bulutsuzgece
Üye
Benim en çok merak ettiğim wp 8 telefonların threshold wp9 a güncellenip güncellenmeyeceği , bu konuda ms den hiçbir açıklama yapılmadı. Wp7 den wp8 e geçişteki gibi umarım bir bahane bulmazlar. Yok işlemci kaldırmıyor , yok ram yetmedi yok 64bit yok kernel vs.. muhabbetlerine girerlerse artık kimse wp telefon almaz.
Asıl büyük yenilikleri wp9 a saklıyorlar , şuan ki gdr 1 gdr2 vs tarzı güncellemeleri kullanıcıları elde tutma hareketleri olarak görüyorum.Ve etkili olduğuda görülüyor , gdr1 ile gelecek birkaç basit özellik bile şu forumda kullanıcıları heyecanlandırmış telefonlarına bağlanmalarını sağlamış.
WP9 ile sistemin yürüme aşamasından koşma aşamasına geçeceğini düşünüyorum ben de.
Aylar önce paylaştığımız sızıntı şeklindeki bilgilerden bile, hala sisteme eklenmemiş olan pek çok önemli özellik var.
Bunların bir kısmı ile devrim niteliğindeki pek çok yeniliği WP9'a saklıyor olmalılar.
WP9'un 2015 yaz döneminde tanıtılıp sonbaharında dağıtılmaya başlayacağını düşünsek;
Mevcut cihazlara da verilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Ancak donanıma göre özelliklerde illa ki farklılaştırmaya gideceklerdir sanırım.
Eğer WP9'u 512MB cihazlara da herhangi bir kesinti yapmadan tam olarak verirlerse, Microsoft en sevmeyeninden bile "helal olsun"u alır sanırım.
Ama yok dediğiniz gibi yine çekirdek değişikliğine gider de onca cihazın çöpe gitmesine yol açarsa, kullanıcıların güvenini bir daha kazanamaz.
Böyle bir riskin altına gireceklerini de pek sanmıyorum.

( SD karta depoluyor birşey olmaz dedim ama en son fotolarım gitti.