işlemci boş yere çalışıyor yardım edin !!!

Sponsorlu Bağlantılar

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
işlemci boş yere çalışıyor yardım edin !!!
arkadaşlar dediğim gibi tam boş boş olmasada ben google chrome de 2-3 sekme aynı anda açıyorum birden işlemci hızlanmaya başlıyor hiç bir şey yokken %15 in altında çalışıyor ama google chrome veya counter strike 1.6 oynuyorum işlemci hızlanıyor ilk aldığımda böyle değildi
7-8 ay oldu bilgisayarı ala sistemim şöyle >>>

asus p8h61-m lx r2.0 intel h61 soket 1155 ddr3 1333mhz vga anakart var
intel core i5 3570 3.40ghz 6mb önbellek 22nm
kingston 8gb 1600mhz cl11 ram
sapphire hd4850 1gb 256bit gddr3 dx10
windows 7 ultimate 64 bit işletim sistemim var
cooler master elite rc-430 500w mıdt atx pencereli siyah kasa var

sistem iyi sayılır neden bu kadar çok çalışıyor bu da resim >>>>>

resimde dediğim gibi bir görüntü yok ama bilgisayar daha yeni rahatladı bi 5-10 dk bilgisayarı kapattım yeniden açtım düzeldi ama 2-3 saat oyun oynuyorum oyun dediysem çok sistem isteyen oyun değil bi gta sa oynuyom ondan çıkıyom conter strike 1.6 oynuyorum böyle fazla gereksinim istemeyen oyunlar oynuyorum ama sildim hepsini bütün oyunları sildim oynicaklarımı baştan yükledim

bilgisayardaki yüklü programlar ve oyunlarım >>>

programlar ===>>>>

Google Chrome
Mozilla Firefox
avast! Internet Security 2014
PhotoScape
Driver Booster

oyunlar ===>>>>>

Battlefield 3
Battlefield 4
Battlefield Bad Company 2
CS Carbon 1.2v
FarCry 3
Fifa 2014
Hitman Absolution
Need for Speed Rivals
Need for speed Hot Pursuit
Outlast
Sniper Ghost Warrior 2

1 tb hdd 'kim var yerel disk c [439gb]-yerel disk d [492gb] yerel disk c ' ye hiç oyun yüklemiyorum hiç program yüklemiyorum sadece sistem kurulu oraya ne varsa oyun ,program,film,oyun setupları bu gibi şeylerin hepsini yrel disk d ' ye yüklüyorum şuan yerel disk d 'de 81 gb boş alan var acaba çok mu yükledim diye düşünüyorum bu kadar yüklemem sistemi bu dereceye getirir mi yardımcı olurmusunuz ne yapacağımı bilmiyorum :(

Uhops

Uhops

Üye
Nasıl boş yere çalışıyor? Fotoğraftaki pencerede CPU yazan yere tıkla en çok kullanan işlem hangisi bak bi. :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
çok işlem var onu kastediyor arkadaş :)

bLnmz

bLnmz

Üye
BIOS'tan bir bakar mısın işlemcinin ısısı kaç?

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
çok işlem var onu kastediyor arkadaş :)
ben bilgisayarıma win8.1 pro format atmak istiyorum yararı olurmu bilgisayara yerel disk c ve yerel disk d yi tamamen silicem ve bilgisayaramın kasasının içini temizlicem toz parçalara giden kabloları tekrar kontrol edicem parçalar doğru oturtulmuş mu diye bakıcam ve yeni bir ssd alsam yararı olurmu mesela 180 gb ssd veya 150 gb ssd ne kadar yararı olur bilgisayarıma ve şunuda çok merak ediyorum internet cafe bilgisayarlar belki hiç format atılmıyo çökene kadar bizim ordaki internet cafe bilgisayararında 68 tane oyun var bir sürü flash oyun bir sürü film var belkide işlemcileri benimkinden daha kötü bir işlemci nasıl bu kadar iyi dayanıyor kasmıyor bende 18 tane oyun vardı 10 tane program işlemciyi niye bu kadar çok yordu bi cevap verirsen bu sorularama sevininrim cevabını bekliyorum

Uhops

Uhops

Üye
İşlemci kullanımı yüzde kaç?
Net kafelerde deep freeze benzeri programlar oluyor genelde.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yüklü olabilir çalıştırmadığın sürece işlemciye yük binmez.
SSD iyidir tavsiye ederim ancak sistemin eski ise değmez :oke:

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
dostum okul açılmadan 2 önce almıştım pek eski sayılmaz
istediğin kadar oyun yükleyebilirsin bunun bir zararı olmaz.
mesele işletim sistemini temiz kullanmakta..

kuzenin arkadaşının internet kafesinde her masada 135 oyun var. sıfır sorun.

edit..
oyun için ekran kartı önemli i5 işlemci gereksiz pahalı kaçmış

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi

edit..
dostum normalde bu işlemci 700 tl civarıydı babam naptı nasıl yaptı bilmiyorum işlemciyi 450 tl ye aldı bence i5 her bilgisayarda olmalı ama böyle yavaş olmasının nedeni nedir virüs ise hangi program ile bilgisayardaki bütün virüsleri temizlerim sistemi hızlandıracak bir program yok mu

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
dostum normalde bu işlemci 700 tl civarıydı babam naptı nasıl yaptı bilmiyorum işlemciyi 450 tl ye aldı bence i5 her bilgisayarda olmalı ama böyle yavaş olmasının nedeni nedir virüs ise hangi program ile bilgisayardaki bütün virüsleri temizlerim sistemi hızlandıracak bir program yok mu
öyle bir program olsa herkes kulanırdı zaten. çaresi sistemi temiz kullanmak.
3570 işlemcinin fiyatı ağustos eylülde zaten 450 liraydı..
dolar 2.33 olmuşken şuan bile fiyatı 600 lira civarı 700 hiç olmadı :)

ekran kartın kötü olduktan sonra i7 olsa bile rahat oyun oynatmaz

delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi
öyle bir program olsa herkes kulanırdı zaten. çaresi sistemi temiz kullanmak.
3570 işlemcinin fiyatı ağustos eylülde zaten 450 liraydı..
dolar 2.33 olmuşken şuan bile fiyatı 600 lira civarı 700 hiç olmadı :)

ekran kartın kötü olduktan sonra i7 olsa bile rahat oyun oynatmaz
ben yanlış söyledim ozman ben aslında i5 4670k alıcaktım babamla beraber vatan bilgisayar gittik orada parçaların yazdığı listeyi verdim yetkili kişiye adam birşeyler yapıyodu işte orda cam bir masa gibi bişe gördüm işlemciler vardı içinde kutu halinde i5 4670k ya baktım 700 tl ciravı birşeydi demekki baya bir fiyat farkı var

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Uhops

Uhops

Üye
dostum okul açılmadan 2 önce almıştım pek eski sayılmaz

buyur dostum resim bu benim bios biraz farklı >>>>

Bu BIOS'u sen mi yaptın böyle orjinal halimi böyle?

bLnmz

bLnmz

Üye
O anakartın orjinal BIOS'u o. Mouse kullanılabiliyor.

edit..
Hocam işlemci grafiği oluşturur ekran kartı işler. En az ekran kartı kadar gerekli işlemcin.
Düşün ki 1 GB 256 bit ekran kartın var. Pentium 4 işlemcin var? Bir işe yarar mı? İşlmeciyi o kadar aşağı atmamalısın :)

Kardeşim makinaya Combofix indir. Bilgisayarını yeniden başlat F8 tuşu ile Güvenli mod'a gir.
Güvenli Mod'da combofix'i çalıştır ve işlemleri tamamlamasını bekle. Karşına çıkan bütün uyarılarda evet de. En son sana bir metin belgesi açacak. O dosyada senin bilgisayarından virüslü hangi dosyaları sildiğini gösterecek.
Bilgisayarını normal olarak aç. Başlat Çalıştır'a msconfig yaz. Antivirüs programın hariç Başlatma kısmından tümünü devre dışı bırak. Birde öyle dene...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
O anakartın orjinal BIOS'u o. Mouse kullanılabiliyor.

Hocam işlemci grafiği oluşturur ekran kartı işler. En az ekran kartı kadar gerekli işlemcin.
Düşün ki 1 GB 256 bit ekran kartın var. Pentium 4 işlemcin var? Bir işe yarar mı? İşlmeciyi o kadar aşağı atmamalısın :)

Kardeşim makinaya Combofix indir. Bilgisayarını yeniden başlat F8 tuşu ile Güvenli mod'a gir.
Güvenli Mod'da combofix'i çalıştır ve işlemleri tamamlamasını bekle. Karşına çıkan bütün uyarılarda evet de. En son sana bir metin belgesi açacak. O dosyada senin bilgisayarından virüslü hangi dosyaları sildiğini gösterecek.
Bilgisayarını normal olarak aç. Başlat Çalıştır'a msconfig yaz. Antivirüs programın hariç Başlatma kısmından tümünü devre dışı bırak. Birde öyle dene...
intelin 150 liralık yeni pentium serisi bile HD7850 7870 gibi kartları besleyebiliyor..
dx11 tesselation tamamiyle grafik yüküdür. AA-AF yi saymıyorum bile. işlemciden çok ekran kartına biniyor..

benim kastettiğim 3570 işlemcinin yanına gidip GT630 ekran kartı alıp sonra oyun niye kasıyor diyenler için.

bLnmz

bLnmz

Üye
intelin 150 liralık yeni pentium serisi bile HD7850 7870 gibi kartları besleyebiliyor..
dx11 tesselation tamamiyle grafik yüküdür. AA-AF yi saymıyorum bile. işlemciden çok ekran kartına biniyor..

benim kastettiğim 3570 işlemcinin yanına gidip GT630 ekran kartı alıp sonra oyun niye kasıyor diyenler için.
Amacım seni aşağılamak yada bilgine saygısızlık etmek değil. Eğer öyle anlaşıldıysa kusura bakma kardeşim. Seninde dediğin gibi evet besliyor ancak randıman vermiyor. Hiçbir işede yaramıyor dolayısıyla...

• Beğen
delimatkap

delimatkap

Üye
    Konu Sahibi

dostum çok doğru diyosun dediğin şekil yapanlar var ben aslında ekran kartı konsunda
gıgabyte gtx 760 windforce gddr5 256bit 2gb dx11 alacaktım babam pahalı geliyormuş diye kafasına göre taktırmış ekran kartını şimdide asus hd7850 2gb alıcam bütün güncel oyunları yeni çıkacaklarda dahil high gibi bir ayarda oynatsa yeter bana sence bu kart dediğim oyunları dediğim koşullarda oynatırmı

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Amacım seni aşağılamak yada bilgine saygısızlık etmek değil. Eğer öyle anlaşıldıysa kusura bakma kardeşim. Seninde dediğin gibi evet besliyor ancak randıman vermiyor. Hiçbir işede yaramıyor dolayısıyla...
yok hayır zaten bi yanlış anlaşılma durumu yok :)

sadece oyun oynayacak cocuğa öğrenciye oyun için bilgisayar alınacak ise misal.
i5 +630 yapmak yerine
pentium + gtx660 veya 7850 gibi kart almak uygundur.
aynı fiyata gelir :)

zaten prof kullanıcı ne toplayacağını ne kullanacagını bilir :evet:

Üst Alt