Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
Cihazı çalıştırın.
Adaptörüyle! şarja takın.
Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
Şarjı çıkarın.
Telefonu kapatın.
Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
Tekrar şarj aletini takın.
Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
Cihazınızı yeniden başlatın.
Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.
Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.
Aynen bende onu soracaktım recovery ye nasıl girilir diyearkadaş rootsuz kalibre sormuş. siz wipe battery stats diyorsunuz. bunun için custom recovery gerekiyor![]()
Aynen bende onu soracaktım recovery ye nasıl girilir diye
Bu arada voltage degerim ''3731'' daha kalibre yapmadım çok kotu dimi
kalibremi olmus olacak*#0228# rehberden bunu gir karsina quick start diye bişey cikacak ona bas ve 10 saniye bekle ekran kapanacak açılacak sarjin düşecek o şekilde kullanmaya devam et dibine kadar bitir sarjini sonra fulle
kalibremi olmus olacak
Garanti 1 bucuk ay once degistirmisti pilleri çok dandik o zaman 1 bucuk ayda pilin ayağının çukura girmesi hic normal degilKalibre diye birsey yok senin bataryanin bir ayagi cukurda![]()
Giriyor iste ben o kalibreyi kac kere yaptim batarya birden %50 eksilebiliyor. Pil sismesi falan da olmadi samsungta bu konuyla ilgili bi sorun varGaranti 1 bucuk ay once degistirmisti pilleri çok dandik o zaman 1 bucuk ayda pilin ayağının çukura girmesi hic normal degil
ilk aldığımda ne güzeldiya 3 gun giyordu şarjı simdi gunde 2 kere takiyorum pil degisti yine ayni sey ilginc ya :/Giriyor iste ben o kalibreyi kac kere yaptim batarya birden %50 eksilebiliyor. Pil sismesi falan da olmadi samsungta bu konuyla ilgili bi sorun var
Valla samsungla alakali birsey. S3'lerde ve Note 2'lerde sarj olmama sorunu da cikiyor bi yerden sonrailk aldığımda ne güzeldiya 3 gun giyordu şarjı simdi gunde 2 kere takiyorum pil degisti yine ayni sey ilginc ya :/
senin telefon daha yeni kankaorjinal batatyaya iyi bakacan arkadas 50tlye batatya almistım zamaninda nokiaya 5 gun gidiyordu 3u gecmedi yenisinde
sanirım kim oldunu biliyorumsenin telefon daha yeni kanka
5 ay oldu sarjda iken internete bir kere girdim mi bilmem takarım baska biseyle mesgul olurum insallah bisey olmaz bataryayaaynen oyle devam etsanirım kim oldunu biliyorum5 ay oldu sarjda iken internete bir kere girdim mi bilmem takarım baska biseyle mesgul olurum insallah bisey olmaz bataryaya