Nexus 5 [CM11 Official] [4.4.2]

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Nexus 5 [CM11 Official] [4.4.2]

Bootloader açık olmalı, cwm yüklü olmalı.
(Değilse şu konuya bakabilirsiniz: Püf Noktası - Nexus 5 KOT49H |Root|Bootloaderı Açmak|CWM Yüklemek - MaxiCep )

NOT: Romda tabiki Türkçe dil seçeneği var.
Kurulum:

.zipi indirin.
CWMde yeniden başlatın.
Wipe data ve wipe cache partitions

Flash Cyanogenmod(İndirdiğiniz zipi flashlayın)
Opsiyonel: Yine cwmden gapps flashlayabilirsiniz (bu işlemde wipe yapmanıza gerek yok.)

İndirme Bağlantıları:

|

Changelog için: ya da

Merak edenler için batarya süresi hakkında bir iki gözlem:

Telefonu pek kullanmadım genelde beklemedeydi. Şöyle söyleyim:

4 Saat Ekran açık.
1Saat 5dakika Telefon görüşmesi
1Saat EDGE Extended, ağır bir oyun değil.
30 Dakika Youtube
1 Saatten fazla da müzik.
Hücresel hep kapalı(paketim bitmek üzere de :ehe), Wifi ara ara açıldı.
1Gün 10 Saat Phone idle :D

1Gün 14Saat olmuş durumda şuan, %26 şarj var. :D

Son kalan %26ya 1 saat daha müzik, 20 dakika da injustice ekleyin, çok az whatsapp çok az internet tarayıcısı, biraz da tapatalk ekleyin. Şuan %3 şarjım var.
Tüm bu zaman boyunca (1 gün 17 saat) ekran parlaklığı genelde %20-30 civarıydı. Yarım saat kadar %50de kalmıştır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Yine üsttekine benzer bir durum, genel olarak telefon beklemede 5 saat 24 dakika ekran açık kalmış, 2.5 saat kadar müzik dinlemişim. Müzik fazla şarj yemiyor zaten. Yaklaşık 30 dakika kadar youtube ve yine 30 dakika kadar tapatalk kullanmışım. Ekran parlaklığı %25-30 arasıydı. Kısacası beklemede uzun gidiyor, yoğun kullanımda da stocktan bir iki tık önde olacağını düşünüyorum.

Fark biraz şuradan kaynaklanıyor, stock romda benim gördüğüm 2 çekirdek daima çalışıyor. Governor: Ondemand. CM kernelinde ise Governor: İnteractive, yani mesela şuan sadece müzik dinliyorum sadece 1 çekirdek çalışıyor. Biraz daha ağır iş yapsam 2 olur, injustice filan oynasam 4 olur. Bu da biraz daha şarjdan tasarruf sağlıyor tabi.

Bir örnek daha (yoğun kullanım):

Screenshotlarda her şey var zaten. Wifi neredeyse hep açık ve telefonunda ciddi anlamda uykuya geçtiği bir an yok. 1saat müzik. Ve wifi ile de genelde tapatalk kullandım ve internet tarayıcısı. Bayağı bir hangouts kullandım. Ve pdflere baktım. Hepi topu 8-10 dakika kadar da telefon görüşmesi. Şarjı asıl yiyen 1saat 10dakikalık İnjustice oldu. 19 dakika da Oil Rush oynamışım. Hücresel veri hep kapalıydı. Yine de yaklaşık 4.5 saat ekran süresi verdi. Başarılı, bence.

Farklı bir gün CM11/ElementalX Kernel: Nexus 5 Ana Konu | Kullanıcıları Kulübü | Yardım/Destek | Sayfa 42 - MaxiCep

-Stock Romdaki batarya gözlemi ve diğer faydalı linkler için:
Nexus 5 Ana Konu | Kullanıcıları Kulübü | Yardım/Destek - MaxiCep

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Kardeşim bu nexus 5 veya g2 kasar mi orijinal ROM da?

mehssi

bu sadece nexus 5 içinmi ?

mehssi

yukarıda arkadaş g2 için birşeyler söylemişte..

LuLuanTa

LuLuanTa

Üye
Lütfen Biri Bana Bunun Nasıl Yapıldıgını Anlatsın Benimki 4.4.3 Yaptım Ama Anlamadıgım İçin Yardım Ederseniz Sevinirim...

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Zaten konuda yaziyor. Neyi anlatayim daha?

Once ilk linke tikla. Root yap. Sonra cwm yukle. Sonra romu indir, cwmden flashla.

Üst Alt