Tavsiye Nokia Lumia 920 Üst Modele Terfi Düşünüyorum Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920 Üst Modele Terfi Düşünüyorum Yardım
1-Nokia Lumia 920'ye sahibim, cihazım garantiye gitti, ve arka kasası değiştirilmiş olarak bana yollandı yani cihazımda hiçbir çizik yok. Ekranı da çizik değil sıfır gibi. Şimdi bu fırsatı bilerek bunu satmayı düşünüyorum. Yanında 4 tane kap ve 2 ekran jelatini vereceğim.Sizce kaça satabilirim?
2-Bunu sattıktan sonra beklemeyi düşünüyorum yeni lumia modelleri için. Belki diğer yılın Nokia World etkinliğine kadar bekleyebilirim.Size şu sorum olacak Nokia 4 çekirdekli 2gb ram veya üstü,41mp kameralı, 5 inç bir cihaz çıkartır mı? Bekleme nedenim şu güncelleme olarak şuan ki cihazlar içimde bir kuşku bırakıyor. Seneye olacak etkinlikteki cihazlar elbette daha fazla güncelleme alacak.Güncelleme de önemli değil fakat şu uygulamalarda bazılarında ram sıkıntısı var 512 mb ramliler için şimdi acaba bu sıkıntıya ileride 1020-920-925 gibi cihazlar düşer mi diye bir korkum var. veya işte 4 çekirdekli işlemcinin bir güncellemeyi alıp ta 920-1020'nin alamaması gibi. EYER bu sıkıntılar olmaz sa hemen 1020 alabilirim çok beğeniyorum. Ama bekle derseniz bekleyedebilirim. Ali Kemal abi senin de bir görüşünü almayı çok isterim sen ne dersin bu konu hakkında?

Biraz uzun oldu ama okuyup cevaplayan herkese teşekkürler.

OnurErtas

OnurErtas

Üye
1520 falanda geliyor ama bence 1 gb ram yeterli olur almak istersen al

alical33

alical33

Üye
ramdan yana sıkıntı olmaz wp uygulamaları 1-3 gb ram arasındaki ramlerin tamamını destekler yani 4gb ramli cihaz çıkana kadar rahat ol

saynesim

saynesim

Üye
1020 al ben çok memnunum ama daha büyük ekranlı istiyorsan. 1520 bekle derim

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Ya bu ram konusu baya kafamı karıştırıyor ben şimdi aldım mı 2 sene götürsün isterim işte güncellemeleri alayım felan filan 6inç bence çok büyük o kadar almayı düşünmüyorum. Ama işlemciden yana sıkıntı çıkmaz değil mi ? Mesela işte atıyorum işlemci 4 çekirdekli değil diye güncelleme vermemezlik olur mu ? Peki siz olsanız ne yapardınız bekler miydiniz 1020 mi alırdınız ? Ama şu da muamma tekrar 41 mpx 4 çekirdekli işlemcili 2gb ram ve üstü telefon çıkartır mı. 1020 çok beğendim ama 920'den ona geçmek çok fark ettircek mi işte ama 41 mpx kamerası da yeter gibi. Bir de benim telefon kaça gider düşünceleriniz var mı resim atabilirim istiyorsanız? @papakudioflu konuya gelir misin abi ?

efege

Üye
920 Henüz çok güncel bir model.Alacağınız yeni bir lumia size 920'den çok farklı bir performans sunmayacağı için bence en az 1 yıl daha bekleyin yeni modeller için.

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
920 Henüz çok güncel bir model.Alacağınız yeni bir lumia size 920'den çok farklı bir performans sunmayacağı için bence en az 1 yıl daha bekleyin yeni modeller için.
Bana da öyle geliyor. Bir de ali kemal abinin görüşünü alayım. Bence Nokia tekrar 41 mp lik seri çıkartır. Bir de benim 920 kaça gider resimlerini koyacağım az sonra.

blackcemre

Üye
1-Nokia Lumia 920'ye sahibim, cihazım garantiye gitti, ve arka kasası değiştirilmiş olarak bana yollandı yani cihazımda hiçbir çizik yok. Ekranı da çizik değil sıfır gibi. Şimdi bu fırsatı bilerek bunu satmayı düşünüyorum. Yanında 4 tane kap ve 2 ekran jelatini vereceğim.Sizce kaça satabilirim?
2-Bunu sattıktan sonra beklemeyi düşünüyorum yeni lumia modelleri için. Belki diğer yılın Nokia World etkinliğine kadar bekleyebilirim.Size şu sorum olacak Nokia 4 çekirdekli 2gb ram veya üstü,41mp kameralı, 5 inç bir cihaz çıkartır mı? Bekleme nedenim şu güncelleme olarak şuan ki cihazlar içimde bir kuşku bırakıyor. Seneye olacak etkinlikteki cihazlar elbette daha fazla güncelleme alacak.Güncelleme de önemli değil fakat şu uygulamalarda bazılarında ram sıkıntısı var 512 mb ramliler için şimdi acaba bu sıkıntıya ileride 1020-920-925 gibi cihazlar düşer mi diye bir korkum var. veya işte 4 çekirdekli işlemcinin bir güncellemeyi alıp ta 920-1020'nin alamaması gibi. EYER bu sıkıntılar olmaz sa hemen 1020 alabilirim çok beğeniyorum. Ama bekle derseniz bekleyedebilirim. Ali Kemal abi senin de bir görüşünü almayı çok isterim sen ne dersin bu konu hakkında?

Biraz uzun oldu ama okuyup cevaplayan herkese teşekkürler.
bence değiştirme garantisi bitene kadar kullan bide şimdiki lımiaları alma hep bırborınr benziyor özellikleri lumia 1520 gelene kadar bence kullanmaya devam et.

papakudioflu

papakudioflu

Admin
bu saatten sonra lumia 920 satılıp da alınacak telefon mutlaka lumia 1520 ve ona denk donanımda bir telefon olmalı.

41MP kameralı yeni bir cihaz kısa donemde çıkacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki Nokia World etkinliğinde tanıtılacak cihazı Elop bile bilmiyordur. Bence Şubat ayının sonundan önce kesin karar vermeyin. Çünkü Windows Phone 8.1'le çıkacak cihazlarda çok fazla extra özellik olacak.

Bu arada bence 41MP kameraya da takılmayın. Lumia 1520'deki 20MP pureview kamera da hafife alınacak gibi değil.

blackcemre

Üye
benimkide Servisten 20 gün önce sıfır lumia 920 geldi eğer satarsam 950 tl ye satmayı düşünüyorum 13 ay garantili

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
bu saatten sonra lumia 920 satılıp da alınacak telefon mutlaka lumia 1520 ve ona denk donanımda bir telefon olmalı.

41MP kameralı yeni bir cihaz kısa donemde çıkacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki Nokia World etkinliğinde tanıtılacak cihazı Elop bile bilmiyordur. Bence Şubat ayının sonundan önce kesin karar vermeyin. Çünkü Windows Phone 8.1'le çıkacak cihazlarda çok fazla extra özellik olacak.

Bu arada bence 41MP kameraya da takılmayın. Lumia 1520'deki 20MP pureview kamera da hafife alınacak gibi değil.
Baya iyi açıklamışsın teşekkürler Ali Kemal abi. Dediğiniz gibi yapacağım belki diğer senenin Nokia World'ünü beklerim ama şubattan önce wp8.1 olmayan telefonlara yönelmeyeceğim.

Ali Kemal Abi son olarak bir şey sormak istiyorum. Şimdi 920 yi satmayı düşündüm 900tl ye anca zor bile satarım. Sonra atıyorum 5inç olan 4 çekirdekli 2gb ram li bir telefon çıktı geldi türkiye ye 2000tl den satışa çıktı. Benim bu durumda bunun üstüne 1000tl daha koymam gerek ki alabileyim. Şimdi 920 1 sene sonra çıkacak olan güncellemeleri alacaksa(sistemin eksiklikleri kapatılacaksa) ve çıkacacak oyunları oynatacaksa(grafik işlemcisi yetecekse) satma fikri bana uygun gelmiyor ve üstüne üstlük 1000tl eklemek. 920 ye wp8.1 wp9(zorunlu değil) özelliklerin tamamı gelecekse benim açımdan sıkıntı yok. Ben çünkü bu cihazı en az 1.5 sene daha kullanırım. Sen ne dersin sat mı dersin kullan mı dersin ? Diğer arkadaşlarda görüşlerini iletebilirler.

alical33

alical33

Üye
Baya iyi açıklamışsın teşekkürler Ali Kemal abi. Dediğiniz gibi yapacağım belki diğer senenin Nokia World'ünü beklerim ama şubattan önce wp8.1 olmayan telefonlara yönelmeyeceğim.
Ali Kemal Abi son olarak bir şey sormak istiyorum. Şimdi 920 yi satmayı düşündüm 900tl ye anca zor bile satarım. Sonra atıyorum 5inç olan 4 çekirdekli 2gb ram li bir telefon çıktı geldi türkiye ye 2000tl den satışa çıktı. Benim bu durumda bunun üstüne 1000tl daha koymam gerek ki alabileyim. Şimdi 920 1 sene sonra çıkacak olan güncellemeleri alacaksa(sistemin eksiklikleri kapatılacaksa) ve çıkacacak oyunları oynatacaksa(grafik işlemcisi yetecekse) satma fikri bana uygun gelmiyor ve üstüne üstlük 1000tl eklemek. 920 ye wp8.1 wp9(zorunlu değil) özelliklerin tamamı gelecekse benim açımdan sıkıntı yok. Ben çünkü bu cihazı en az 1.5 sene daha kullanırım. Sen ne dersin sat mı dersin kullan mı dersin ? Diğer arkadaşlarda görüşlerini iletebilirler.
tüm güncellemeri alır almasınada bana kırpılabilir gibi geliyor misal extra kolon hala bi muamma ana güncellemeleri eksiksiz alır eminim ama bu tarz ufak detaylar eksik olabilir ama bunun içinde satmaya değermi o ayrı ben sırf ekranı için 1520 almayı düşünüyorum performans olarak 920 ayet yeterli

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
tüm güncellemeri alır almasınada bana kırpılabilir gibi geliyor misal extra kolon hala bi muamma ana güncellemeleri eksiksiz alır eminim ama bu tarz ufak detaylar eksik olabilir ama bunun içinde satmaya değermi o ayrı ben sırf ekranı için 1520 almayı düşünüyorum performans olarak 920 ayet yeterli
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ? Başka görüş açıklayacak yok mu bekliyorum görüşlerinizi. Ali Kemal abide cevap verdi mi iş tamamdır.

alical33

alical33

Üye
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ? Başka görüş açıklayacak yok mu bekliyorum görüşlerinizi. Ali Kemal abide cevap verdi mi iş tamamdır.
ben 920 yi değiştirecem 1520 için ama siz 920 nin tasarım kamere ekran ses gibi özelliklerinden bi şikayetiniz varsa öyle değiştirin güncelleme için değiştirmenize bence gerek yok 1520 çıkmamış olsaydı ben sadece şekli için 925 almayı planlıyodum ama 1520 gönlüme taht kurdu :)

papakudioflu

papakudioflu

Admin
Lumia 920'nin güncelleme konusunda sıkıntısı olmaz görüşündeyim. Ve Lumia 1520-925-625 performans karşılaştırması konusuna göz atarsanız sistem gayet de yeterli donanıma sahip olduğunu görürsünüz. Tabi ileride çıkacak üst düzey uygulamalar çalışmayabilir. Nedir onlar;mesela bir adobe photoshop gibi bir uygulama bugün snapdragon800'u bile zorlayabilir.

Bu arada extra bir bilgiyi de bu konu vesilesiyle tekrardan hatırlatayım;
Windows Phone 8'de bazı uygulamaların 512MB RAM'li cihazlarda çalışmamasının sebebi ram yetmezliği değil. İzin verilen maksimum ram kullanılacak ram miktarının yetmemesidir. Onu da şöyle açıklayayım;
eğer geliştirici 512MB RAM uyumlu bir oyun veya uygulama yazacaksa bunu daha kodlara başlamadan belirtiyor. 512MB uyumlu bir uygulamanın kullanabileceği ("izin verilen") maksimum ram miktarı 150MB'la sınırlıdır. Bu sebeple aşırı optimizasyon ve kararlılık gerektiren bir geliştirme sureci oluşur. Geliştirici bu şekilde uğraşmaktansa direk olarak 1GB ram uyumluluğunu seçip kullanılabilir ram miktarını 300MB'a çıkartıyor.

Fakat Update3(GDR3) güncellemesiyle kullanılabilir ram sınırları ciddi derecede arttırıldı. Tam rakamları hatırlamıyorum ama 1GB uyumluluğu için 450MB,512MB RAM uyumluluğu için de 280MB'a çıkartıldı. Bu durumda da geliştiriciye büyük kolaylık sağlanmış oldu. Bu yüzden ileride değil 1GB 512MB ramli cihazlarda bile uygulama ram kısıtlama sorunu azalacaktır.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
elinizdeki telefonun kıymetini bilin derim sonuçta şuanki cihazlarla pek fark yok 20 mp li 1520, 41 mp li 1020 ye kafa tutabiliyorsa bu tamamen birer aldatmacadır , sonuçta bir 920 de en az onlar kadar kaliteli çekimler yapabiliyor yeterki ortamını bulalım ... 900 tl den bahsetmişsiniz lütfen güldürmeyin sıfır cihaz kampanyaları bu fiyata yakın iken kim alacak bu fiayata en iyi ederi 700 tl hangi telefoncu ile takasa girersen gir fiat değişmeyecek emin ol.. tabii karar sizin illada cihaz değiştirecem diyorsanız üst modellerin 2. elleriyle yapın ne kadar az zarar edersek bizim için o kardır..... bu arada asla büyük inçli cihaz kullanma taraftarı değilim sonuçta 920 yi zor sığdırıyoruz 1520 yi hangi cebe sığdıracağız....

OnurErtas

OnurErtas

Üye
Lumia 1020 tamamen saçmalık ve bi rekabet telefonu gibi bir şey. Napacaksın 41 mp kamerayı tutupta duvar boyu poster çıkartmayacağımıza göre bu devirde 8 mp bile insanın işini görüyor. En basitinden size 5mp samsung s3 mini kamerasının becerdiği fotoğraf kalitesini gösteriyim ona bakın. Yani 41 mp falan aldatmaca. Alacaksanız 925 alın diyrcegim oda 920 nin aynısı aynı işlemci var. O yüzden sen satma telefonunu. İllaki alacagım diyorsanda bekle biraz. Buda s3 mini ile çektiğim fotoğraf

alical33

alical33

Üye
Lumia 1020 tamamen saçmalık ve bi rekabet telefonu gibi bir şey. Napacaksın 41 mp kamerayı tutupta duvar boyu poster çıkartmayacağımıza göre bu devirde 8 mp bile insanın işini görüyor. En basitinden size 5mp samsung s3 mini kamerasının becerdiği fotoğraf kalitesini gösteriyim ona bakın. Yani 41 mp falan aldatmaca. Alacaksanız 925 alın diyrcegim oda 920 nin aynısı aynı işlemci var. O yüzden sen satma telefonunu. İllaki alacagım diyorsanda bekle biraz. Buda s3 mini ile çektiğim fotoğraf
macro çekimde tamam net çeker bide uzak mesafe çek bakalım s3 mini ile 1020 nin kamerasının karşılaştırıldığınada tanık olacakmışız meğer

OnurErtas

OnurErtas

Üye
Anlatmak istediğimi anlamadınız ki ben sadece buda yetiyor diyorum 1020 nin kamerasına lafım yok ama gereksiz sadece 920 den 1020 ye gecmek icin gerekli bi neden değil

alical33

alical33

Üye
arkdaşta 1020 ye geçeyim demiyor zaten 4 çekirdekli almama gerek varmı diye soruyor dikkatli okuyun :)