Silinen Üye 2480407
Kapalı Hesap
artık şu konuya bir açıklık getirim her ülkede olduğu gibi bizim güzel ülkemizde de kötüler var. aslında bunu şöyle bir açıklayayım eskiden Osmanlı döneminde islam dinine mensub olan hiç kimse suç işlemezdi demiyecem ama çok nadir olurdu bunun sebebi caydırıcı cezaların olmasaydı Osmanlı Devleti adalet bakımından ondan daha adaletli bir Devlet bugün yok peki bu adaletin sebebi nedir Fatih Sultan Mehmed'e hocası Molla Gürani Hazretleri değnekle onu korkutmuştu böyle bir adalet olan tarihimiz vardı. Osmanlı'da güçlü olan haklı değil,haklı olan güçlüyüdü. mesela Fatih bir gayrimüslimin elini kestirdi sebebi diğerleri çalışırken onun hasta olduğu için dinlenmesiydi. bunu gören Fatih Şeyhülislama danışmayı unutup ani bir kararla kolunu kesti. bunun üzerine gayrimüslim kadı efendiye başvurdu bunun üzere kadı Fatih'i çağırdı ve tiz vakit kolunu kesmesini söyledi Fatih hatasını anladı ve kolunu masaya koydu kadı efendi çıkardığı bir kılıçla tam kolunu koparacakken gayrimüslim sizin adaletiniz karşınızda ben de müslüman oluyorum dedi ve Fatih'e açtığı davadan vazggeçti o çıkınca Fatih kadıya ben padişahım diye kolumu koparmasaydın ben senin kolunu koparırdım kadı efendi de siz de padişahız diye kolunu koymasaydın bu topuzla başını ezeerdim demiş.benim anlatmaya çalıştığım adalet anlayışının değişmesi lazım caydırıcı cezalar gelsin ki ülkemiz temiz olsun Osmanlı'da güçlü olan haklı değil , haklı olan güçlüdür buna padişahlar da dahil
emin olun bu adalet anlayışının bizim zamanımızda olsa en temiz devlet olurdu