tmm da benim 520 ile ne alaka konuyu değiştiriyorsun ben 520 slow motion çeksin demiyorum lumia 930 veya 1520 veya 1020 neden çekemiyor nokia kameraya gelince yok efendim biz 41mp yaptık üstümüze yok demesini çok iyi biliyor, dikkatli ol ne anlamda söyledin ki
Dikkatli olda tartışma yaratacak üslüb takınma demek istedim orada. Fikir alışverişimizi gereksiz bir çekişmeye çevirmeyelim diye.
Konuya gelirsek, sonuçta bu uygulama tüm lumialara gelmiş durumda diğer bir şey ise 930 1520 1020 gibi telefonlarda bu donanımın olmamasını kendi tahminlerimce üstteki yazımda açıklmıştım zaten. Belki bu fps artışları kaliteyi belli bir yerde sınırlıyordur olabilir. Mesela slow mo donanımı olsaydı belki 41 mp e çıkacak bir kamera koyamayacaklardı. Belkide bu özelliği içinde barındıran bir kamera koysalardı telefon çok kalın olacaktı. Bunları bilemiyoruz profesyonel bir ağızdan sebepleri duymadıkça. Ciddi anlamda kameralarla ilgili biri varsa yazsın. Bence nokia telefonlarına 120 fps özelliğini koymadıysa ya ileriyi göremedi yada dediğim gibi kaliteden ödün vermemek için bu yolu tercih etti.
Mesela iphone 5s te slow mo denedim. Slow mo modundayken ekrana bakın kayda başlamayın ve etraftaki gelip geçene hareket edenlere bir bakın sanki hızlı hızlı hareket ediyorlarmış gibi geliyor. Sonradan yavaşlatma iş görmüyor iphone bunu baştan hızlandırıp sonradan yavaşlatma üzerine bir slow mo efekti geliştirmiş gibi görünüyor.