İpucu Nokia Malzemeden Kesiyor !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Malzemeden Kesiyor !
Arkadaşlar Şunu Fark Ettim Ki Nokia telefonla beraber yolladıgı mazemelerden çok kesiyor.
Elimde 3 Şarj Cihazı Bulunuyordu
1-Samsung s4 şarj cihazı
2-Nokia Şarj Cihazı
3-PC

Lumia'nın şarjını Köküne kadar bitirdim ve şarja taktım açılma sürelerini ölçtüm

Lumia telefonun

Samsung şarj cihazı ile açılma zamanı 4 dk sürdü
nokia şarj cihazı ile açılma zamanı 6 dk sürdü
Pc baglantısıyla açılma zamanı 9 dk sürdü

Şuna şaşırdım Pc Çok uzun Sürdü ?

Kulaklıgın kalitesini herkez biliyor zaten :angry:

NOT:LUMİA BLACK DEYİL !

Son düzenleme:

Rainesto

Rainesto

Üye
pcden uzun sürmesi tüm cihazlarda öyle

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Şarja derken bilgisayara mı taktınız nasıl bu kadar uzun sure oluyor açılması? Ben telefonu şarja takınca en fazla 1 dakika o bile değil telefon açılır siz neyi nasıl olçtunuz?ama bilgisayardan şarjda ona birşey diyememde genede 6 dakika uzun değil mi?

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
    Konu Sahibi
Şarja derken bilgisayara mı taktınız nasıl bu kadar uzun sure oluyor açılması? Ben telefonu şarja takınca en fazla 1 dakika o bile değil telefon açılır siz neyi nasıl olçtunuz?ama bilgisayardan şarjda ona birşey diyememde genede 6 dakika uzun değil mi?

Kronometre Hızına Göre Degişiyor ayrıca lumia black deyildi

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Şarj Yasası Madde-1) USB şarjı, daima priz şarjından daha yavaştır.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: beats, SamilGoktas, Bay H ve 2 diğerleri
Bay H

Bay H

Üye
Nokia şarj cihazları 5v 1amper akım verirken samsung 5v 2amper akım vermekte bu da daha hızlı bir şarj imkanı sunmakta. Daha hızlı bir şarj suresi sunabilmesi için 1520 nin şarj cihazı da 2 amper akım vermektedir yanlış hatırlamıyorsam.
Bilgisayar usb çıkış amperi de 0.5 dir

• Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul ve erhanercan
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
    Konu Sahibi
Nokia şarj cihazları 5v 1amper akım verirken samsung 5v 2amper akım vermekte bu da daha hızlı bir şarj imkanı sunmakta. Daha hızlı bir şarj suresi sunabilmesi için 1520 nin şarj cihazı da 2 amper akım vermektedir yanlış hatırlamıyorsam.
Bilgisayar usb çıkış amperi de 0.5 dir

Mantıklısı Güç kaynagını şarj ucuna çevireyim Çözüm bol 300 wolt :D
Siz hala 2 amper 5 amper :D

Bay H

Bay H

Üye
Mantıklısı Güç kaynagını şarj ucuna çevireyim Çözüm bol 300 wolt :D
Siz hala 2 amper 5 amper :D
dediğinizden fazla bir şey anlamamış olsam da yüksek akım vererek şarj etmeniz cihazınızda sıkıntıya yol açabilir.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
    Konu Sahibi
dediğinizden fazla bir şey anlamamış olsam da yüksek akım vererek şarj etmeniz cihazınızda sıkıntıya yol açabilir.

Biliyoruz Latife Ediyorum :D
Onu yapmam demek telefonu havaya uçurmam demek :D

IVI-Elia

Üye
bu değerler çok fazla ama ben lumis 920yi şarja takınca 30 saniyede açılıyo tamamen bitmiş olan

sekajmer

sekajmer

Üye
Bi konuya açıklık getirmek istiyorum
Deyil > Değil olması lazım

• Beğen
Tepkiler: ceza87, drangela61 ve kaygisiz43

smltrl

Üye
S4ün bataryası daha buyukse ona gore sarj aleti koymustur adam icine. Bunu mu tartisalim şimdi

beats

beats

Üye
Arkadaşlar Şunu Fark Ettim Ki Nokia telefonla beraber yolladıgı mazemelerden çok kesiyor.
Elimde 3 Şarj Cihazı Bulunuyordu
1-Samsung s4 şarj cihazı
2-Nokia Şarj Cihazı
3-PC

Lumia'nın şarjını Köküne kadar bitirdim ve şarja taktım açılma sürelerini ölçtüm

Lumia telefonun

Samsung şarj cihazı ile açılma zamanı 4 dk sürdü
nokia şarj cihazı ile açılma zamanı 6 dk sürdü
Pc baglantısıyla açılma zamanı 9 dk sürdü

Şuna şaşırdım Pc Çok uzun Sürdü ?

Kulaklıgın kalitesini herkez biliyor zaten :angry:

NOT:LUMİA BLACK DEYİL !
Samsung şarj aleti çıkış değerini (output) bilmiyoruz ? Tahminen 5V, 2A (2000mA)
Nokia şarj aleti çıkış değeri bilmiyoruz ? Cihazın L625 olduğu ve L920 ile farklı batarya ama aynı kapasite olduklarını varsayarsak 5V, 1A (1000mA)
PC usb 2.0 5V, 0.5 A (500mA); usb 3.0 5V, 0.9 A (900mA) çıkış verir. (Diğer usb portların boş ve ya dolu olası çıkışı etkiler.) Sayısal verilere göre sebebi çıkış akımları.
Kulaklıkta ise L920 kullandığım için kaliteliydi, fakat yıllardır şu kulaklığın ses çıkış gücünü arttırmadı o konuda şikayetçiyim.

bu da Nokia'nın hızlı şarjı standarda nispeten daha iyi, çıkış akımı 1.5A (1500mA)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ola Pc 300 Wolt şaka gibi
Bir elektrik teknisyeni olarak şebeke geriliminin 220 volt , PC güç kaynağının 300 Watt olduğunu belirtip , düşük voltajlı cihazlara direkt şebeke gerilimin uygulanması durumunda ise cihazınızın tamiri olmayacak şekilde kalıcı hasarlara sebep olacağını hatırlatırım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ON9
OhMyDrogba

OhMyDrogba

Üye
hayırlısı be kardeşim, sen de haklısın....

• Beğen
Tepkiler: ARM_TR
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Bak ilk mesajında Nokia malzemeden çalıyor demişsin , sonra kişiler daha erken açıldığından söz etmiş ama Black yok bende demişsin yani yazılım güncelleştirmesiyle iyileşen bir olay ve Nokia bunu çözmüşse Update ile sorun yok

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bende black öncesi de bir sıkıntı yoktu ki??? Ne zaman şarja taksam anında titriyor telefon ve hemen açılış işlemlerini başlatıyor. Tamamen bitmiş haliyle bile birkaç saniye ekranda pil göstergesi yanıyo ama arkadaşlarında dedikleri gibi 30 sn, 1 dk arası sürüyordu bu. Sonra yine açılış işlemleri başlıyordu. 6 dk gibi uzun süreler hatırlamıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt