Arkadaşlar samsun galaxi 10.1 GT-N8005 android işletim sidtemi 4.1.2 tabletime root attim, 3 gün sorunsuz calisiyordu hersey, fakat daha donra google play store ye girmek istediğim de g-mail adresimi ve şifremi girmemi istedi, adres ve şifreyi girdikten sonra şu uyarı ile karşilaştım
" Sunucu ile güvenilir bir bağlantı kurulamıyor.
Bu, geçici bir sorun olabilir veya android cihazınızda veri hizmeti kullanılmıyordur. Sorun devam ederse müşteri hizmetlerini arayın.
__Derdime derman lütfen

Memet arkadaş kies ile güncelledim sorun ortadan kalktı diyor bende tabletime samsung kies i indirdim fakat bu bir dosya paylaşım programı güncelleme ile alakası yok ya da ben yanlış programı indirdim. binbir turlu yol denedim ama bir çözüm bulamadım son umudum maxi cep ailesi...ACİL YARDIMK
Arkadaşlar orjinal romunu yüklemeden de sorunu halletmeyi başardım system/etc/hosts dosyasini rooot explorer ile açın ''127.0.0.1 localhost #127.242.87.103 android.clients.google.com mtalk.google.com'' tırnak işareti olan yeri yapıştırin hosts dosyasinin icerisine sorununz cözulecektir.
dediklerini bire bir yaptım taki host dosyasına kadar host dosyasını tıklayınca Text Viever, SQLite Databade Viewer, Linux Script Handler, APK Handler, Text Editör, Zip Viewer, Tar Viewer, Rar Viewer dosyalari var. Bu verdigin yaziyi nereye ekleyecem ki... Bi metin belgesi yada not brlgesi turunde birseye ancak kopysls yspidtir yapabilirix baska turlu host dosyadinin icine verdigin yaziyi atmak mümkün degilSonunda kesin çözüm bulundu arkadaşlar. Freedoom adli pragramı indirdim, google ye yazin program cikar tablet telefon farketmez 2 si içinde ayni işlem geçerli, programi kurun cihazinizi kapatip acin sorun ortadan kalkacaktir. Eğer sorun hala devam ediyor ise birkaç defa aynı işlemleri uygulayın muhakkak sonuç alacaksınız