Öneri Symbian geliştirilse Android gibi olurmuydu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

smartphone007

smartphone007

Üye
iphone 4s ios 7.1 kasıyor.
nexus 4 android 4.4.4 kasma var mı?android güncelleniyor hatalar kalkıyor
ios güncelleniyor hatalar üstüne hata geliyor

• Beğen
Tepkiler: The Shadow ve -Emre
byAndroid

byAndroid

Üye

Geciyim mi art ye :D

• Beğen
Tepkiler: -Emre
byAndroid

byAndroid

Üye
yok android 5-i bekle
bende senle ayni fikirdeyim. art ye basinca uyari mesaji geliyor. gecsem belkide telefon hic acilmayacak logoda kalicak oylece. sonra orjinal rom vs. ugras iki saat. ama gercekten merak ediyorum performansa nasil etki yapicak diye

mesut1979

Üye
slm, valla suan en son cikan androidli telefonlar yani samsung s5 , htc one m8 ,sony z2 iphone 5s e on basar ios un stabilligi bundan 2-3 sene evveldi ios 7 ile baya kaybetti stabilitesini.

smartphone007

smartphone007

Üye
iphone 4s ios 8 çalışacak mı? Hayır
nexus 4 android 5 ya da 6 çalıştıracak mı? Evet çalışmasa da cyanogenmod yüklersin biter

byAndroid

byAndroid

Üye
Aynen ya ios cok kapali bi isletim sistemi iphone 4 u olanlar ios 7 de kaldi . ama android kullanicilari her turlu rom yukleyeniliyorlar. Mesela ben cyanogen mod kullaniyom

-Emre

-Emre

Üye
biz de androidin son sürümlerini kullanabiliyoruz romlar sayesinde. sistemim kısıtlı olmasa ubuntu kurup rom da derlerim ama imkanlar :/

• Beğen
Tepkiler: byAndroid
byAndroid

byAndroid

Üye
biz de androidin son sürümlerini kullanabiliyoruz romlar sayesinde. sistemim kısıtlı olmasa ubuntu kurup rom da derlerim ama imkanlar :/
aynen ya benim android cihazin 512 mb rami var hicbisey yapamiyom cyanogenmod sagolsun 4.4.4 kullaniyom ama :D

• Beğen
Tepkiler: -Emre
AIS

AIS

Üye
En güzel telefon iphone. Çünkü stabil telefon. Stabil telefon istiyorsanız gidin nokia 3310 yada 1212 al. Çünkü onlar gibi stabil telefon yok

byAndroid

byAndroid

Üye
Bildigim kadariyla kisaca anlatiyim yoksa baya bi uzun aciklamsi var. Programlar arasi gecis daha hizli ve bastigin uygulama daha xabuk tepki veriyor vb. Multitask daha da gelisiyor yanlismiyim :D

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Bildigim kadariyla kisaca anlatiyim yoksa baya bi uzun aciklamsi var. Programlar arasi gecis daha hizli ve bastigin uygulama daha xabuk tepki veriyor vb. Multitask daha da gelisiyor yanlismiyim :D

o zaman etkinleştirsene ben note 3 ümde gelişmiş seçeneklerde göremedim rom mu kurmuşsun

smartphone007

smartphone007

Üye
Bu art fln ne olduğunu kısaca açıklar mısınız
Özellikle Android 4.4 sonrasında sıklıkla duyulmaya başlanan Dalvik dalvik terimi hakkında sorularınızın yanıtlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Dalvik; Android işletim sisteminde uygulamaların yüklenmesi esnasında önbellekleme yapılmasına olanak sağlayan bir sanal makine kurgusudur. Dalvik sanal makinesi ile uygulamalar farklı işlemci ve RAM kullanan cihazlarda sorunsuz çalışabiliyor. Android geliştiricisi olan Google, özellikle Android 4.4 sonrasında Dalvik’in performansından memnun kalmıyor olacak ki ART adında yeni bir sanal makine kullanımı hazırlıkları yapıyor.
Dalvik sanal makinesi kod derlemelerini JUST IN TIME – JIT adında bir derleyici ile işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu derleyici modelinde uygulamar sadece açıldıklarında derleniyor ve uygulamanın açılış süresinde gecikmeler oluyor. Dalvik’in aksine ART sanal makinesi ise AHEAD OF TIME – AOT adında bir derleyici kullanıyor ve bu derleyici uygulamaları en başta yüklenmeleri esnasında derliyor. Böylece uygulamalar önceden önbelleğe alındığı için açılma esnasında yeniden derlemeye gerek kalmıyor. Böylece gözle görülür bir ilerleme kaydediliyor.
Performans artışı sağlasa da, ART sanal makinesi henüz çok yeni ve eksik noktaları yok değil. Önbellekleme yapıldığı için, ART çalışmak için daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyor.
Android 4.4 kullanan cihazlarda geliştirici seçenekleri altından ART sanal makinesine geçiş yapılabiliyor. Ancak Google şu an deneme aşamasında olan ART sanal makinesine standart kullanıcıların kesinlikle geçiş yapmasını istemiyor. Bu özellik şu an için Program ortakları ve Uygulama geliştiricileri için tavsiye ediliyor.
4.4 sonrasında gelecek birkaç modelde Google Android’in tamamen Dalvik’ten vazgeçmesi ve ART sanal makinesine yönelmesi bekleniyor.

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN ve byAndroid

KırcalıHolding

Üye
Akıllı telefonlar yazılım ve donanım ikilisinden oluşuyor..burda kalite farkını bulmanız için yazılımla donanımı en stabil çalışan telefonu bulmanız lazım..iphone bu konuda çok çok iyi..ama ekran konusunda 10 üzerinden 0 veriyorum...androidde kaliteli yazılmış bir işletim sistemi ama yazılımla donanım iostaki kadar stabil çalışmıyor..bu aradaki farkı iyi anlamak lazım... Not: s4 mini kullanıyorum o ufak ekran iosta olduğu sürece onu almam..

byAndroid

byAndroid

Üye
o zaman etkinleştirsene ben note 3 ümde gelişmiş seçeneklerde göremedim rom mu kurmuşsun
rom kurdum tabi kide cyanogenmod gardasim sagolsun onsun naparim ben.
Etkinlestirmedim cunku uyari mesaji geliyo cyanogenmod art yi desteklememektedir diye. Aslinda merakim var ama cihaz acilmazsa filan tekrar rom yukle vs. Onlara zmanim yok

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
smartphone007 ve selim.cebiş e tşk ederim :)

ben geluştirici seçeneklerinde bulamadım art yi

byAndroid

byAndroid

Üye
Note 3 un var demi androdi surumu kac. Art yi kullanabilmen icin 4.4 olmasi lazim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt