Christmas'ınız mübarek olsun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Tanrı ile Allah'ı farklı sanan biri...
Allah dini terim
Biz Müslümanız Rabbimin 99 Tane Birnirinden Güzel İsmi Var O Güzel İsimler Yerine Tanri Diyorsanız Bunu Kabul Ediyorsanız No Problem : ? Benim O İsimleri Anip Sevaba İhtiyacım Var Seni Bilmem :dry:

" tarafından yayınlanmış olan Güncel Türkçe Sözlük'e göre, Tanrı sözcüğü " var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ," ve özel isim olarak da 'te " ", "Baha", 'de "Vaheguru", 'te ise " " anlamlarına gelmektedir"
Rab ,Rabbim diye dua ediyoruz onada bir açıklma getir

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ben din öğrencen diye birşey demedim
Ama Öğrenmişsin Sırf Tanri Diye Hitap Edilen Şarkiları Dinlemiyorum Yapmayın Etmeyin Allah'ın O Kadar Ismı Var Niye Tanrı Esmaül Hüsnada Yok Böyle Bişey Olan Birşeyi Söyleyin Barı Tanri Derken O Diyorsa Siz Demeyin Anlamadımki Böyle Bir Devirde Ermiş akrabanızmı Var Sizi Kurtaracakmı Nedir?

Ayrıca Rabbim Meselesi

Ama Tanri Ap Ayri Birşey Diğer Dinlerin Terimi Bu Ta Ne Zamandan Gelme Bişey Nolur Yapmayın Öteki Dünyada Halınızı Düşünün

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Ama Öğrenmişsin Sırf Tanri Diye Hitap Edilen Şarkiları Dinlemiyorum Yapmayın Etmeyin Allah'ın O Kadar Ismı Var Niye Tanrı Esmaül Hüsnada Yok Böyle Bişey Olan Birşeyi Söyleyin Barı Tanri Derken O Diyorsa Siz Demeyin Anlamadımki Böyle Bir Devirde Ermiş akrabanızmı Var Sizi Kurtaracakmı Nedir?

Ayrıca Rabbim Meselesi

Ama Tanri Ap Ayri Birşey Diğer Dinlerin Terimi Bu Ta Ne Zamandan Gelme Bişey Nolur Yapmayın Öteki Dünyada Halınızı Düşünün
Rab demekte yanlış bişey doğrumu anladım.

Baydırman

Baydırman

Moderator
Biz Müslümanız Rabbimin 99 Tane Birnirinden Güzel İsmi Var O Güzel İsimler Yerine Tanri Diyorsanız Bunu Kabul Ediyorsanız No Problem : ? Benim O İsimleri Anip Sevaba İhtiyacım Var Seni Bilmem :dry:

" tarafından yayınlanmış olan Güncel Türkçe Sözlük'e göre, Tanrı sözcüğü " var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ," ve özel isim olarak da 'te " ", "Baha", 'de "Vaheguru", 'te ise " " anlamlarına gelmektedir"
tanrı = ilah
dinimize göre allahtan başka ilah olmadığı için aynı kapıya çıkıyor. isimleriyle anmak daha iyi tabi.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
eypel kulesinin altında iftar yemeği verilidigini düşününce ecnebilirin kültürünü belli bir ölcüde saygı gösterip yaşamayı pekte aykırı görmüyorm

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
güzel örnek burda rab geçiyor tabi çevirme hatasıda olabilir.
Orada Dediğin Türkçe İngilizce Gİbidir Nasıl İnglizcede Bi Cümlenin Türkçede 5 10 Tane Karşiliği Varsa Arapçadada Benzerdir Aynı Dil Değillerdir.Neyse Haklınısınız Tabiyki Aslında DOğru Diyorsunuz Esmaül Hüsnayi Komple Kaldırırp Tanri Demek Lazım Her Zaman İyi Fikir.İslamiyet Mekkeden Geliyor Müslüman Olmuyorsunuz Ama Ustadın Dediği Gibi Batıdan gelse Müslüman Olucaksınız Mübarek Birşey Demiyorum Tamam Konuyuda Takipten Çıkıyorum Yazmayın Bir Zahmet : ?

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
"Allah" sözcüğününde "h" harfi vardır ve içinde "h" harfi bulunan hiçbir sözcük Türkçe değildir. Bu sözcük Arapçadır. "Tanrı" sözcüğü ise "Tengri" sözcüğünden değişime uğrayarak oluşmuştur. Yani demek istediğim ; her insan bildiği , anladığı şekilde kendisini ifade etmelidir. Tanrı ve Allah her iki şey de insan algısında aynı şeyi canlandırıyor. Bu bağlamda her ikisi de aynı yeri tutuyor. İsteyen Tanrı isteyen Allah diyebilir , özgürsünüz...

• Beğen
Tepkiler: YaşlıTaşCocuk54 ve 0MG90
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
"Allah" sözcüğününde "h" harfi vardır ve içinde "h" harfi bulunan hiçbir sözcük Türkçe değildir. Bu sözcük Arapçadır. "Tanrı" sözcüğü ise "Tengri" sözcüğünden değişime uğrayarak oluşmuştur. Yani demek istediğim ; her insan bildiği , anladığı şekilde kendisini ifade etmelidir. Tanrı ve Allah her iki şey de insan algısında aynı şeyi canlandırıyor. Bu bağlamda her ikisi de aynı yeri tutuyor. İsteyen Tanrı isteyen Allah diyebilir , özgürsünüz...
Allah islam dinin terimidir islamda Allahın sifatları var vucud beka kıdem tekvın...

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Allah islam dinin terimidir islamda Allahın sifatları var vucud beka kıdem tekvın...
Bu konu biraz muallakta bir konu. Kur'an'ı sadece okumak yeterli değil , önemli olan onun mealini okumak. Allah'ın da Türkçesi Tanrı oluyor. Şimdi bazı arkadaşlar saldırı moduna geçecek ancak bu gerçek de değişmeyecek. Herkes istediği şekilde ifade eder , buna kimse karışamaz.

0MG90

0MG90

Üye
Konun patladı gitti @-qarapapaq- :D

• Beğen
Tepkiler: YaşlıTaşCocuk54
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Bu konu biraz muallakta bir konu. Kur'an'ı sadece okumak yeterli değil , önemli olan onun mealini okumak. Allah'ın da Türkçesi Tanrı oluyor. Şimdi bazı arkadaşlar saldırı moduna geçecek ancak bu gerçek de değişmeyecek. Herkes istediği şekilde ifade eder , buna kimse karışamaz.
boşuna tartışıyoruz bak ne buldum

180 açılını uçlarını birleştınce arapca allah yazısı oluyor

• Beğen
Tepkiler: 0MG90, -Börteçine- ve Furkan Emekli
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bence kapatılabilir @Nextman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt