Püf Noktası Dahili hafıza arttırma(çözüm içerde)

Sponsorlu Bağlantılar

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
    Konu Sahibi
Dahili hafıza arttırma(çözüm içerde)
son günlerde forumda bazı arkadaşların dahili hafıza yetersizliği sebebli açtığı konularına destek vermek üçün bu konuyu açma gereği duydum.
not: herşeyden önce rom yediğini alın. bide cihazda oluşacak herhangibir durumdan ben sorumlu deyilim. kendi cihazımda denenmiştır.
Hemen nasıl yapılır anlatayım :)
1.sd kartınızda ext4 alanı bölünmüş olmalıdır. ben yaklaşık 1gb ext4 alanı oluşturdum (bunu yapmanın bi çok yöntemi var )
2.eğer ext4 bölümü yaptıysak aşağıdaki eklentiden zip dosyasını indirin ve CWM kurtarma yardımı ile yükleyin.
3. cihazı yeniden başlatın ve farkı görün. :D
kolay gelsin.
öncesi
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

sonrasi

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

not: eklentideki dosya çalışmasa bu konudan seçim yapabilirler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Invoke ve soyupakhasan

M.F.E

Üye
Teşekkürler. Yararlı bilgi.

wweraw2012

Üye
gerçekten işe yarıyor mu? dahili hafızamı arttırmayı çok istiyorum

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
    Konu Sahibi
gerçekten işe yarıyor mu? dahili hafızamı arttırmayı çok istiyorum
evet arttırıyor. üstteki resimleri örnek olarak verdim :)
biz istediğimız kadar ext4 bölümü oluşturursak o kadar dahili hafızamız olur :D

0MG90

0MG90

Üye
Teşekkürler:)

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Bu ancak CM romlarda işe yarıyor diye biliyorum, senin romun ne?

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
    Konu Sahibi
AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
ben cm11 4.4.2 rom ile test ettim ama ben her romda olur diye düşünmüştüm deneyenler sonucu yazar :)
Her roma uymaz CM tabanlı romlarda kullanılabilir, simble2ext, data2sd, mount2sd, 40int2ext vb. scriptleri gibi örnekler çoğaltılabilir.

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
    Konu Sahibi
Her roma uymaz CM tabanlı romlarda kullanılabilir, simble2ext, data2sd, mount2sd, 40int2ext vb. scriptleri gibi örnekler çoğaltılabilir.
bu konuda sadece cm romlar üçün diye bi yazı görmedim :hmmm
üstteki link çalışmasa bu konudan seçim yapabilirler

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
soyupakhasan

soyupakhasan

Üye
Eline saglik

faruk26kuraf

Üye
.sd kartınızda ext4 alanı nasıl olusturulur

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
.sd kartınızda ext4 alanı nasıl olusturulur
SD Kartı, telefonun rootlu ise CWM Recovery üzerinden ''Partiton sd card'' yapıp, ext alanı açıyoruz veya Mini Tool Partiton Wizard ile sd kartı bölümlendirerek ext alanı oluşturuyoruz.

wweraw2012

Üye
tesekkurler denicem

layuhti

Üye
Dahili 32GB note 2 kullabiyorum ve Gerekli olduğundan değilde sirf çalışacak mi diye denedim

10 numara 5 yildiz :) Teşekkürler

Silinen Üye 2393093

Silinen Üye 2393093

Kapalı Hesap
galaxy ace kullanıyorum nasıl yapacam anlatırmısn :)

• Beğen
Tepkiler: wweraw2012
ladrex84

ladrex84

Üye
Ayrıntılı bir şekilde nasıl yapacağımızı anlatsaydınız çok iyi olurdu, biraz anlamam kıt da yani :-)

• Beğen
Tepkiler: wweraw2012

aegeanxtr

Üye
Merhaba. Telefonum xperia ray. cm-11.0-20140320-NIGHTLY-LegacyXperia-urushi yüklü. Bu scripti uygulayınca bellek artıyor fakat şebeke gidiyor cihaz sim kartı görmüyor. Sebebi nedir acaba?

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Merhaba. Telefonum xperia ray. cm-11.0-20140320-NIGHTLY-LegacyXperia-urushi yüklü. Bu scripti uygulayınca bellek artıyor fakat şebeke gidiyor cihaz sim kartı görmüyor. Sebebi nedir acaba?
Script telefonun etc/init.d konumuna yükleniyor, senin romunda olan bir sorun olabilir, veya sim kart yuvasında sorun olabilir. Eğer öyleyse şebeke zaten olmaz.

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
    Konu Sahibi
teli bir kere yeniden başlat sorun çözülür.
biraz beklersen bugün yeni sürüm ekliyorum bunda şebeke sorunu yok. :)buyur link

• Beğen
Tepkiler: Buhara15
tektonik1907

tektonik1907

Üye
Emeğine sağlık kardeş. Bayağı bir uğraştın heralde. İki resim arasındaki batarya göstergecine bakarsak :D

Üst Alt