Note 2 rootsuz pil kalibre

Sponsorlu Bağlantılar

sacid589

sacid589

Üye
    Konu Sahibi
Note 2 rootsuz pil kalibre
Arkadaslar note 2 nin sarji % 25 ti kapatip actim % 32 falan oldu tekrar kapatip actim 30 oldu bunun icin kalibre lazim heralde nasil yapicam yardim ederseniz

adanalı1

adanalı1

Üye
Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
Cihazı çalıştırın.
Adaptörüyle! şarja takın.
Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
Şarjı çıkarın.
Telefonu kapatın.
Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
Tekrar şarj aletini takın.
Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
Cihazınızı yeniden başlatın.
Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.
Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.

• Beğen
Tepkiler: sacid589
Senyor Keş

Senyor Keş

Kapalı Hesap
Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
Cihazı çalıştırın.
Adaptörüyle! şarja takın.
Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
Şarjı çıkarın.
Telefonu kapatın.
Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
Tekrar şarj aletini takın.
Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
Cihazınızı yeniden başlatın.
Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.
Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.

arkadaş rootsuz kalibre sormuş. siz wipe battery stats diyorsunuz. bunun için custom recovery gerekiyor ;)

• Beğen
Tepkiler: dark_13 ve sacid589
sacid589

sacid589

Üye
    Konu Sahibi
arkadaş rootsuz kalibre sormuş. siz wipe battery stats diyorsunuz. bunun için custom recovery gerekiyor ;)
Aynen bende onu soracaktım recovery ye nasıl girilir diye
Bu arada voltage degerim ''3731'' daha kalibre yapmadım çok kotu dimi

Senyor Keş

Senyor Keş

Kapalı Hesap
Aynen bende onu soracaktım recovery ye nasıl girilir diye
Bu arada voltage degerim ''3731'' daha kalibre yapmadım çok kotu dimi

*#0228# rehberden bunu gir karsina quick start diye bişey cikacak ona bas ve 10 saniye bekle ekran kapanacak açılacak sarjin düşecek o şekilde kullanmaya devam et dibine kadar bitir sarjini sonra fulle

sacid589

sacid589

Üye
    Konu Sahibi
*#0228# rehberden bunu gir karsina quick start diye bişey cikacak ona bas ve 10 saniye bekle ekran kapanacak açılacak sarjin düşecek o şekilde kullanmaya devam et dibine kadar bitir sarjini sonra fulle
kalibremi olmus olacak

dark_13

Üye
teşekkürler

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Kalibre diye birsey yok senin bataryanin bir ayagi cukurda :D

• Beğen
Tepkiler: Kontrol
sacid589

sacid589

Üye
    Konu Sahibi
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Garanti 1 bucuk ay once degistirmisti pilleri çok dandik o zaman 1 bucuk ayda pilin ayağının çukura girmesi hic normal degil
Giriyor iste ben o kalibreyi kac kere yaptim batarya birden %50 eksilebiliyor. Pil sismesi falan da olmadi samsungta bu konuyla ilgili bi sorun var

sacid589

sacid589

Üye
    Konu Sahibi
Giriyor iste ben o kalibreyi kac kere yaptim batarya birden %50 eksilebiliyor. Pil sismesi falan da olmadi samsungta bu konuyla ilgili bi sorun var
ilk aldığımda ne güzeldiya 3 gun giyordu şarjı simdi gunde 2 kere takiyorum pil degisti yine ayni sey ilginc ya :/

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
ilk aldığımda ne güzeldiya 3 gun giyordu şarjı simdi gunde 2 kere takiyorum pil degisti yine ayni sey ilginc ya :/
Valla samsungla alakali birsey. S3'lerde ve Note 2'lerde sarj olmama sorunu da cikiyor bi yerden sonra

Anil1x

Anil1x

Üye
bende sarj ii gidiyor batarya 7 8 aylik

MaxipmaN

Üye
orjinal batatyaya iyi bakacan arkadas 50tlye batatya almistım zamaninda nokiaya 5 gun gidiyordu 3u gecmedi yenisinde

• Beğen
Tepkiler: Anil1x

MaxipmaN

Üye
senin telefon daha yeni kanka
sanirım kim oldunu biliyorum :D 5 ay oldu sarjda iken internete bir kere girdim mi bilmem takarım baska biseyle mesgul olurum insallah bisey olmaz bataryaya

• Beğen
Tepkiler: Anil1x
Anil1x

Anil1x

Üye
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
yapmayan varsa yapsın Note 2 de 4.4.2 yüklüyse şart neden mi telefon %1 %2 lik şarjı %10 %11 falan gösteriyor kapanmaya yakın telefon(%1 2 de) kasmalar takılmalar olur biliyorsunuzdur bende her %10 un altına girince oluyordu #0228# yazdım(şarj %50 deyken) gelen ekrandan quick start a bastım telefon ekran kilitlendi açılınca %15 di hemen şarja taktım 2 saate şarj oldu çıkartım hem sorun çözüldü hem şarj uzun gidiyor(ısınma neredeyse yok)

sanırım bu yöntem voltaı ve ppil göstergesini kalibre ediyor yani ihtiyaç olmadan yüksek voltaj alırsa telefon ısınır ve pil hızlı biter

MaxipmaN

Üye
sarj dogru gorunuyor bence de ısınma var ama cok takmiyorum sarjda 40 oldu internette de 35 36 olsun bisey olmazayrıca telefon yuksek voltaj alma konusu sacma cunku 100ken sarj voltaj 4.18voltu gecmez gidip te kafasına gore 4.25 e 4.30a cıksa ne pilden ne de telefondan hayır beklenir fazla akım cektıgı anlamına gelir sanırım

Üst Alt