Haber WP8.1 Güncellemesi Başladı [Tüm Lumia Cihazlar İçin]

Sponsorlu Bağlantılar

tanercoskun

tanercoskun

Üye
Adamlarda Salı takıntısı var haftaya kadar başka cihaza gelmez bence

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto

pissed26

pissed26

Üye
Dostlar; 8.0 Black'ten direk 8.1 Cyan'a geçen L925 kullanıcısı herhangi biri şu IS sürümünü yazabilir mi acaba?
(Ayarlar-Hakkında-Daha Fazla Bilgi - İS Sürümü : 8.10.12393.890 mı?)
Sonu 895 kardeşim ama betadan cyana geçtim

dakamon

dakamon

Üye
Serverlarda deprem olur. :tebessüm:
"Hepsi" ihtimali çok zayıf.

Bir gün içinde en fazla 2 veya 3 modele birden aynı anda verebilirler belki.
Ancak daha güncelleme bekleyen 9 tane model var.
Peki özgür abi bu iphone aynı anda tüm cihazlara nasıl vermeyi başarıyor rahat 100 milyondan fazla iphone kullanıcısı ve güncelleme alan vardır. Koskoca MS bunu nasıl beceremiyor acaba?

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Peki özgür abi bu iphone aynı anda tüm cihazlara nasıl vermeyi başarıyor rahat 100 milyondan fazla iphone kullanıcısı ve güncelleme alan vardır. Koskoca MS bunu nasıl beceremiyor acaba?

WP kullanan birbirinden farklı pek çok cihaz, çok sayıda model var.
Farklı test süreçlerinden geçiyorlar.
Dolayısıyla aynı anda tamamlanmaları ve aynı anda verilmeleri çok zor oluyordur muhtemelen.

Şu anki düzen de çok kötü değil aslında ama modeller arasındaki süre farkını minimuma indirseler daha iyi olur.
Yani güncellemeyi ilk alan model ile son alan model arasında 15 günden fazla olmamalı bence.
Test süreci bu kadar uzun sürecekse, kullanıcılara bu kadar erken duyurup bekletmenin gereği yok.
Testleri tamamla, sonra 1er ya da 2şer gün arayla ver, öyle değil mi?

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, Murat Alper, mtoyanik ve 3 diğerleri
Silinen Üye 2527662

Silinen Üye 2527662

Kapalı Hesap
1020'ye gelsin artık boşverin 1320'yi :)

dakamon

dakamon

Üye
WP kullanan birbirinden farklı pek çok cihaz, çok sayıda model var.
Farklı test süreçlerinden geçiyorlar.
Dolayısıyla aynı anda tamamlanmaları ve aynı anda verilmeleri çok zor oluyordur muhtemelen.

Şu anki düzen de çok kötü değil aslında ama modeller arasındaki süre farkını minimuma indirseler daha iyi olur.
Yani güncellemeyi ilk alan model ile son alan model arasında 15 günden fazla olmamalı bence.
Test süreci bu kadar uzun sürecekse, kullanıcılara bu kadar erken duyurup bekletmenin gereği yok.
Testleri tamamla, sonra 1er ya da 2şer gün arayla ver, öyle değil mi?
Serverlar dayanmaz demiştin de ona takılmıştım ben.

braayn

braayn

Üye
8.0 a dönüş yapıp cyanı kurdum menuler oldukça yavaş şuanda ve kamera performansı aynı birde kamerada ayarlar kısmında oldukça donarak geliyor mesela video ayarlarını fps düşürmek için tıkladığımda aşağıya doğru açılan menü o akadar salaş ve biçimsiz geliyorki yani ne diyim bilemedim . 8.1 betadaki menüler arası geçiş hızı daha iyidi .Cyanla çekilen resim kaydediliyor kısmı biraz daha kısaltılmış kamerayı açtığımız ilk anda kısalmış görülüyor adım sayar 12 adım atmama rağmen 18 gösteriyor .Oturma odasından mutfağa 3 defa gidip geldim 87 adım dedi harcadığım kaloride bu yanlış veriye göre doğruyu yansıtmıyor. Uzun lafın kısası Cyan dan beklediğim kamera performansını bulamadım pil iyileştirmesi yapılmış.1520 nin pili zaten iyidi kameradan umduğumu bulamayınca başka baharlara kaldı ..
Arz ederim

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
8.0 a dönüş yapıp cyanı kurdum menuler oldukça yavaş şuanda ve kamera performansı aynı birde kamerada ayarlar kısmında oldukça donarak geliyor mesela video ayarlarını fps düşürmek için tıkladığımda aşağıya doğru açılan menü o akadar salaş ve biçimsiz geliyorki yani ne diyim bilemedim . 8.1 betadaki menüler arası geçiş hızı daha iyidi .Cyanla çekilen resim kaydediliyor kısmı biraz daha kısaltılmış kamerayı açtığımız ilk anda kısalmış görülüyor adım sayar 12 adım atmama rağmen 18 gösteriyor .Oturma odasından mutfağa 3 defa gidip geldim 87 adım dedi harcadığım kaloride bu yanlış veriye göre doğruyu yansıtmıyor. Uzun lafın kısası Cyan dan beklediğim kamera performansını bulamadım pil iyileştirmesi yapılmış.1520 nin pili zaten iyidi kameradan umduğumu bulamayınca başka baharlara kaldı ..
Arz ederim

Güncelleme bittikten sonra arka planda işlemler birkaç saat daha devam ediyor.
Menü geçişleri ve diğer animasyonların hızlanıp hızlanmadığını yarın daha net görürsün :oke:

Tamamen sensör olayı olduğundan adımsayar konusunda bir şey diyemiyorum.
Biz de o da yok :zzz:

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, Aybin.Kilic ve ogzhnoTr
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Yarın mı bilmiyorum ama 1520 den sonra 1320 ye gelecek bence

• Beğen
Tepkiler: Heimdalll
YkPkY

YkPkY

Üye

İphonenin toplasan kaç çeşit cihazı varki.3-4-5,yani 5 kere uğraşıyor.
Nokia,şimdiki sahibiyle Ms tavşan gibi doğuruyor.
O yüzden de yetiştiremiyor.
E birde geçtiğimiz zamanlarda da Nokia dünyanın adamını işten çıkardı,symbian muhabbeti.
E yeni yetmelerlede bu kadar oluyor şimdi.
Her tavşanın rengi aynı değilki :)

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE...

dakamon

dakamon

Üye
O yüzden sormamı
İphonenin toplasan kaç çeşit cihazı varki.3-4-5,yani 5 kere uğraşıyor.
Nokia,şimdiki sahibiyle Ms tavşan gibi doğuruyor.
O yüzden de yetiştiremiyor.
E birde geçtiğimiz zamanlarda da Nokia dünyanın adamını işten çıkardı,symbian muhabbeti.
E yeni yetmelerlede bu kadar oluyor şimdi.
Her tavşanın rengi aynı değilki :)

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE...
ştım senin ve özgür abinin anlattıklarını bende çok iyi biliyorum serverlar dayanmaz demişti ona istinaden sordum.

YkPkY

YkPkY

Üye
O yüzden sormamı

ştım senin ve özgür abinin anlattıklarını bende çok iyi biliyorum serverlar dayanmaz demişti ona istinaden sordum.

Pardon o zaman :)

Demekki iphonun serverleri daha güçlü.
Ama şöyle bi mantık var kendimce;
1milyon cihaza tek yazılımmı, yoksa
1milyon cihaza 20 yazılımmı.
Verdiğim rakam varsayım

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE...

YkPkY

YkPkY

Üye
Arkadaşlar bende apple ipad mini var. Geçen sene sonbaharda IOS 7 yayınlandığında apple iki gün kilitlendi. Akşam saat 8 de yayınlandı ama ben gece boyu indirmedim. Ertesi gün akşam çok zor bir şekilde inmişti. Onlarında çöküyor. Merak etmeyin o konuda:) Ayrıca Apple server çöktüğünü kabul etmiş ve kilitlendiğini açıklamıştı. İşte MS bunu engellemeye çalışıyor ama aralıklar çok. Bunu aharlarsa iyi olur. ;)

Ana sorun o işte dediğin gibi.
Süre abartı.
Her modele 1 hafta verilirse 5 ayı bulur son cihaza,buda para verenleri isyan ettirir normal olarak.
Serverlerine daha fazla havalandırma takmaları icap eder Ms.nin
Kimse mecbur değil parasıyla rezil olmaya,o yüzden katılıyorum bazı arkadaşlara

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE...

luckysleven

luckysleven

Üye
Arkadaslar bir kac gundur konulari takip edemedim simdi onceki sayfalara bakiyordum da bendeki 8.1 ve cyan cakmami cikti simdi ? Bir dahami verecekler guncellemeyi ? Preview kullanip cyan yukleyenlere ne olacak ? : )

The Benefit

The Benefit

Üye
Yanlış hatırlamıyorsam ön izleme sürümü nisan ayında geldi. Maşallah, Ağustos oluyor..

Üst Alt