Karşılaştırma iPhone 6 Plus vs Note 4 Kamera Kıyaslaması

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 6 Plus vs Note 4 Kamera Kıyaslaması
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Kişisel yorumum:
Detaylar Note 4 de bariz şekilde üstün.(4K'dan dolayı ama Sony Exmor sensörün katkısı olmuş olabilir.)
HDR Note 4'de açık tutulmuş. Açıkçası gerçek zamanlı HDR performansını epey başarılı buldum.
Ancak HDR kapalı iken iPhone renk tutarlılığında öne geçecektir diye düşünüyorum.
OIS kesinlikle Note 4 de daha başarılı.

Kısacası, Samsung firma çapında ilk defa adam akıllı kameralı bir telefon yapmış.

Tartışma yaratabilecek yorumlardan kaçınınız.

• Beğen
Tepkiler: çaminci, B.A.R.O.N, The SLayeR ve 1 kişi daha

0MG90

0MG90

Üye
HDR olmadan çekilmesi lazımdı.

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Zaten önceden forumda açılmış yeterince sayıda normal mod kıyaslamaları var. Bu kıyaslamada ise HDR performansı ve onun yarattığı farkı gösteriyorum.

MaxipmaN

Üye
bi HDR yi kapatamamışlar mı ya,bi zahmet etseymiş genede note4 önde götürürdü bence de

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Normal modda renk doğruluğu açısından iPhone en önde gider bence.

Bu arada ilginçtirki gördüğüm kadarıyla iPhone 5S'in kamerası 6 ve 6 Plus'dan çok daha iyi.

KayraBey

KayraBey

Üye
Ali Note4 mü aldın?

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Hayır. Ama almayı düşünmüyorumda değil. :D

• Beğen
Tepkiler: Dede
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Note 6 ya kadar 3 le devam hacı biz :ehe ama note 3 ün kamera videoda odaklama sıkıntısı çekiyordu bu sefer halletmişler S3 ten sonra en iyisi note 4 olmuş :good:

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
6 Focusu Bi ara Bozdu :D Güneşe Doğru Tuttuğunda İkiside Focus Ayarını Kaçirmiş Bu Ne Şaçmalık?
HDR olmadan çekilmesi lazımdı.
HDR İle Video Resim Çekilmemesi Lazım Zaten :bilmm Heleki Böyle Bir Karşilaştirmada :ah

98farom98

98farom98

Üye
Güzel olmuş

furkankaya559758

Üye
Note 4 gerçekten güzel çekiyor. Ama iPhone'lar da fotoğrafı çekince hemen kaydediyor. Android'de biraz bekletiyor. Bunu da gidersek çok iyi olurdu.

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Note 4 gerçekten güzel çekiyor. Ama iPhone'lar da fotoğrafı çekince hemen kaydediyor. Android'de biraz bekletiyor. Bunu da gidersek çok iyi olurdu.
O dediğin olayı Android OS ile genellemek çok yanlış. Tamamen kullanılan kamera uygulamasından kaynaklanıyor bu.

Örnek olarak Google Camera uygulamasında böyle bir olay yok.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Renkte iPhone alır götürür. Akıcılıktada iPhone götürür. Günlük kullanımda 720p kullanıldığını düşünürsek salt 720 p çekimde sadece note 4 değil, hiç bir telefon 8mp isight kamerayı deviremez.

Bazı durumlarda Note 4 üstün olabiliyor ama dediğim gibi. Özel durumlar dışında günlük kullanımda kimse 2 yada 4k video çekmez.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Akıcılıkta iPhone nasıl önde oluyor anlamıyorum ikiside 1080P de 60 fps çekiyor.

• Beğen
Tepkiler: beytullah6767 ve Invoke
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Akıcılıkta iPhone nasıl önde oluyor anlamıyorum ikiside 1080P de 60 fps çekiyor.
O telefonları biraz kullansınlar bakalım, 6 aylık - 1 yıllık Note 4 60 fps'de 4-5 fps atlamassa ben bir şey bilmiyorum.

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Invoke ve El~PisToLeRo
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Ram değil, yoğun kullanılmış Note4'te işlemciler patetes olacak. 60 kareyi 1080p işleyecek işlemcinin ayık olması lazım.

Ayrıca o konu için teşekkür ederim.

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Hayır öyle değil. Thermal trottling denilen bir olay var.

Örnek olarak benim telefonda cpu 80 dereceyi aşarsa otomatik thermal trottling devreye girerek 4 çekirdeği geçici olarak 800 mhz e düşürüyor ama kendi yaptığım testlerde 800 mhz tek çekirdek ile 1080p videoyu kasmadan çekebiliyorum. Note 4 de daha düşük nanometreli ve daha iyi tabanlı bir cpu olduğunu hesaba katarsak benim cihazda olmayan şey onda hiç olmayacak demektir..

• Beğen
Tepkiler: Invoke