine göre 5 para etmez bir araba ama ufak bi masrafla hastasını da bulduğun zaman istediğin fiyata veriyosun.piyasayı iyi araştır ve satış konusunda ikna kabiliyitine de arttırısan o telfonlar çekmecende değil kağıt olarak cebine geri döner.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
ben bilinçsizce konuşuyorsam rem kullanımını da bırak sayısal veriler açıklasın o zaman anlarız.ve satamıyorsan ya çevren yok ya da piyasayı bilmiyorsun ben l920 yi iki yıl kullandım kasayı değiştirip 750 tl ye sattım.tamam piyasası o kadar değil ama sattım yani.gerisi senin problemin.şahin de kimine göre 5 para etmez bir araba ama ufak bi masrafla hastasını da bulduğun zaman istediğin fiyata veriyosun.piyasayı iyi araştır ve satış konusunda ikna kabiliyitine de arttırısan o telfonlar çekmecende değil kağıt olarak cebine geri döner.
Fiyat vs mevzunuzu bilemeyeceğim ama Androidin Ram mevzusunda eksiğiniz olduğunu düşünüyorum. Android işletim sistemli bir telefona 10GB RAM koyun, sistem onun 8 GB gibi bir miktarını yer. Sistemin aldığı kökenden gelir bu. Bu bir sıkıntı oluşturur mu peki? Amiral diyebileceğimiz şu an piyasanın en üst düzey cihazlarında oluşturmaz ama alt seviye cihazlarda oluşturabilir. Ben TR'de çıkar çıkmaz 920, yine çıkar çıkmaz da 1520 almış biriyim. 1520yi aldığımda Note3 ile kıyaslıyordum fakat kabul edin veya etmeyin Windows Phone sistemi 2 seneyi geçmesine rağmen hala Androide yetişemedi. Diyebilirsiniz ki 2 yıllıkken Android böyle miydi? Değildi kabul ama şu an o yıllarda değiliz. Yıl 2015 olmuş, biz hala OTG vs şeyleri bekliyoruz. Bizi bekleten firma öyle dandik bir firma olsa yine çekilebilir belki ama dünyanın yazılım devi Microsoft'tan bahsediyoruz. Bu kadar beklememeliydik anlayacağınız. Uygulama mağazası işine zaten hiç girmiyorum. Bana kimse demesin officialinden daha güzel uygulamalar var diye. Baktığınızda resmi olarak Snapchat uygulaması yok ki şu an 3rd party olanlar da kaldırıldı hack olaylarından sonra, telefondaki videoları yükleyebileceğiniz bir instagram yok-resmi instagram da en son ne zaman güncelleme aldı Allah bilir-, TT gündemini belirleyebileceğiniz ve GIF uzantılı resimleri gösteren bir Twitter uygulamanız yok. Office ön yüklü olarak gelmişti çok büyük avantajdı, diğer platformlara şimdi office konusunda daha fazla destek veriliyor. Daha çok uzar gider bu liste. Windows Phone sistemi çok güzel bir sistem ama hala Androidin çok gerisinde. O çok övdüğümüz hız meselesi de sadece giriş seviyesi cihazlarda geçerli. Üst düzey bütün Android cihazlar en az benim Lumia 1520 kadar akıcı. Acı ama gerçek. Biraz para biriktireyim, ilk hedefim note 4 inşallah.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve luckysleven
luckysleven

luckysleven

Üye

Ayri boyuttasin kardesim konuya odaklan bilgi sahibi ol o zaman anlasabiliriz. Kolay gelsin.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar Windows Phone işletim sistemi gerçekten de Android işletim sisteminden şimdilik geride. Lütfen kabul edelim. :oke: (Ama bence bu kadar yırtınmayı dövünmeyi gerektirecek kadar geri değil, neyse).
Bana peki sen niye Android kullanmıyorsun diye sorulursa. Cevabı basit. Benim rengim bu, ben bunu sevdim, ayrıca bana yetecek kadar gelişmiş durumda. Bu rengin daha da geliştirilmişi daha bi güzel olacaktır benim açımdan o ayrı konu. Ayrıca ben androidde alsam, ios ta alsam, zaten aynı şeyleri yapacağım. Diğer sistemler bana daha fazlasını katmayacak ki. :no:
Bir arkadaş instagrama video eklenmiyor demişte ben uzun zaman önce mağazadan bir instagram uygulaması seçtim, kurdum ve çatır çatır video yüklüyorum. Adı 6tag. :10numara:
Benim için orijinal hiç bir zaman şart olmadı. Umurumda da değil, hangisi daha sağlam hizmet verirse onu kullanırım. :thumbup:
Snapchat derseniz ben kullanmıyorum. Bir kere 6snap kurdum ama yani birine bir BÖÖÖ deyip saklanmak için uygulama yapılmış. Sonra sildim Gerek görmedim. Uygulama artık kullanılamıyorsa bu Snapchat i yapanların pisliği. :haha: Ama bir gün kullanacak olursam mutlaka o zamana kadar ya uygulamanın kendisi olur ya da benzer başka bir uygulama olur onu kullanırım. Sorun yok yani. :oke:
Kısaca Android gerçekten daha ileride bir sistem olsa da, kişisine göre yeterli gelen sistem aynı zamanda o kişinin zevkine de hitap ediyorsa tartışmanın bi anlamı kalmaz. :anlas:

• Beğen
Tepkiler: kamil5028347
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
@suyunsesi hocam video konusunda özellikle yazdım, yanlış anlaşılmak istemem. Bunu aylar önce de sormuştum cevap alamadım, 6tag'da telefondaki bir videoyu koyabiliyor muyuz? Koyabiliyorsak ben de satın alacağım. Bunun cevabını bir türlü alamadım. Video çekme işi tamam da hafızadaki bir videoyu koyamıyoruz diye biliyorum. Özellikle yazdım onu.

Ayrıca hocam, siz kullanmıyor olabilirsiniz tabi ki ama bu resmi uygulamalar gelmedikçe kullanıcı çekmesi zorlaşacak bu sistemin ve büyümesi yavaşlayacak. Yoksa ben de meraklısı değilim, hangisi iyiyse onu kullanırım ama kullanıcıların 90%ı bilinçli değil bu şekilde. Şu bilgilenmek için üye olduğumuz forumda bile en basit şeyi bilmeyen çok fazla kullanıcı var.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
OneDrive'de çevrimdışı dosya erişimi gelecek, fakat tam tarih belli değil.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve skynet
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
ya şimdi can sıkıntısından akbili telefonun nfcsine tuttum da, bizim nfcler akbildeki çipi görüyor (ses geliyor telefondan) ama bi icraat yok çünkü akbildeki çipi tanımıyor. aslında tanımlanabilinirse o çip uygulama üzerinden cüzdan ile akbil yükleseydik fena olmazdı hani :aha:

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
O tamamen size kalmış. Gelecek olan yenilikleri biz zaten anında paylaşıyoruz. Güncelleme içeriğinde sizi heyecanlandıran ya da bir an önce olsun dediğiniz yenilikler varsa tabiki Developer Preview programına katılabilirsiniz.

Abi gözüme takıldı da, 2 mesaj gelmiş yanlışlıkla olmuştur sanırım. :)

umutyolculuk

umutyolculuk

Üye
Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu bende lumia almaya karar vermiştim 2 hafta önce avea dan beyaz lumia 830 aldım telefon tasarım kamera süper tavsiye ederim. Turuncu rengi çok sevdim ama bulamadım bende bunu aldım

• Beğen
Tepkiler: Sensation
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Lumia 1020 arka kapak değişiyor mu ?

akdeniz77

akdeniz77

Üye
Ayri boyuttasin kardesim konuya odaklan bilgi sahibi ol o zaman anlasabiliriz. Kolay gelsin.
Fiyat vs mevzunuzu bilemeyeceğim ama Androidin Ram mevzusunda eksiğiniz olduğunu düşünüyorum. Android işletim sistemli bir telefona 10GB RAM koyun, sistem onun 8 GB gibi bir miktarını yer. Sistemin aldığı kökenden gelir bu. Bu bir sıkıntı oluşturur mu peki? Amiral diyebileceğimiz şu an piyasanın en üst düzey cihazlarında oluşturmaz ama alt seviye cihazlarda oluşturabilir. Ben TR'de çıkar çıkmaz 920, yine çıkar çıkmaz da 1520 almış biriyim. 1520yi aldığımda Note3 ile kıyaslıyordum fakat kabul edin veya etmeyin Windows Phone sistemi 2 seneyi geçmesine rağmen hala Androide yetişemedi. Diyebilirsiniz ki 2 yıllıkken Android böyle miydi? Değildi kabul ama şu an o yıllarda değiliz. Yıl 2015 olmuş, biz hala OTG vs şeyleri bekliyoruz. Bizi bekleten firma öyle dandik bir firma olsa yine çekilebilir belki ama dünyanın yazılım devi Microsoft'tan bahsediyoruz. Bu kadar beklememeliydik anlayacağınız. Uygulama mağazası işine zaten hiç girmiyorum. Bana kimse demesin officialinden daha güzel uygulamalar var diye. Baktığınızda resmi olarak Snapchat uygulaması yok ki şu an 3rd party olanlar da kaldırıldı hack olaylarından sonra, telefondaki videoları yükleyebileceğiniz bir instagram yok-resmi instagram da en son ne zaman güncelleme aldı Allah bilir-, TT gündemini belirleyebileceğiniz ve GIF uzantılı resimleri gösteren bir Twitter uygulamanız yok. Office ön yüklü olarak gelmişti çok büyük avantajdı, diğer platformlara şimdi office konusunda daha fazla destek veriliyor. Daha çok uzar gider bu liste. Windows Phone sistemi çok güzel bir sistem ama hala Androidin çok gerisinde. O çok övdüğümüz hız meselesi de sadece giriş seviyesi cihazlarda geçerli. Üst düzey bütün Android cihazlar en az benim Lumia 1520 kadar akıcı. Acı ama gerçek. Biraz para biriktireyim, ilk hedefim note 4 inşallah.
kardeşim ben size demiyorumki wp kral bütün sistemler çöp.ben diyorum ki android wp den hızlı bi sistem değil l 920 yi ilk çıktığında bende aldım hala uygulamadan bahsediyosunuz.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu bende lumia almaya karar vermiştim 2 hafta önce avea dan beyaz lumia 830 aldım telefon tasarım kamera süper tavsiye ederim. Turuncu rengi çok sevdim ama bulamadım bende bunu aldım
Hayırlı olsun. Beyaz aldığınız için turuncu ve yeşil kapak da takabilirsiniz. Bu sayede renk sorunu yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: umutyolculuk
akdeniz77

akdeniz77

Üye
Hayırlı olsun. Beyaz aldığınız için turuncu ve yeşil kapak da takabilirsiniz. Bu sayede renk sorunu yaşamazsınız.
abi bu kapaklar satılmıyor hiç bir yerde galiba nerden alabilriz bi bilgin varmı.

akdel094

Üye
arkadaslar yarin lumia 925 alacagim hangi rengi tavsiye edersiniz soyulma felan en az hangisinde olur

Üst Alt