Haber LG G4'te 20.7 Megapiksel Kamera Olacak Gözüküyor

Sponsorlu Bağlantılar

sLeepLe

sLeepLe

Üye
MP zaten Çözünürlük demek...

o aradaki kalite farkı tamamen kullanılan lense diyafram aralığına vs bağlı.
Megapiksel Çözünürlük demekse ikisi de 8 megapiksel olduğuna göre aynı çözünürlükte olmaları gerekli pek anlamam bu işten ama lensler farklı evet o yüzden tam anlamıyla mp Çözünürlük demek diyemeyiz bana göre
Çekim kalitesi çözünürlük değildir.Çözünürlük fotoğraftaki pixel sayısıdır.
Çözünürlüğün piksel sayısı olduğunu biliyorum. Çözünürlük çekim kalitelisi demedim ben

PriZm

PriZm

Üye
Megapiksel Çözünürlük demekse ikisi de 8 megapiksel olduğuna göre aynı çözünürlükte olmaları gerekli pek anlamam bu işten ama lensler farklı evet o yüzden tam anlamıyla mp Çözünürlük demek diyemeyiz bana göre
Çözünürlüğün piksel sayısı olduğunu biliyorum. Çözünürlük çekim kalitelisi demedim ben
İyide ikiside aynı çözünürlükte zaten.

Örnek olarak ikiside 8 MP ise çözünürlük ikisindede 3264*2448 olacaktır.

Ancak eğer bir cihazın çektiği fotoğraf boyutu 16.9 formatında olup diğeri 16.10 olursa 2448 yatay pixelinde ufak tefek bir azalma olacaktır. Ama bu yinede görüntü kalitesini bariz şekilde etkilemez.

Lenslerin farklı olması demekte çözünürlük farklı demek değil zaten.

Şöyle bir kısa eşleştirme yapacak olursam;

Sensör = Megapixel / Çözünürlük

Lens = çekilen fotoğraftaki renk doygunluğunu, keskinliğini lensin kalitesine göre belirleyen ana eleman.Lens ne kadar saf ve transparent olursa sensör o kadar doğal ve gerçekçi şekilde renk ve ışık alır.

Diyafram aralığı = ne kadar fazla olursa sensör o kadar ışık alabilir, bu sayede örnek olarak lamba gibi bir objeyi yakından çekerken görüntü parlamaz.

Görüldüğü üzere bu saydıklarımın hepsi tamamen farklı kavramlar.

sLeepLe

sLeepLe

Üye
İyide ikiside aynı çözünürlükte zaten.

Örnek olarak ikiside 8 MP ise çözünürlük ikisindede 3264*2448 olacaktır.

Ancak eğer bir cihazın çektiği fotoğraf boyutu 16.9 formatında olup diğeri 16.10 olursa 2448 yatay pixelinde ufak tefek bir azalma olacaktır. Ama bu yinede görüntü kalitesini bariz şekilde etkilemez.

Lenslerin farklı olması demekte çözünürlük farklı demek değil zaten.

Şöyle bir kısa eşleştirme yapacak olursam;

Sensör = Megapixel / Çözünürlük

Lens = çekilen fotoğraftaki renk doygunluğunu, keskinliğini lensin kalitesine göre belirleyen ana eleman.Lens ne kadar saf ve transparent olursa sensör o kadar doğal ve gerçekçi şekilde renk ve ışık alır.

Diyafram aralığı = ne kadar fazla olursa sensör o kadar ışık alabilir, bu sayede örnek olarak lamba gibi bir objeyi yakından çekerken görüntü parlamaz.

Görüldüğü üzere bu saydıklarımın hepsi tamamen farklı kavramlar.
Sen benden daha bilgilisin bu kamera konusunda. Fakat ben iki telefonuda kullandım e6 daki Çözünürlük 5stekinden azdı. 5s daha güzel çekiyor güzel çekmesinin nedeni Dediğiniz gibi lens diyafram vs. Ama çözünürlükleri farklıydı

PriZm

PriZm

Üye
Bu imkansız.E6 da çözünürlük 8 mp ayarlımıydı peki?

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Arkadaşlar çözünürlük standarttır yani 8 megapixel olan bütün kameraların çözünürlüğü 3264*2448'dir. 3.2 megapixel olanlarınki de 2048*1536'dır. Bunun değişmesi için megapixelin de değişmesi gerekir. @~N.A.W.Y~ 'nin de dediği gibi kameranın sensör kalitesi , lens kalitesi , diyafram açıklığı kalite kavramını belirler. Ayrıca shutter speed de önemli bir faktördür. Hareket halindeki nesnelerin çekimlerinde bariz fark yapar.

sLeepLe

sLeepLe

Üye
PriZm

PriZm

Üye
E6 daki çözünürlük kaça kaç? en-boy ?

Edit: Bir örnek resim atabilirmisin E6 dan.

Luck Star

Luck Star

Üye
Eğer öyleyse nesi farklı hala anlamadım.Standart 8MP işte.

çözünürlük farklı değil zaten arkadaş yanlış hatırlamış heralde. zaten kamera kalitesinin çözünürlükle alakası yok en azından bu forumda takılan birisinin bunu öğrenmiş olmasını beklerdim.. çözünürlüğün tek yararı çektiğiniz fotoğrafta yakınlaştıkça görüntünün bozulmamasıdır. onun dışında lens vb. donanımlar kaliteyi belirler. e6 ve 5s in 8mp kameraya sahip olması aynı kalite foto çekeceği anlamına gelmez

sLeepLe

sLeepLe

Üye
Fotoğrafı atamam özel fotoğraf çözünürlüğü 960x720 Konu uzamasın ben yanlış görmüşümdür yanlış anlamışımdır. :)

Luck Star

Luck Star

Üye
Fotoğrafı atamam özel fotoğraf çözünürlüğü 960x720 Konu uzamasın ben yanlış görmüşümdür yanlış anlamışımdır. :)

usta fotoğraf çözünürlüğü değiştirilebiliyor. örneğin benimki 13mp ancak 640x480 foto çekebiliyor.

sLeepLe

sLeepLe

Üye
çözünürlük farklı değil zaten arkadaş yanlış hatırlamış heralde. zaten kamera kalitesinin çözünürlükle alakası yok en azından bu forumda takılan birisinin bunu öğrenmiş olmasını beklerdim.. çözünürlüğün tek yararı çektiğiniz fotoğrafta yakınlaştıkça görüntünün bozulmamasıdır. onun dışında lens vb. donanımlar kaliteyi belirler. e6 ve 5s in 8mp kameraya sahip olması aynı kalite foto çekeceği anlamına gelmez
Bu forumda takılan birinin bunu bilmesini beklerdim demişsin de sen bunu bilerek doğmadın bir yerlerden öğrendin. Bende foruma bir bilgi Öğrenmek için giriyorum. Senin bilmediğin bir konuda da benim bilgim vardır fakat sana gelip bu forumdaysan bunu bilmen gerekiyor demezdim. :)
usta fotoğraf çözünürlüğü değiştirilebiliyor. örneğin benimki 13mp ancak 640x480 foto çekebiliyor.
Ben oynamadım telefondan Çözünürlük ile o Yüzden dedim zaten. Hepten cahil biri yaptın sen beni :)

Luck Star

Luck Star

Üye
Bu forumda takılan birinin bunu bilmesini beklerdim demişsin de sen bunu bilerek doğmadın bir yerlerden öğrendin. Bende foruma bir bilgi Öğrenmek için giriyorum. Senin bilmediğin bir konuda da benim bilgim vardır fakat sana gelip bu forumdaysan bunu bilmen gerekiyor demezdim. :)
Ben oynamadım telefondan Çözünürlük ile o Yüzden dedim zaten. Hepten cahil biri yaptın sen beni :)

çok yanlış anlamışsın . burası telefon ile alakalı herşeyin olduğu bir forum yani en basitinden çözünürlüğün kamera kalitesi ile ilgisi defalarca her kıyaslamada tartışılıyor . o anlamda dedim. e6 bende vardı 8mp ve çözünürlük o değil eminim. ama uzamasın neyse kolay gelsin.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
LG G2 den itibaren , müthiş işler yapmaya başladı.
G3 kullanıyorum , gerçekten çok başarılı bir cihaz.

Üst Alt