Zeka Sorularınız Varsa Alalım!!!

Sponsorlu Bağlantılar

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
Adamın biri parkta ölü bulunmuştur. Olay yeri incelemesi için gelen ekip vakit kaybetmeden kimlik ve delil araştırmasına başlarlar. Araştırma neticesinde makdülün üzerinden bir psikiyatriste ait olduğu anlaşılan kart vizit çıkmıştır. Sonradan olay yerine gelen dedektifimiz makdülün üzerinden çıkan kart vizit üzerindeki numarayı arar ve psikiyatris doktora durumu anlatıp, makdülü teşhis için olay yerine gelmesini rica eder. Doktor, dedektife yarım saate kadar geleceğini söyler ve görüşme sonlandırılır. Doktor söylemiş olduğu süre içerisinde gelmiştir. Dedektifimiz, doktoru teşhis için makdülün yanına götürür ve gösterir. Doktora tanıyıp tanımadığı sorulur. Doktor, makdülü tanıdığını ve kendi hastalarından birisi olduğunu beyan eder. Dedektifimiz, polislere suçlunun doktor olduğunu söyler ve hemen tutuklamasını ister. Polisler bu duruma bir anlam verememişlerdir.!

Evet olay gayet net bir şekilde aktarıldı. Sorum şu; Dedektifimiz neden suçlunun doktor olduğunu düşünmüştür?
Ben ne biliyim goooooooogle miyim?

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye
Adamın biri parkta ölü bulunmuştur. Olay yeri incelemesi için gelen ekip vakit kaybetmeden kimlik ve delil araştırmasına başlarlar. Araştırma neticesinde makdülün üzerinden bir psikiyatriste ait olduğu anlaşılan kart vizit çıkmıştır. Sonradan olay yerine gelen dedektifimiz makdülün üzerinden çıkan kart vizit üzerindeki numarayı arar ve psikiyatris doktora durumu anlatıp, makdülü teşhis için olay yerine gelmesini rica eder. Doktor, dedektife yarım saate kadar geleceğini söyler ve görüşme sonlandırılır. Doktor söylemiş olduğu süre içerisinde gelmiştir. Dedektifimiz, doktoru teşhis için makdülün yanına götürür ve gösterir. Doktora tanıyıp tanımadığı sorulur. Doktor, makdülü tanıdığını ve kendi hastalarından birisi olduğunu beyan eder. Dedektifimiz, polislere suçlunun doktor olduğunu söyler ve hemen tutuklamasını ister. Polisler bu duruma bir anlam verememişlerdir.!

Evet olay gayet net bir şekilde aktarıldı. Sorum şu; Dedektifimiz neden suçlunun doktor olduğunu düşünmüştür?

:dry:Acaba doktor olay yerini yarım saatte bulduğu için mi ? Demek ki olay yerini biliyo hemen gitti ? :allalla:

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:dry:Acaba doktor olay yerini yarım saatte bulduğu için mi ? Demek ki olay yerini biliyo hemen gitti ? :allalla:
Evet doğru cevap. Fakat sorarken aslında yanıltıcı cümleyi eklemeyi unutmuşum, şimdi fark ettim. Dedektif ile doktor arasında ki konuşmayı yazmam gerekiyordu. :( Uzatmak istememişim demek ki. :) Neyse sağlık olsun, biz doğru cevabı aldık neticede. :alkis

• Beğen
Tepkiler: GökhanERMCLR
mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye
Doğru cevap bu mu cidden ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Doğru cevap bu mu cidden ?
Evet, çünkü dedektif olay yerinden bahsetmemişti. Doktor ise olay yerinin muayenehanesine yarım saatlik mesafede olduğunu biliyormuş ki o süreyi vermiş. Şu yanıltıcı konuşmayı yazmadığım için bu kadar basit bir soru oldu işte. :ah

Uhops

Uhops

Üye

makdülü teşhis için olay yerine gelmesini rica eder. Diyor yer demiyor?bende cevapladıydım :angry:

• Beğen
mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye
Evet, çünkü dedektif olay yerinden bahsetmemişti. Doktor ise olay yerinin muayenehanesine yarım saatlik mesafede olduğunu biliyormuş ki o süreyi vermiş. Şu yanıltıcı konuşmayı yazmadığım için bu kadar basit bir soru oldu işte. :ah

Başka sor Görkem abi :) Ama eksiksiz olsun :islik

• Beğen
LimePie

LimePie

Üye
merak ettiklerimden biri ... Alıntıdır :)

Şimdi soruya geçiyorum :
Bir adam yıllar boyu almanyada bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün felekten bir gün çalalım bari deyip bir bara gitmis.. barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.

Kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş adam kağıda bakmış bakmış…. hiç bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi diyip yanından gitmiş…

Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler. Karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş. Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasina girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok….

Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmışki doktor tavanda sallanıyor kendini asmış adam en sonunda pes etmiş bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kacacakları sırada hırsızların şefi kağıdı görmüş şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler…

Şimdi sorumuz geliyor

Kağıtta ne yazıyor ?

Kağıtta okuduğunuz bu uzun cümle yazıyor DKKAT ederseniz adamın elindeki kağıtta değil KAĞITTA ne yazıyor ;)
Bin sayfalık bir kitap vardır. Bu kitabın her sayfasında bir cümle vardır.
Birinci sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca bir tane yanlış ifade vardır."
İkinci sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca iki tane yanlış ifade vardır."
Üçüncü sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca üç tane yanlış ifade vardır."
....................
Bininci sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca bin tane yanlış ifade vardır."
Bu kitapta, doğru olan bir yada daha fazla ifade var mıdır. Varsa hangi sayfalardaki ifadeler doğrudur?

Hasta felan mı yoksa? :hmmm

BİNİNCİ sayfadaki ifade dpğrudur diğer sayfadakiler yanlıştır ;)

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Kağıtta okuduğunuz bu uzun cümle yazıyor DKKAT ederseniz adamın elindeki kağıtta değil KAĞITTA ne yazıyor ;)

BİNİNCİ sayfadaki ifade dpğrudur diğer sayfadakiler yanlıştır ;)
Sorunun cevabı verilmişti.

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
5=45
10=910
15=1415
123=??????

Nedir?

Uhops

Uhops

Üye
Kağıtta ki zorunun cevabını bilen var mı?

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
”Tanışabilir miyiz?”

adam bunu arkadaşına gösterirse onunla dalga geçtiğini sanar ve ordan gider

annesi ve babası evlatlıktan reddediyor çünkü o yaşa gelmiş bir adamın tanışabilir miyiz demesi onları şaşırtıyor ve üzüyor oğullarıda olayı açıklayamadan evlatlıktan reddediliyor.

karısı boşanıyor çünkü
1-Onca Yıllık Karısına Başka Bir Kadınla Birlikte Olduğunu İma Etmesi…
2-Karısına Üstüne Tanışabilir miyiz Yazılı kağıdı okutması

doktor intihar eder çünkü doktor gay'dir . yani o kadar itibarlı bir adamın bir sırrını bilgidiğini gösterir erkek erkeğe tanışmak istemesi :D

hırsızlar ise tanışabilir miyiz yazısını okuyunca. bu kağıdı bırakanın bir polis olduğunu onları izlediğini ve alay edercesine oraya bıraktıklarını düşünüyorlar ve parayı bırakıyorlar… -

ama bana göre orda ""ne yaptığını biliyorum ""yazıyor

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
Ali ile Mehmet 2 yakın arkadaştır. Ali'nin 200 lirası, Mehmet'in 100 lirası vardır. Bunlar paralarını çimlere koyuyorlar ve çimlerin üzerine yatıyorlar. Bunlar dinlenirken bir hırsız gelip çimlerin üzerinde olan 200 lirayı çalıyor.
Ali diyor ki:
Kalan 100 lira benim olmalıdır. Çünkü orada en çok benim param vardı.
Mehmet diyor ki:
Hayır benim olmalıdır. Çünkü hırsız senin 200 liranı çaldı. Benim 100 liram kaldı.
Para kimin olmalıdır?