Haber Konsept: Windows Phone 9

Sponsorlu Bağlantılar

süvari

süvari

Üye
Bence harika

papakudioflu

papakudioflu

Admin
valla 8.1 ve sonrası minör güncellemelerle bizi baya iyi bir duruma getirirler ve wp9 un çıkması da 2016-2017 yi bulmuş olur. o zaman da yeni cihaz almış oluruz. şu anki cihazlara da gelmez zaten böylece(36 ay güncelleme desteğinin 15i nin geçtiğini düşünürsek. En azından benim 19 ayım kaldı. :)
Windows Phone 8.1 güncellemesi o 36 ay destek suresini sıfırlayacak:oke:

papakudioflu

papakudioflu

Admin
Nasıl yani. Bu güncelleme telefonumu anadan yeni doğmuşa mı çevirecek. Tam anlayamadım da
Microsoft, Windows Phone telefonlara 18 ay destek sözü vermişti. Geçtiğimiz aylarda Terry Meyerson bu sürenin 36 aya uzatıldığını açıkladı.

Yani Windows Phone platformunda telefonların desteği yok. Güncellemelerin var ve her güncelleme 36 ay destek alacak. Wp8.1 güncellemesini alan bütün cihazlar da bu desteğe sahip olacak. Sonuç olarak wp8.1'den sonra alacağınız gdr,gdr2,gdr3 guncellemeri de bu sureyi sıfırlayıp yeni bir 36 ayı başlatacak.

Sanırım böyle daha anlaşılır oldu. Diğer turlu bazı arkadaşlar telefonlarının 36 ay destek alacağını ve bu sure sonunda desteğin kesileceği kanısına varıyor. Fakat wp8.1 güncellemesini alan Lumia 920 o tarihlerde 1.5 yıllık bir telefon olacak ve wp8.1 güncellemesinin resmi yayınlanma tarihinden itibaren 36 ay destek alacağı için ilerleyen donemde hiç güncelleme almasa bile toplamda 4,5 yıl destek almış olacak.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Nedense hep konseptleri normal kutucuklar olarak görüyoruz. Niye biride 3D kutucukların olduğu bir konsept tasarlamıyorki. Kutucukları parmağınızla kendi eksenlerinde döndürebildiğinizi düşünsenize. Her kutucuk 3D ve kendi ekseninde dönüyor. Yanılmıyorsam Ms. zaten çalışıyordu böyle bir tasarımla.

dakamon

dakamon

Üye
Çok
Microsoft, Windows Phone telefonlara 18 ay destek sözü vermişti. Geçtiğimiz aylarda Terry Meyerson bu sürenin 36 aya uzatıldığını açıkladı.

Yani Windows Phone platformunda telefonların desteği yok. Güncellemelerin var ve her güncelleme 36 ay destek alacak. Wp8.1 güncellemesini alan bütün cihazlar da bu desteğe sahip olacak. Sonuç olarak wp8.1'den sonra alacağınız gdr,gdr2,gdr3 guncellemeri de bu sureyi sıfırlayıp yeni bir 36 ayı başlatacak.

Sanırım böyle daha anlaşılır oldu. Diğer turlu bazı arkadaşlar telefonlarının 36 ay destek alacağını ve bu sure sonunda desteğin kesileceği kanısına varıyor. Fakat wp8.1 güncellemesini alan Lumia 920 o tarihlerde 1.5 yıllık bir telefon olacak ve wp8.1 güncellemesinin resmi yayınlanma tarihinden itibaren 36 ay destek alacağı için ilerleyen donemde hiç güncelleme almasa bile toplamda 4,5 yıl destek almış olacak.
Bu destek nasıl bir destek bu arkadaşların kafasında oluşmuyordur eminim. Şimdi 8.1 i aldı ama 8.2 yi alacağı yada 9 u alacağı garantisini vermiyordur. MS çıkıp şöyle diyebilir 8.2 babaşka bir güncelleme biz 8.1 li cihazlara ufak gdr güncellemeleri desteği vermeye devam edicez ama 8.2 vermicez diyebilir bu 36 ay da gdr ile geçip gidebilir. gdr lerde de hata düzeltmeleri sistem kararlılığı ve ufak tefek eklentiler gelebilir. 36 aya da kaç gdr sığdırırlar belli olmaz. Yani eğer şu mantıkla bakarsanız ya her sefer yenileniyorsa biz sürekli güncelleme alırız sonsuza kadar gider gibi geliyor insanın aklına. Ama işte MS nin iki dudak arasından çıkacak lafa bakar. 8.1 de kalabiliriz 8.2 yeni cihazlara verilebilir. Ama 8.1 in irili ufaklı gdr leri 36 ay boyunca verilmeye devam eder ve biter.

Hagios

Hagios

Üye
Tamam Anladık Çok Karışık Herkez Karışık Diyor :D Ama Bana Karışık Gelmedi Nedense Eskisi Daha Karışık Gibi Gözüme Gözüktü.i
Sen anladın diye fikrimi açıkça yazmayacak mıyım?Yine yazıyorum çok karışık geldi bana.

pissed26

pissed26

Üye
bence çok güzel olmuş :)