Öneri Lumia 820 Ses İletimi Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 820 Ses İletimi Sorunu
Merhaba arkadaşlar telefonumda karşı tarafta konuşurken herkes sesimin sanki uzaktan geldiğini soyluyor bağırmadan yani sesimi az da olsa yukseltmeden dediğimi pek anlamıyorlar. Fakat video kaydı sırasında falan ses gayet normal. Sizce bunun nedeni ne?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Merhaba arkadaşlar telefonumda karşı tarafta konuşurken herkes sesimin sanki uzaktan geldiğini soyluyor bağırmadan yani sesimi az da olsa yukseltmeden dediğimi pek anlamıyorlar. Fakat video kaydı sırasında falan ses gayet normal. Sizce bunun nedeni ne?

Aynı sorun Lumia 920'lerde de var.
Türkiye'ye ilk gelen Lumia 920 ve 820 modellerinde genel olarak mikrofon problemi var.
Kullandıktan bir süre sonra duyarlılığını yitiriyor, değiştirilmesi gerekiyor.
Yapılan temizlik ve benzeri müdahaleler çok kısa süreli fayda sağlıyor.
Kalıcı çözüm mikrofonun değiştirilmesi.
Servise verirseniz kesinlikle mikrofon değişimi talep edin ve temizlik istemediğinizi belirtin.

Ben birkaç kez servise verdim, her seferinde yaptıkları iş temizlik ve format.
Bir hafta, en olmadı iki hafta düzelir gibi oluyor, sonra yine aynı.
Yani sesin gitmemesine tozlanmanın etkisi kısmi olarak var, asıl problem mikrofonun duyarsız oluşunda.

Şuradaki mesajı ve konu genelini inceleyebilirsiniz.

Nokia Lumia 920 - Sesin Karşıya Gitmemesi Sorunu - ANKET | Sayfa 9 - MaxiCep

ErenMSC

Üye
925 te öyle bir sorun yoktur inş :)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
İlk Lumialar böyle. Yani 920 ve 820'de böyle. Bu sorundan dolayı Lumia 820 cihazım 5. kez serviste. Bu sefer Nokia ile iletişim halindeyim bakalım ne olacak.

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
    Konu Sahibi
Ya ben kendim denedim bugün aslında pek sorun yok. Benim merak ettiğim videoda neden ortaya çıkmıyor ki bu sorun yani... Çok saçma ikisi de aynı mikrofonu kullanıyor sonuçta.

skynet

Üye
Bu sorunu bizim arkadaş gmd elite ilede yaşıyordu yani konuşmalarda ses boğuk uzaktan geliyormuş gibi geliyordu ama whatsapp vb. uygulamalardan sesli mesaj gönderdiğinde sorunsuz geliyordu

ErenMSC

Üye
ne yazılımsal ne donanımsan bu neysel oluyor arkadaş :ehe

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Ya ben kendim denedim bugün aslında pek sorun yok. Benim merak ettiğim videoda neden ortaya çıkmıyor ki bu sorun yani... Çok saçma ikisi de aynı mikrofonu kullanıyor sonuçta.
Videoda ve hoparlörden konuşmada sıkıntı zaten yok.

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Arkadaşlar o zaman problem mikrofonda değil. Mikrofonda olsa video kayıtta da aynı problem oluşur

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
    Konu Sahibi
Evet arkadaşlar mikrofonda olmadığını düşünüyorum bende ama neyden kaynaklı olduğunu hala çözemedim...
Arkadaşlar bir önerisi olan var mı? Video çekerken ses normal, kulaklıkla normal... Ama telefonla konuşurken karşı taraf bazen anlamıyor ne dediğimi ?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Evet arkadaşlar mikrofonda olmadığını düşünüyorum bende ama neyden kaynaklı olduğunu hala çözemedim...
Arkadaşlar bir önerisi olan var mı? Video çekerken ses normal, kulaklıkla normal... Ama telefonla konuşurken karşı taraf bazen anlamıyor ne dediğimi ?
Telefonu servise vermenizi öneririm. Sorunu onlar da çözemiyor ama en sonunda yeni cihazla değiştiriyorlar.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
sen bence en iyisi şunu yap yanına al birini ve kendi telefonu ona ver ve onun kini sen al yakından konuşmayı deneyin bir sorun çıkıyormu çıkmıyor mu eğer o seni duyuyor sorun çıkmıyorsa sen onu nasıl duyuyorsun eğer duyulmuyorsa elini alt kısma tutup konuşmayı denesin bir sorun çıkıyormu genelde telefonu tutuş stiline göre değişibilir diye düşünüyorum sağ el sol el denemesi yapın bilmiyorum aklıma gleenler bunlar şuan

emz

emz

Üye
Arkadaşlar o zaman problem mikrofonda değil. Mikrofonda olsa video kayıtta da aynı problem oluşur

Çok yanlış bir düşünceye kapılmışsınız. Çünkü olay gene mikrofondan. Şöyle ki siz mikrofonu normal kullanırken standart, ağıza yakın bir mesafe düşüncesiyle telefonunuzun mikrofon hassasiyeti düşürülür ve normal ses iletimi gerçekleşir. Ancak siz eğer hoparlörü aktif eder veya video kaydına geçerseniz telefonunuz mikrofonu yüksek hassasiyete geçirir ve ses belli bir kata kadar daha çok algılar. O nedenle siz hoparlörle konuşurken yada videoda telefonu uzak tutsanız bile aynı ses gelir. Ama burada sorun normal hassasiyette sesi az alması. Bazı modellerde birden fazla mikrofon bulunduğunda bu durum biraz daha farklı oluyor ama yine arızalarda aynı şeyler başınıza geliyor. O nedenle mikrofonda donanımsal arıza var. Hassasiyeti düşük olduğundan az iletiyor veya iletemiyor. Ancak bağırırsanız belki algılar, ama hoparlör ve videoda yüksek hassasiyete normal sesi algılar. Tam açıklaması bu;)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: skynet

Üst Alt