ubuntu ve ya başka linux kurucam yardım

Sponsorlu Bağlantılar

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
ubuntu ve ya başka linux kurucam yardım
4gb ram 1.8 çift çekirdek işlemcim var win7 de sanal pc üzerinden ubuntu kurucam son sürümü 14.10 çok kastı en hafifinedir sadece internete girip film izliycem vice city gibi de küçük oyun yüklerim hangi ubuntuyu kursam yada başka bi linux ?

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Kubuntu veya linux mint

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
Daha demin androidde kurdum vmwareden o da kastı android daha küçük acaba sorun baska bişeymi

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Ekran kartını tam desteklemiyor olabilir dediklerimide dene

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartı atı radeon 5550 gb

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Benimde 4200 serisi bendede böyle ekran kartı kurman gerek

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
Vmwareyle kuruyorum ama windowsu silip değil

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
En azından ikinci bir bölüm olarak hdd ye kur emulator tarzı vitural machine ler hızlı olmaz siz en iyisi usb ye 14 kurun

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
usb ye kurup nasıl çalıştırıcam biraz anlatırmısın?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Linux Live usb creator ile usb belleginize Ubuntu ve ya her hangi bir Linux dağıtımnı atabilirsiniz

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
peki nasıl çalıştırıcam bunu pc açılırkenmi

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
peki nasıl çalıştırıcam bunu pc açılırkenmi
Evet usb takılı iken (fast boot, safety boot kapalı olması usb cihazdan boot un açık olması lazım) bilgisayarı boot edin bilgisayar açılacaktır

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
saol

xapex

Üye
Pc ye direk kurmadigin müddetçe kasmasi normaldir. Usb den live olarakta yapsan virtual olarakta kursan (ram fazla olmalı) yine de kasar.
Tavsiyem linux mint cinnamon kurman. Performans açısından en tatmin edici olan

ölümüne

ölümüne

Üye
Wubi ile 12.04 kurup bir deneyin, gayet stabil çalışıyor. Fakat oyun denemedim, sadece derleme için kullanıyorum.

dendirit

dendirit

Üye
    Konu Sahibi
Bende sadece ınternete giricem ama windowsu silmemem lazım

ölümüne

ölümüne

Üye
Wubi ile işletim sisteminiz silinmeden yüklenir, program yükler gibi yüklüyorsunuz, program kaldırır gibi kaldırabiliyorsunuz. Sisteme bir zararı da yok.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
sanal makineler içinde en iyisi wmware ekran kartının bu sanal sistemde pek etkisi yok önemli olan işlemci ram ve hdd hızı sanal makine ayarında sanal sistemin 4 çekirdeğide kullanmasını ayarlamalısın 4 gb tan en az 2gb ram ayırlmalısın 2 ye 2paylaşacakları için ve 2gb windowsa anca yettiği için mümkün olduğu kadar başka programlar açma ve hdd hızı önemli geriye tek kusur sanal sistemde ekran kartı için driver kurulamaması onun yönetimini de wmware yapıyor genel kullanım için rahat çalışıyor ama 720p video kasa kasa oynatır sanal sistemde grafik bakımından birşey bekleme

Takipçi Satın Al

Üst Alt