Islanan Cep'e mucize çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nightblue0631

nightblue0631

Üye
    Konu Sahibi

Suya düşen elektronik cihazı yeniden çalıştırma alternatiflerine bir yenisi daha eklendi. İşte ilginç çözüm.

Cep telefonunuz suya ya da daha kötüsü tuvalete düşse ne yapardınız?Birçoğumuz ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra, telefonun değerine vedüştüğü suyun temizliğine göre değişen düşünme süresinde elimizitelefonun bulunduğu yere uzatırız.

Telefonu sulu ortamdan çekip aldıktan sonra sıra ilk müdahaleyi yapmayagelir. Kot pantolonumuzla silmek, bataryasını çıkarıp içindeki suyuboşaltmak ya da evdeysek saç kurutma makinası ile kurulamak ilk aklagelen çözümlerdir. Bu durumlarda, bir nevi çok kan kaybetmiş hastayabenzeyen cep telefonu, ilk müdahale yapıldıktan sonra yeniden aktifhale getirilmeye çalışıldığında çoğu zaman bizi hayal kırıklığınauğratır.

WASHINGTON POST YAZARINDAN MACGYVER ÇÖZÜMÜ

Böyle bir olayla karşılaşan Washington Post yazarlarından ErnestoLondoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemikullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almakiçin kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.

Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saçkurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolukavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekildetutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratikbuluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor. Bu yöntemin, nem oranıaz olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor.

Birde şu çözüm var

suya düşen telefonu sakın bekletmeyin
eğer müdahale edemiyosanız saate bir ıslatın elinizden geldiği kadar ıslatın

eğer imkanınızda varsa telin içini açın ve selilozit tinerin içine atın gitsin
dişfırçası ilede bi güzel silin ,temizleyin 1 saat tinerin içinde kalsın

ve sonuç telefon yaşıyor

Alıntıdır

safakk

safakk

Üye
ilginç bi çözüm valla hiç telefonumu suya düşürmedim inşallah bundan sonrada düşürmem valla allah kimseyi böyle şeyler yapmak zorunda bırakmasın :)

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
gerçekten baya bi ilginç çözüm

eses_nuri

eses_nuri

Üye
@safakk 3310 için üzülmessin heralde ama n73 için üzüleceğin kesin :Dbilgi için teşekkürler arkadaşım

canturgay

canturgay

Üye
bi dahaki sefere şu pirinç metodunu deneyeyimm ... saolasınn

ycg35

ycg35

Üye
annemin tel. suya düştü hemen bataryayı çıkarıp fön makinasıyla kuruttuk sonra güneşin altına koyduk ertesi gün aldık telefonun batarya yinede ölmüş teli kuruttuk ama bataryayı kurutmayı unuttuk taktık bataryayı açılmıyor bnm telin bataryasını taktım açıldı telefonun ekran ve tuş takımı ışıkları bile çalışıyor ama tel açıldığında sınırlama kodunu girin yazısı çıkıyordu telefonun garantisi halen dvm ediyor götürdüm aldığımız yere garantiden olmaz dediler telefon tamircisine gittim adamlar imei si uçmuş dediler anlamadım ama herhalde bizim nüfus cüzdanımız gibi telefonların nüfus cüzdanıda imi olduğu için o uçunca geri gelmiyor ama kimlik tekrar çıkartılabiliyor neyse adam dedi olmaz bu bn dedim hiçmi yapılmaz o dedi 80 lira ver yapayım bn dedim sonra uğrarım teli aldığımızda 400 liraydı 6101 şimdi o telden daha çok özelliği olan teller 200-300 lira annem ablamın eski telini kullanıyor ama şu sınırlama kodu nasıl düzeltilir bilen varsa yazsın o tel hala işe yarar bnce :) tabii sınırlama kodunu çözebilirsek denemediğim sayı kalmadı ama :D bi yolunu bilen varsa anlatsın lütfen şimdidn tşk...

CanceR

CanceR

Üye
garip bi çözüm şimdiye kadarbaşıma gelmedi şimdiden sonrada gelmez İNŞ... :coold:

EfeTÜRK

EfeTÜRK

Üye
ilginç paylaşım ellerine sağlık dostum

erdi92

erdi92

Üye
Başıma gelmedi işallah ta gelmez Çözüm de baya ilginç

hackerby17

hackerby17

Üye
bi telefonum denizde balıklara yem olmustu :D benimle yaklasık 1 saat cebimde yüzme dersi aldıktan sonra kuruttum ve oksitlenme ile tarihe karısmıstı :D

the_poison

the_poison

Üye
değişik bi yöntem

arslan_arcelik

arslan_arcelik

Üye
daha öncede dediğim qibi kavanoz ve pirinç.

gsmelih

gsmelih

Üye
ya sonuçta telefon nolcak yenisini alırsınız:D

JCKL

JCKL

Üye
iyi de tiner çözümü yıllardır biliniyo sorsanız söylerdim

nightdragon35

nightdragon35

Üye
walla helal olsun cok mantıklı ve işe yarar bir yönten.ben 3 tane düsürdüm suya,2 si gitti birisi kurtulmustu.bidahaki düsürüsümde deneyecegim bende:oke:

schumici

schumici

Üye
abi ALLAH vermesin yaa çok kötü bi durum

yasar2406

Üye
öyle bir şey varsa çok güzel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt