Huawei Ascend Y320 Custom Rom Ve Root Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

malatya34

Üye
Meraba arkadaşlar,

bende telefona root yapıp gereksiz uygulamaları kaldırmak istiyorum. normalde telefonda 130-140 mb boş ram oluyor. root sonrası bu miktar kaça çıkıyor. birde root yapmadan önce garantiye geri dönmek için yedek alma gerekiyor onu nasıl yapabiliriz.

KingDroid

KingDroid

Üye
Meraba arkadaşlar,

bende telefona root yapıp gereksiz uygulamaları kaldırmak istiyorum. normalde telefonda 130-140 mb boş ram oluyor. root sonrası bu miktar kaça çıkıyor. birde root yapmadan önce garantiye geri dönmek için yedek alma gerekiyor onu nasıl yapabiliriz.

Garantiye göndermeden önce stok romu tekrar at

Yedek alma işini telefonun kendi içindeki uygulama ile yapabilirsin
Sayende yaptim hocam :) checker de ok dedi. Simdi gereksiz uygulama vs kaldirarak hizlandirma nasil yapabilirim ?Build.prop nerdedir ? Root explorer ile bulamadim edit: system klasoru icindeymis
Build.prop'a şunları yaz
persist.sys.purgeable_assets=1
profiler.force_disable_err_rpt=1
profiler.force_disable_ulog=1
ro.kernel.android.checkjni=0
ro.kernel.checkjni=0
ro.config.nocheckin=1
dalvik.vm.verify-bytecode=false
dalvik.vm.dexopt-flags=v=n,o=v,m=y
ro.HOME_APP_ADJ=1

Books,GoogleDrive vb..uygulamaları ve HWIME adlı uygulamayı silebilirsin

Not:HWIME silersen RussianPack ve TurkishPack adlı apk dosyalarını da sil

Sonuçta 100mb sistem depolaması boşaltılmış oluyor

Son düzenleme:

scx4100

Üye
Basligin 2 nci sayfadaki mesajinizda build.prop a yazilacak komutlarla ayni sanirim. Orada 10 sira var, son verdiginizde ise 9 sira komut var. Hangisini uygulayayim ?
Google drive vb uygulamalari nereden & hangi programla kaldirabilirim ?
Acemi sorularimla umarim sizi bunaltmiyorumdur.hocam

malatya34

Üye
Garantiye göndermeden önce stok romu tekrar at

Yedek alma işini telefonun kendi içindeki uygulama ile yapabilirsin

Build.prop'a şunları yaz
persist.sys.purgeable_assets=1
profiler.force_disable_err_rpt=1
profiler.force_disable_ulog=1
ro.kernel.android.checkjni=0
ro.kernel.checkjni=0
ro.config.nocheckin=1
dalvik.vm.verify-bytecode=false
dalvik.vm.dexopt-flags=v=n,o=v,m=y
ro.HOME_APP_ADJ=1

Books,GoogleDrive vb..uygulamaları ve HWIME adlı uygulamayı silebilirsin

Not:HWIME silersen RussianPack ve TurkishPack adlı apk dosyalarını da sil

Sonuçta 100mb sistem depolaması boşaltılmış oluyor

100mb sistem depolaması derken normal hafızayı kastetdiniz sanırım. yoksa 100 mb ram mı boşalıyor?
Basligin 2 nci sayfadaki mesajinizda build.prop a yazilacak komutlarla ayni sanirim. Orada 10 sira var, son verdiginizde ise 9 sira komut var. Hangisini uygulayayim ?
Google drive vb uygulamalari nereden & hangi programla kaldirabilirim ?
Acemi sorularimla umarim sizi bunaltmiyorumdur.hocam

Siz o komutları uyguladınız mı ram miktarında herhangi bir değişme oldu mu? olduysa telefonu ilk açtığınızta ki boş ram miktarini söyler misiniz?

scx4100

Üye
100mb sistem depolaması derken normal hafızayı kastetdiniz sanırım. yoksa 100 mb ram mı boşalıyor?

Siz o komutları uyguladınız mı ram miktarında herhangi bir değişme oldu mu? olduysa telefonu ilk açtığınızta ki boş ram miktarini söyler misiniz?
Dun 2. mesajdaki komutlari uygulamistim. Bugun eski satirlari sildim ve son verdiginiz komutlari girerek yeniden baslattim..
Ram konusuna dikkat etmedim, nereden bakiliyor ? Ben cleanmaster ile kontrol ettim simd

Son durum bu :

malatya34

Üye
Dun 2. mesajdaki komutlari uygulamistim. Bugun eski satirlari sildim ve son verdiginiz komutlari girerek yeniden baslattim..
Ram konusuna dikkat etmedim, nereden bakiliyor ? Ben cleanmaster ile kontrol ettim simd

Son durum bu :

ayalar - uygulamalar - çalışanlar ordan boş ram miktarini görebiliyoruz. facebook uygulaması oldukça ram tüketiyor diye biliyorum. bide bu clean master tarzı uygulamalarda ram tüketir. eğer ram miktarı öenmliyse sizin için facebook ve clean master uygulamalarını kaldırıp ram miktarina tekrar bakın

taha

taha

Üye
Facebook ram çok yiyor + şarjida çabuk tüketiyor.silin gitsin boat browser mini kullanin çok hizli bir tarayici ön belleğide hafiza kartina aliyor

scx4100

Üye
Google play den system app safe remover gibi bir program buldum. Hangsout, hwime ve packetleri, tarayici , eposta vb programlari kaldirip yeniden baslattim. Son durum :

Toplamda 22 uygulama kaldirmisim :)

Face ve cleanmater' dan sonra durum
:)
Boat browser' i kurdum, denemek lazim ancak chrome a alistik be yaw :)

Aklima gelmisken ; avea kullaniyorum, veri baglantisini aktif edip internete baglandiktan 1 dk sonra internetten kopuyor, veriyi kapatip tekrar actigimda ise sorun olmuyor. İlk internete girdigimde oluyor. Sizde de boyle sorun var mi ?

taha

taha

Üye
Clean master telf. Önemli bir çok işlevi var taşıma hatırlatıcı temizlik ram bildirim panel kısa yolu vb. Benim icin en gerkli uygulama
Benimde avea ama veri sorunu yok rootdan sonramı net kopuyor

malatya34

Üye
Benim hattım vodafone veri bağlantı sorunu yok. henüz telefonu rootlamadım. benim telefonum ilk açıldığında 210mb boş ram miktarı oluyor. rootla da pek fazla değişmediğinden root düşünmüyorum. ilginiz için teşekkürler

KingDroid

KingDroid

Üye
Google play den system app safe remover gibi bir program buldum. Hangsout, hwime ve packetleri, tarayici , eposta vb programlari kaldirip yeniden baslattim. Son durum :

Toplamda 22 uygulama kaldirmisim :)

Face ve cleanmater' dan sonra durum
:)
Boat browser' i kurdum, denemek lazim ancak chrome a alistik be yaw :)

Aklima gelmisken ; avea kullaniyorum, veri baglantisini aktif edip internete baglandiktan 1 dk sonra internetten kopuyor, veriyi kapatip tekrar actigimda ise sorun olmuyor. İlk internete girdigimde oluyor. Sizde de boyle sorun var mi ?
Hızlı yeniden başlat yaparsan böyle bir sorun oluşması doğal

Normal yeniden başlat telefonunu hiçbir sorun oluşmaz

KingDroid

KingDroid

Üye
Clean master telf. Önemli bir çok işlevi var taşıma hatırlatıcı temizlik ram bildirim panel kısa yolu vb. Benim icin en gerkli uygulama
Benimde avea ama veri sorunu yok rootdan sonramı net kopuyor
Onun yerine greenify kullan

Ramde sadece 7mb yer kaplıyor
Xposed modülü olarak kullanırsan daha güzel sonuçlar alırsın

Xposed ile kullanmadan önce deneysel özellikler sekmesinden hızlı modu aç

KingDroid

KingDroid

Üye
Benim ramde ortalama bu kadar boş alan oluyor

KingDroid

KingDroid

Üye

KingDroid

KingDroid

Üye
Telefonu yeniden başlatınca

scx4100

Üye
Kopma sorunu teli aldim alali var. Root islemi ile ilgisi yok yani. Telefonda mi hatta mi yoksa kurdugum bir programdan mi kaynaklandigini bilemiyorum.

KingDroid

KingDroid

Üye
Kopma sorunu teli aldim alali var. Root islemi ile ilgisi yok yani. Telefonda mi hatta mi yoksa kurdugum bir programdan mi kaynaklandigini bilemiyorum.
Servise ver o telefonu
Donanımsal olabilir
Rootu kaldırmak için stok romu tekrar yükle
Eğer stok romu yukledikten sonra düzelirse servise verme

Sim kartından da kaynaklanabilir
Başka bir sim kartla da dene
Eğer kopma tekrar olursa üstte dediklerimi yap

scx4100

Üye
Donanimsal olsa kopmanin surekli yapmasi gerekirdi ancak nete ilk girdikten ortalama 1 dakika sonra yapiyor. Veri baglantisini kapatip tekrar actigimda bir daha kopma olmuyor. Ya avea sim kartta var ya da teldeki bir programda. Dedigin gibi donanimsal olsa da servisle ugrasamam. Daha da bozulur, boyle idare ederim :)

K.Serdar12

K.Serdar12

Üye
    Konu Sahibi
Furkan benim tel rootlamıyor bu programla ne yapmam lazım samsung grand neo ı9060 model

KingDroid

KingDroid

Üye
Furkan benim tel rootlamıyor bu programla ne yapmam lazım samsung grand neo ı9060 model
O telefonu odin ile rootlarsin ancak

Ona da internetten bak

Samsung güvenliği aşırı koyduğu için ancak bilgisayar ile yapabilirsin

Üst Alt