Karşılaştırma Iphone 6 Note 3

Sponsorlu Bağlantılar

incebey38

incebey38

Üye
    Konu Sahibi
Iphone 6 Note 3
Selam Arkadaşlar Iphone 6 çıktı note 4 de çıktı ama ben note 3 tasarım çok hoşlanıyotum alacağımdan. değil meraktan sizce ıphone alıacak telefonmu yani ıphonemi samsungmu.
ıphone herşeyini kendi yapıyor, sizce başarılı olabilirmi 1 gb ram var note 3 de 3 gb ram var
Yani Iphonemi Samsungmu ? ? :evet:

Fenomenon

Fenomenon

Üye
iphone herşeyini kendi mi yapıyor :)
tam tersi apple bir tek vida dahi üretmez. kamerayı sony'den işlemciyi samsung'dan, ekranı lg'den alıyor.
şuan tamamen kendi telefonunu yapabilecek tek firma var. o da samsung ama samsung bile %100 kendi üretmiyor. işlemciyi qualcomm'dan alıyor.
konuya dönecek olursak iphone 6+, note 3, note4'ü kıyaslarsak bence en iyisi note 3. çünkü note4'ün fazla bir artısı yok. iphone 6+ ise gereğinden fazla pahalı. 64 gb olan 3bin lira. o fiyata kesinlikle değmez.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
iphone herşeyini kendi mi yapıyor :)
tam tersi apple bir tek vida dahi üretmez. kamerayı sony'den işlemciyi samsung'dan, ekranı lg'den alıyor.
şuan tamamen kendi telefonunu yapabilecek tek firma var. o da samsung ama samsung bile %100 kendi üretmiyor. işlemciyi qualcomm'dan alıyor.
konuya dönecek olursak iphone 6+, note 3, note4'ü kıyaslarsak bence en iyisi note 3. çünkü note4'ün fazla bir artısı yok. iphone 6+ ise gereğinden fazla pahalı. 64 gb olan 3bin lira. o fiyata kesinlikle değmez.
Hayır samsung işlemcide üretiyor:
"EXYNOS"

Note 3 ün tasarımı çok beğeniyorsan note 3 güzel cihazdır kendim kullanmaktayim herhangi bir donma sorunu yaşamadım. Dikkat ederseniz herkes touchwiz kasar der burda önemli nokta bu sözü kimlerin dediği. Note kullanıcıları hiçbir zaman telefon kasıyor,touchwiz kasıyor demez. Çünkü bu seri samsungun tamamen iş insanlarına adadığı bir premium seridir. Note 4 alırsan süper şahane olur metal çerçeveler harika his verir fakat note 3 ü çok beğeniyorsan oda pişman etmez daha 1 yıl resmi güncellemesi var :). Yerinde olsam ben iPhone6+ alırım karar senin sonuçta biri android biri ios?

Fenomenon

Fenomenon

Üye
biliyorum samsung işlemci üretiyor. o yüzden telefonu %100 üretebilen tek firma samsung dedim. ama 4g'li modellerde qualcomm işlemci kullanıyor.

fk555897

fk555897

Üye
iOS işletim sisteminde kullanılan 1 GB RAM, Android'in 3 GB RAM'inden daha hızlı çalışır. iOS daha az RAM harcar. iPhone'un tek dezavantajı bence batarya kapasitesinin küçük olması. Bu da şarjın daha az dayanması demek.

• Beğen
incebey38

incebey38

Üye
    Konu Sahibi
yani a8 işlemci samsung'mu yapıyor ben inanmıyorum bunu biri daha dedi ama ben halâ inanamıyorum çünkü zaten samsung exynos işlemcisini kullanıyor öyle olsa samsung bazı telefonlarında ios da kullanırdıyani a8 işlemci samsung'mu yapıyor ben inanmıyorum bunu biri daha dedi ama ben halâ inanamıyorum çünkü zaten samsung exynos işlemcisini kullanıyor öyle olsa samsung bazı telefonlarında ios da kullanırdı

Fenomenon

Fenomenon

Üye
yani a8 işlemci samsung'mu yapıyor ben inanmıyorum bunu biri daha dedi ama ben halâ inanamıyorum çünkü zaten samsung exynos işlemcisini kullanıyor öyle olsa samsung bazı telefonlarında ios da kullanırdıyani a8 işlemci samsung'mu yapıyor ben inanmıyorum bunu biri daha dedi ama ben halâ inanamıyorum çünkü zaten samsung exynos işlemcisini kullanıyor öyle olsa samsung bazı telefonlarında ios da kullanırdı

a8 işlemciyi texas instruments üretiyor. apple bu sene onunla anlaştı. ama önceki modellerde samsung üretiyordu. ister inan ister inanma. senin inanıp inanmaman durumu değiştirmez.
iphone 5'in 5s'in işlemcisini samsung üretti.
ayrıca işlemci ile işletim sistemi arasındaki bağlantı nedir. 2si farklı şeyler.
mac'lerde intel işlemci var. benim pc'de de intel işlemci var. o zaman benim pc'de de mi os x yüklü. böyle bir mantık var mı??
apple çok övündüğü retina ekran da tam aldatmaca bişey. çünkü apple ekran bile üretmiyor. lg veya sharp'ın ekran panellerini kullanıyor. ama kendisi kafadan retina ekran diye isim uydurmuş. belli ppi'dan sonra retina diyor. hatta şimdi de retina hd falan diyormuş. tam komedi gibi.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
biliyorum samsung işlemci üretiyor. o yüzden telefonu %100 üretebilen tek firma samsung dedim. ama 4g'li modellerde qualcomm işlemci kullanıyor.

Samsung'un 4g üretim lisansı yok. Ondan dolayı 4g kullanılan ülkelerde qualcomm yongalarını kullanıyor.

Birde 5S'in işlemcisini TMSC isimli taiwan firması üretiyor. Tabiki daha evvelki işlemcileri samsung'a ürettirmişti. Iphone6 ile apple artık kendi bağlantı yongalarını da kullanmıyor. Gsm, gps ve wifi çiplerini de qualcomm'dan alıyor. Sadece bluetooth çipi kendisinin.

ilo53

ilo53

Üye
iphone tek sorunu şarj ve ekranın kucuk olmasıydı ekranın büyüdü şarj süreside hemen hemen uzatıldı diğer cihazlar pek tavsiye edilmeyecek sanıırm iosta hiç donma kasma görmedim ama androidte çok donma oluyor note 3 arkadaşimda vardi ondan biliyorum.İphone al demiştim almadi pişman oldu. Ha s3 kullanmiş ha note 3 arasında pek bir fark yok model değişmeye yazık.

Fenomenon

Fenomenon

Üye
Samsung'un 4g üretim lisansı yok. Ondan dolayı 4g kullanılan ülkelerde qualcomm yongalarını kullanıyor.

Birde 5S'in işlemcisini TMSC isimli taiwan firması üretiyor. Tabiki daha evvelki işlemcileri samsung'a ürettirmişti. Iphone6 ile apple artık kendi bağlantı yongalarını da kullanmıyor. Gsm, gps ve wifi çiplerini de qualcomm'dan alıyor. Sadece bluetooth çipi kendisinin.
5s'in a7 işlemcisini samsung üretti. internetten bakabilirsiniz. ayrıca ifixit ekibi parçaladı. onlar da samsung'un ürettiğini söylediler.

ilo53

ilo53

Üye
5s'in a7 işlemcisini samsung üretti. internetten bakabilirsiniz. ayrıca ifixit ekibi parçaladı. onlar da samsung'un ürettiğini söylediler.
Bu üretme olayları biraz farklı sanırım ne biliyim samsung üretiyorsa sistemi geliştirip daha sağlam bir sistem üretebilir ama samsung çok çeşit cikarip diğer cihazlarini öldürmeyi seçiyor hemen hemen apple kadar para kazaniyor.Apple senede 2 model çikarip piyasaya sürüyor.Fiyatı değer kaybetmiyor uyanık bir yöntem.Herkes kendi ekmeğinin peşinde olan tüketiciye oluyor

Seglopsi

Seglopsi

Üye

samsung ürettiği yazıyor ancak 5S'in üretimini samsung değil foxconn yapmıştı ondan dolayı karıştırmış olabilirim. Bu arada A8'in üretimini yapmış TSMC.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ne i6 alınır nede note4,çünki hiçbirinde FM radyo yok:birak:

Fenomenon

Fenomenon

Üye
Bu üretme olayları biraz farklı sanırım ne biliyim samsung üretiyorsa sistemi geliştirip daha sağlam bir sistem üretebilir ama samsung çok çeşit cikarip diğer cihazlarini öldürmeyi seçiyor hemen hemen apple kadar para kazaniyor.Apple senede 2 model çikarip piyasaya sürüyor.Fiyatı değer kaybetmiyor uyanık bir yöntem.Herkes kendi ekmeğinin peşinde olan tüketiciye oluyor
üretme olayları farklı falan değil. apple donanım değil yazılım firmasıdır. hiçbir ürününde hiçbir parçayı üretmezler.
bunun apple 2 telefon üretmesi ile de alakası yok samsung'un 100 telefon üretmesi ile de alakası yok.
yukarda biri samsung'un ürettiğine inanmıyorum demiş ben ona cevap olarak yazdım.
apple bile ben ürettim demiyor samsung üretti diyor. burada aksini savunmak yanlış olur.

ANIL

ANIL

Admin
Note serisini seviyorsan en son modeli alman daha iyi olacaktır ilerisi için. iPhone alırsan yine sıkıntı yaşamazsın.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Sansung android piyasasinin %43 üne hakim ve kendinin gelistirdigi tizen var. Android kullanıcılarina guncelleme vermesi sıkınti bir firma oldugu için ve ayrıca google a bagimliliktan kurtulmak için bubsistemi geliştiriyor. Eğer %43ede birden tizen guncellemesi yayinlanirsa hiç yoktan %43 luk bir tizen kullanici kitlesi oluşur. Samsung ceo yardımcısı da bütün cihazlarimizda tizen kullanicagiz demesi tizenin bittigi zaman android i devirme hedefi var demektir :) imkânsız degil sadece bir kaç ufak işlem le uygulamalar androidten tizene uyarlanabiliyor.

AHKE

AHKE

Üye
samsung en kar yapan firmadır bence çünkü adamlar ekran olsun işlemci olsun hemen hemen çogunu kendi üretiyor. eski nokiadan daha çok kar yapıodur bence
şimdide yazılıma çalışıolar bkz:tizen
a8 işlemciyi texas instruments üretiyor. apple bu sene onunla anlaştı. ama önceki modellerde samsung üretiyordu. ister inan ister inanma. senin inanıp inanmaman durumu değiştirmez.
ayrıca işlemci ile işletim sistemi arasındaki bağlantı nedir. 2si farklı şeyler.
mac'lerde intel işlemci var. benim pc'de de intel işlemci var. o zaman benim pc'de de mi os x yüklü. böyle bir mantık var mı??
apple çok övündüğü retina ekran da tam aldatmaca bişey. çünkü apple ekran bile üretmiyor. lg veya sharp'ın ekran panellerini kullanıyor. ama kendisi kafadan retina ekran diye isim uydurmuş. belli ppi'dan sonra retina diyor. hatta şimdi de retina hd falan diyormuş. tam komedi gibi.
haklısın ben çok lcd tv tamir ettim monitorun markası philips icini açıyon panelde sharp yada samsung yazıyor

• Beğen
fk555897

fk555897

Üye
Eskiden Apple işlemcilerini Samsung üretiyordu. Şimdi Apple ile Samsung'un arası açıldı ve Samsung işlemci yapmayı bıraktı.

Invoke

Invoke

Üye
iPhone.

0MG90

0MG90

Üye
Retina hikaye mi? Saçmalamayın lütfen, 5s'i al bide yanına amiral Android al güneş altına koy bakalım hangisi daha çok belli olacak. Koskaca Apple yalan mı söylüyor Retinayı. O zaman yeni Mac'lerde kullanılan Retinada yalan dolan.

• Beğen
Tepkiler: Kingmortall, B.A.R.O.N ve Sertug1991
Takipçi Satın Al

Üst Alt