Android 4.3 Imei Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

yunusgrafix

Üye
    Konu Sahibi
Android 4.3 Imei Sorunu
Merhabalar Arkadaşlar Türkiye garantili samsung s3 de android 4.1.2 yüklüydü İrlanda Sürümü Olan 4.3 yükledim ve telefonu sorunsuz 2 gün kullandıkdan sonra telefon kendi kendine sapıtmaya başladı bende 4.0.4 yükleyip en güncel sürüme geçmek istedim kurulumu odin ile gerçekleştirdim pim kodumu girdim baktım ki Servis yok yazıyor imei gitmiş.. Efs yedeğimi de almadım.şebekem gelmiyordu 4.3 yükleyince problem kalmıyor ama telefon sapıtıyor napabilirim bana yardımcı olun rica ederim sizlerden kolay gelsin

abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
suan kullandığınız sürümün modem dosyasını bulup yüklemeniz halinde sorunun düzeleceğini tahmin ediyorum.
forum da bir kaç konuda bu sorunu yaşayanlar var.

• Beğen
Tepkiler: yunusgrafix
monteboy

monteboy

Üye
4.3 yükleyince problem yok ise efs yedeği alıp öyle 4.0 kurun sonra efs yi atarsın yerine

• Beğen
Tepkiler: yunusgrafix

yunusgrafix

Üye
    Konu Sahibi
4.3 yükleyince problem yok ise efs yedeği alıp öyle 4.0 kurun sonra efs yi atarsın yerine
Tamamda hocam efs yedegini nasil alicam root olmadan nasil backup yapicam efs yi ? Hango klasorun icindedir bana yardimci olabilirmisinki ? 4.3 de hangi klasorde dir efs ?
suan kullandığınız sürümün modem dosyasını bulup yüklemeniz halinde sorunun düzeleceğini tahmin ediyorum.
forum da bir kaç konuda bu sorunu yaşayanlar var.
Hocam anladim ama o dosyayi nasil bulabilirim problem orada zaten ustat o dosyayi bulamiyorum

furkann20

furkann20

Üye
Geçenlerde benimde imei uçmuştu :) Yazılımsal olarak silindiği için problem yok. Root olmadan efs yedeği alman bildiğim kadarıyla mümkün değil. İstersen seninle orjinal rom'a dönelim. 4.1.2. sürümüne geçmeni öneriyorum. Şimdi yapılacakları sırası ile yazacağım sana:
1-) I9300XXEMG4 resmi ingiltere romunu indir
2-) dosyasını indir (türkiye romunun modem dosyası bende yok, ama sen elde edersen türkiye romunda aynı işlemleri uygulayabilirsin)
3-) root yap, cwm'den bu yukarıdaki dosyayı yükle.
4-) telefonun açılınca *#272*imei_no# yap ve oradan 'tur' seç. telefonun formatlanacak ve yeniden açılacak.
şebekenin gelmiş olması lazım.
5-) sonra recovery modda csc kodunda 'tur' yazdığından emin ol.
6-) şimdi istersen tringle away indirip sayaç sıfırlayabilirsin, sonra telefonunu direk download modda açıp bu ingiltere romunu bi daha flashlayıp fabrika çıkışlıymış gibi kullanabilirsin. root ile devam etmek de senin seçimin tabiki :)

(4.3 sürümünde kalmak istiyorsan imei geri getirmek için modem dosyasını verebilirim:
[/URL]dosyasını indireceksin. yukarıdaki işlemlerin aynısını yapabilirsin)

yunusgrafix

Üye
    Konu Sahibi
Geçenlerde benimde imei uçmuştu :) Yazılımsal olarak silindiği için problem yok. Root olmadan efs yedeği alman bildiğim kadarıyla mümkün değil. İstersen seninle orjinal rom'a dönelim. 4.1.2. sürümüne geçmeni öneriyorum. Şimdi yapılacakları sırası ile yazacağım sana:
1-) I9300XXEMG4 resmi ingiltere romunu indir
2-) dosyasını indir (türkiye romunun modem dosyası bende yok, ama sen elde edersen türkiye romunda aynı işlemleri uygulayabilirsin)
3-) root yap, cwm'den bu yukarıdaki dosyayı yükle.
4-) telefonun açılınca *#272*imei_no# yap ve oradan 'tur' seç. telefonun formatlanacak ve yeniden açılacak.
şebekenin gelmiş olması lazım.
5-) sonra recovery modda csc kodunda 'tur' yazdığından emin ol.
6-) şimdi istersen tringle away indirip sayaç sıfırlayabilirsin, sonra telefonunu direk download modda açıp bu ingiltere romunu bi daha flashlayıp fabrika çıkışlıymış gibi kullanabilirsin. root ile devam etmek de senin seçimin tabiki :)

(4.3 sürümünde kalmak istiyorsan imei geri getirmek için modem dosyasını verebilirim:
dosyasını indireceksin. yukarıdaki işlemlerin aynısını yapabilirsin)
Ustat deniyecegim ama yukaridaki arkadasda efs yedegini aldiginda problem kalmaz diyor da oyuzden sordumRoot yapmadan efs yedegini almanin bir yolu yokmudur acaba ?

furkann20

furkann20

Üye
Benim bildiğim kadarıyla root yapmadan efs yedeği alınamaz. Sen dediklerimi yap sorunun kesinlikle çözülecek aynısı benim de başıma geldi 1 hafta önce.

volcano10

Üye
I9300XXEMF6 dediklerini bu rom da yapa bilirmiyiz 4.3 den bende baska hiç bi roma dönemiyorum ne yüklersem imei gidiyor geri yükleyince geliyo

furkann20

furkann20

Üye
Kardeşim deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın doğru yolu. Ben ingiltere romuyla çözmüştüm.
O dediğin rom'a uygun mudur bilemiyorum. Ama yüksek ihtimalle uygundur.

yunusgrafix

Üye
    Konu Sahibi
I9300XXEMF6 dediklerini bu rom da yapa bilirmiyiz 4.3 den bende baska hiç bi roma dönemiyorum ne yüklersem imei gidiyor geri yükleyince geliyo
Sorunun cözumunu buldum 4.3 sürümünün modem.bin dosyasini romdamn cikartin istediginiz sürümünü yukleyin sonra modem dosiyasi odinle flashlayin tamamdir

Üst Alt