Yardım batarya çabuk bitiyor

Sponsorlu Bağlantılar

mehmett1789

Üye
    Konu Sahibi
batarya çabuk bitiyor
telefon suya düşmüştü tamamen temiz içi görebildiğim kadar
bazı parçalar korumalı altında ne var göremiyorum
ama görebildiğim her yer tertemiz ama batarya çabuk bitiyor
yeni batarya aldım hala sorun devam ediyor
sizce neden olabilir
şimdiden teşekkürler :D

Abstract_Loco

Üye
sudan kaynaklı değil ama benim de batarya erken bitmeye başladı. Yeni aldığın batarya orjinal mi ?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Bunun bir sürü nedeni olabilir

suya düşürdüysen telefonun içinde kısa devre olabilir bunun için cihazını iyice kurutmalısın saç kurutma makinası ile olabilir mümkünse cihazı fazla ısıtmadan bir kaç seferde kurutma işlemi yapmalısın

yeni alınan batarya orjinal mi değil mi öenmli kalite açısından

ve yeni bataryayı alıp telefona taktığında şarj seviyesi neydi bu çok önemli bir batarya üretim aşamasında %80 şarj edilir tam doldurulmaz bu batarya kullanıcıya gidene kadar ki süre içinde bu seviye düşmemeli düşerse zaten kalitesi bozuk demektir şarj tutmadığı anlamına gelir hiç bir yere takılı batarya enerji harcamaz harcamamalı bu konuda dikkat li olunmalı

diğer bir seçenekte sistem olabilir arkaplanda sizden habersiz çalışan bir yazılım veya işlem bataryanızı harcayabilir

en son seçenekte psikoljikte olabilir yani size öyle geliyordur :)

• Beğen
Tepkiler: Abstract_Loco

Abstract_Loco

Üye

suya düşürdüysen telefonun içinde kısa devre olabilir bunun için cihazını iyice kurutmalısın saç kurutma makinası ile olabilir mümkünse cihazı fazla ısıtmadan bir kaç seferde kurutma işlemi yapmalısın

ve yeni bataryayı alıp telefona taktığında şarj seviyesi neydi bu çok önemli bir batarya üretim aşamasında %80 şarj edilir tam doldurulmaz bu batarya kullanıcıya gidene kadar ki süre içinde bu seviye düşmemeli düşerse zaten kalitesi bozuk demektir şarj tutmadığı anlamına gelir hiç bir yere takılı batarya enerji harcamaz harcamamalı bu konuda dikkat li olunmalı

diğer bir seçenekte sistem olabilir arkaplanda sizden habersiz çalışan bir yazılım veya işlem bataryanızı harcayabilir

Al sana şiir gibi anlatım okudukça okuyasım geldi :)

• Beğen
Tepkiler: noss_bar

mehmett1789

Üye
    Konu Sahibi
sudan kaynaklı değil ama benim de batarya erken bitmeye başladı. Yeni aldığın batarya orjinal mi ?
değil ama daha önce kullandığım bataryada denedim
1 gün kullanıyodum 10 saate düştü

:D 2 tane batarya kullanıyorum
ikisindede 10 saat anca gitmeye başladı :D

Abstract_Loco

Üye
tam anlamadım ama hocam bir gün kullanıyorum dediğin olay 24 saatse eğer senin telefon kafayı yakmış demektir su yüzünden. Ama bir günden kastın uyanınca şarjdan çekip uykudan önce tekrar takmaksa 10 saat küçümsenecek bi süre değil yani cihazında sorun yok tamamen batarya kaynaklıdır. Son zamanlarda korsan bataryalar bitmiş durumda yani kesinlikle düzgün çalışmıyorlar telefonlarda o yüzden sordum.

mehmett1789

Üye
    Konu Sahibi
1 gibi yatıyorum
şarj %100 sabah kalkıyorum bitmiş

Symbianizer

Symbianizer

Üye
Arkaplanda çalışan uygulamalardan kaynaklı olabilir Levent abinin dediği gibi :oke:
RamBlow kullan

Abstract_Loco

Üye
sahte bataryadan kaynaklanıyor bence o durum. Son zamanlarda kaç sahte batarya denediysem %100 gidiyor bir kaç saat sonra anında batarya zayıf güç tasarruf moduna geçiyor tahminim senin sorununda bu şekilde olması lazım.

Symbianizer

Symbianizer

Üye
sahte bataryadan kaynaklanıyor bence o durum. Son zamanlarda kaç sahte batarya denediysem %100 gidiyor bir kaç saat sonra anında batarya zayıf güç tasarruf moduna geçiyor tahminim senin sorununda bu şekilde olması lazım.
Batarya sahte miymiş :o
Hemen orjinale dön kardeş :nono:

Symbianizer

Symbianizer

Üye
:kop: Belki :D

• Beğen
Tepkiler: Abstract_Loco
Takipçi Satın Al

Üst Alt