Meraba arkadaşlar,
bende telefona root yapıp gereksiz uygulamaları kaldırmak istiyorum. normalde telefonda 130-140 mb boş ram oluyor. root sonrası bu miktar kaça çıkıyor. birde root yapmadan önce garantiye geri dönmek için yedek alma gerekiyor onu nasıl yapabiliriz.
Build.prop'a şunları yazSayende yaptim hocamchecker de ok dedi. Simdi gereksiz uygulama vs kaldirarak hizlandirma nasil yapabilirim ?Build.prop nerdedir ? Root explorer ile bulamadim edit: system klasoru icindeymis
Garantiye göndermeden önce stok romu tekrar at
Yedek alma işini telefonun kendi içindeki uygulama ile yapabilirsin
Build.prop'a şunları yaz
persist.sys.purgeable_assets=1
profiler.force_disable_err_rpt=1
profiler.force_disable_ulog=1
ro.kernel.android.checkjni=0
ro.kernel.checkjni=0
ro.config.nocheckin=1
dalvik.vm.verify-bytecode=false
dalvik.vm.dexopt-flags=v=n,o=v,m=y
ro.HOME_APP_ADJ=1
Books,GoogleDrive vb..uygulamaları ve HWIME adlı uygulamayı silebilirsin
Not:HWIME silersen RussianPack ve TurkishPack adlı apk dosyalarını da sil
Sonuçta 100mb sistem depolaması boşaltılmış oluyor
Basligin 2 nci sayfadaki mesajinizda build.prop a yazilacak komutlarla ayni sanirim. Orada 10 sira var, son verdiginizde ise 9 sira komut var. Hangisini uygulayayim ?
Google drive vb uygulamalari nereden & hangi programla kaldirabilirim ?
Acemi sorularimla umarim sizi bunaltmiyorumdur.hocam
Dun 2. mesajdaki komutlari uygulamistim. Bugun eski satirlari sildim ve son verdiginiz komutlari girerek yeniden baslattim..100mb sistem depolaması derken normal hafızayı kastetdiniz sanırım. yoksa 100 mb ram mı boşalıyor?
Siz o komutları uyguladınız mı ram miktarında herhangi bir değişme oldu mu? olduysa telefonu ilk açtığınızta ki boş ram miktarini söyler misiniz?
Dun 2. mesajdaki komutlari uygulamistim. Bugun eski satirlari sildim ve son verdiginiz komutlari girerek yeniden baslattim..
Ram konusuna dikkat etmedim, nereden bakiliyor ? Ben cleanmaster ile kontrol ettim simd
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Son durum bu :

Hızlı yeniden başlat yaparsan böyle bir sorun oluşması doğalGoogle play den system app safe remover gibi bir program buldum. Hangsout, hwime ve packetleri, tarayici , eposta vb programlari kaldirip yeniden baslattim. Son durum :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Toplamda 22 uygulama kaldirmisim![]()
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızFace ve cleanmater' dan sonra durumLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Boat browser' i kurdum, denemek lazim ancak chrome a alistik be yaw
Aklima gelmisken ; avea kullaniyorum, veri baglantisini aktif edip internete baglandiktan 1 dk sonra internetten kopuyor, veriyi kapatip tekrar actigimda ise sorun olmuyor. İlk internete girdigimde oluyor. Sizde de boyle sorun var mi ?
Onun yerine greenify kullanClean master telf. Önemli bir çok işlevi var taşıma hatırlatıcı temizlik ram bildirim panel kısa yolu vb. Benim icin en gerkli uygulama
Benimde avea ama veri sorunu yok rootdan sonramı net kopuyor
Servise ver o telefonuKopma sorunu teli aldim alali var. Root islemi ile ilgisi yok yani. Telefonda mi hatta mi yoksa kurdugum bir programdan mi kaynaklandigini bilemiyorum.

O telefonu odin ile rootlarsin ancakFurkan benim tel rootlamıyor bu programla ne yapmam lazım samsung grand neo ı9060 model