messevim
Üye
Dediğim gibi ben 85 ten daha yukarı görmedim.bende usb 3 yok yaw en fazla kaç oluyo usb 3 te
Dediğim gibi ben 85 ten daha yukarı görmedim.bende usb 3 yok yaw en fazla kaç oluyo usb 3 te
hmm ıyi görmüşsün yineDediğim gibi ben 85 ten daha yukarı görmedim.
asıl hızı ne kadar ki .Harddisk ssd hız konusu göründügu kadar basit değil arkadaşlar. O 500 mb gibi hizlar tüketiciyi kandırmak üzerine bir satış politikası
Öyle yazıyor ama bende görmedimsen hdd ıle 100gördün mu ben göremedim![]()
Teknoloji tuzağı yani. Abi sendeki ssdde kaç gördün en fazla.Harddisk ssd hız konusu göründügu kadar basit değil arkadaşlar. O 500 mb gibi hizlar tüketiciyi kandırmak üzerine bir satış politikası

aynen öyle oluyo çok küçük dosyaar yavaş atıyoşuan mevcut harddiskler 200MB gibi sıralı okuma yazma hızına ulaşabiliyor ama sıralı okuma yazma sabit bir veri dizesi demek... bluray 720p-1080p film gibi. veya yine bir oyun ISO dosyası... tek dosya olarak büyük çaplı doysa okumasına sıralı veri okuma yazma deniyor. evet bu konuda ssdler için yazılan doğru.
550MB gibi hızlara sıralı okuma yazma ile ulaşılıyor.
ama işin en önemli kısmı
tüm programlar windows işletim sistemi veya oyunlar böyle tek parça büyük dosyalardan ibaret değil.
tamamiyle minik dosyacıklardan ibaret bu tür okuma yazma boyutuna 4K okuma yazma deniyor.
SSD ler için en önemli ve alırken dikkat edilmesi gereken husus budur.
harddiskler için 4K veri hızı 1mb civarı veya daha düşüktür.
ancak ssdler de 4K hızı modelden modele değişkenlik gösterir.
4K ne kadar yüksekse o kadar iyidir. daha sonra sıralı veri okuma yazmaya bakabilirsiniz.
ssd için şu tabloya bakarsanız.
Seq yazan sıralı veri okuma yazmadır. 4K ise görülüyor. (4K rastgele veri okuma yazma olarak adlandırılır)
2014 model en hızlı harddisk için ise şu değerler mevcut
Sequential Read : 197.453 MB/s --- Sequential Write : 196.491 MB/s
Random Read 512KB : 56.467 MB/s --- Random Write 512KB : 95.983 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.636 MB/s --- Random Write 4KB (QD=1) : 1.399 MB/s
Random Read 4KB (QD=32) : 1.306 MB/s ---- Random Write 4KB (QD=32) : 1.435 MB/s
aradaki 4K farkı okumada 75kat yazmada 103 kat
ancak her dosya tamamiyle 4K dosya boyutunda değildir. çoklu 4K okuma değeri olan (4K QD32) de önemli tabiki
yüksek boyut olan 512K dosya hızlarıda yazıyor testte. tabi ara değerlerde mevcut ama bu testte yok.
bunun haricinde veri erişim süresi (access time) diye birşey daha var. milisaniye olarak ölçülüyor.
harddisklerde bu değer 5ms-20ms arasındayken SSD lerde 0.01ms-1ms arası değişiyor.
bu performans değerlerinin ortalaması alınarak ssdlerin harddisklerden enaz 10kat daha performanslı oldugu söyleniyor.
Hard disklere devamo konu da ıyi ömrü az olunca sıkıntı olur yaw o kadar para verip![]()
ssd biraz daha gelişsin 
az değil yeterince fazlao konu da ıyi ömrü az olunca sıkıntı olur yaw o kadar para verip![]()

Benim hard diskin ömrü 7 yıl sürdü 3 yıl nere 7 yıl nereaz değil yeterince fazla
2 yıl minimum 3 yıl standart hatta 5yıl garantili ürünler var![]()

ya yeterli aslında da bilgisayarlar öyle 3 sene 5 sene de çöpe atılmaz yani hdd ler 10Yık 15 yıkBenim hard diskin ömrü 7 yıl sürdü 3 yıl nere 7 yıl nere![]()
kaç sene ediyo ya hesaplayamadımGaranti bitince disk ölüyor diye bisey söylemedim
Ssdlerin teorik çalışma ömrü 1 milyon saat.
100 den fazlakaç sene ediyo ya hesaplayamadım![]()