ASUS X550JK-XO012D İnceleme ve Kullanıcı Platformu

Sponsorlu Bağlantılar

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
ASUS X550JK-XO012D İnceleme ve Kullanıcı Platformu
Öncelikle herkese merhaba;
Konu başlığımızdan da anlaşılacağı gibi ASUS X550JK-XO012D hakkında tüm merak edilenlerin cevap bulduğu ve yararlı paylaşımların yapılabileceği bir konu açmak istedim.
Burada ASUS X550JK-XO012D için tüm sorularınıza yanıt bulabileceğinizi umut ediyorum.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Öncelikle 4 günlük deneyimimi anlatayım.
Latobun kasası bana oldukça sağlam ve şık geldi.Ben sert plastik sanıyordum ama klavyenin olduğu bölüm komple metal ayrıca arka kapakta metal onun dışında alt kısmı ve ekran çerçevesi plastik.Ön kamerada skype konuşması yaptım sıradan vga kamera sanırım netliğini beğenmdim.Ama rahat iş görür selfie çekecek değilseniz :)
Oyun olarak sadece lol ( league of legend ) denedim.En yüksek ayarlarda 220 FPS aldım. Bu oldukça iyi bir değer.Alanda dolaşırken savaş yoksa 250 ye bile çıktı.Savaşlarda çok yoğun olunca 150 fps oluyor.
Ekran konusunu pek anlamam ama bana mat ekran güzel değil dediler bence ekranı çok net ve parlak nesini beğenmiyorlar anlamıyorum.Saatlerce lol oynayıp arkada youtubeden müzik açınca bile ısınma yaşamadım.Harddisk ses çıkartmıyor kulağımı dayayınca anca duyuyorum.Sonicmaster varmış ondan mı bilmem ama sesi yüksek geldi.Nette oyun bakarken hepsini yüksek ayarlarda açabileceğini bilmek bambaşka bir duygu :ehe
Şuan aklımdakiler bunlar kurcaladıkça yazarım

Teknik Özellikleri
İşlemci MarkasıIntel
İşlemci Modeli4. nesil Intel® Core™ i5-4200H Çift Çekirdekli Mobil işlemci
İşlemci Hızıi5-4200H - 2.8 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'e kadar
İşlemci Cache3 MB Intel® Smart Cache
Ekran Boyutu15.6
Ekran TipiLED HD
Ekran Çözünürlüğü1366x768
Grafik İşlemcisiNvidia Geforce GTX850M 128Bit
HDMI1 HDMI bağlantı noktası
Sistem Belleği4GB
Bellek Tipi1600 MHZ DDR3
Max Bellek12 GB
Disk Kapasitesi500 GB
Disk Hızı5400 RPM
Optik Sürücü8X DVD+/-RW Drive
BluetoothBluetooth 4.0 + HS
Usb Portu1 USB 2.0 + 2 USB 3.0
Video Portu15 pinli VGA video konnektörü
KlavyeNumerik Q TR
HoparlörASUS exclusive / SonicMaster Technology
Kart Okuyucu4-in-1 card reader (SD/SDHC/SDXC/MMC)
KameraTümleşik Full HD kamera ve Mikrofon
TouchpadÇok Fonksiyonlu Touch Pad
Üretim Yılı2014
[TBODY] [/TBODY]
KULLANICILAR

@Tr_SERGEN
@avcitalip
@Enpatsu Shakugan
@burak00012
@tulun

@GMANN
@Darkprisoner
@ekremre58
@lazye

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Darqos ve avcitalip

MaxipmaN

Üye
asusun, 4 gb-500gb kombinasyonu gerçekten itici olmaya başladı

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
bu inceleme değil ki neyse daha ayrıntılı inceleme bekliyoruz.
asusun, 4 gb-500gb kombinasyonu gerçekten itici olmaya başladı
Aynen. Adamlar gtx kart koymuş şu rame bak isterse gtx titan z olsun ram 4 olduktan sonra o ekran kartı bir halta yaramaz. Simdi güncel oyunlara bile 4 yetmiyor.Ben call of duty ghost oynarken ram 90a geliyordu pcyi boğuyordu

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN ve MaxipmaN
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Aynen. Adamlar gtx kart koymuş şu rame bak isterse gtx titan z olsun ram 4 olduktan sonra o ekran kartı bir halta yaramaz. Simdi güncel oyunlara bile 4 yetmiyor.Ben call of duty ghost oynarken ram 90a geliyordu pcyi boğuyordu

aynn öle ama bende 4 gb extra ram var yani bende sıkıntı yok :)

avcitalip

avcitalip

Üye
Konu başlığımızdan da anlaşılacağı gibi ASUS X550JK-XO012D hakkında tüm merak edilenlerin cevap bulduğu ve yararlı paylaşımların yapılabileceği bir konu açmak istedim.
Burada ASUS X550JK-XO012D için tüm sorularınıza yanıt bulabileceğinizi umut ediyorum.
2 3 güne resimleri ve incelememi ayrıntılı şekilde yazacağım.
Bu laptobu alan arkadaşlar söleyebilir konuya yazarım.

Teknik Özellikleri
İşlemci MarkasıIntel
Ekran Boyutu15.6
Ekran TipiLED HD
Sistem Belleği4GB
Bellek Tipi1600 MHZ DDR3
Max Bellek12 GB
Disk Kapasitesi500 GB
Disk Hızı5400 RPM
KlavyeNumerik Q TR
KameraTümleşik fu ll HD kamera ve Mikrofon
Üretim Yılı 2014
[TBODY] [/TBODY]

Bunlarda benden gelsin ;

dahası da gelecek,ETS2 Single Player yükleniyor...

Makine çok güzel.Bende 4GB ram olan versiyonu var eksikliğini hafiften hisseder gibiyim ama problem olmuyor,Bana göre 3 tane kötü yönü var bunların dışında bu makineden daha iyisini bu fiyatlara bulamazsınız.Paranız çoksa gidin N550JK alın Asus kalitesini görün...
1-)kasanın plastik olması
2-)ses çıkışı,daha berbat nasıl yapılırdı bilmiyorum bass denen bir şey yok belki Dolby v4'lü lenovodan sonra çok şey bekliyorum
3-)touchpad in adiliği ve klavyenin ışıksız olması,7537'den sonra gözüm ışıklı klavye arar oldu :)
ev ram dolu knk :)
üstüne bide bilgisayarcı arkadaşın varsa hiç sıkıntı değil.alacak arkadaşlara 8 gb versiyonunu öneririm:spr

DDR3L olacak o :bangin:

• Beğen
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Bunlarda benden gelsin ;

dahası da gelecek,ETS2 Single Player yükleniyor...

Makine çok güzel.Bende 4GB ram olan versiyonu var eksikliğini hafiften hisseder gibiyim ama problem olmuyor,Bana göre 3 tane kötü yönü var bunların dışında bu makineden daha iyisini bu fiyatlara bulamazsınız.Paranız çoksa gidin N550JK alın Asus kalitesini görün...
1-)kasanın plastik olması
2-)ses çıkışı,daha berbat nasıl yapılırdı bilmiyorum bass denen bir şey yok belki Dolby v4'lü lenovodan sonra çok şey bekliyorum
3-)touchpad in adiliği ve klavyenin ışıksız olması,7537'den sonra gözüm ışıklı klavye arar oldu :)

DDR3L olacak o :bangin:

ddr3l olsun ne olacak yani
ben diyorum bilgisayarcı arkadaşım var sen ne diyon :ehe her çeşit ram var knk :)

avcitalip

avcitalip

Üye

hacı sende sanki çok farklı donanım var :D 4GB günümüz şartlarında yeterli olmak ile yeterli olmamak arasında bence :) (sonuçta oynuyorsun :D)

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
@avcitalip ses kalitesi kötü mü. Bence çok güzel sesi çıkıyor. Bütün herkez güzel diyor laptopun sesine (XO069D modeliyle aynı varsayıyorum) . Sana dandik olanı denk gelmiştir.

avcitalip

avcitalip

Üye
ddr3l olsun ne olacak yani
ben diyorum bilgisayarcı arkadaşım var sen ne diyon :ehe her çeşit ram var knk :)

DDR3 te çalışabilir tabiki,ona bakarsak başka bir forumda bilendenal.com tarafından yapılan bir araştırmada 4+8GB ram takılabildiği ve çalıştığı görüldü,makineye sıkıntı vermeyeceğinin garantisi yok ama...
@avcitalip ses kalitesi kötü mü. Bence çok güzel sesi çıkıyor. Bütün herkez güzel diyor laptopun sesine (XO069D modeliyle aynı varsayıyorum) . Sana dandik olanı denk gelmiştir.

ne bileyim,JBL'li Dolby v4'lü Lenovo'lardan sonra pek tatmin edici gelmedi bana :( kulak alışıyor ama hoş değil gerçekten,7537'de de çok iyi değildi ama hiç yoktan sesin berraklığı vardı :) sonuç olarak çok kötü dedim ama vasat değil yani iş görür fakat öyle müzik dinlemelik değil(benim için)
kasaları aynı,denk gelmelik durum değil hepsi aynı:spr

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
hacı sende sanki çok farklı donanım var :D 4GB günümüz şartlarında yeterli olmak ile yeterli olmamak arasında bence :) (sonuçta oynuyorsun :D)
Aslında fark var :D gt840m ile gtx850m arasında dağlar kadar fark var. :D

• Beğen
Tepkiler: lazye ve Tr_SERGEN
avcitalip

avcitalip

Üye
Aslında fark var :D gt840m ile gtx850m arasında dağlar kadar fark var. :D

Grafik performansı hocam o dağlar kadar fark var ama devede kulak ta değil yani sanki 840m 5 yıl önceki gpu muş gibi davranmayalım :D
2 3 güne resimleri ve incelememi ayrıntılı şekilde yazacağım.
Bu laptobu alan arkadaşlar söleyebilir konuya yazarım.

Teknik Özellikleri
İşlemci MarkasıIntel
Ekran Boyutu15.6
Ekran TipiLED HD
Sistem Belleği4GB
Bellek Tipi1600 MHZ DDR3
Max Bellek12 GB
Disk Kapasitesi500 GB
Disk Hızı5400 RPM
KlavyeNumerik Q TR
KameraTümleşik fu ll HD kamera ve Mikrofon
Üretim Yılı 2014
[TBODY] [/TBODY]

Euro Truck Simulator 2 Single Player Gameplay Test ;

Bunuda Ekleyelim :)

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN ve Enpatsu Shakugan
ByKatre

ByKatre

Üye
Güzel Konu Geliştirelim. Valla sesten ben de memnunum. :)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Emeğine sağlık teşekkürler ancak ivedi olarak ilk mesajı daha da detaylı hale getirirsen sevinirim. Böylelikle kullanan arkadaşlarımız için daha faydalı konu olmuş olur. Gördüğüm kadarıyla mesajlar da tanıtım videosu vs gibi videola mevcut buna benzer ipuçları ve anlatım ile desteklenebilir aksi halde

Mesut kardeşimin gösterdiği şekilde konu daha önceden açılan konu ile benzer durumuna düşüyor :oke:

Keyifli forumlar

• Beğen
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Emeğine sağlık teşekkürler ancak ivedi olarak ilk mesajı daha da detaylı hale getirirsen sevinirim. Böylelikle kullanan arkadaşlarımız için daha faydalı konu olmuş olur. Gördüğüm kadarıyla mesajlar da tanıtım videosu vs gibi videola mevcut buna benzer ipuçları ve anlatım ile desteklenebilir aksi halde

Mesut kardeşimin gösterdiği şekilde konu daha önceden açılan konu ile benzer durumuna düşüyor :oke:

Keyifli forumlar

Eksik birşey kaldıysa sölerseniz sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Şimdilik yeterli zamanla eklenen içeriklerle daha da zengin bir konu olabilir. Konuda forum kurallarını hatırlatmak yerine ilgili mesajları şikayet butonu ile bildiriniz.

Keyifli forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Darqos ve Tr_SERGEN

yunafani

Üye
Önce eksilerinden başlayalım.
-Harddisk ten çok gıcık edicek bir şekilde ses geliyor.
-Ekran aşırı esnek her an kırılacak gibi duruyor açıp kapatırken bile kenarlarda renk kayması oluyor ekrana bastırıyormuş gibi diğer kullanıcılar da da varmı acaba bu sorun kafama çok takılıyor kullanıcılardan cevap gelirse sevinirim.
-Assassin's Creed Black Flag grafikler sonda Anti-Aliasing de FXAA da iken cihazın ekran kartı yoruluyor ve gayet güzel ısınıyor ancak diğer birçok oyunda bu seviye ısınma yaşamadım kaç derece olduğunu bakarım yazarım.
-Fan sesi makul seviyede çok da sessiz değil.
Artılarına geçelim
+Cihaz gerçekten çok çok şık plastik hissi uyandırmıyor kalınlığı da gayet makul.
+Kullanmayı bilen gereksiz program kurmayan birisi iseniz Windows 8.1 ile açılma süreniz max. 15 sn sürüyor.
+Assassin's Creed Black Flag yüksek ayarlarda akıcı(anti-aliasing fullerseniz belli bi kasma oluyor)
Far Cry 3 max ayarlarda gayet akıcı
Euro Truck Simulator max ayarlarda gayet akıcı
Blur max ayarlarda gayet akıcı (8x Anti-Aliasing açıkken)
Call of Duty Black Ops 2 Max Ayarlar 60 fps aldı gayet akıcı
Spec Ops The Line max ayarlarda
Crysis 2 max ayarlarda

Birçok oyunu deneyemedim ancak kasıcağını zannetmiyorum.

+Mat ekranları her zaman beğenmişimdir bu ekran da beni yanıltmadı gayet güzel
+Bilgisayar kendini çabuk soğutuyor ancak yüksek oyun oynadığım zaman bileklerim ısınıyor.

Ben 8gb modelini aldım kargo dahil 1826 liraya geldi. Bu Fiyata alınabilecek en iyi cihaz.

• Beğen

Üst Alt