Haber Taksitlendirme Bitti !

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
Millet yüzünden olan bize oldu. Herkesin bir seferde ödeyerek alacak gücü yok.

• Beğen
Tepkiler: .caner.

Enes

Enes

Üye
senetle satış geldi ne olacak ki :)

• Beğen
Tepkiler: Dede
mcnpl4

mcnpl4

Üye
tefeciliğe başlıyorum beyler telefon almak isteyenler mekanıma uğrasın hallederiz :cool:

• Beğen
Tepkiler: .caner.
AndroidTR20

AndroidTR20

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Gazetede Gördüm Telefonu Taksitle Almanın Yolu Alacağınız Telefon Fiyatında Hediye Kartı Satın Alıp Aldığınız Kartı 9 Taksite Böldüreceksiniz Hediye Kartla İse Telefonunuzu Alacaksınız Türk Zekası Anca Bunlara Çalışıyor :kop::maxicep:

boran9999

boran9999

Üye
Adam 1000 TL maaş alıyor cebinde 2000 TL lik telefonla geziyor. Önce bunu bir irdelemek lazım! Bir telefon benim maaşımın 2 katı ise kesinlikle almam bu telefonlada ilgili değil biz millet olarak lüksü çok seviyoruz 150-200 bin liraya araba alıyoruz benzinciye gidincede 15 liralık yakıt koy diyoruz çünki bütün birikimimizi arabaya verdik 60 ayda borçlandık :) oysa hesabımızı bilsek böyle sorunlarla hiç karşılaşmayacağız kredi kartlarıda böyle hesapsız kitapsız sonuna kadar harcıyoruz sonrada nerde bu devlet. Sen bunu yaparken kime danıştın? Hiç kimseye! herkes hesabını bilmeli ben lüksemburg'ta 3 yıl kaldım Milli gelirleri yanlış hatırlamıyorsam 110-120 Bin dolar inanın bana proje müdürünün altındaki araba 1999 model eski bir Renault'tu. Millet olarak şu kompleksi yenmemiz gerek artık.

• Beğen
Tepkiler: EneSismanoglu, .caner., Invoke ve 2 diğerleri
KayraBey

KayraBey

Üye
Adam 1000 TL maaş alıyor cebinde 2000 TL lik telefonla geziyor. Önce bunu bir irdelemek lazım! Bir telefon benim maaşımın 2 katı ise kesinlikle almam bu telefonlada ilgili değil biz millet olarak lüksü çok seviyoruz 150-200 bin liraya araba alıyoruz benzinciye gidincede 15 liralık yakıt koy diyoruz çünki bütün birikimimizi arabaya verdik 60 ayda borçlandık :) oysa hesabımızı bilsek böyle sorunlarla hiç karşılaşmayacağız kredi kartlarıda böyle hesapsız kitapsız sonuna kadar harcıyoruz sonrada nerde bu devlet. Sen bunu yaparken kime danıştın? Hiç kimseye! herkes hesabını bilmeli ben lüksemburg'ta 3 yıl kaldım Milli gelirleri yanlış hatırlamıyorsam 110-120 Bin dolar inanın bana proje müdürünün altındaki araba 1999 model eski bir Renault'tu. Millet olarak şu kompleksi yenmemiz gerek artık.
10 puan
10 puan
10 puan...

• Beğen
Tepkiler: esmeran3
phasan

phasan

Üye
Bizim turkler yıne taksıt yaparlar senet flan

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Öncelikle konuda görüş ayrılıklarından ötürü kavga çıkmaması için uyarıyı yaparım :) Sonra geleyim düşüncelerime. Yorumları okudum birçoğunuz bence haklısınız cem yılmaz bile bu konuyla çok dalga geçiyordu herkesin elinde son çıkan. Mesela bende s4 mini var ama ip 5s kullanandan daha detaylı kullanıyorum belki navigasyon kullanıyorum foruma giriyorum tapatalktan interneti yoğun kullanan biriyim ve teknolojiyi aşırı derecede seviyorum ilgim var hiç bir zaman amacım gösteriş olmadı ama bana gösterişli olsun isterim yani baktığım zaman gözüme güzel görünsün yeter. Ama bu işi gerçekten abartanlar var. Bi tanıdığım var mesela 2 buçuk milyara iphone aldı zamanında ama iddaadan yolunu bulmaya çalışıyor ve hiç bir zaman kontorü yok maçlara benim telden bakıyor fiyatı benim telefonumun 2 buçuk katı ee biz ne anladık bundan ? Kalkması en çok bu gösteriş budalalarına yarayacak ama ben acımıyorum onlara. Kalkması saçma olmuş sonuçta bir insanın belki 2000 liralık telefon almaya durumu vardır ama o ara işleri terstir ya da sarsılmamak için taksitle ödemek isteyebilir. Bu nedenle kalkması bi yandan kötü olmuş. Bankalar içinse iyi olmuş kaç tane ocak söndürdüler bazıları insanların dikkatsizliğinden ama bankalarda resmen soygun yapıyor. Eğer itiraz etmesen farketmeden çok para götürüyorlar benim hesap kartlarım var mesela internetten takip etmesem farkında olmadan bayağı götürmüşlerdi kaç kere itiraz ettim de kavga gürültü haksız yere kesilen paralarımı iade aldım kredi kartlarında daha da acımasızlar.

• Beğen
Tepkiler: EneSismanoglu, H.TOGAN, Dede ve 2 diğerleri
nsren

nsren

Üye
Aslında kredi kartını mantıklı kullanınca hiçbir zararı yok fakat özellikle söylüyorum ( mantıklı ) kullanınca. Mesela ben kaç yıldır kullanıyorum gerçekten kredi kartı sayesinde çok kar ettim. Zaten kullandıkça çip para da kazanıyorsun. Örneğin ben çoğunlukla kendi kartıma ait kampanyalar olduğu sürece kullandım. Çoğu zaman peşin fiyatına taksit ile aldım. Yani dediğim gibi kredi kartını zararlı yapan tek şey bilinçsizce kullanmak.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
BDDK bitti diyor ama Ali Babacan sadece kontor satislarinda taksit bitti demisti. Ustelik Teknosa'nin sitesine baktim az once ve getirilen sinirlamaya uygun sekilde en fazla 9 taksit yapilabiliyor gibi gosteriyor. :hmmm

Invoke

Invoke

Üye
Zaten peşin fiyatına taksitle alırdık biz de ama şöyle de bir durum var:
Vatandaşta peşin fiyatına taksitle alıyor. Tamam ama yine de tek seferde alamayacağı cihazı alıyor ve bu bir ihtiyaç değil. Ciddi anlamda bir telefon çılgınlığı vardı, iyi oldu bunun önüne geçilmek istendi ama bankalar boş durmuyor. Onlarda bu uygulamanın önüne geçeceklermiş. Hediye Kart diye yeni bir kart çıkaracaklarmış, yakında görürüz.

BDDK bitti diyor ama Ali Babacan sadece kontor satislarinda taksit bitti demisti. Ustelik Teknosa'nin sitesine baktim az once ve getirilen sinirlamaya uygun sekilde en fazla 9 taksit yapilabiliyor gibi gosteriyor. :hmmm

Hayır. Az önce gittim Teknosa'ya tamamen taksit kalkmış telefonlarda. Ya nakit alıyorsunuz ya da tek çekim karttan çektiriyorsunuz.

nsren

nsren

Üye
Kesinlikle haklısın aşırı derecede telefo çılgınlığı var. Sırf hava atmak,etiket yapmak için alan o kadar çok kişi tanıyorum ki. S4'ü sadece mesaj göndermek ve arama yapmak için akan var. Komplekslerimizden kurtulmamız lazım. Bu ara o sözünü ettiğiniz kartları telefoncularda kullanacak. Kart satışı yapılacak ve o kart ile telefon alınacak. Zaten getirilen kısıtlama çok ta yaptırım gücü olmayan bir uygulama.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Oncelikle bilmiyorum ben sutede gordugumu soyledim belki daha duzeltmemislerdir.
İkincisi lutfen alim guvuyle bilincsiz harcamayi karistirmayin. Kendimden ornek vermem gerekirse ailem cok sukur bircok insandan cok daha fazla kazaniyor. Kendi evimiz de var arabamiz da var. Buna ragmen istedigimiz telefon icin cebimizden direkt 1500 tl cikartip veremeyiz. Verebilsek de sonrasinda sıkıntı cekeriz cunku bana para, ablama para, dershaneye para, benzine para falan filan... Turkiye'de hayat surekli nakit odeme yapabilecek kadar ucuz bir ulke degil ki. Biraz objektif bakmak lazim. Verdigim ornege donersek taksitli bir sekilde cok rahat oderiz ki daha once babamin bir kere bile faturayi odeyemedigi zaman olmadi. Cunku bilincli taksit yaptirmakla onune geleni almak farkli bir sey. Burada taksit olayinin bitmesini savunan arkadaslar ya aylik 10.000 tl maas aliyorlar ya da oncesinde onlar da taksit yapmislar. Yapilmasi gereken maasi dusuk oldugu halde 2-3 tane kredi karti kullananlara biraz duzenleme getirmekti.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve 0MG90
nsren

nsren

Üye
Ben kesinlikle taksit olayının bitmesinin faydalı olduğuma inanmıyorum. Farklı çözümler olabilir ama bu yöntem kesinlikle o çözümlerden biri değil.

Invoke

Invoke

Üye
@Oğuzhan Doğru söylüyorsun, ben de aynı şeyden bahsediyorum. Dediğin gibi mesela ben de gidip alabilirdim pahalı bir cihazı.
Peşin fiyatına 10taksitle öderdik ve bu bizi çok etkilemezdi. Ancak ihtiyacım da yokken neden alayım? Taksit olayının kalkması işte biraz daha zorluyor ve belki gereksiz harcamaların önüne geçmiş oluyor gerçi bunu bir şekilde halledecektir bankalar. Yine de dediğin gibi hesabını bilen için iyi bir uygulama değil. Sonuçta aynı parayı 10a bölüp ödemek var birden çıkarıp vermek var.
Bir de benzin lafına da bir şey demek istiyorum konu ile alakalı değil ama olsun: "Çok pahalı yav."

@nsren Aynen, çok da güçlü bir uygulama olmayacak. Önüne geçecekler gibi duruyorlar.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Bu uygulama aslinda hicbir seyin onune gecemiyor. Teknoloji marketleri hediye kartiyla taksitlendirme yapacaklar. Cakallik iste...

66virus66

66virus66

Üye
Teknosa gibi mağazalarda bu durumun çözümü basit hediye çeki satın alacaksın onuda taksit yaptıracaksın.Onunlada telefon alacaksın :D

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bu hediye karti hediye ceki felan guluncek hale getiriyo bizi. zeki milletiz de boyle seyler cikariyolar karsimiza bunlara da cozum uretiyoruz disardan sadece bu uzulesi durumlar gorunuyor sonra kendi milletimiz bile bizde olsa, turk akli gibi cumleler kuruyo. oyle alismislar ki bizden beter bi ulkedeki biseyden bahsederken bile bizde olsa diye dusunmeden ulkesini kucuk dusurenler var

lolaman

lolaman

Üye
Evkur'dan alır millet evkur olmazsa gider Vodafone,Turkcell,Avea'nın cihaz kampanyalarından yararlanırlar her türlü alırlar yani.Bence iyi oldu adamın maaşı 1000 tl telefonu 2000 tl.Üstelik aldığı telefonun özelliklerinin yarısından çoğunu "kullanamıyor" bile.2000 tl lik telefonla yaptığı tek şey aslında alo demek.Mesaj yazmayı bilmeyen var düşünün.O zaman sen niye aldın bu telefonu 300 tl lik telefonlarda yapıyor bu yaptıklarını.Sorunca kem küm ederler bunlar.

GökhanERMCLR

GökhanERMCLR

Üye
Hükümetin saçmalıklarından biri işte... sanki başka çözümü yokmuş gibi... ödeyemeyecek kişiye neden kredi kartı veriyorsun, eğer veriyorsan karışmayacaksın..

Takipçi Satın Al

Üst Alt