Haber Amd Yeni Nesil Ekran Kartlarını Resmi Olarak Duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Amd Yeni Nesil Ekran Kartlarını Resmi Olarak Duyurdu
Bilgisayar segmentinde işlemci pazarının Intel ile birlikte güçlü isimlerinden bir tanesi olan AMD, grafik işlemci pazarının güçlü isimlerinden ATI‘yi bir süre önce bünyesine katmıştı. Bu sayede ekran kartı pazarının da en güçlü isimlerinden bir tanesi haline gelen AMD yeni nesil ekran kartlarının duyurularını gerçekleştirdi.



AMD‘nin yeni ürünleri Radeon R7 ve Radeon R9 olarak sınıflandırılmış.

Firmanın yeni ekran kartı modellerinden düşük seviyede yer alacak olan modeli Radeon R7 250 (3DMark FireStrike 2000 puan) olarak adlandırılmış. 1GB sistem belleği sunacak olan yeni ekran kartı 100$altında fiyat etiketi ile sunulacak. Diğer bir model Radeon R7 260X (3DMark FireStrike 3700 puan) ise bir üst seviye de yer alıyor. Bu ekran kartı da giriş seviyesi olarak karşımıza gelecek. 2GB GDDR5 bellek ile sunulacak olan ekran kartı 139$ civarında fiyata sahip olacak.

AMD’nin daha üst seviyede yer alacak modellerine bakacak olursak eğerRadeon R9 270X (3DMark FireStrike 5500 puan) akran kartı ile birlikteRadeon R9 280X (3DMark FireStrike 6800 puan) modelinin duyurusu gerçekleştirildi.Bu yeni model 3GB GDDR5 bellek ile gelecek ve 299$ fiyat etiketine sahip olacak.

AMD‘nin en üst seviye modeli ise Radeon R9 290X olarak sunulacak. Bu yeni modelin Nvidia‘nın Titan ekran kartını performans olarak geçtiği iddia ediliyor. Henüz bu modelin teknik özellikleri hakkında fazla bilgi ise bulunmuyor. 3.000 akış işlemcisi ve 4GB GDDR5 512-bit bellek arayüzü ile gelecek. Ayrıca kutu içeriğinde Battlefield 4 oyunu da olacak. Fiyatı henüz belli değil.

AMD yeni nesil ekran kartlarını resmi olarak duyurdu
 


Uhops

Uhops

Üye
Battlefield AMD'ile mi çalışıyor?
 
0MG90

0MG90

Üye
Sağlam kart yapmışlar R9 290X in fiyatını merak ettim
 


Üst Alt